Slažem se da baš nije skroz na liniji, ali ima veze. Bundeva nije samo hrana, nego je i ljekovita: https://alternativa-za-vas.com/index...rticle/bundeva
https://alternativa-za-vas.com/index...cenje-bundevom
Sorry ako sam baš jako odlutala.
Printable View
Slažem se da baš nije skroz na liniji, ali ima veze. Bundeva nije samo hrana, nego je i ljekovita: https://alternativa-za-vas.com/index...rticle/bundeva
https://alternativa-za-vas.com/index...cenje-bundevom
Sorry ako sam baš jako odlutala.
Imamo li tu kojeg hematologa?
Zuta sad vidim da ipak jedete rajcice i banane,al krumpir ne.
Ja ako volim neku namirnicu,a djeca ne,ipak sebi/nama dodam uostalom nekad ponovno ponudim djeci jer kako ce je opet probat i zavolit jednog dana ako ne nudim.
Raznovrsna prehrana takodjer pomaze ravnotezi (u ovom slucaju tvog) organizma.
Ja sam jucer kupila pukka caj na akciji u tvor.zdrave hrane, imaju izmedju ostalog i protiv stresa. Mene sami ritual ispijanja caja jako smiruje navecer.
Drago mi je da ti se razina stresa smanjila, samo hrabro tako dalje. :kiss:
Gdje se vade:
AntiTPO,25 OHD,CaI,HbA1c,Ca,P,K,Na,lipidogram,hepatogram
planirala sam možda uz TSH,T3,T4 to skupa srediti
Ako ti odgovara Vinogradska evo broj labosa pa pitaj: 01/3768-280
Prije tjedan dana dr. mi je dala dijagnozu gljivica na koži i prepisala lamisil tablete i kremu.Muči me što ne vidim gotovo nikakve promjene i pitam se jel uopće dobru dijagnozu postavila, jel previše očekujem da bi se poboljšanje već trebalo pokazati. Na lopatici imam krug veličine kovanice, a po trbuhu i donjim leđima, nepravilne, manje i veće crvene mrljice( ko nakon uboda insekta),onako suhe kože.
Čini mi se da koža na tim djelovima je malo drugacija nego na pocetku, ali crvenilo i veličina su isti, s tim da se u međuvremenu pojavilo jos novih...
Nisam stručnjak, ali imala sam iskustva s ovim: https://www.krenizdravo.hr/zdravlje/...mi-i-lijecenje
Baci pogled na slike. Ako je tako nešto u pitanju - Lamisil je ok terapija - vidi ovdje upute o lijeku, navedeno je i to: http://www.urgo.si/fileadmin/medis/m...krema-2_BA.pdf
Samo da napomenem, u većini slučajeva ne zna se uzrok toga. Ja isto znam imati takve fleke po trbuhu. Ono što mi pomaže je aloja gel i srebrna voda (koloidno srebro u spreju), kao i B kompleks. Od krema dobro dođu i neke s E vitaminom, za suhu kožu.
Drugi uzrok ovakvih kožnih promjena mogu biti paraziti - u tom slučaju pomaže antiparazitna terapija. Prvo mi na pamet pada Paraprotex, Calivita. To je proizvod na biljnoj bazi.
Sretno!
ja sam jednom imala neke mrlje, crvene točkice po listovima. Ne mogu se sjetit punog naziva, znam samo da je zadnja riječ purpura i to nije imalo nikakve veze s gljivicama.
Išla sam kod dr. Nole i dala mi je neku kremu od Uriagea, prošlo je.
Pretpostavljalo se da mi je to od stresa od potpomognute. Nikad više to nisam dobila samo tada jednom.
tvoj opis cappy mi jako sliči na ovo moje. Ako imaš neku fotku s weba, mogu ti reći jel to bilo tako kod mene.
Isto mi je dermatolog državni prvo dao krivu terapiju, pa sam otišla privatno i to riješila.
Moglo bi biti ovo što je Peterlin stavila sliku, sliči mi jako, s tim da ovo moje ne svrbi, ono, rijetko kad osjetim ovaj krug na leđima, ali zanemarivo. Znam da sam slično po trbuhu imala prije 3 god. i dr. mi je dala neku kremu i za 7 dana je prošlo, zato mi se ovo čini neuspješno jer za 7 dana ne pokazuje nikakve znakove promjene, a trebala bi mjesec dana mazati i piti tablete...Izgleda mi ne gine privatni dermatolog iako ga je ovdje u VG teško naći...
Cathy, ne razumijem što me pitaš.
Poslala sam već poruku jednom privatniku i čekam odgovor, ako ništa otiću ću drugi tjedna ponovno dr.opće prakse ako i dalje ne bude nekih promjena....
U kojem domu zdravlja? Nije mi poznato da u mom opce radi dermatolog...
Na zapadu se brže dođe na red ili i u Zaprešiću,ali to ti je valjda predaleko
Cappy provjeri jel možda ima tog dr i kod vas prvo
I mene muce gljivice, najgori je vrat i ruke. S licem je pocelo onako sa suhim crvenim podrucjima. Privatni dermatolog zakljuci da je kontaktni dermatitis i uz kortikosteroide prolazi. Nakon tri mjeseca krece opet. I ne prolazi. Kupujem razne skupe kreme u apoteci koje uglavnom ne pomazu. Kao ni prirodne domace kreme. Nesto pomogne u nekim mjerima ali ne prolazi.
