Ja danas kuham dječji ručak. Povrtnu juhu, skoro ko varivo, i alpačinke. Napravit ću im i karobelu.
Printable View
Ja danas kuham dječji ručak. Povrtnu juhu, skoro ko varivo, i alpačinke. Napravit ću im i karobelu.
Rogač je u modi.... ja jučer napravila kocke od rogača s čokoladnom glazurom.
Danas maštoviti ručak: škarpina u tavici i kelj na lešo
leća s dimljenom pancetom. na varivo, naravno :mrgreen:.
Ogladnim svaki put kad dodjem na ovaj topic po ideje...a imam i osjecaj da svi kuhaju raznovrsnije i mastovitije od mene
danas smo za rucak imali zapecene palacinke s spinatom i kozjim sirom i ciklu...cak je i smizla jela
Mi danas lazanje od povrća i neka salata, nisam još odlučila koja. I da, ja isto full ogladnim kad dođem na ovaj topic :)
Peterlin imam super recept za kruh od rogača, bude ko kolač!
evo jos gladnih :)
danas: puretina i mlinci, z.salata, cikla
sutra: lazanje, opet razna salata
ponedjeljak: slanutak ili grah, kiselis uz to
utorak: juha, spageti carbonara, crveno zelje
srijeda: krem juha brokula-poriluk, palenta sa gljivama, neka crvena salata (cikla/zelje)
cetvrtak: poriluk s jecmom, pecena puretina, pecene paprike
petak: pastrve, krumpir salata, grah salata
Naravno, AlPačinke, Lapačinke, Čapalinke, sve je to isto. Šta nisi nikad ko dijete prevrtala riječi?
Karobela je namaz od rogača. Zapravo to je ime kupovnog namaza, Ko Nutela. Imaš recept na zasebnom topicu.
Danas kuham varivo od graška i mrkve. Vjeroajtno s griz knedlama.
i kod nas grašak (s lukom, mrkvom i celerom)
bez knedli i ičeha
sutra, pečeni komad od vepra (ako je uopće šta i ostalo na kosti, vidjet ću kad odmrznem)
zalata od tikvica
juha od brokule
I kod nas grašak s mrkvicom, celerom i možda kojim krumpiricem i malo bijelog mesa na naglo
Sutra pileća juhica, pašticada s njokima a za desert mađarica i jozefina.
Moji nikako da se oslobode te tradicije mesne juhe nedjeljom, meni bi puno više odgovarala neka krem juha uz ove količine mesa i još pride slatkog ali ne, to kad nema masne juhe kao da ni nije ručak.
Mi danas imamo radnu akciju doma, pa je rucak brzinski; juha i torteline u bijelom umaku sa sirom.
A sutra klinci napokon dolaze na svoje; Mc Donalds. Katastrofa.... Ali obecali smo i sto sada.
prenosim s drugog topica
astojci:
1 šalica zobenog ili sojinog vrhnja, ajde može i kravljeg za kuhanje
2 žlice meda ili slada
3 žlice rogačevog brašna
Zagrijte vrhnje i umiješajte brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se malo ohladi pa umiješajte med. Slijedeći korak je mazanje na palačinke, kruh, preko kolača, kao fila za tortu...zamjena za Nutellu
Ništa ja to ne kuham. Samo ugijem da se rastopi med i rogač u vrhnju.
oslić na šibenski, kuhano povrće, zelena salata
krempita
Krem juha od cvjetače i krumpira, špageti i tuna na saftu.
sutra slobodna što se tiče kuhanja.
pileća juhica,pol piceka pečeno u rolu,rizi-bizi i zelena salata...to bude i za sutra+krafne...
strpala sam vepra u pećnicu
i pobacala okolo krumpira
prvi put u životu pečem meso i krumpir u pećnici
100% će ili izgorjeti, ili ostati sirovo, ili biti suho... uglavnom - -neće valjati
ni ja nikad nisam pekla meso (u komadu) u pećnici
strah me ovog što ti navodiš
držim fige da uspije
Pa čestitam na za prvi puta! :)
Pretpostavljam da je vepar sa češnjakom pripremljen za pečenje
tako da tu nema da nije dobro.
Sa vodom se podlijeva da mast ne prska po pečnici i krumpir onda nikako ne može ostati sirovi,
a na kraju malo pustiti da se zapeče ili ipak ne, po želji.
Nema mjesta panici :)
Kod nas danas, juha, židovska piletina sa njokima, salata
Za večeru salata sa tunom
Dobro je vepra malo izrezati po površini (ne znam kakav je komad)
tako da se masnoća (ako je ima) cijedi u meso pa je tako meso sočnije, a ne suho.
A u te proreze se može staviti i češnjak.
nije se tu imalo što našpikati
a ni cijediti, bome
to je kost sa ostacima mesa, ostalo onomad kad sam pravila na lovački
znači, kost od krmića (onako, cijeli red) sa mesom i koljenica (mišić na kosti)
samo malo posolila, nabacala krumpira, luka, mrkve, celera, komorača i tikvicu
poškropila maslinovim i zalila vinom.
i sad vibram
i mislim se... možda sam ipak trebala reći mužu da djeci u kazalištu kupi kokice
LOOOOL
Kuharice, otvorila sam pol litra vrhnja za kuhanje, trebalo mi za jedan umak par žličica, i g-din gladni suprug kupio pol litre.
Što da radim sa ostatkom, pol litre minus pol dcl?
Baš ne koristim puno tog vrhnja, pa nemam ideje što s njim?
S tim da ja to ne smijem, pa nek bude jednostavno (muzička... :) ) da i sebi stignem nešto skuhat.
Fa-va!
Tako moja mala kaže hvala :lol:
pa di ti je ona rolana šunka, da zapečeš sutra.
ili napravi krem juhu od bilo kojeg povrća ili kukuruza.
imaš za dva puta (pola sutra, pola možeš i zamrznuti)
a sto posto sam sigurna da će ti djeca htjeti te krem juhe, svi to vole (ili barem skoro svi)
a možeš i bilo koji od složenaca.
ili onu makaronadu s jajima i slatkim vrhnjem.
Mi smo danas jeli domaće lazanje s tunjevinom i zelenu salatu. Mljac.
mozes njoke s gorgonzolom. samo lagano otopis gorgonzolu u tome.
ili zapecenu palentu s gljivama (imas na tportalu recept od ane u)
ili tjesteninu sa sirevima, isto lagano otopis razne vrste sireva i pomijesas sa kuhanom tjesteninom.
Mi lazanje od jučer. Vratili se s izleta i nalupali, baš su nam dobro sjele.
Inaće Apri, šta si stavila patati i povrče skupa sa mesom? Ja inaće meso pečem pod folijom jedno sat i pol samo pa onda tek uvaljam patate. Doduše nisam nikad pekla vepra, uvijek je gulaš na lovački sa njokama.
Mm je manijak za pečenim mesom, svaki tjedan mu nešto pečem!
sve sam ti ja to zajedno utrpala, zato sam se i bojala.
ali, super je ispalo. :mljac:
samo što sam sada "teška" od te kombinacije.
ko da sam se željeza najela.
može mi netko detaljno napisati kako spravlja grašak s noklicama? step by step.
na ulje staviš luk i kad se on zažuti, staviš mrkvu na kockice. malo prodinstaš i podlijevaš vodom ili temeljcem. kad mrkva malo omekša, dodaš grašak, malo prodinstaš sve zajedno, zatim dodaš začine po želji, malo mljevene slatke paprike i kuhaš dalje. kad je grašak kuhan, u varivo žličicom stavljaš smjesu za noklice.
smjesa za noklice treba odstajati najmanje pola sata prije stavljanja u varivo. napraviš je od 2-3 jaja (ovisno o količini koju želiš) i nekoliko žlica brašna (ne znam točno koliko, ja radim od oka, pazi da ne bude pregusto).
ja u to varivo stavljam još i cvjetaču (pred kraj kuhanja, da se ne raskuha).
danas slanutak
laumi hvala, ja to nikad ne napravim lijepo pa sam odustala sutra ću
probati baš ovako kako si napisala.
danas - pileća juha s griz knedlama, povrće na lešo + pečena svinjetina
Napraviš domaće tijesto za lazanje, 400g brašna i 4 jaja ili 3 jaja i voda, malo soli.
Izdinstaš luk, dodaš pelate (ili već neku drugu rajčicu), začiniš. Pred kraj dodaš tunjevinu. Skuhaš bešamel.
Slažeš red tijesta, šug, bešamel i tako dok ne potrošiš. Mozeš posiapti ribanim sirom, il narezanom mozarellom, na kraju preliješ bešamelom pospeš sirom i zapečeš na 200. Bude gotovo brze nego kupovne jer je tijesto svježe.
Jeste imali neki nezaleđeni bokun veprovine? Mislim gdje si je nabavila, ja mojima uvijek uzmem ono što ima u Konzumu jer naš mesar nema divljači pa ne znam jel se može to u rernu?
Na koliko si pekla? Jesu se patate raspale? 1000 kako 1000 tako :mrgreen:
Inaće mi danas salatu od rikule, slanića, pomadora i fete sira, grilane gljive sa chilly umakom, i Patate zapečene sa korjenom od seleni i sirom u rerni (pečnici) Mljac taj ručak fakat obožavam!
muž moje prijateljice je lovac pa mi je prije nekih mjesec dana dao komad sa kojega sam ja onda skinula meso i napravila na lovački.
pa mi sada ostala kost sa nešto mesa i jedan mišić na kosti.
taman za nas četvoro.
zajedno sam stavila u posudu, meso, krumpir i povrće.
sve na 230.
inače meso pečem na 180, ali sam zbog krumpira nafrljila.
poklopila i pekla nekih sat vremena. i onda otklopila da se još malo zapeče.
bilo je jako ukusno i sočno, sa fino zapečenim povrćem.
čak sam i kost iskoristila :mrgreen:
Ja za grasak prodinstam luk na sitno narezem mrkvu celer persin i krumpir kad luk pozuti to ubacim malo promijesam i odmah stavljam grasak,to se kuha pol sata stavim paradajz ja imam domaci,al moze i iz ducana malo vegete i noklice od 1 jajeta i brasna i posolim i stavljam unutra s onom najmanjom zlicicom jer se noklice napuhnu.To mi je odlican rucak.