Btw. Izolacija je box jer nema mjesta. Netko radja pored mene. Bit ce veselje ova noc.
Printable View
Btw. Izolacija je box jer nema mjesta. Netko radja pored mene. Bit ce veselje ova noc.
Ajoj Sybila, bas me sad sokiralo ovo. :(
Osim sto si prst otvorena sve drugo je ok? Bebe su dobro na uzv? Koje su prognoze dr? A ovo za box necu komentirat, uopce ti nije trebalo. Drzi se.
Kad smo kod probave, ja se isto cistim danas. Dugo nisam imala ovakav proljev i kotrljanje crijeva. Jos mi se cini da je beba aktivnija nego inace tako da je ovo bas jedan tezak dan.
O svojim preponama i stidnoj kosti ne zelim vise ni govorit:roll: Utjesite me vi u visokoj trudnoci i recite da je i vama tako :mrgreen:
Curka mi nije bas nesto napredovala, trbuh je na 29+6, decko je mjerama ok. Srca kucaju, trudovi nekaj ful ful sitno očitava. Pitaju me jel me boli. A mene stalno boli, kaj da velim, boli od pocetka. To otvaranje je bilo u zadnja 2 tjedna, na zadnjem uzv i cervikometriji ful zatvorena i sve.
Krevet je tvrd u pm, kratak, uzasan. Za porode jel. Mislim da ja spavat necu.
Rodila se beba pored mene eto upravo :mrgreen:.
Sta te boli? I gdje te boli u kojim polozajima?
Te mjere ne uzimaj za ozbac, jako mogu grijesiti u tome. (Dan prije prvog poroda moja beba je izmjerena 800gr manje od stvarne tezine, treba li sto dodati?!)
I cestitam na bebi pored :lool:
Ma sve me boli! Bole me noge od isijasa, bole me kukovi jer su oboje glavom u zdjelici i naguravaju se, bole me prepone, boli me sam trbuh jer su zgurani pa kad se krenu razvlacit oci mi ispadaju, pritisak na mjehur oduvijek, pritisak na crijeva zadnjih par tjedana s grcevima koji bole, kontrakcija isto boli kad primi tipa sad. Bole me ledja jer lezim i isijas, bole me rebra jer ih guraju. I kaj da ja njima velim kad pitaju jel boli kad je to meni sve normalno :-/ kako god sam, boli. Kad savijem noge prema sebi, trbuh mi se zgrci pa kad se ispruzim je uzasno bolno. Nijedna mi bol nije da mi se lampica upali ili da je neizdrziva. To dobijes kad zivis s endometriozom, bol je normalna.
Za mjere se tjesim da je los uzv. Kako mi se spava, a nema sanse...
Ovoga trenutka se prestajem zaliti na bolove.
Nema sanse da te prebace na odjel ? Neces valjda danima lezati tu.
Drzim fige da izdrzis najvise sto mozes!
:lol: nemoj se prestat zalit, nije ovo normalno, samo ti daj :lol:
Sutra tijekom dana cu valjda dobit krevet neki.
Hvala :-)
Sybila necu ni mislit kako ti je. Drzim fige da sve bude ok.
Ja pojma nemam sta me snaslo prije sad si mislila ma samo da ostanem trudna kakve trudnicke tegobe ko je vidio zalit se. Hehe jezik pregrizla. Imam blagi osjecaj da je moj beban pobrko izlaze trebo bi se spustat dolje a on nista. Bit ce da mu se nezuri van,
Hvala anka :-) ja sam cak nekako mirna,ne znam. Bila sam izvan sebe dok nisam vidjela srca, uplasila sam se za otvorenost, ali malo sam citala i smirila se. Sad sam ok.
Spavala citava dva sata. Cak se sjecam da sam kroz san cula povike "To, to, tako, samo tako!" sto bi reklo da se jos jedna beba rodila.
Danas evo otkad sam se probudila su normalno aktivni. Puls 130 (on) i 140 (ona), isli mjeriti taman kad su se smirili malo, vele da je to ok. Cekam vizitu.
Btw, otkrila sam di su skrivene kada, lopte, stolcic, strunjace itd - u boxu u kojem sam ja! :mrgreen:
I moram prokomentirati... Majko mila higijene tih zena po wcu, to je strasno....
Sybila kako je jutros? Nadam se da su te ukrevetili negdje...
Jos uvijek u boxu. Vec se druga beba radja od 7 jutros. A ja na svaki porod placem ko krele emocionalno :škartoc: :lool:
Ajooooj, da, mislim da bi svaku od nas to rastulilo!
Inace, jesi razgovarala s nekim o porodu, postoji li neki plan?
Meni jos nista ne spominju, a ja se ipak nekako nadam carskom, iako me plasi i carska i vaginalna varijanta
Sybila, u kojem si rodilistu?
Radila ctg, bacila oko na ekran kad me krenula kontrakcija, vidim ide do 60. Pa sam pitala primalju jel je to za trudove, veli da je. I sad mi pricamo, ne znamo jesu pravi ili bh, pitaju oni kao jesu trudovi. Velim ja - a kaja znam, meni to normalno, sam sam htjela reci da ih jasno osjecam :lool: pa sad pratimo koliko ih je. Instalirala sam si contraction timer eto da budem precizna u odgovorima :mrgreen:
Cekamo da kakam da posalju na bakterioloski, da vidimo jesam opasna. Iako... Do sad sam previse zena prosla kaj ne pustaju vodu za sobom, ne peru ruke nakon wca i uzasno su neuredne da bi samu sebe smatrala zaraznom -.-
Biska - obje bebe su glavom dolje, curka je doslovno spremna za izlaz, mislim da ce tu biti vaginalac ak se nekaj ne zakomplicira jako. Nisam nikaj posebno pricala.
Vrci, VG.
ajme Sybila citaj jutros tvoje postove i ne mogu vjerovat! Drzi se, nadam se da su te do sada vec premjestili...Sretno i da ti trudovi prestanu :ghug:
Ponekad te odluke otici u bolnicu ili ne stvarno nisu lagane, ali valjda ako se premisljamo onda je svakako bolje otici. Nije da nas mogu izbaciti :-)
A znači u onoj si prostoriji do rađaona bila... kad sam ja rodila tamo spavala hrpa mama i beba, sve je po sobama bilo puno :mrgreen:
Ali meni je osoblje tamo stvarno dobro. Za higijenu mi nije jasno, da li žene misle da će sve to čistačice ukrug za njima čistiti, pa i te žene idu svako malo tamo na wc. Ne kužim koji je problem očistiti za sobom, oprati ruke i ostaviti sve uredno
Jos uvijek jesam. Mislim da ti mislis na predradjaonu, i sad je tamo puno mama i beba, ja sam doslovno u boxu, zadnjem, pise na njemu box 5. Da dodjem do wca moram proci pored ostalih boxeva di zene radjaju. Pa si tajmiram piskenje izmedju poroda :mrgreen:
Ma osoblje je odlicno, fakat je. Ja se smijem svojoj zbunjenosti :lool: i primalje i sestre i doktori, stvarno paze i super su. I cujem kako odradjuju porode, nema vikanja, nema spotanja, nema nasilja, samo ohrabrivanje i vodjenje. Iskreno mi je dobro doslo da se sama pripremim na porod.
Uf da,ja mislila na predradaonu, znaci situacija je jos gora. Sto nema soba uopce?
Ja sam radala u boxu 1, uz mene su svi prolazili [emoji38]
Nema soba bez beba, a dok nisu sigurni da nisam zarazna nemrem nikud blizu beba. Sam ne znam kad cu dat taj uzorak kad je hrana nist, a nemrem na wc bez postene papice :-/
Znaci, bila si izlozena bas na prolazu, jadna!
Sybila na koliko je procijenjena cura? Tako je i moja zaostajala s trbuščićem i rodila se s 34 tjedna i 1460. Po meni je najbitnije da izguras jos barem tjedan-dva, a onda i ako bude manja beba ipak će biti zrela. Moji su oboje po zrelosti procijenjeni na 35 tjedana i super napreduju sad
Sretno, da dobiješ krevet i bebe pričekaju još koji tjedan
Nije mi rekla tezinu, ali njihov uzv mjeri trbuh ko i zadnji put moj gin. S odmakom da im je uzv prastar i da je bila ponesto odokativna procjena,a moj gin ima fakat dobru i preciznu makinu i ima dobru edukaciju iz uzv. Prije 2tjedna je bila na 1350,ja bih rekla da je sad ipak na 1500. On je u skladu s g.dobi, dakle do 1800.
Uuu slusam da bar 15 zena ide doma, bit ce krevet za mene! Do ponedjeljka, onda cu doma ili se bar tak nadam.
Na kojem si uzv bila? Mene su bili gledali na onom direkt u ulazu u rađaone (prostorija s lijeve strane) i 2014.je bio baš neki kul uzv, dr je komentirala da je nov. I bebu mi izmjerila na 3200, rodio se 3190. Točno skoro u gram :mrgreen:
Sybila, da, baš sam bila na prolazu, srećom bila je večer i samo je još jedna žena došla rađati pored mene. Al baš svi i s hodnika vide unutra
Pfva vrata lijevo kad se udje u rodiliste na ulaz di je ginekologija i humana reprodulcija, ali daaleko je od novog. Mozda su zamijenili, znam da je noviji sad dolje na gin i na ctg na drugom ulazu u rodiliste. Aaaa i ima novi u drugoj prostoriji, di su mi radili ctg, neka mala prostorija s izlazom na balkon.
Ja opet na ctg, proucavamo te kontrakcije.
Kako sam gladna.
I kako sam zaspamala forum od sinoc :lool:
Sybila drzim fige da sve prode ok :-)
I nadam se da su ti naookon nasli krevet :-)
Sybila svaka ti čast, ja kad sam bila u predrađaoni na ctg, neka žena je rađala, nije ona vikala već plakala i stenjala, čak i tiho rekla bih a ja u tom trenu razmišljam ajme ne bi ja, ja sam se predomislila :-) bit će sve dobro s bebicama i tobom naravno, samo nek si ti pod nadzorom.
Ja još u svojim kontrakcijama, ctg jučer pokazivao preko 80 ali ja zatvorena ko konzerva, jučer i danas cijeli dan boli al ne znam objasniti kako. Trbuh gore tvrd ko beton a dolje mekan ko spužva, jako čudno, sutra imam kontrolu i kakve sam sreće opet će reći zatvorena :-)
Svi kažu kad krenu pravi trudovi znat češ pa eto s obzirom da sam ja pekmez ovo valjda nije ništa, probala mjerit al ne znam ni šta ni kako. :-)
ajme Sybila :-o
vibram ~~~~~~~~~~
Javljajte cure novosti! Saljem pozitivnu energiju!
Haha za moje prepoznavanje trudova, barem prvi puta :mrgreen:
Ja sam ih imala na 5 min kad sam doma razmišljala jel ići u bolnicu, da će me sigurno vratiti jer su lažnjaci i što ja sad gnjavim muža da ide s posla. Jer ne može to tak odjednom i brzo (u neka 3-4 sata). Ono, 2 dana nakon termina jel, ja mislim da će me vratiti doma :lol:
A Vrci jel te to baš bolilo jako? Pitam jer ja nisam mjerodavna, inače sam pekmez, ali i ova bol je recimo 3 na ljestvici od 1-5. I da li ti se stvdnjavao trbuh ili samo bol? Znam da je svaka žena drugačija al eto skupljam iskustva :-)
Uskoro cu u sobu. Skracen cerviks, prohodna, idem na tokolizu :-(
Sybila, bolje da ides na tokolizu nego da se sad rode
ipak koji tjedan bi im dobro dosao
drz se
Sybila drzi se!
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Sybila,izdrzat ce te vi jos dugo 3u1 :love2:
Sybila tokoliza će ti pomoći da se smire kontrakcije i da se prestaneš otvarati, samo strogo miruj i sve će biti ok, izgurat ćete vi to!
Sybila, drzi se. Cuvajte se jos malo, tokoliza ce uciniti svoje. :ghug:
Glavobolja...uzas. popila Lekadol,kao da nisam
Jedva cekam spavanje :(
Sybila - drz se, bit ce to sve super, malo mirovanja i to je to :)
Ja nocas nisam spavala od žeđi, imala sam bocu vode u krevetu i svakih 15minuta me žeđ i suhoća usta budila. Ima netko takav simptom?
Sent from my iPhone using Tapatalk