Čule su se telefonom cure iz računovodstva i HZZO-a i sve riješeno! Trebala bih dobiti razliku za prošli mj., a dalje će se slati ova potvrda i sve bi trebalo biti ok :)
Printable View
onda su prekasno dale papir?
probajte dogovorit da se faksa, moji to sad rade tako
e baš mi je drago
Predala sam za drugo dijete za nastavnu njegu, bila sam uvjerena da ce me odbiti jer imam roditeljskog za trece jos ohoho. Ali evo nisu, produzeno mi je i dalje.
Htjela sam samo pitati, treba li za nastavno preporuka pedijatra? Ja sam ju na oba produljenja nosila uz nove nalaze ali nisam sigurna jeli potrebno?
U slucaju negativnog su mi u pravnoj sluzbi rekli da nema problema sa prebacivanjem na roditeljski, da nebi smjelo biti rupe samo moram imati napisanu potvrdu od poslodavca da se sa time slaze.
Treba papir od pedijatra
Hvala :) Ma pitam jer predajem papire pocetkom lipnja pa moram paziti da mi ne zgiba na godisnji onda. :) Obicno tada spoji koji dan.
curke:)) mam pitanjce
ako sam ja ove godine otišla na njegu u 4 mjesecu i nisam iskoristila niti dana od ovogodišnjeg godišnjeg(do 4mj sam radila SRV) a njega mi ističe u 06. mjsecu 2015,jel imam pravo 2015 iskoristiti taj godišnji?
znam da postoji neka fora do 6mj pa me zanima ako predjem taj rok gubim pravo ili što? ja bih odmah tražila da mi se nadoveže na prekid njege ako uspijem,pa ako neuspijem barem da znam da mi taj godišnji neće propasti
usput mi je ostalo i 10 dana starog godišnjeg,s tim se mogu pozdraviti jel tako?
godišnji od 2015 imaš pravo
ako se dogovoriš s poslodavcem trebala bi dobit i ostatak od 2014
hvala jelena,na tebe se čovjek može osloniti,pusa
e to ti je tak kad u firmi si jedini ili prvi kad nekaj tražiš,onda moraš sve znat unaprijed
kad je maloj ročkas?
pozdrav
ma da te nema,trebalo bi te izmisliti:)
u 6 mjesecu
Da li netko zna....sad mi se sve zakompliciralo.. Da li bi mi hzzo odobrio njegu za dijete ako sam ja u tom trenutku vec pocela koristiti mirovanje radnog odnosa do 3.god djetetova života? Jer formalno sam zaposlena ( ne prijavljujem se na burzu) , ali ipak s poslodavcem potpisujem taj neki privremeni raskid ..
ak si na mirovanju ne, ali to možeš deaktivirati traži godišnji, traži produženje njege, pa tek ak ti ne odobre onda idi na mirovanje
nisi potpisala papir kaj ne, u fazi si potpisivanja?
nisi potpisala papir kaj ne, u fazi si potpisivanja,ak je tak pričekaj s potpisivanjem dok ne dobiš neko rješenje
skupiti sve papire o osnovnoj bolesti deteta ( po mogućnosti da na jednom papiru od specijaliste piše preporuka za njegu,neki se doktori-pedijatri hvataju baš za to, recimo moja, nećeti ništ dat ak nema te rečenice)+
preporuka od pedijatra
kopije vaših osobnih
kopija krsnog lista klinca ( ako to nisi u zadnje vrijeme nosila)
oriđiđi papir da ste oboje taposleni na PUNO RADNO VRIJEME
HItno u neku od ispostava u pravnu službu. rok odgovora je do 60 dana,
A kasno mi je onda..bila sam na njezi 6.mj pa su me odbili na produženju i s 15.11.sam aktivirala godisnji , ali sad mjesec dana kasnije maloj su se nalazi pogorsali.. A ja bi s 1.1.2015.trebala na taj neplaceni...nemam vise godisnjeg,a nije mi opcija ni da idem raditi mjesec dana dok oni ne rijese papirologiju..
Hvala na odgovoru...
Ak se pogiršalo traži odmah, za za vrijeme dik čekaš otiđi na bolovanje
Ma nisam sigurna za bolovanje..ali na poslu bi napravila kuršlus.. Jer bi ta moja zamjena trebala dobiti otkaz doslovno onda preko noći.. Pa onda ak ja opet odem da je opet zaposle...mislim da bi svi popi...a vec sam sve dogovorila..ionak su mi izasli u susret za godisnji jer mi u hzzo nisu htjeli/mogli reci do kad ce mi trajat njega pa mi je onda prek noci odobren go..
zakaj bi trebala dobit otkaz ak si ti na bolovanju?
Radim u vrticu i za prvih 45 dana bolovanja grad ne odobrava ( nece placati) zamjenu vec se treba napraviti organizacija unutar vrtica tj kolegice mijenjaju/rade dvije smjene...
ak misliš da je tak najbolje
Ma naravno da ne mislim..ali trenutno nemam snage za borbu s birokracijom i s ovima na poslu...zadnjih tjedan dana hodam s malom po pretragama i pokusavam prihvatiti tu novu dijagnozu i sad te lijekove koje treba uzimati...potrosena sam...
Ali hvala ti na svim inform..i brzini !
Pitaj u pravnoj sluzbi HZZO-a da li mozes pokrenuti njegu i kako u svom slucaju.
na tvom mjestu bih ozbiljno razmislila da uzmem bolovanje dok se status ne rijesi, ako je djetetu zdravstveno stanje lose. U igri je nekoliko tjedana, hzzo mora odgovoriti u roku 60 dana.
molim iskustva,doplatak za pomoć i njegu ovisi ili neovisi o imovinskom cenzusu?
Onih 831kn? Ne ovisi
da,od czssa
to je prića o onih 400kn?mislim da ima cenzus, ali tebi nije bilo nekih bitnih promjena u dohotcima kaj ne?
Mi smo vjezbaci na Goljaku dijagnoza hipotoni tip, imamo preporuku neuropedijatra i fizijatra za produljenje porodiljnog, u 12 mjesecu smo imali bronhitis i liječili se na zaraznoj (dnevna bolnica), pored toga mali ima anemiju i alergiju na konzervanse i rajčicu. Dali se sa ovim dijagnozama isplati predavati papire za PP !....imam loše iskustvo od prije godinu i pol kada sam predavala za mlađe dijete jer su me odbili (suprug u mirovini HRVI).
Pravilo o oba zaposlena roditelja ( u punom radnom vremenu) i dalje vrijedi.
jedino ako izjavis da muz nije sposoban brinuti za dijete , pa to komisija potvrdi.
Dakle u vasem slucaju vjestacenje je za dijete i supruga.
Hvala na brzom odgovoru. U proslom slučaju s prvim djetetom komisija je ustanovila da on nije sposoban da se brine za dijete ali po njima mala nije imala otežane smetnje,alergija na hranu i vježbice. Zato ne znam dali sad predavati jer nisu neke dijagnoze. Imate li info kakvi su sad na komisijama.
kako ko zavisi kod koga ti papiri stignu, predaj nemaš kaj izbubiti.
kolko je dete staro?
10 mj.. sto na potvdi poslodavca mora pisati!
hvala
cure, danas sam dobila info da je jedna mama na osnovu "blaze "anemije za bebaca dobila 3 mj.produljenja! Dali je to moguce!
probaj pa vidi,komisija ima čudne kriterije, usto jel ta mama iz tvoje blizine ( stanovanja?)