Odlucim se preko socijalnog dermatologa odraditi testiranja na alergiju. Kaze mogle bi biti gljivice. Mikroskop potvrđuje, dobijem Lamisil tablete dva tjedna, Travocort kremu 7 dana potom Rojazol do kontrole.
Vrat se oporavi nakon dva dana, lice meko ko u bebe, stime da lice vise nije bilo toliki problem, samo suho pa sam mazala Bephantol za jako suhu kozu (inace suhu kozu imam).
Na ruci bolje, ali ne prolazi. Nakon 7 dana mazem rojazol, ruka pece. Nastavljam travocort jer uputa kaze da moze do dva tjedna. Vrat mazem rojazolom jer je ok. 10ti dan na vrat se vracaju crveni suhi plikovi, ruka nepromjenjena ali i dalje se vidi konkretna sjena.
Danas sam 16ti dan, u utorak sam na kontroli i saznat cu nalaze mikrobioloske pretrage.
Bas me zanima sta ce rec.
Uglavnom, iz pocetka presretna sto je izgleda proslo, svi mi se dive nakon mjeseci mucenja, ali evo ga opet... uzas
Cappy jesu ti uzimali bris?
A na klopu ne sumnjate?
Pa ne
Iz mog malog iskustva ja bi prvo na to pomislila
Pa jesam. I pratila. I nisam zakljucila da reagiram na neku hranu. Ali imam namjeru na kontroli zicati jos alergotestiranja
Privatna derm. dijagnosticirala pityriasis roseu, zbog tableta koje sam nepotrebno pila 14 dana poslala me na vađenje krvi za provjeru jetrenih proba...
I aj ti reci da covjek poludi.
Da ti tako potpuno pogresnu terapiju da lijecnik. I dalje Bogapitaj kakve terapije ordinira drugima.
Greske su ljudske i dogadjaju se al ti neozbiljni pregledi s brzinskim škicanjem koji su temelj za terapiju su nesto prestrasno.
I nikome ništa.
Malcu je koža nadlanica na djelovima zadebljana i gruba, na mjestima ispucala do krvi, čime bi to mogla mazati? Koristim Linola Fett za laktove mu, ne znam.jel smije tu kad su ranice? Imam i Tyrosur gel, smijem.s njim mazati?
Može Tyro sur,po noći stavi i gazu.
Kombiniraj tyrosur i linolu da to podrucje navlazi i nahrani.
Ne bi trebalo smetati ni jedno.
Linola Fett smije na oštećenu kožu. Dobro kaže jelena - po noći stavi gazu/oblog - ovako nešto možeš kupiti u ljekarni https://snmedic.com/distribucija/loh...rezasti-zavoj/, a možeš i napraviti nešto improvizirano od starih pamučnih čarapica.
Tyrosur isto smije, ali mislim da on suši, pa kombiniraj to i Linola Fett.
A jel to njemu periodički baš sad ? U sezoni breze
Da li dezinficira ruke alkoholom ili kakvim drugim dezinficijensom? Pitam na temelju vlastitog iskustva - meni su ruke hrapave kao šmirgl od toga, iako inače nemam alergijskih reakcija.
Pomaže mi Cien-ova SOS krema za ruke iz Lidla, ali ne znam je li to pogodno za alergičare. Ovdje imaš sastav: https://www.cosmetio.de/Kosmetik/Cie...Handkonzentrat
Ne, ne koristimo dezificijens, znam.da to unistava ruke, od toga nije...
Pranje ruku i na još mokru kožu stavljati kremu
Linola Derm ide na rp uz nadoplatu
od nekih 25 kn.
Istog je sastava kao Linola Fett samo 25 g manje pakovanje.
Pa ako kome zatreba a ima indikacije.
I moji imaju tako izranjavane ruke, najcesce zimi. Do sad naaaajbolje je la roche posay cicaplast mains. Dvije noci zaredom namazu i nestane.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Pozdrav. Kakav je to lijek Spasmex ? Trospijev klorid tablete.
Zašto se daje trudnicama?
Da li je učinkovit kod krvarenja zbog niske posteljice i na koji način? Hvala.
To je stari lijek. Meni su dali spasmex sredinom druge trudnoće, da spriječe grčeve koje sam imala i prerano otvaranje. Bilo je bolje, ali nije bilo trajno rješenje. Završila sam na Svetom duhu i ležala do 34 tjedna uz infuzije prepara, ali na kraju je sve dobro ispalo. Moj E. se rodio u 35 tjednu.
Eh, sad - ovo nije pravilo. Meni je bilo propisano strogo mirovanje, a nisam si to mogla priuštiti, jer sam doma imala starije dijete koje tada još nije hodalo. Da sam mogla strogo mirovati, možda bi spasmex bio sasvim dovoljan.
Mislim da Spasmex nema veze s krvarenjem, nego kako Peterlin kaže, s grčevima. Smanjuju grčeve. Ja sam to dobila par puta, nevezano uz trudnoću, meni je bio preblagi taj lijek.
Da si u SAD-u, vise nego vjerojatno ga ne bi primila jer je nedovoljno istrazen za koristenje u trudnoci i koristi se samo i iskljucivo kad nema nikakve druge solucije (a benefit za trudnicu daleko nadmasuje potencijalni rizik za dijete).