naručit ću se u dr budimira ali tek kada napravim sve nalaze jer mi nema smisla da idem praznih ruku tamo
Printable View
Cure drage, ima li koja iskustva sa prirodnjacima i neki dobar savjet ? Moj prvi je neslavno zavrsio :(, noc prije punkcije desila se spontana ovulacija .... Sada opet cekanje :(
Hvala cure! Je li to centralni laboratorij ili?
Anja&ja, nažalost ne znam... Ja sam sva tri puta imala polustimulirane, od 12 do 21 Menopur, iako dr. P. to zove i naplaćuje kao prirodni. Davao mi je i Cetrotide, mislim da je to za sprjecavanje prezrijevanja stanice+Ovitrelle. Ali ako si sasvim u prirodnjaku, ne znam... :-(
Draga želja i jojo i ja sam na firule pa ako treba kakva info slobodno se javite a željice trebaš imat više postova da bi ti se mogla slat pp. meni je dr.Budimir nakon hsg-a radio laparoskopiju ali meni je jedan jajovod začepljen pa sam tek nakon toga krenila u postupak. Ponovila nedavno briseve jer nalazi ne smiju bit stariji od godinu dana i našli mi opet (nakon 6god.) ureaplazmu,popili antibiotik i evo jutros bila na kontrolni bris pa ako nalaz bude negativan idem lovat doktora da se dogovorim kad krećem u treći (dobitni naravno) postupak. Puno sreće svima,strpljenja i čeličnih živaca naravno 8-)
Hvala ti, Kyra Ars :).
Ovo je trebao biti cisti prirodnjak - samo Ovitrelle, ali nisam imala srece. Strpljen spasen kazu, a doci ce valjda brzo i sl. ciklus kada cemo ipak ici sa stimulacijom...
Jesam li dobro razumjela da i ti planiras novi postupak nakon ove pauze i nalaza ?
draga sissy meni ti se ureaplazma vraćala 3 puta, kupi 100% sok od brusnice i popij 1dc dnevno, to ti super pomaže a i lipo je za pit, bolje je od bilo kojih tableta. ja sam ti sad u fazi da ponovno vadim sve nalaze pa ću se naručit u dr budimira. ako mi negdi zapne šaljem ti porukuicu:-)
draga sissy75 ja sam imala ureaplasmu i 3 vraćala mi se stalno dok nisam krenila s napitkom od crnog vina i češnjaka (čak sam 4 doze popila kako su mi stalno govorili da je to tvrdokorna bakterija) i evo već 8 mj sam čista, a bilo je ovak: otkrijem da je imam - tura antibiotika - 1 ciklus bez nje - drugi ciklus se vrati i tak 3 puta. Malo je gadno za piti al kad se navikneš ok je...
Drag citašice, MM ima sljedeću dijagnozu već duže vrijeme: oligoasthenoteratozoospermia (valjda sam dobro napisala :lol:) Trenutno se držimo Maribora, al vidim da Cito ima IMSI (morfološki odabir najboljih spermija). Da li je kome od vas rađen već IMSI? Rezultati?
Drage sissy i jojo..kako sam nova na ovom forumu i još se ne snalazim najbolje ubih se tražeći kako mogu poslat privatnu poruku,al hvala na informaciji :oops:
Reci mi kako si zadovoljna odrađenom laparoskopijom kod doktora Budimira i s njim općenito?! Ja sam HSG radila već u Cita,tako da mi to ne treba ponavljat..možda će me on odmah lijepo poslat na laparoskopiju...i iskreno ja bih to voljela...pa ću te onda malo ugnjavit pitanjima :lol:
Ja sam danas radila papa test,a u ponedjeljak ću briseve tako da imam friške nalaze.
Pišite kad mognete...ljubim vaass :heart::bye:
Planirala sam u ovom ciklusu ponovno u CITO, ali mi je ustanovljen niski feritin i genetičarka kaže da je bolje da ga popravim prije idućeg IVF-a. A poslala nas je i da ponovimo sve pretrage, briseve, urinokulture, spermiogram... Tako da ću se sad malo pozabaviti time, a u ožujku smo u Mariboru.
Medena8, hvala ti...
Kyra Ars, sretno u svakom slucaju !
Moram priznati da me svih ovih godina nitko od dr nije uputio na genetska ispitivanja. Kada se to preporuca, kod uzastopnih neuspjeha ili ? Moze li se raditi na vlastitu inicijativu odnosno moze li se to uraditi u nekoj privatnoj klinici u ST ? Ako moze, recite mi u kojoj i koja je cijena. Hvala :)
Ajme moje Splićanke, kod vas je veselo i radno, tako da vas ne stignem popratiti! Mislim da će mi trebati dobrih sat, dva za evidenciju splitskih postupaka... :mrgreen:
Xena, čestitke na uspješnom transferu, kad je ß?
