ah taco kužim te kad kažeš da ne želiš moliti za UZV kad nema tvog dr.-a. Ja isto mrzim takve stvari. A i čekanje na sve te kolektivne i pojedinačne godišnje da prođu...
Printable View
ah taco kužim te kad kažeš da ne želiš moliti za UZV kad nema tvog dr.-a. Ja isto mrzim takve stvari. A i čekanje na sve te kolektivne i pojedinačne godišnje da prođu...
Taco, baš mi je žao. Pa kud će dr. do 19.2.?
pomozite rodice,
moju susjedu zanima, ima 46 godina i da li postoji mogučnost da krene u priču mpo zbog godina?koja je dobna granica?davno su bili u postupcima ali odustali zbog financija a sad bi ponovno probali ako još mogu zbog godina?
naravno da može, nema više dobne granice po zakonu (tu mi se čini da je novi zakon kakav god da je, bar našoj dobnoj skupini donio puno bolji položaj). nek se odmah javi MPO centru pa će je dr poslati na pretrage.
moram priznati da sam bila iznenađena i sama kad sam vidjela da neki uistinu stariji parovi, tj. žene (možda i tik pred 50-om) pokušavaju MPO u Vinogradskoj.
Glacova, imas pp.
AB, soping je jako dobra ideja, samo jos malo da pocnu snizenja i krecem u akciju. Inace, ne zelim ici kod drugog dr. jer se osjecam nesigurno iz raznoraznih razloga. Da sam htjela kod drugog ne bih se vise vracala u Petrovu, tamo sam iskljucivo zbog dr.V. Danas sam ih slucajno nazvala da provjerim hoce li biti u bolnici u iduci petak kada sam trebala ici na kontrolni UZV pred postupak i sestra mi kaze da ce biti na odmoru do 19.2. Ne kazem da ga nije zasluzio ali 4tj. odmora sada kada postupci opet pocinju???
taca, ne kužim tu liječničku etiku-naručiš pacijentice i onda zgibaš na 4 tjedna???????
Možda je to prepisivanje od mariborskog tima, kao liječi te tim, a ne jedan liječnik
puno hvala,joj kako će se obradovati kad joj prenesem ove vijesti !
Cure, od sutra sam na igli. :)
Evo mene s uzv, 9.dc imam folikul od 13,5 endometrij 7,5. ja mislim da će to biti cista, prevelik mi je, obično mi 8.dan bude 11-12. Rekao doktor da je danas nemoguće znati o čem se radi. Ali svejedno mi je, punkcija će biti, bez obzira je li cista ili ne.
Mojca, hoćeš se sama pikati? Kod koga ćeš na uzv 5.dan?
AB, možda ti je samo ovaj ciklus kraći, pa će ipak biti js :-).~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za to!
Mojca sve si bliža postupku :-).
Sama ću, pogledala sam filmiće na youtube-u... ne čini se strašno. MD će biti blizu za svaki slučaj. :)
U dogovoru s dr. Š. prvi UZV ću kod dr. Marton (starije, mlađa je tad odsutna... dugo sam kod njih, pa ću zamoliti da mi napiše preporuku za bolovanje) ali tek 6. dc jer mi 5. dc pada u nedjelju.
Iako... nakon što sam dogovorila taj UZV, krenula me proganjati ideja da odem i do dr. R u V. ... Uf, te bube u glavi! :)
Mojca, moja preporuka je otići na folikulometriju MPO dr-u.
Ma da... slažem se. Iako je Š. rekao da sama odobarem.
On je mislio da sama odabereš hoćeš li k njima ili kod nekog u Zg. Ali, u svakom slučaju bi bilo bolje da ideš nekom od mpo doktora na folikulometriju, jer oni su u tome, oni to rade stalno. A ostali ginekolozi nemaju potrebe to raditi (dođeš im na pregled jednom u nekom razdoblju i pogledaju opće stanje: jajnike, di je bila i je li bila ovulacija, žuto tijelo, endometrij... miomi, itd... nitko od njih ne mjeri folikule. kojih ni nema u množini ako nisi u stimuliranom postupku).
Mojca, mislila sam da se podrazumijeva da je MPO dr, telefon u ruke i naruči se.
Mojca i ja ti preporučam MPO dr-a. Nemoj napraviti istu grešku kao ja kada sam išla na pregled antralnih folikula kod svog ne-MPO dr-a (koji je inače super za redovne preglede i beštije koje mi se stvore svako malo :-)), pa je rekao da je sve ok i kada sam krenula u stimulirani na kraju je ispalo da sam imala cistu koju sam hranila menopurima :-(.
Ako se radi o prvom UZV-u, Mojca, mislim da komotno možeš ili kod dr. M ili kod dr. R, tko ti je dostupniji - prvi UZV je samo kontrola, nema nekih specijalnih tu dilema - čisto ono koliko ih je krenulo, odnosno ima li ciste itd. U slučaju dvojbe, uvijek možeš skenirati nalaz i mejlati u CITO. Sretno!
Ja ću brzinski zavibrati za našu riki danas - očekujemo lijepe vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~
A meni ovulacija vjerojatno upravo i tijeku, sluzi ko u priči i vjerujem da bi to i lh trakice potvrdile da ih imam danas na 14.dc (kamo sreće da se za dva tjedna to i potvrdi na onako najljepši mogući način :-)
pardon, 15.dc., nešto mi brojke ne idu u zadnje vrijeme...
Hvala cure, priča je išla ovak: Š. je među mojim nalazima vidio nalaze od mlađe M., pa je rekao da mogu kod nje na prvu folikulometriju. Jutros sam saznala da je nema u pon., pa sam ga pitala mogu li kod starije M. ili da ipak odem kod R.
Rekao nek sama odaberem, pa sam odabrala M. jer mi je malo bed doći sad R. nakon što sam s njim počela dogovarati postupak. Pa sam dogovorila kod starije M. ali se odmah neka buba u glavi pobunila.
Dok ste vi tu vrijedno odgovarale, a ja nisam mogla ni blizu foruma, naručila sam se i kod R. :) Tako da ću imati dva misljenja za prvi uzv. :) Kompliciram, znam... :)
Kucka, kucka, kucka srčeko maleno :heart::zaljubljen:
rikikiki super za srdašce bit će to sve super do kraja:heart:
Tikica69 evo gledala 8 kat i prvi put sam preponosna na svojih 16 IVF postupaka, dobro je psihologinja rekla pravi iskaz ljubavi i nećemo se umoriti dok got ima JS, hvala ti draga... prenijela si predivne emocije
Rikikiki, super za :heart:. Javi kad pocnu mucnine. :-)
rikikiki, :klap::klap:
mare, ja sam odgodila za veljaču odlazak u PFC , zbog prehlade i općenite slabosti i umora preko ovih blagdana (što se bliži neka trema me pere).
sretno prvim pikalicama i putnicama!:-)
taco :love2:
rikikiki, bravo! :-D:klap:
rikikiki :-D!!!!!!
Jes, riki :)!!!!!
Bravo Rikikiki! Bravo srčeko maleno! :) :heart:
Tikica, bila si prekrasna! :)
Rikikiki :-D predivno!!!
Draga vikki, sretan rođendan!:heart:
Vikki čestitke i od mene :sing::sing:!
Riki, bravo za vrijedno malo srce! :klap:
Vikki, sretan rođendan!!! :sing::tele: