napravi je ranije da budeš mirna,,i ja temp.uopće nisam imala.držim fige :)
Printable View
ja sam imala transfer 3 dan 8-staničnog zametka...biologica je rekla da je baš kakav treba bit......od simptoma imam samo nadutost.....a navečer takvi vjetrovi....betu bi trebala vadit 20.12., danas mi je 5dnt
Hallo najbolja si na svijetu:heart:
kiarad nešto razmišljam pa ti si rekla da si bila neki dan kod dr.
pa on te vidio da imaš hiper već bi ti on rekao.
jesi njega zvala za te bolove?
Hallo,hvala ti,ocito je kod mene sve nesto posebno:)ma neka,sve cu podnijet za nase mrve! Mislim da cemo napravit barem jedan negdje prije privatno,da necu izdrzati do 19.
Kiarad,pa da,sto ti nije dr rekao da je ok?ja pak mislim da nije HS jer bi tu bilo jos drugih simptoma ali opet lako nama tu razglabati i nagadati.ako ne mozes podnasati vise,ako ti ometa normalan zivot,gnjavi dr dok se kak spada ne ppbrine za tebe.
:lol: ja sam draga isto imala takve simptome, ma sramota za reć, još mi bilo i muka, ipak ne ono da mi se povraća nego u naletima blago podrigivanje i mučnina, sad gulim 8dnt , napuhana sam još, muka mi i danas me iza probada u leđima, a budemo izdržali valjda,,,,odmaraj!!
Hh,tantolina i renna,jos pretkraj stimulacije mi se to javilo,nadutost i vjetrovi za poludit!i sad se jos javljaju i da,kad bolje razmislim vecinom su navecer,sve mi je neugodno.mucnine vise nema ali je supersmell kak mm kaze jos tu.i zadnja dva dana to povremeno probadanje u ledima
Evo me i tu ...
Vidim da vadite betu ranije.
Interesira me, ako su testovi na trudnocu pouzdani 12. dan od transfera i pokazu negativno, treba li onda analiza preko krvi. Pitam da vidim da li mi ima smisla napravti kucni test.
hej nikolina, po priči drugih cura, mislim da su pouzdani već nakon 11dnt, ali prije ne, jel mi je frendica radila test 9dnt i bio je neg, a beta preko 1700, blizanačka trudnoća
tako da ja mislin da možeš ,ali ipak napravi betu da možeš javit u MB
kako si ti inače,kako se osjećaš?????
miga24, zvao me L. i rekao mi je da kupim normabel i magnezij, da je to hiper i nista drugo mi nije rekao. valjda zna kaj radi, ja u bolnicu nikak ne mogu jer su tamo sami mesari pogotovo u vinogradskoj.svejedeno hvala
renna, hvala. nazalost nema odmora za mene, sad imamo najvise posla a i da bi covjek mogao sve ovo placat mora raditi. tak da nekak sam sretnija kad radim i ionak me prek dana nist ne boli. danas mi je doktor rekao da je to dobro jer jajnici rade i da se on bas veseli mojoj beti, tog trena mi je odmah bilo lakse.
Ajme cure ubile ste me s ovim pomicanjem dana bete :lol:
Meni dr. stalno napiše vaditi betu 12-ti dan. Stvarno nema razloga čekati dulje. A naše drage Riječanke sara38 i tantolina, maratonsko čekanje bete, uh ne bi ja to mogla. sara38, i ja sam mislila 13.12., ali možda pomaknem za dan, kad se već pomiče :mrgreen: ... Ili da ostavim pa da bude Luca :-)
kiarad, za HS cure kažu da treba piti puno tekučine....
Nikolina, dobro došla u klub. Može testić 12-ti dan, ali ako ne daj bože ispadne minus, još nećeš biti sigurna do 14-tog dana, zato...(savjet daje osoba koja se ne može oduprijeti testovima). Ne znam dal' ću ja uspjeti ne napraviti test ovaj puta.
geceta, 5-ti dan je rano za nešto osjetiti ako nisu blastice, ali i sama priželjkujem da se nešto "čuje", šmrc.
Moja temperatura i dalje nešto preko 37 (da baš ne spomenem na dvije decimale :mrgreen:), ali jučer navečer 36,70 uhhh kako to mrzim. Inače sve više manje mirno, ponekad malo bolovi u leđima, a toga inače nema kod mene no mislim da je od MPO premorenosti.
Brojim već 6-ti dnt.
Jao ne znam kaj bih ti onda rekla. Kao netko tko je imao hiperstimulaciju poprilično znam kaj je to i da se sa tim nije zafrkavati. I mene kad je bolilo, bolilo je stalno, ne samo po noći kad bi se smirila. Normabel i magnezij sam pila sada za smirivanje kontrakcija maternice, ali kakve veze imaju te dvije stvari sa hiper ne znam zbilja. Ako je hiper trebala bi strogo mirovati i piti jaaako puno tekućine, a ne ići raditi. No opet, ne tvrdim da sam u pravu jer nisam doktor ali opet mislim da ni doktor preko telefona ne može biti doktor. I nisu baš svi mesari, bar ne po drugim bolnicama....za vinogradsku ne znam. Sama ćeš odlučiti što je najbolje za tebe. Nadam se da će bolovi uskoro proći i da će te beta zbilja razveseliti.
kiarad, evo malo sam u letu pročitala što pišeš pa mi nije baš potpuno jasno.
Nemoj se zafrkavati, ja sam završila u bolnici zbog hs. Nije me čak toliko ni bolilo, koliko sam bila napuhana. Ali sam neovisno o tome provela 8 dana u bolnici, od toga 2 dana na infuziji. Mislim da bi u svakom slučaju to netko trebao barem pogledati na UZV. Meni su jajnici bili preko 10 cm i imala sam malo slobodne tekućine. A to je sve još blaža varijanta od onog kako hs može izgledati.
Nisu svi doktori mesari. Javi se na hitnu u neku drugu bolnicu, ako ne vjeruješ Vinogradskoj. Neće te na hitnoj nitko odbiti, a barem ćeš znati kakva je točno situacija.
Jezic i miga, hvala vam. Samo sada citam vec sat vremena o tome i ja ipak redovito piskim i puno pijem. disem normalno. ako se to bude pogorsavalo i ako nocas bude isto eto mene na hitnoj pa nek se oni bakcu, ali za sada se dobro osjecam. i stvarno preko dana me nista ne boli, a u ponoc krene. cudno je to.
Sad sam puno mirnija i slazem se da doktor preko telefona nije doktor. Ah, nadam se i nekoj sreci, do sad me sve islo najgore.Jel vadi netko sutra betu? ili u petak?
kiarad, evo opet mene. Ne bih htjela ispasti depresivac, ali napominjem ponovno da se hiperstimulacija ne može očitati isključivo na temelju vanjskih simptoma. I ja sam normalno piškila, pila puno tekućine, a kao što sam rekla nije me čak niti toliko bolilo. U početku sam napuhanost pripisivala postupku, ostacima stimulacije, ali sam nakon par dana zaključila da je i nešto drugo možda u pitanju. Kad sam otišla kod doktora, na ultrazvuku šok. Jajnici preko 10 cm, slobodna tekućina pliva po trbuhu.
Nije da te želim bezveze plašiti, ali možda će ti više značiti ovako slikoviti prikaz kako je meni doktorica objasnila; kod hiperstimulacije se jajnici napušu kao mali brodići, ako imaš slobodne tekućine u Douglasu onda ispada da ti jajnici "plivaju kao brodići na vodi". A to može biti itekako opasno jer može doći do torzije jajnika, može se izokrenuti naopačke. Sa mnom u bolnici je bila jedna žena kojoj su punktirali po litru tekućine dnevno iz trbuha samo da se ne desi još što gore. Nije to za zafrkanciju.
Nisam stručnjak i ne pada mi na pamet da sumnjam u stručnost doktora L., ali mislim da bi te lijekovi mogli samo uljuljuškat, a da zapravo ni neznaš kakva je situacija iznutra.
samo da se javim,jučer nisam imala ni snage ni volje za bilo što,12 dpt beta opet 0
bubili žao mi je.
a joj bubili zao mi je :(
bubii :love2:
uf, bubbiiii zao mi je jako. drzi se koliko mozes.
bubili:love2:.
Kiarad ne zna zašto govoriš da su u Vinogradskoj svi mesari, mislim da na ginekologiji rade isti doktori koji su i na MPO odjelu i za sva četiri stvarno paraju ok. Barem kad je MPO u pitanju, nisam bila na odjelu
Ne mogu se složiti s konstatacijom da su dr. u Vinogradskoj mesari.
Ležala sam tjedan dana na odjelu upravo zbog hiperstimulacije i stvarno su svi bili korektni.
bubili :love2:
Ma kiarad ne bi u bolnicu. I ja ju mrzim. U prvoj trudnoci (prirodna) sam imala takve bolove po noci, samo sa jedne strane. Na tom jajniku je bilo zuto tijelo. Hocu da ti kazem, mozda je od trudnoce a ne od hiperstimulacije. Navijam za trudnocu!!!
svak ima svoje iskustvo je neću reć ništa loše protiv istih ali komentar mog mpo dr nakon moje lpsc u vg je bio "lijepo su vas izmesarili", radili su lpsc radi ciste a nisu jajovode pogledali jer im se žurilo na go, danas se na to svi križaju lijevom rukom, ali da su bili ljubazni svi od dr pa do čistaćice jesu, eto to je moje iskustvo
Renna, hvala na odgovoru i brizi.
