Eliza, prekrasno ime, mekano i nježno,
a tako lijepo uglazbljeno, za vječnost; Beethoven
http://www.youtube.com/watch?v=LQTTFUtMSvQ
i skraćeno Eli zvuči baš moderno i šik:-)
Printable View
Eliza, prekrasno ime, mekano i nježno,
a tako lijepo uglazbljeno, za vječnost; Beethoven
http://www.youtube.com/watch?v=LQTTFUtMSvQ
i skraćeno Eli zvuči baš moderno i šik:-)
nama je stigla Marta, i baš joj odgovara :heart:
Do30tt smo cekali decka,pa od30-37 curku Zoju.sad u 37tt cura ima pimpek pa opet cekamo Jonu
Ja sam tu nova :-) pa vas pozdravljam sve.
Mi sad svaki dan očekujemo Noru (al već se pretvorila u Noricu svima). Bilo je u igri još i Saša i Katja.
Zoja mi je predivno ime, i Zoa isto.
zika, meni je ime divno! okolina se također oduševila. mada mi to ne predstavlja nešto, svejedno je lijepo čuti da ti dijete ima lijepo ime.
sretno kad krene, sigurna sam da će se i kod vas spojiti ime s djevojčicom!
Nora je prelijepo.
Sto kazete, Marcela ili Marcelina? Smatrate li da je Marcela udomaceno hrvatsko ime ili je jos uvijek talijansko?
Marcela je meni lijepo
Marčelina nije nešto što bih dala svojoj kćeri
Marčelina! mi je vezano za istoimenu pjesmu Tome Bebića pa mi je istovremeno i predivno i tuzno :-( pa ga zbog tog tuznog djela ne bih dala.
Nama je stigla Ines :zaljubljen: i odgovara joj, sva je živahna i razigrana...Mada sam muža neki dan pitala, da li može zamisliti da smo joj dali ime Julija? Rekao je da može, pogledao u kolica i dodao mogu zamisliti da se zvala i Enola...ali ipak ostala je Ines..
Enola mi je lijepo, ali nekako nije za naše podneblje..imam osjećaj da bi svaki puta morala ponoviti 6 puta kako se zove.
Taj slučaj sam imala sa starijom kćeri..kad sam joj prije 16-est godina dala ime Elena, svi bi čuli Helena,pa je već sama naviknula da ponavlja svoje ime, dok ne izbace ono H....
Meni je Leda još uvijek favorit:)
Leda je prekrasno ime...tako posebno :heart:
Opet ja s nekim malim pitanjcem.
Bi li vam smetalo ako vase dijete i dijete vase prijateljice djele ime? Ono, namjeravate dijete nazvati Natasa, termin vam je za mjesec dana, i bum! Vasa prijateljica je rodila djevojcicu Natasu. Biste li odustali od imena?
ja ne
uopće mi nije bitno tko se tako zove ili koliko ih se tako zove
bio bližnji, daljnji, prijateljica ili netko treći
meni bi bilo jako važno :-)
ali je ime nataša toliko lijepo i danas toliko rijetko... da bih razmislila
Mene bi jako zanimalo tko se kako zove, ali nije da bih se mjesala u odluke oko davanju imena. Sutila bih i negativne komentare zadrzala za sebe.
Ono sto sam htjela reci, je da je mnogima vazno da njihovo dijete ne dijeli ime (barem ne s ucenicima u razredu ili u vrticu). Pa pitam kako bi se te osobe snasle u ovakvoj situaciji.
moji se zovu ko pola Hrvatske i okolnih zemalja
i stvarno mi to nije važno
ako mi se sviđa ( a to su mi bila lijepa tradicionalna vječna imena ) nikad mi nije palo na pamet da im ne dam ta imena jer se hrpa ljudi tako zove
ja sam pak protivnica traženja različitih imena samo da se ne bi zvali ko hrpa njih, pa onda ispadne neko nevjerojatno ime koje ne bih mogla ni zamislit
Ja imam drugaciji stav prema rijetkim imenima, trazim rijetka imena, ali ne izmisljam ta imena. Samo da su rijetka, lijepa, moj stil itd.