Anja&ja - žao mi je za foliku koji je pobjegao; kad dalje? opet prirodnjak?
Ako imate volje i vremena, samo mi se kratko javite na odbrojavanje, da lijepo upotpunim našu forumsku statistiku, a da i curke malo zavibraju i za vas :)
Ovdje je zadnja lista, pa škicnite: http://forum.roda.hr/threads/75867-O...E-3-2012/page3
Sretno :*
Hvala ti Anja...
Feritin mi je sasvim slucajno spomenula medicinska sestra mog socijalnog ginekologa i dala uputnicu. Radi se u centralnom laboratoriju u KBC-u, gotovo je sutradan, tako da mislim da nije neka skupa pretraga. Trebalo bi pitati u Analize. Preporučam da napraviš KKS, serumsko željezo, B12 i feritin, a za sve ti uputnicu može dati i liječnica opće prakse.
Genetičarka nizak feritin dovodi u vezu s neplodnošću (imaš temu feritin i neplodnost). Zapravo, mislim da je sve trebalo napraviti prije ulaska u postupak, i bez posebne indikacije, posebno s mojim godinama... Ali što ćeš, bolje ikad nego nikad...
Što se tiče genetičarke dr. Čulić možeš se naručiti na broj 021/556-363 ili 556-362, uputnicu će ti dati soc. ginekolog.
Draga Kyra, hvala ti puno na odgovoru i konketnim informacijama ! Bas si me obradovala i dala mi novi elan...... :) Planiram izvaditi ove nalaze pa ćemo vidjeti što dalje .... i kada sa postupkom.
Big Blue, jeste - pobjegao je :( Bio je to 1. prirodnjak, sl. bih trebala krenuti sa stimuliranim. Iz tvog potpisa vidim da si uspjela :). Iskrene čestitke, nadam se da se dobro osjećaš !
Ah ta brzina, " konkretnim informacijama" naravno !
Hvala cure na savjetima za uništenje ove beštije,bacam se na traženje domaćeg vina8-)
Želja- ne znam da bi te slao na laparoskopiju ako je hsg bio dobar,meni je zbog začepljenih jajovoda
rađena,otvorio mi je desni jajovod a lijevi mi je sljepljen skroz. Budimir je zakon iako su ti oni u vječnoj
žurbi ali kad se sjetim boravka u bolnici imam samo riječi hvale za njega. Moraš se samo naoružat strpljenjem jer su velike gužve a njih malo
jojo- samo se javi na pp za bilo šta a za ulovit Budimira javi se sestri Zdenki jer ti ona pogleda raspored i kaže ti di ti je najbolje ga ulovit, gledaj izbjeći ambulantu četvrtkom ali ako je prvi put možda češ morat tamo
Draga BigBlue čestitke na srčekima a još čekam za javljanje na odbrojavanju jer nemam još nikakve konkretne datume a osim toga tamo se opako dere po rakijici pa sad hmhm:lol:
Cure samo za info, ja sam radila HSG koji je pokazao prohodne jajovode (1 malo sporije prohodan ali svakako prohodan, drugi prohodan), nakon pola godine sam radila dijagnostičku laparoskopiju koja je pokazala da mi je 1 jajovod skroz začepljen i na žalost i ostao je poslije lpsc, a drugi je ok. Tako da se jednakost ne može povlačiti između HSG i lpsc. HSG je samo jedna od metoda kojom se gleda prohodnost jajovoda i koja nije 100% pouzdana. A lpsc je 100% pouzdana metoda i plus je još što se možda nešto može i popraviti prilikom izvođenja iste, kod mene na žalost nije moglo. Baš zbog nepouzdanosti HSG-a upućuje se na lpsc.
Hvala curke na čestitkama i dobrim željama! Cijela ova MPO priča je jedno veliko čekanje; prvo nalazi, postupci, bete, UZV..... trebala me naučiti strpljenju, ali mi to tako loše ide. Slijedeći tjedan imam kombinirani probir za down, pa onda će biti malo lakše dalje. Želim vam od srca da što prije ugledate malo čudo na ekranu :heart:
Posložila sam vas na listi, xena nam se javila i sad skupa čekamo njenu ß, a sve ste dobrodošle kad kod vam treba malo pozitivne energije i podrške, neovisno u kojoj ste fazi postupka!
Želim vam brze nalaze, dobre terminatore za raznorazne beštije, dobitne postupke i puuuuno sreće!
Big blue,draga jel ti imas dvije bebe i ides na konbinirani???Meni nisu dali,dva doktora su mi rekla da je s blizancima to totalno nepouzdano,tako da to nisam ni radila.
