joj mimek....svi bi mi bili sretni da je ono drugo ALI.... bit će nekad i to!
hvala vam!
Printable View
joj mimek....svi bi mi bili sretni da je ono drugo ALI.... bit će nekad i to!
hvala vam!
Sonja, Sonja i mene si navukla, tako sam brzo letjela očima preko postova iščekujući:yes:
Sve me objave od srca raduju al ovaj klub ipak nekako posebno
E, Sonja29, baš si zakuhala :-) s mare41 i neka si, odmah sam htjela bježati na pp da je pitam, kad vidim pita se ovdje javno. Nadam se da je ovo još dodatni poticaj za našu dragu mare41 :heart:. Sonja29 SRETNO, još malo!
orline, tako si lijepo sve napisala, ~~~~~za dalje.
venddy, i meni je ovdje najljepše.
Još malo ~~~~~za naše 39+trudnice
Oooooooo, gričanka!!!! :heart:
E da Sonja i ja se uhvatila, ali dobro, bit će, bit će , skakutat ćemo mi i za našu Mare, a i za ostale suborke:fige: i sipamo puno trudničke prašine!
Orline- bravo za tvog malog namćora- vidim grabite velikim koracima prema najsretnijem trenutku-što reći -sretno do kraja!
-evo i mi vas slijedimo-naša curka ko i mama- malo "jača"- na pregledu sa 29 tt 1740gr-nasmijavala nas- cijelo vrijeme pregleda skakutala i odguravala doktoru sondu, posteljica se digla i više ne naliježe na ušće, tak da je za sada sve ok!
Inesz, Sonja - rastopim se kad vidim vaše avatare:zaljubljen:
pozdrav svima i puno~~~~
miba, za 2 mjeseca i mi ćemo se pekmeziti nad tvojim avatarom :-)
jesemti komadi kak lijepu djecu rađate, ma milina jedna
a sada je vrijeme da se i mi ostale pridružimo
ja se opuštala prek ljeta, konačno se ciklus ustabilio na 28 dana, čak i O osjećam, izgubila sam neš kila, nabavili drugog pesa a i muž se neš pokrenuo (stvarno sport utječe na njihove hormone - znate ono joj daj me pusti boli me glava). Nadamo se da mi je i spermio bolji. Ako će biti sve uredu krajem mjeseca krećemo, ovaj put u kratki postupak sa cetrotidama
svima velika velika pusa - kada će :coffee:
Aaaaaaa, dugo me nema i sada vidim Sonjin avatar, pa ČESTITAM mami i tati!!!
linalena jedva čekam da startaš pa da te malo pratim~~~~~~
Svima :heart:
Linalena, ~~~~~ za uspjeh!
tiki, moraš modernizirati potpis:-), Sonja i cura su super, a i orline se skoro bliži susret...
Tiki, što sam propustila...?
:)
mislim, stvarno, bez uvrede, ništa osobno, al ovo postaje klub sporokopčajućih:-), samo sam rekla tiki_a da izbaci sonju29 iz potpisa...:-), niko ništa nikom ne propušta:-)
a mare, godine + droga i ti bi da mi i dalje brzo kopčamo:lol:
:oops:
Ha ha mare, hvala na upozorenju, budem sredila potpis čim se približim kompu. S mobom ide kilavo. Ma glavno da su vibrice u potpisu pomogle. ... A ja tik pred odustajanja, prestara sam si više za sve. Hbh...život je okrutan...ajde ovo moje i ne baš toliko...
Tiki_a :love2: Hvala ti na vibrama, meni su tvoje iz potpisa uistinu pomogle.
Sonja i curica su dobro, kako sam se obradovala kad sam ovo pročitala:-D:-D Nek je srećno
orline, lijepo te vidjeti ovdje, cijela pomutnja bila zbog tebe (i sonje:-))
Hehe, a nisam kriva, majke mi :-)
Evo malac šuta dok kucam, pozdravlja vas. Doduše više unutra nego spolja, pravi introvert. (presloži mi organe u maloj karlici)
Ja samo zelim da vas sve pozdravim...i prikljucim se grupi :)
Pozdrav svima,
nakon mjeseci citanja i nalazenja utjehe među vasim postovima, konacno sam se odvazila pridruziti. Poslije 3 AIH-a i 3 IVF-a u godinu dana, bezbroj pretraga i svega sto ide uz to osjecam se ko isluzena raga. Ali idemo naprijed, nadamo se...
Ars,
dobro nam došla u klub i još prije te otpratili na trudničke teme.
Razumijem te da ti je teško, da si obeshrabrena, razočarana... ali ti osjećaji nisu potrebni nama curama u najboljim godinama, zar ne? Glavu gore draga! :-)
Možeš li nam se malo predstaviti? Napisati nešto o vašem mpo putu i teškoćama koje ste imali?
