Cure koje ste na Vuku,gdje ste isle na HSG? Merkur? Kako ide postupak narucivanja,ima li cekanja,kakvu uputnicu trebam?
Printable View
Cure koje ste na Vuku,gdje ste isle na HSG? Merkur? Kako ide postupak narucivanja,ima li cekanja,kakvu uputnicu trebam?
Nekako se opustošila ova tema. Gdje ste žene? Tko je u postupku, kakve su vam stimulacije?
Ja sam. Eto bila inseminacija prva prije par dana. :)
A ostatak?
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Super! Sretno! Sad ono divno čekanje...
Bulj, na žalost ne znam odgovor na tvoje pitanje...
Ma poslat cu mail na Merkur, pa cu imat info iz prve ruke. Ja sam prokletu ureaplasmu konacno istjerala tako da u nadolazecem ciklusu idem na HSG i onda sljedeci, ovisno o nalazima HSGa, IVF ili inseminacija.
Ne polazem neke nade u inseminaciju s obzirom na anovulatorne cikluse,al ko zna,uvijek ima sanse da se iznenadimo
Super da si se riješila beštije. Inseminacija bi ti mogla upaliti ako vam je ovulacija jedini problem. Dobiješ tabletice koje će ju izazvati... Kolegica je tako iz prve ostala trudna. Kiss
Ma sa klomifenom je moj gin vec pokusavao pa nije bilo rezultata. Ali, pripisat cemo to njegovoj nestrucnosti i nadat se najboljem
Klomifen pomaže da bude više folikula, ali ti je trebao dati još nešto uz njih.
Jel inseminacije idu jedna za drugom ili rade pauzu na Vv?
Evo da vam javim na 14dc test je nazalost negativan. Znaci prva imseminacija neuspjesna. Zvala sam VV. Kazu da prestajem sa decortinom i utricima. Sad jedan ciklus propustam i dolazim kad slijed put dobijem M. Malo mi je zao kaj jedan propustam al jbg. Mislila sam da mogu idmah daljr. Pa eto sta je tu je..sad neka M cim prije dodje :)
@Nemasekirancije žao mi je što ti ovaj ciklus nije uspijelo :heart: Navijam za sljedeći :*
Je li to uobičajena praksa da se jedan ciklus propušta pa opet inseminacija? Mislim postoji li neki poseban razlog za pauzu? Može li se isposlovati da se radi ciklus za ciklusom da se ne gubi vrijeme ili to ovisi od bolnice i dr?
Nova sam u mpo pa imam 1000 pitanja....
Pretpostavljam da ovo krvarenje treba proći da se tijelo malo pročisti ako se dobiva neka terapija. I zna ciklus biti takav da ne znaš koji ti je prvi dan jer utrogestani malo blokiraju m.
A moguce da je zato. Al sam i ja citala kako mozemo ciklus za ciklusom na VVu i sad kad sam pitala dal mogu doci 3dc sestru kojoj sam javila su mi rekli da ne da moram pauzirat jedan ciklus.
U nekim bolnicama se moze, al to cini se ovisi od bolnice do bolnice. I za mene je ovo gubljenje vremena...al jbg. Valjda kak kaze vaki postoji razlog.
Ja dok sam bila na ivf i jedan postupak nije uspio isto sam pitala sestru dal mogu i rekla mi je da nemoze..ali sam zvala na broj mob.direktno doktori i ona uzela me u postupal bez jednog prigovora... U petom mjesecu bila na klomifenu u post.koji ne uspio u sestom dobila M i odmah isti đjesec isla opet u postupak sa klomifenom i taj bio uspijesan... Curica od dvje i pol god.sada
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Objasnila sam dr.da nemam vremena cekati i uzela me... A sestre nisu htjeli
Planiram nakon duuuugo vremena opet u akciju. Zadnji fet bio u 7/2017. i dobili smo predivnog sina. Nalaze sam radila 2012. Ako me sjećanje služi trebam papu, briseve, hiv/hepatitise, hormone 3dc/21dc, fsh, lh i amh bi provjerila. Jesam li što zaboravila? Idući pon idem svom gin pa da znam tražiti sve upitnice. Htjela bi sve nanovo napraviti. 2012. je bila davno davno. Tada su moji nalazi pokazali sniženu rezervu js i mm azzo.