Blizanačka trudnoća nije nikakva kontraindikacija za triple test. Vrijednost hcga-a i papp-a markera su drugačiji kad su dvije bebe u pitanju, ali nuhalni nabori se mjere svakoj bebi individualno. Također ovisi nose li se jedno- ili dvojajčani blizanci; kod monozigota down ili imaju ili nemaju oboje (mi u svakom slučaju imamo dvije posteljice, tako da je šansa za monozigote smanjena, ali ipak postoji).
Znam nekoliko cura s blizancima koje su radile test, i po testu i nakon rođenja je sve u redu. Gdje su ti odbili testiranje?
(ako hoćeš više info, pošalji mi mail na pp, pa ti proslijedim).
Ja sam bila na testu ...rekao mi je R da ako baš ne želim trošiti novce da ne moram ići ali da bi on preporučio...i tako sam naravno išla. Sve je ok bilo sa testom, a i dalje je sve ok...
Curke iz Splita, molim pomoć.
Gdje se u St mogu obaviti pretrage kariograma, kariotipa i translokacija?
Koliko se čekaju nalazi?
Koliko uputnica treba? Da li treba posebno za mene, posebno za MM, i da li treba treća uputnica za genetsko savjetovanje?
Neki kontakt?
Draga Brunaa,
genetsko savjetovanje i kariogram obavljaju se na Kilinici za dječje bolesti/Ambulanta za medicinsku genetiku (Firule). Za kariotip i translokaciju ne znam, ali pretpostavljam isto tamo. Uputnica ti treba i za tebe i za muža, krećete od genetskog savjetovanja s prof. Vidom Čulić. Možete se naručiti na brojeve 021/556-363, 556-362. Na konzultacije s dr. čeka se oko mjesec dana, a za nalaze kariograma ne znam. Za kariogram se naručuje na 021/556-500. Ja idem u ponedjeljak na kariogram pa ću ti reći. I mogu pitati za ove druge dvije pretrage.
Eto, to je bio moj put. Nisam sigurna može li se prije na kariogram, sve ovisi hoće li vam ginekolog tj. liječnik opće prakse htjeti dati uputnicu bez specijalističkog mišljenja.
Draga Kyra Ars hvala puno na brzom odgovoru! Još jedno pitanje budući da nisam najbolje razumjela, da li i za genetsko savjetovanje treba uputnica i za mene i za muža? Znam da za kariogram trebamo oboje imati uputnicu.
Ma nema na cemu, Brunaa :-)
Da, trebaju dvije uputnice i za genetsko savjetovanje. I zaboravila sam ti reći, u posljednje vrijeme sve se malo više čeka jer su preuzeli neke djelatnosti, tipa plodne vode i sl. Tako bi te za kariogram moglo naručiti tek početkom prosinca.
Ma nema na cemu, Brunaa :-)
Da, trebaju dvije uputnice i za genetsko savjetovanje. I zaboravila sam ti reći, u posljednje vrijeme sve se malo više čeka jer su preuzeli neke djelatnosti, tipa plodne vode i sl. Tako bi te za kariogram moglo naručiti tek početkom prosinca.
Hvala ti Kyra Ars. Sretno!
drage moje citasice , ako koja ima termin preko hzzo u 11mj ili 12mj nek mi se javi pp plizzzz hitno mi je
Kapice, imas pp :-)
U četvrtak sam zvala da se naručimo za kariogram na Firulama i termin je 04.12.Ipak se dugo čeka.
Vedre pa kako tako dugo? MM je čekao tjedan dana (radio ga 17. 09.)
LOly ni sama neznam.Da znaš da sam je 3 puta pitala za datum jeli sigurna.i ja još kao naglasila da mi je hitno jer idem u postupak ali ništa.
O Bože čekati dva miseca da bi izvadili krv, strašno :-x
Drage cure, da, čeka se na kariogram. Meni su rekli da su preuzeli još neke pretrage i da ih to usporava. Ja sam jutros bila tamo i čekala tri sata, kao moramo čekati da se sva djeca izredaju. A djeca su dolazila i dolazila... Mislila sam da cu svisnut. I onda sam samo ušla... I sestra unutra kaže, pa zašto ste čekali... Uh, uh...
Brunaa, pitala sam za kariotip i translokaciju, sestra kaže da ne rade. Ali postavljala mi je neka podpitanja (kakav tip translokacije i sl.) pa možda najbolje da nazoveš na onaj broj koji sam ti dala.
Pozdrav svima.
Cure mi smo dogovorili biopsiju testisa za 15.10., pa ako nađu nešto plivača (daj Bože) to će zamrznuti i odma bi ja trebala u stimulaciju!
Uh jedva čekam ali i strah je veliki.. :(
Kyra Ars hvala na svim informacijama, već sam se naručila. Da, čeka se čeka...