Kod mene sve uobičajeno; okupirana privatnim i poslovnim obavezama ne stignem puno razmišljati; mislim da sam malo nervoznija, no, takvi su valjda i dani, pred kraj godine, pa ne čudi.
Inače, 5 dana poslje transfera sam valjda još imala posljedice stimulacije pa me sve nešto pritiskalo, boluckalo, a onda sam počela raditi i prestalo je, međutim, te probleme je zamijenila mučnina, valjda od Utrogestana.
Sve u svemu kada gledam, sve sam brzo i relativno jednostavno 'odradila', za 2 tj. ako isključimo kontracepciju i da nije skupo, da sam mlađa, da preporučuju češće i da se ne mora putovati, mislim da bih, ako ne uspijeva, mogla svakih 2-3 mjeseca.
1. Kod koga trebam uzeti uputnicu za betu - mogu li kod dr opće prakse ili moram kod soc.ginekologa?
2. Gdje ju sve u Zagrebu mogu napraviti na uputnicu; znam za Petrovu; ima li nešto bliže Jarunu?
Nikolina :-)
1. uputnicu daje odabrani ginekolog primarne zaštite (soc. gin)
2. beta se vadi na Sv Duhu, Vinogradskoj, Vuku Vrhovcu, Petrovoj (ili privatni laboratoriji, cijena oko 16o kn, imaš Polikliniku na Jarunu...
3. Sretno!
cure vidim vi ovdje fino odbrojavate i vibrate....da vas pitam.....koji dan nakon transfera je vađenje bete najranije pouzdano? nama u Ri kao što ste i vidjele doktor prepisuje vađenje stvarno jako kasno, tek 18-ti dan transfera. čak bih i čekala, nego imam toliko problema sa strane koje moram hitno riješiti da nemam baš strpljenja čekati toliko da vidim rezultat, a znam da se dobro vidi i ranije. mislila sam ranije otići vaditi privatno, pa ako bude dobra nitko sretniji od mene....idem onda lako na uputnicu još i taj 18-ti dan.
inače danas mi je 6-ti dan transfera iz prirodnjaka, nikakvih posebnih simptoma....
što mogu uzeti za bolne sinuse i hunjavicu? lupocet, lekadol? inače uzimam šumeći aspirin c, ali znam da u ovom slučaju ne bi smjela.
sretno svima :zaljubljen:!
pa ja sam krv vadila 14dnt..a imala sam ET 3.dan...možda bih mogla tada jer ranije nije baš sigurno.
ako te bole sinusi omotaj ugrijanu krpu oko sinusa ko indijanac ..zapravo zagrijavaj na špretu krpu pa stavi na sinuse i tako više puta da se malo ugriju i da popusti tlak u njima zbog sluzi...pij puno tekućine..kamilice da sluz bude tečnija i lakše iscuri....a lekadol ili lupocet(paracetamol) možeš ako baš nemreš izdržat..al sve se može izdržat vjeruj mi...samo kad sam imala strašnu glavobolju sa pulsiranjem žila(migrena) sam popila 500mg lekadola..vjeruj mi mislila sam da ga pijem uzalud jer kod migrene baš to meni ne djeluje inače..ali prestala glavobolja ko iz šuba...još se dan danas čudim..pih
i da....inhaliraj obavezno...ja sam inhalirala morsku vodu sa kaduljom 2-3 puta na dan...pila stalno limun i med i prestalo sve u 4dana..inače traje tjednima...i to mi je čudno..kapi za nos ni u ludilu jer mogu potaknut pobačaj a kasnije abrupciju placente..samo možeš fiziološku u nos ili aqua maris-pročoišćenu morsku vodu koja je hipertonična što je još bolje za otvaranje sinusa jer povlači edem sluznice
meni doktor na zadnji nalaz, nakon transfera svaki put obavezno napiše točan datum vađenja bete, prošli put sam dobila jezikovu juhu pa nemam volje opet, kad znam njegov stav oko toga. iako i meni bolje zvuči znati da sam imala npr biokemijsku nego ništa :lol:
sad mi je važno radi nekih drugih stvari znati na čemu sam, iako sam svjesna da rana dobra beta opet niša ne znači, ali ako nije ništa barem se ne nadam i ne odugovlačim cijelu priču.
Išla sam danas po uputnicu za prvi ultrazvuk i moja ginekologica predložila da me pogleda na uz.
Vide se 2 žv. Srce još nije mogla vidjeti jer je rano. Za sada su blizančići.