Meni bi smetalo da netko meni blizak baš iznenada odluči nazvati dijete onako kako sam ja rekla da će se moje zvati. Mi nismo nikome govorili koja su nam imena u igri, tako da u takvoj situaciji ne bih mogla nikoga optužiti da mi je ukrao ime. :) Bratić je nazvao svog sina onako kako sam ja godinama htjela nazvati svoje dijete, ali on to nije znao i šta sad... on je prvi dobio sina, a ja sam odlučila da ne želim da nam se sinovi jednako zovu jer je meni osobno to blesavo. Dakle, "na gubitku" sam jer sam sama tako odlučila. No, ionako nemam sina. :mrgreen:
Marcela mi je krasno ime :heart:
kod nas i nije tako rijetko, znam tri djevojke i jednu djevojčicu tog imena.
da sam rodila prije 12 godina kćer, tako bi se zvala.
Mi smo jučer uspjeli suziti izbor na 4 imena za našu malu buhtlicu. Nakon što sam ja predložila 58 imena, a njemu niti jedno nije sjelo (među njima i Adela koju ću teško prežaliti), uspjeli smo složiti oko sljedećih imena:
Dana
Nola
Dalia
Amelia
Mislim da ćemo teško odabrati jer su nam sva :zaljubljen: Dana i Nola su nam super jer su praktična, kratka i jednostavna, s time da ja laganu prednost dajem Noli koja mi je zbog ovog L nježnija i melodičnija. Osim toga, anglist sam po struci a ime Nola je keltskog i irskog podrijetla te znači plemenita, nježna i lijepa. Inače sam sucker na slovo L u imenima, što kod nas potencijalno može bit problematično jer se u našem gradiću (Zagorje, granica sa Slovenijom) L često izgovara kao LJ :gaah: Radim u školi pa se naslušam kako klinci jedni druge dozivaju Filjip, Aljen, Nataljija, Magdaljena i slično. Diže mi se kosa na glavi od toga, ali jednostavno mi se ova tri imena toliko sviđaju da sam odlučila da me nije briga :mrgreen:
Amelia mi je u igri od samog početka i srce me jako vuče tom imenu iz više sentimentalnih razloga. Oduvijek mi se sviđa to ime, kao i francuska inačica Amelie. Prije dva mjeseca mi je umrla baka s kojom sam bila jako bliska, a ona se zvala Ljubica (Amalija). Kako je Ameli(j)a jedna varijanta tog imena, nekako me vuče da odam počast baki tim imenom. Osim toga, MM i ja smo se upoznali i spandžali u Mađarskoj. Prošle godine smo krenuli u pripremu za MPO i da se malo odmorimo i posvetimo jedan drugome, otišli smo u Mađarsku na par dana, tamo gdje je sve i počelo. Taj vikend sam, na opće čuđenje i iznenađenje, spontano začela :zaljubljen: Nedavno sam ustanovila da je Amelia, između ostalog, i učestalo mađarsko ime. Bila sam gotova. Mislim, to nemre bit slučajno sve skupa, jel tak? :trep: Super mi je i eventualni nadimak, odnosno skraćenica tog imena - Meli.
A Dalia mi je jednostavno prekrasno, ženstveno, nježno, otmjeno... I obožavam istoimeno cvijeće, imala sam ga u vjenčanom buketu.
Ja stvarno ne znam kako ćemo odlučiti. Sreća da imamo još 3 mjeseca vremena.
Eto, glasanje je otvoreno. Koje bi ime vi odabrale?
Od gore navedenih imena najljepše mi je Nola. I vise mi se sviđa Amalia od Amelia.
Isto tako mislim da je totalno nebitno što ja mislim. To je vase dijete i vi znate razloge zašto ono nosi/nositi će neko ime.
Nekim će se ljudima svidjeti, nekima neće, na kraju će se svi naviknuti.
Volim imena koja imaju neku svoju "priču", kod vas je to slučaj sa Ameliom.
Sjećam se žara kojim je moj muž tražio ime za našu djevojčicu.
I lijepo mi je ime koje je izabrao. Lijepo mi je i značenje. Najljepša mi je djevojčica.
1. Dalia
2. Dana
3. Amelia
4. Nola
Dahlia, onda ce ti u tvom gradicu izgovarati: Daljija, Melji, Ameljija :lol:
Meni su prekrasna Dana i Dalia. Mmmm...bas ih dugo nisam cula, a tako lijepo zvuce.
moje dijete će bit pola god bezimeno 8-) ahah ja i muž nikako na zelenu granu!! On bi neka neznam svoja tipa Viktorija i Andrea,,,a ja volim kratka jednostavna kao Lea ili Doris, ratujemo od 16tt, odkad znamo da je cura i nikako nać sredinu:evil:
Amelia :heart: i predivna priča ide uz odabir...
Dana:heart:
Meni je Nola nekako prezime, jer sam prvo čula tu varijantu pa mi se teško naviknuti da je to i ime. Dana zahtijeva dugo prvo ''a'' u izgovoru? Takvo mi zvuči kao grublja izvedenica od Danice. Amelia mi je lijepo, a Dalia mi najljepše i najlakše klizi s jezika. To su moji prvi dojmovi, a vama sretno s odabirom. Koje god izabrali, čim se djevojčica rodi nećete moći zamisliti da bi drugačije zvala, tako da ne možete pogriješiti :)
meni je dana genijalno, bilo mi je u užem izboru, ali ne po danici nego po scully :)
matahari, mene Amalia previše asocira na aNOmalija pa me to odbilo od originalne inačice tog imena.
lulu-mama, živim u nadi da ćemo ih preodgojiti :mrgreen: U postupku sam skužila da sva imena na mom pisu imaju L pa sam se na kraju odlučila ne opterećivat time. Važno da je da se nama ime sviđa i da ga mi i ona pravilno izgovaramo. Ionako ne govore svi taj nesretni LJ, već uglavnom djeca koja žive tu u okolnim selima, a kako radim u školi zapelo mi je to za uho. Većina ljudi ipak će lijepo i normalno izgovarati taj L.
sss , nekako i meni Nola sve čudnije zvuči. A Dana je u odnosu na ova ostala imena nekako grubog prizvuka. Inače, Dana bi se po našoj zamisli izgovarala s kratkim a, naglasak na prvom slogu. Osim toga, nekako predmnijevam da bi negdje tamo u postupku mogla od milja postati Danica čega se ježim :scared:
U kratko, jučer su Nola i Dana ipak otpale. Dvoumimo se između Dalia i Amelia. To će biti sigurno najteži odabir jer Dalia nam zvuči ljepše i, kao što si rekla, ljepše klizi s jezika, dok Amelia ima sentimentalnu težinu. Ali dobro, i to je već veliki napredak u odnosu na neki dan kad je na popisu bilo pedesetak imena :bouncing:
Hm, ja se baš ne bih složila s ovim. Gledam svoju bebu i mogu je zamisliti sa svim onim imenima koje smo razmatrali. Isto kako neke žene odmah "znaju" što nose... Ja niti sam znala što nosim, do zadnjeg dana, niti smatram da je ovo ime baš stvoreno za moju bebu. Niti mislim da ime može (ne) pristajati osobi.
Eventualno da smo je nazvali Sunčica Vrištalica. :)
Ja svoje dečke ne mogu zamisliti s drugim imenima :). A bilo je prijedloga i prijedloga. MM je npr. kao iz puške ispalio prvo moguće ime za dečka: Tiberius :lol: Nije me nikako mogao shavtiti zašto to ime vjerojatno i nije najsretniji izbor za klinca u Hr (on je odrastao u Njemačkoj).
Ali, ovo je tema o curkama pa neću dalje.
Kad bi nama uletila još i curka, ime nam je spremno: Julia.
Ja sam spominjala još i Anđelu, ali kaže moj MM da ne može nikako, nakon Merkelice :)
meni se ta kratka imena ne sviđaju :( Ja sam za ona moćna, duga imena tipa Aleksandra, Viktoria, Eleonora. Na njih se može složit sto i jedan nadimak, kratak i melodičan :mrgreen: