Ne miks prije grijanja nego mijesam pjenjacom povremeno. Bitno je da zdjela u kojoj su bjelanjci niposto ne dodiruje vrelu vodu. Bez ventilatora. Muscovado daje finu aromu!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Ne miks prije grijanja nego mijesam pjenjacom povremeno. Bitno je da zdjela u kojoj su bjelanjci niposto ne dodiruje vrelu vodu. Bez ventilatora. Muscovado daje finu aromu!
E tooo! Hvala!!
Kao što si rekla, mikser imam :D, imam i odličnu pećnicu
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
I nisam shvatila ovaj dio o pralini od badema, napraviš pralinu (kuglicu) pa ju izmrviš?
Vidjela sam jedan recept gdje boju u prahu otopi u malo alkohola, i kistom povuče po slastičarskoj vrećici iznutra, onda ubaci smjesu i dok tako izlaze puslice, budu prošarane. Nadam se da će mi to tako zbilja ispasti
Aha! Ne! Popeces na 180 bademen u listicima kojih 7 minuta. Stavis ih na papir za pecenje, ali ne na hrpicu- nego kao rasporedis ravnomjerno. Napravis karamel- 80 g secera i dvije zlice vode stavis na vatru i cekas da dodje do tamno zlatne boje- povremeno samo naginjes rajnglicu (ne mjesas karamel) i onda prelijes preko badema. Pustis da se stvrdne. Sameljes u blenderu. Voila. 50 g listica badema!
Napravit ću raspucance od limuna.
E sad, kako se čokoladni valjaju u štau šećer i efektno izgledaju, zanima me kaj bi se dogodilo da te od limuna uvaljam u kako prije pečenja? Bi to uopće uspjelo?
Zašto u kakao? Normalno u štaub, nije toliko efektno kao kod čokoladnih, ali se vidi i lijepo je
Zato da bude još efektnije
Nemam pojma, zato i pitam
U mojoj knjizi je po volumenu, a ne po težini.
Znači 1/4 l bjelanjaka, vrlo čvrsto istući. Pri kraju miksanja dodavati 20 dkg kristalnog šećera uz stalno miksanje.
Zatim kuhačom u smjesu umiješati 15 dkg šećera u prahu i 3 dkg Gustina.
Uvijek uspiju. Treba ih dugo sušiti na 100 stupnjeva, bar 2_3 sata.
sasa, nemam muscovado nego demeraru, isto bi trebalo biti?
Help! Kako da narezem baklavu a da prilikom pečenja se narezane kocke, tj.kora na vrhu da se ne frče?
Jel mogu knedle napraviti sa smrznutim šljivama i odmah takve knedle vratiti u frizer?
Da, ja tako radim samo zurim da se sljive ne odmrznu
Sljive su s kosticom?
I moja mama
Pa ne jedeš košticu. Nisam nikad jela knedle sa šljivama bez koštica, al nekak pretpostavljam da pustev previše soka i da knedli iznutra budu gnjecavi
Ja recimo ne bih jela kolače s trešnjama koje imaju košticu, a i ako koristim šljive za kolač isto izvadim košticu, al one u knedlima "moraju" imati košticu. barem kod mene doma
U knedlama kad ih kuham nikad ne vadim košticu jer me tako učila baka i rekla da inace iscuri sok iz njih. Tako da mozda jednom sam radila bez kostice ali se ne sjecam kako su uspjele
Ja nikad nisam jela knedle sa šljivama u kojima su koštice. Ako slučajno neka zaluta, sva se uznevjerim da nisam zeznula neku plombu :mrgreen:
Oduvijek smo vadili koštice.
Kad stavis knedle u tanjur, prepolovis ih, izvadis kostice , stavis secer i vrhnje( prema okusu) i jedes. Ocekujes kosticu i izvadis ju.
Tak je
Ma kakvi ne volim kad se sve razmelja i moram dodatno prčkat po knedli, ja bi to odmah cap cap i u usta :lool:
Ni vrhnje nikad. Samo šećer i cimet.
X, i prezlu
Ja sam advanced level, marmelada unutra...još kad sam bila mala i nona ih je radila, uvijek sam molila boga prije raspolavljanja prvog njoka da unutra
bude marmelada, a ne nikad dovoljno slatka šljiva, još s košticom, dno.
I kakvo to vrhnje vi stavljate, slatko?
uvijek maknem košticu prije oblikovanja knedli (šljive i marelice), unutra stavim žličicu šećera, ništa se ne razmulja
Nikad, ništa ne radim s košticama.
Zubari su preskupi.
Ma kakva kostica, ne dolazi u obzir.
Raspolovim sljivu do pola, izvadim kosticu, stavim secer unutra :- i dalje u smjesu za knedle.
Sjecam se jedne prigode, prvi put u gostima sam, domacica servirala domaci strudl od visanja (ja to zovem pita od visanja:mrgreen: ), a kostice jos u visnjama...:-o
Bas mi je bilo nobl svako malo pljuckati u salvetu te kostice. Da sam znala, ne bih ni uzela.
Mogla si ih pregutnut. :lool:
Moja baka je bila tre nobl i nikad nije vadila kostice iz visanja.
Kiselo, i štaub s cimetom, ko pravi folksdojčeri.
Je l jedete kumkvat? Je l vas muči s čim je to sve zašpricano i kako perete, samo vodom ili nekako drugačije?
Ne, bas zbog navedenog. A probala sam i bas mi je fino.
ja imam mala stabalca u vrtu, tako da uživam bez grižnje savjesti, jako mi je drag
Sad sam pobrstila sve što je zrelo, ima ih još zelenih i redovito obilazim da provjerim jesu sazrili
možda bi ga mogla uzgajat doma u loncu i zimi unosit u kuću?