Faith79,koliko si cekala na rjesenje za IVF? To je s doniranom jajnom stanicom?
Ja cekam dva mjeseca.
Printable View
Faith79,koliko si cekala na rjesenje za IVF? To je s doniranom jajnom stanicom?
Ja cekam dva mjeseca.
sretna100, dobro nam došla, u koju kliniku se spremate? Sretno!
pozdrav svima,
evo ja jutros 11 dc obavila uzv i folikuli su nešto narasli ali su još mali.
endometrij mi je 10,4 mm.
Folikuli L:9mm,9mm,9mm,11mm
D:8 mm,10mm,8,5mm,9mm
i ima nešto manjih koje nije pisao.
Poslala sam sada to u PFC pa ćemo vidjeti šta dr L kaže koliko ćemo produžiti stimulaciju.
'jutro cure,ja danas 7dpt i vec sam u onoj dubiozi kad sve manje nade imas da je uspelo i taj strah a i opravdano nocas imala ona znojenja koje obicno imam pre menzisa a i jedna tacka pocela da me boli na grudima koja se isto tako uvek javlja pre ciklusa a sa druge strane nikakav znak neke implatacije tako da mislim da nema nista od toga!!
Faith jer ti je to prvi postupak sa doniranom?? meni da i ne izgleda mi da je to nekih 50% uspesnosti kao sto se govori,vidim da je djurdja76 vec radela a i znam jos par koje su bile pa nije uspelo,mozda iz vise puta!!
goga hvala na lijepim zeljama:heart: si.
kod mene tog prljanja nije bilo mada je dr i meni rekla da ce mozda biti
a inplataciju isto nisam osjetila tako nis ne brini sve ce bit ok i tec nam uskoro bit jako:-D
mislim da su sanse kod zena 40+ da zatrudne sa svojoj js negdje od 2-4% dok sa doniranom se to dize na 50% i mozda i vise.
da bi se embic ugnjezdio treba pripremit dobar teren ja mislim da je kod mene pomoglo i to sta sam imala histeroskopy 2 mjeseca prije ET.
ima puno toga i naravno ja vjerujem i u crinone vaginal gel sta ja koristim citala sam na raznim forumima da ga neki dr preporucuju umjesto utrica jer da je puno kvalitetniji i da more pomoc za bolju inplataciju i odrzanju trudnoce.A treba imat i puno srece uz sve ovo naravno.
:love2: svima vam dragim hrabrim curama sve cete vi biti jednog dana:-D:-D:-D.
Mare41,hvala ti,spremamo se u Prag Fertilty Centar,i sad cekamo rjesenje. Nadam se da ce nam odobriti jel imam visoki FSH,ciklusi mi traju i po 4 mjeseca.
Na prvu poruku mi niko nije odgovorio,kad sam pitala koliko se rjesenje ceka,mislila sam da nesto nisam napravila kako treba.:-(
Sad vidim da i Pronatal ima dogovor s HZZO-m,koja klinika je uspjesnija? Da li negdje mozemo vidjeti uspjesnost s donacijama?
Sretno svima!:-)p
Koliko kosta crinone vaginal gel i da li ga ima kod nas za kupiti? Mozemo li ga uzeti same i kad nam doktori napisu da uzimamo utrice?
Pretorija gdje si kupila Crinone gel (jel ti dr Lazarovska napisala crni recept)?I koliko kosta?Ja dosad uvijek koristila
Utrogestan,pa me zaintrigirao taj Crinone(tu i tamo ga netko spomene)...
sretna100"I meni su rekli da je uspjesnost veca od 50%,a ne cini mi se da je tako. Ne razumjem...
Zasto se moje poruke ne vide nekoliko sati?"
Draga sretna100 mozda i jeste 50% ali mozda u onih drugih 50%zena koje nisu na forumu pa mi nismo u toku(izvini malo pravim salu na taj postotak....ali sta ces to je iz tog nekog besa i verovatno igra hormona i naseg raspolozenja)...bice,bice....barem kod jedne od nas ako ne sad kod sve!!!!
Činjenica je da nas je tu na forumu puno manje nego je pravi broj pacijenata.
Sela, znam da je crinone u Pragu dosta jeftiniji nego kod nas, i dr napiše recept, al točne cifre se ne sjećam, probaj pretražiti ovdje, prošlo ljeto smo to spominjali.
sretna100, svim novim članovima adminstratorica mora odobriti prvih par postova pa se nju čeka:-).
cure nitko ništa ne komentira na moje postove.
Produžena mi je stimulacija do nedjelje,u poned.uzv pa javitu u Pfc.