Kyra, dobro nam došla... i što prije ostvarila snove. :)
baš vas volim:zaljubljen::zaljubljen:
i sretna sam jer vas poznajem:heart::heart:
Inesz sunce... :zaljubljen:
:kiss:
Hvala vam svima na dobrodošlici. Sva sam se razniježila... Naša priča ne razlikuje se puno od ostalih. Dugo smo čekali da uopće krenemo, a kad smo krenuli shvatili smo da smo u ozbiljnim godinama. Dijagnoza - idiopate (iako ja u to ne vjerujem, negdje čuči neki razlog, sigurno). Muževi nalazi su uredni. Ja imam nizak AMH (7,33 pmol/L) i FSH na gornjoj granici (12,1), što nije bilo prepreka da u sva tri IVF-a dobijemo od 2 do 6 jajnih stanica i po 2 lijepa embrija. Nešto se dogodi kasnije.
Evo kratko našeg puta:
- 2011. laparoskopija: začepljen jedan jajovod i I. stupanj endometrioze (to dr. kaže nema veze)
- 2011. 3 AIH-a nakon klomifena, beta 0
- 2012. 3 IVF-a s kratkim protokolima (12-21 menopura): bete 0
Trenutačno pijem najmanju dozu Euthyroxa po preporuci endokrinologa, jer mi je TSH 2,77 (kao u granicama, ali za planiranje trudnoće previsok). Sama istražujem, bila sam i na akupunkturi, idem drugi tjedan kod genetičara, moram imati osjećaj da nešto poduzimam. Spremamo se ovaj mjesec na još jedan pokušaj u Citu, a u ožujku smo naručeni u Mariboru. Nadam se da vas nisam udavila...
Kyra, samo piši poruke da bi uskoro mogla i primati privatnu poštu u inbox.
Svaki par ima svoju priču, tu smo da informiramo jedni druge, pomognemo savjetom, ohrabrenjem i podrškom.
Da, kao što i sama znaš godine su tu, ali to ne znači da je nemoguće uspjeti.
Dobra je odluka otići kod genetičara, oba partnera trebaju ići kod genetičara.
Sretno u sljedećem postupku.
Hvala Inesz :-)
Drage moje, danas sam s mužem bila u genetičarke. Razgovarali smo sat vremena, sve nas je ispitala i prvi put u našoj relativno kratkoj MPO karijeri da netko sagledava našu priču u cjelini. Uglavnom, moramo napraviti serologiju i kariogram, a ono što dr. smatra našom glavnom preprekom je moj nizak feritin (8). Dovodi u usku vezu zalihu željeza i (ne)plodnost. Misli da nema smisla ulaziti u novi postupak dok feritin ne povećam do 40. Nevjerojatno mi je, da nakon tri neuspješna IVF-a mom MPO liječniku nije palo na pamet da provjerim željezo. Ima li neka od vas iskustva s ovim? Znate li nekoga tko je nakon što je popravio feritin zatrudnio?
Kyra, odgovorila sam ti na topicu o feritinu.
kyra pretpostavljam da si bila kod moje genetičarke, baš mi zvuči kao njena priča.
Moja razina feritina je bila 10 iako mi je samo željezo bilo super. Kljukala sam se željezom i podigla feritin na 40 i onda krenula u postupak. Da li su neuspjesi bili zbog toga ili ne, kao i sve u MPO, još uvijek je, koliko ja u mojoj borbi mogu zaključit, nagađanje.
Još jedan faktor koji rijetko tko kontrolira a navodno također može otežavat trudnoću je nedostatak vitamina D3. A tko to kontrolira!? Ja sam i tu bila u deficitu, pila i njega pa sad jel što od tog presudilo......
Svakako bi ti preporučila da počneš pit željezo i poradiš na tome. Ja sam ga podigla u nekih 2,5 mjeseca a bili su me prestrašili da će mi trebat između 4 i 6.
Joj, hvala ti Venddy, bas si me razveselila. Lijepo je čuti da si nakon toga uspjela, bez obzira je li željezo bio pravi uzrok, nečemu se mogu nadati. I da, mislim da je ista genetičarka, ne znam da ima još koja u Splitu. Ja zapravo i cijelo vrijeme ovih naših pokušaja razmišljam da mora postojati još nešto, a disbalans u organizmu, bilo željeza, D3 ili nečega trećeg, čini mi se logičnim objašnjenjem. Nadam se samo da ću ga uspjeti podići brzo. Jesi ti pila Heferol? Kako si kontrolirala D3?
cure, ima boljih preparata od Hererola. Retafer, Ferrum ...
Što ne valja s Heferolom?
:(
dr. mi je prepisala Heferol al sam ga pila samo nekoliko dana, malo sam po Internetu kopala i čini mi se od firme Vitaminia naručila Bodegin Iron Complex. Malo sam se dopisivala sa čovjekom iz te firme pa mi je preporučio baš zbog razine feritina ove tablete, pila sam čini mi se duplu dozu od inače preporučene (po uputi spomenutog gospodina) i prilično brzo se feritin popeo. Odgovarale su mi više od Heferola jer čini mi se da su imale u sebi i vitamina c i još nešto (zaboravila sam), sve za bolju iskorištenost željeza a i nije ih trebalo piti na prazan želudac pa mi nisu ni teško padale.
Što se tiče vitamina D kontrolirala sam razinu (vadila krv) i kako sam bila u deficitu pila sam i vitamin D3.
Hvala...bacam se na željezo...;-)
venddy, imaš neki link na taj preparat?
Možda će biti glupo pitanje, al ajd... Zar nije dovoljno željezo iz prenatala? Na mome piše da pokriva 100% RDA.