Kakva im je praksa za godisnji u 12 i 1 mj? Dali ima postupaka?
Osim za praksu oko 12 i 1 mj, zanima me kada ste odlazile na BO na ivfu? Dali je nuzno od punkcije do bete? Pitam radi posla da vidim kako to iskombinirati. Posto se ne smije znati u mom slucaju.
Hvala ljube za info.
Za 12/01 mj se ne sjećam.
Za bolovanje sam ja uzimala nakon punkcije do bete jer mi nije bilo ugodno ni sjedit ni ništa prvih par dana. Drugi tj sam i mogla ići raditi.
Kad je bio fet ni dana nisam bila na bolovanju. Odradila do 45 dana pred porod
Ok. A da najbolje je vidjet kak se covjek osjeca pa prema tome odluciti.
E sad..imam jedno drugo pitanje, MM mi ide na put na 5 dana izvan Hr i ispada da ga nema od 9dc do 14dc kak za sad stvari stoje...dali to znaci da onda taj ciklus moramo preskociti ili ima neka sansa kombinacije? Bit ce ivf ili inseminacija, dogovoriti cemo na M. Prosli mj mi je inseminacija bila na 15dc.
Mi smo zbog takvih stvari zamrznuli sjeme i od MM bilo napisano i uvjereno kod javnog biljeznika da ja mogu obavljati sve vezeno uz MPO na Vuk vrhovcu kao neka vrsta punomoci... I njega uopce nisam trebala... Obavila sam dva ivf postupka i fet... Tako mi je dr.inace prijedlozila dok sam njoj objasnila da MM radi u njemacke i ne moze svako malo doci...
To je dobra inf ljube. Moj inace zna bit na terenu al po Hrv, a sad jbg se potrefilo da ide na neku edukaciju van. Neznam dal se isolati to sve raditi ako ce to biti tako samo jednom? Dali da odem 3dc pa da vidim s dr-icom sta bi se mozda moglo?
Mi zamrzavanje nista ne placali dok isao nalaz smermograma odmah mi uz uputnicu naglasili da ide i kriopohrana (mislim tako kazi se) ali mi svejedno naglasili da ide zamrzavanje... Oni to smuckaju ja mislim kaj to odvoji se najkvalitetnije... Prvi ivf sa zamrz.sjemenom bilo na klomifenu 5 JS dvje bili vraceni drugi dan cetvstan.ali nije doslo do trudn.i drugi ivf bilo 4JS svi bili oplodeni i dvje bilo blast.jedna morula...blastice vraceni i imam doma curicu a morula zamrz.i sada sam bila u prvommjesecu u FETu ali nije dosla do trudn.sve bilo zamrz.sjeme i bez muza radeni postupke... A dok sam bila isla u FET pisala kod njih na papiru ISCI postupak...
Ok draga. Hvala ti. Budemo onda jos razmislili pa cemo vidjeti. Hvala ti na info [emoji8]
Prekinimo šutnju!
Punkcije jajnika "na živo", bez upotrebe odgovarajućeg načina otklanjanja boli,
protivne su suvremenim medicinskim praksama i predstavljaju ozbiljno kršenje dostojanstva žena i prava na zaštitu od nepotrebne boli i patnje.
Lajkajte i pratite Rodinu Fb stranicu:
https://www.facebook.com/PrekinimoSutnjuRoda/
Koliko mogu biti stari brisevi i ostalo? Nesto se mjenjalo...al da pitam.
Nemasekirancije, ako se u nalazu nadje bilo sto, pa tako i gljivice, nalaz je pozitivan. I slijedi terapija za uklanjanje i lijecenje istoga, a postupak je moguc tek kada je nalaz b.o.!