Ne znam šta da mislim sporije rastu,ali valjda će biti ok.
Cure danas mi je 7dc i bole me ko da jajnici i malo leđa dole i imam icjedak kao pred ovulaciju, pa neznam što je, dal je moguće da je to već ovulacija ili neznam, što, obično ko da je imam uvijek 12,13 ili 14dc?
Malo sam zabrinuta kako me tak muće jajnici i malkoc sam vidjela krvi , pa neznam malo mi rano za ovulaciju, ako zna a i taj iscjedak, pa neznam, obično sam pročitaa da se i nema ovulacija poslje postupka par ciklusa ili se varam ili je to individulano.
Opa javi se kako napreduje. mislim na tebe, olea bit će sve ok, želim vam to od srca!
Draga olea biti će to sve super, mislim da je i Mariji tako bilo malo sporije ako se ne varam, pa je sve super ispalo i isto su joj produžili stimulaciju.
Mislim da ti jako ljepo reagiraš s obzirom na količinu gonala, ja sam sa tri dnevno od 2 do 8dc imala svega 6 folikula i s tim da je taj šesti bio prazan.
Doktorica će produžiti kako i je i to će sve biti u redu.
hop,hvala na ohrabljenju i ja se nadam da če bar dva narasti dovoljno i da se nešto bar uhvati ali vidjet ćemo.
Danas sam razgovarala sa Mirnom da je pitam za smještaj,jer izgleda da će nas kačiti tjedan kada je Uskrs i mogli bi biti puni hoteli ali nešto čemo sigurno naći.
Više ću znati u poned.tako da ne mogu rezervirati smještaj jer ne znam točno.
Crinone gel košta 303 kn i na osnovnoj je listi,ali ide na ograničeni recept (to je recept kojim se propisuju lijekovi namijenjeni upotrebi u specijaliziranim područjima:bolnice kliniče ustanove i zdr. zavodi;daje ga liječnik specijalist).
Goga, da prvi puta mi je, ne znam uglavnom, vidjet ćemo kolika je uspješnost:roll:meni je lučinger doslovno rekao da ću zatrudnit od prve, doslovno ....:bouncing: kak vele "ŽIVI BILI PA VIDJELI"
SRETNA100 pošto si nova ovdje, prvih 10 posta ti pregledava administrator....ni ja nisam znala...:roll:
crinone 8% vaginal gel u Pragu kosta oko 25 eura i da sam malo vise vjerovala u moj uspjeh kupila bih tamo svih 12 kutija koliko ce mi trebat do 14 tjedna,
Ali strah me bilo kupovat sta cu ako mi ne budu potrebni tj ako bude minus na testu,i tako ja kupjla samo 3 kutije do bete i par dana posle.
Onda kad mi je beta bila pozitivna nastala panika sta sad kako do crinonea jer u mom gradu ga nema, nabavljam ga po velikoj cjeni 70 eura po kutiji ali isplati se sve za moju bebicu
kad smo uspjeli platit cijeli postupak( a nije nam ovo bilo prvi put) proguracemo nekako.. pogotovo sada kad sam trudna.:-D:-D
Za kolko dana je jedan gel? Koliko puta na dan se treba staviti?
Hvala svima:-D
Evo,ja se trudim pripremiti na sve nacine dok cekam rjesenje.:-D Jeste se vi nekako posebno pripremale za donaciju?Vjezbale, uzimale folnu kiselinu i multi-vitamine,bile na djeti? Ja bi trebala skinuti koju kilicu:oops:
Koliko ste dana strogo mirovale nakon donacije?
Evo,ovaj mi je objavio odmah !!:-D
:-DPretorija,od kojeg puta ste vi uspijeli?
Cestitam vam:-D
SRETNA100 dobrodošla!
ja sam u pripremi za postupak..uzimam već mjesec dana PRENATAL od Dietpharma ( sadrži folnu kiselinu i sve vitamine koji su potrebni trudnicama uključujući i omega3 ) ima više proizvođača sličan pripravak ali sam odabrala po preporuci ovaj jer ne sadrži A vitamin ( koji nije dobro uzimati duži period i gomilati u organizmu).
