Lily u ovitrelle i gonalima ti je samo voda za miješati sa lijekom, stoga nije joj se ništa dogodilo.
Zašto ih uopće držiš u frižideru? U frižideru samo moraju biti gotovi, već smućkani lijekovi, kao npr. decapeptyl!
Printable View
Lily u ovitrelle i gonalima ti je samo voda za miješati sa lijekom, stoga nije joj se ništa dogodilo.
Zašto ih uopće držiš u frižideru? U frižideru samo moraju biti gotovi, već smućkani lijekovi, kao npr. decapeptyl!
misliš mogu se opustit? pa sestra mi je rekla da ih mogu držat u sobi ak ću u postupak kak sam trebala tada je to bilo nekih 2-3 tj, al ak mi brisevi ne budu ok i odgađa se postupak da ih stavim u friž i da im ništa neće bit, tak da sam ih lijepo bila držala u hladnoj (negrijanoj) sobi, kad je lagano zatoplilo u frižider i eto šta mi se desi! a mislim za gonale velim kao da i nisu se zamrzli sam se nisu od prve pretakali pio šprici tj ta voda za otapanje, a ovitrele se baš i bio onako ko zabijelio al zaminutu-2 ko da niš nije bilo, ne znam kaj da mislim naravno da me sad to isprepadalo! i šta je najbolje vjerovatno ako i sad izliječim briseve za 5.mj ipak bi u 6. išla jer mi 5.mj baš zbog nekih dr stvari neće bit baš za postupak to ću još sve vidit šta ću i kako, uopće me strah sad kako čuvat te lijekove da bude ok sve joj kak mi se zakompliciralo sve na takvoj gluposti sam u brigi
lily nema mjesta panici,ništa se lijekovima neće desiti,gonali mogu biti na sobnoj temperaturi,samo Ovitrelle stavi u frižider,on mora obavezno biti u frižideru..:-)
curke, hvala na odgovorima, sad sam ipak mirnija, a bit će ok valjda, baš sam danas opet gledala ovitrelle je ok, a gonali isto izgledaju ok (ne smrznuto), sam se baš nekako ne pretaču, a valjda je to normalno jer temp je u friž normalna, nema se kako smrznut, a nekako se bojim da bi gonale sad po toplom držala ovako van friž,nadam se da mi je ovitrelle ok a pitat ću kad jednog dana dođem do toga da mi zatreba :-)
svima u postupcima sretno i puuuuno vibrica koje eto ne znam stavit, al svima od srca želim uspjeh!!
Ježić, imaš pravo. Lijekovi koji su već otopljeni u otapalu, oni se moraju držati u frižideru. Lijekovi koji su suhi i koje tek treba otopiti u otapalima, njih se ne treba držati u frižideru, ali mislim da ih je dobro staviti na mračno mjesto, u ladicu.
Decapeptyl i diphereline su dobar primjer, gdje je prvi već gotova šprica, spremna za aplikaciju, a drugi je pakiran odvojeno, suha tvar (lijek) i otapalo posebno. Prvi obavezno u frižideru, drugi na sobnoj, a radi se o istoj aktivnoj tvari.
Gonala F pak ima i otopljenih i neotopljenih. Ja sam recimo fan od Gonal F pena (otopljeni) jer ne mogu zaribat doziranje, a i iglica je najnježnija od svih koje sam isprobala.
Hvala, Jelena. Tako sam i mislila, ali me na moment zabrinulo ovo za Ovitrelle.
cure, zgrožena sam... kak je moguče... ako meni m traje cca 8 dana, i to onak, jako,i bolno, i sve, kak je sad moguće- sinoć mi skoro pa stala, znači 2. dan menopura...i sad niš... a znači danas mi je 4. dan...i tražim, ali nigdje ne piše da bude trajala krače, i sad ajde dan ili dva, ali kaj je ovo normalno?
A jesi imala supresiju, one pikice prije Menopura još prošlom ciklusu. I naravno, kada ti je bio zadnji UZV i dal si radila test
Što se tiče Ovitrelle, meni je već bila spremna inekcija, znači u orginal pakiranju sve smučkano i spremno za pikanje. Vjerojatno je i Lily dobila takvu pikicu koja se drži u frižideru.
To je onda druga stvar. Moje obje Ovitrellke su bile zasebno prah i zasebno otopina.
da curke i moj ovitrelle je smućkani, ma dobro valjda će bit ok, al velim njega bi još i pregrmila i kupila drugi da mi baš vele da je to moglo naškodit lijeku, al 20 gonala, hm....
Zvala sam SD zbog lijekova i sestra kaže da mogu nazvati tek za mjesec dana... Budući da idući tjedan idem na folikulometriju, ponovno ću pitati jer su mi i prije mjesec dana rekli - za mjesec dana. Ne znam je li to doista tako ili sam nazvala dok je gužva jer je ipak ponedjeljak, jutarnji sati...
A broj sam 30. od ove godine. Je li možda još netko zvao i pitao za sebe?
Lily, nisam skužila, je l i Gonal smućkan?
Provjeri kod dr.a kad ideš na UZV smiješ li Ovitrelle upotrijebiti nakon zamrzavanja (možda piše i na ceduljici u kutiji).
Evo me sa transfera... vračene 3 cc a imali smo i nešto za zalediti 2x3.....sad slijedi čekanje i beta za 12 dana.Došlo je i do male hiperstimulacije......
corina, sretno dalje draga. Za malene mrve da se stisnu uz mamu. ;-)
ne,ne, Gonali su normalno, onaj ajmo reć prah il kak se to već kaže i otapalo su odvojeni, ne smućkani, samo je ovitrelle smućkan, a to ću svakako pitat dal ga smijem koristit, s tim stvarima se stvarno nije za zezat, jedva dočekaš taj postupak i da onda ovakva glupost umanji šansu za uspjeh
pozz cure! molila bih vas a vjerojatno netko zna kako da se dobavim od autobusnog kolodvora do SD-a kojim tramvajem, dal moram presjedat gdje? neusudim se sama iz Gospića voziti u Zg
Maya od autobusnog kolodvora do S.duha ti vozi tramvaj br 2. S njime ideš skroz do okretišta Črnomerec i onda tamo sjedneš na bus broj 128 i voziš se jednu stanicu do S.Duha.
corinaII sretno sa mrvama i da se lijepo ugnijezde
maya, možeš i sići stanicu prije Črnomerca, mislim da ti u tramvaju kaže da si na stanici sv.duh
i onda lagano uzbrdo 10 min hoda do bolnice
ili do okretišta i onda na bus 128 Lukšići
Hej Palcice kak si???
Corina prekrasno za transfer, sada maziti i paziti, pusa
evo odmaram, sve laganini,
jedino kaj stalno jurim na wc, al i bolje tako
a kako si mi ti, odmaraš?
do prošlog petka sam tak, a ovaj vikend sam oba dana bila na izletima, šetnja i tak, fina klopa, kremšnite, ljuljanje bebača u kolicima, planiranje vrt
Kaj se primilo e primilo, makar nekak me malof rka, jer sam danas osjetila strašan poriv za spremanjem a meni do PMS uvijek, hmm kada inače ne volim spremati pa primjetim
to i ja cijelo vrijeme govorim treba se ponašati normalno, ali se ne naprezati,
usisavati jer si u nezgodnom položaju i predugo peglati
zar nisu slični simptomi trudnoće i PMS-a :)
joj da ,dozvolim si da me opere pesimizam al onda opet turnem još malo utrića, odčorim, nekaj fino pojedem , pomazim trbuh, koji je bajdvwej veeeliiikiiiii
pokvario mi se veliki laptop pa imam samo onaj mali HP na kojem nemrem gledat filmove a u spavaćoj nemam tva, tak da opet štrikam, ne čitam baš ali zato rješavam križeljke i tak
ti???
cure, kaj sad.. naime, danas sam trebala smučkati 2 menopura, ali taj jedan kojeg sam mješala je bio nekak nutan, i bjelkast, pa se nisam usudila piknuti ga, nego sam pomješala drugu ampulu, koja je bila normalna... e sad mene muči kaj sad- ja sam ju stavila tak smućkanu u frižider, pa bum ga pitala u srijedu kad ga vidim, ali ampula je u roku, sam je malo čudne... jel bum ja njima morala na kraju vratiti potreban broj tih koje neiskoristim,pa si mislim, kak god okrenem, ta jedna bu mi falila...kaj mislite?
Možda bi bilo dobro sačuvati tu smučkanu, i njima pokazati.
curke hvala na brzim odgovorima ;)
meni ti se jedna razbila, samo sam tražila kad mi je trebalo još. Nitko te niš nepita
Curke kaj ima kod vas, kako ide pikanje, folikulići?
Tko nam prvi vadi betu, linalena
ja bila danas na folic., nije bila gužva uopće, bila brzo gotova, smanjili mi decap. na pola šprice dnevno, menopur ostao kao i do sada, u petak dogovor za punkciju...niti mi rekla kaj za jajnike, niti niš, pitala me samo koliko imam godina, jer nije bila ziher dal da mi nastavi s 2 ili opet na 3... jedva čekam petak, on mi je nekak draži, bar mi sve lijepo pojasni...
Kaže mi danas sestra da ne trebam ponoviti betu za dva dana, već za tjedan. I da dođem u utorak kod dr. Valjda će biti uzv.
"velika vam je beta" znate