OSim ovoga uzimam matičnu mliječ i propolis koje sam uzela od pčelara.
pozzz
Ja pijem andol od 100,folacin tablete i aglurab 850 2x1.
pozdrav cure evo i mene,
danas mi je 5 dc,a 4 dan stim.,bila sam na folik.i imam na drsnom jaj 5folik od 8mm i na livom 4folik od 8 mm,endom mi je 4,5mm i doktor mi je preporučio da pojačam već od danas dozu gonala pošto sam 2 dan primila 3 a sve ostale dane po 2 gonala danas sam još jedan više,i od sutra sam na 3 gonala+1 cetrotide,a u pon smo naručeni u 14 sati na ultraz,pa ćemo viditi do kud smo došli,nadam se iskreno da će ovaj put biti bolje od zadnjeg.od vitamina pijem prenatal-cenravit od dietpharma
olea ,goga,.... sretno:heart:
sretna 100 dobrodošla:heart:
sretna100 dobrodošla i sretno :)
za gel ne znam...
mž je uzimala folnu a oboje smo 2 mjeseca prije postupka pili čajeve po Tešićevoj recepturi...
na kilice baš i nismo pazili već smo prašili po knedličkama :)
ako ideš u PFC dr.L ti neće preporučiti strogo mirovanje sigurno već sve umjereno....
super avatar, je li to Lenonov zid?
Lepo zvuci to kod tebe OPA ,bice puno folikula a i jc.....hvala tebi na zeljama koje i tebi od srca saljem!!!
Mi uspjeli iz 3-ceg pokusaja ali bio je prvi u PFC-u,u prva dva jednom su lose odabrali donorku a drugi put mene lose pripremili doslo do krvarenja prije ET.
Onda sam ja odlucila procitat sve forume nase i strane i kontaktirala sam neke forumasice koje su mi puno pomogle sa svojim iskustvima,
Crinone gel je u aplikatorima jako je pogodan za stavljanje
U jednoj kutiji ima 15 aplikatora to je za 7 dana.
Pozdrav svima.Evo me na 5.d.c. a 4.dan stimulacije i imam pitanjce.8.d.c.(utorak) bi trebali biti u PFC-u na uzv. ali mi Mirna još ništ ne odgovara za termin.Pričekam pon.pa da onda zovam kliniku?Trebala bi znat termin kako bi mogla u pon.otvoriti bolovanje.I još nešto.Malo mi je čudno ali imala sam menzes samo tri dana,a inače imam po 4,5dana.Dali je to povezano sa stimulacijom?Opa vidim da imaš slični protokol ajd pomogni,Milivoj 73 tvoji su savjeti uvijek dragocijeni.!!!!!!Pozdrav!!
tika, slobodno zovi Mirnu u ponedjeljak, uvijek su hitne situacije za zvanje, a možda ti i odgovori u pon ujutro (3 dana menge je sasvim ok).
ej draga vjerujem da će ti mirna brzo odgovoriti jer ako ti je u utorak 8 dan već bi tribala znati kad ti je biti kod njih na ultrazvuku da se možeš pripremiti(bar ja tako volim sve znati unaprijed jer ipak je prag dalekoo),meni ti je mens isto trajao 3-4 dana ,sićam se da je tako bilo i zadnji put ,evo ja se pakiram i sutra ujutro krećemo jupi,sretno draga,jesi bila na folikul.kod nas u hr
Pitala sam dr.L.za uzv. ali mi je napisala da nema potrebe da radim uzv.prije tog 8.d.c.Hvala vam na ohrabrenju.U pon onda zovem Mirnu.Zna možda netko radno vrijeme klinike?ujutro od?Draga Opa sretno!!Možda se sretnemo u klinici.Mare41 hvala ti!!!!!!
opa srecan put i srecno!!
takodje i tebi tiki08 sve naj,naj
hvala tika.ne vjereujem da ćemo se sresti u klinici jer ja idem u pronatal,
goga puno mi znači što si mi napisala hvala ti,neznamnekako sam optimista ali s obzirom na prijašnji rezultat strah me je volila bih da i ja dođem do transfera pa da onih 15 dana dok čekam betu uživam u "trudnoći" da osjetim i to a ne razočaranje od zadnjeg puta kad mi je punktirano i dobiven mali br js pa nisam došla ni do transfera
Opa sretan put i dobitan postupak!!!:klap:!Ma nije valjda da necete popiti prasku kavicu,nebitno jeste li u istoj klinici!!!!???
Nemate pojma koliko oplemeni susret i razgovor sa nekim svojim, u slicnoj problematici, u stranoj sredini..i koliko uljepsa boravak( u
ionako predivnom gradu,doduse..):heart:
Tika sretno i uspjesno ti bilo!!!
Ako se zapocne koristenje Crinone gela nakon postupka (punkcije) da li se moze prijeci na Utrogestan bez posljedica,u slucaju trudnoce?Mozda malo oft..
Ja sam u svojoj neuspjesnoj trudnoci presla sa Utrogestana na Duphaston po savjetu MPO...malo sam se bojala promjene,ali rekli su mi da slobodno prijedjem...