ja se slažem sa zhang. ona ima više snage od jilliana, ali nema treninga bez burpees ili mc, ja sam nakon 25 minuta sa zuzi mokra ko mis i tako od početka..
Printable View
ja se slažem sa zhang. ona ima više snage od jilliana, ali nema treninga bez burpees ili mc, ja sam nakon 25 minuta sa zuzi mokra ko mis i tako od početka..
Dodjoh reci da sam sinoc poginula, 45min Insanity treninga pa onda jos 32 min Insane abs....nije normalan...pa ko to moze izdrzat?
I ova six-pack ekipa na videu rikava kamoli necu ja,jutros me pri voznji zatezu trbusni,ne do Bog kihnut ili zakasljat...
Kavofob,da si ju odradila 2-3dn za redom pa hajde, sposobnosti od dana do dana se uvelike razlikuju,ja (ovisno tempu taj dan,kolicini pojedene hrane) nekad odvjezbam prateci skroz tempo a nekad uzimam pauze....
evo, radila opet Shauna, ovaj put ujutro i bilo je bolje znatno nego prošli put. idem prekosutra opet da se uvjerim da ide na bolje :)
skulirana, ček, jel on to u raspored stavio 77 minuta treninga!?
ja sam radila Insanity samo prvi mjesec i umirala nakon 40 min... ovo ne bih preživjela ni pod razno
Naletila na ovo maloprije ako nekog zanima - besplatno danas na Amazonu 21 Day Home Boot Camp Workout
Ne znam što je točno u knjizi, ali sam skinula pa ću svakako pogledati.
Inače, opet brljavim, bila sam i na putu ovaj tjedan. Ali sam barem izazov sa čučnjevima odradila redovno.
skulirana, i meni je bilo za past u nesvjest....bilo je dana da sam ga baš mrzila, njega onakvog mrziti :lol:
što se tiče cardio-snaga, meni idu redom: Tony/Tatti snaga, Zuzka mi je cardio naprema njima, a Shaun e on je extreme cardio rođen za kondiciju. Ali nadam se da će gamma biti puna snage jer već ludim lagano....
Btw. za ljubitelje Tony-a (kao što sam ja :mrgreen:) 10/12 izlazi P90X3! :zaljubljen: jedini bed je što je cijena uffffff pa će ipak morat pričekat da ga neka dobra duša upload-a :-(
Danas mi je neki jhfgeju day, jedva sam se prisilila odradit double day. Onaj speed mi je mrzak al kad sam se prisilila, na kraju ga odradila bolje nego ikad. Definitivno se iz tjedna u tjedan vidi napredak kad radiš po programu ;)
eh, dani mi samo prolaze, a ja u očaju dan za danom gledam kako opet ne stižem vježbati..
sljedeći tjedan ću uvesti vježbanje ujutro prije posla, živi bili pa vidjeli. ponovno startam sa jillian 30ds. nitko tu nije na jillian, pih :/
kavofob, tvoja zadnja opaska o ravnom trbuhu me navela na razmišljanje.. toliko si ovdje prisutna i imaš sulude rezultate i rasporeda vježbanja i učinka da sam te automatski zamislila kao hrvatsku verziju jillian, utegnuta, trbušni se ocrtavaju itd.. ha?
i može jedno filozofsko? za stjecanje navike je važno tri tjedna u komadu nešto raditi. za razvoj tijela je važno barem jedan dan u tjednu ne vježbati. kvaka 22? kako postići oboje? ono što mi pada na pamet je u prvih tri tjedna vježbanja svaki dan pustiti video s jillian, ali sedmi dan u tjednu ne vježbati nego samo odgledati. hehe :-) ili?
aqua, haha, dobra ti je ideja za stjecanje navike :-)
stekla si o meni krivi dojam. nisam ni blizu Jillke, a i ne vježbam ja toliko mnogo koliko ovdje tipkam :lol:
mada, nisam se dugo fotkala, a baš bi i mogla da usporedim u odnosu na prije. popustio me entuzijazam za fotkanje jer je sad napredak mikroskopski u odnosu na ludo gubljenje kila prvih mjeseci... jedno vrijeme smo stalno šibali fotke i baš je bilo motivirajuće :-)
mamice, da, sad sam na 63 i ne bih željela manje. dapače, ne bih imala ništa protiv da idem prema gore, ali s mišićnom masom... al za to treba krvavog rada, mnogo više nego za topljenje sala :yes:
o,da na par dana kombinira po 2 treninga za redom...2gi je kraci i kao za abs pa nema toliko skakanja ali opet....sad je jasnije zasto zavrsim trening u samim gacicama...:lol:
cardio dio odradim bez vecih problema ali stekam na snazi,ne mogu sklekove izdrzat neeema sanse...
ja cu se fotkat kad finem Insanity,u mene isto nece biti nekih vidljivih pomaka kad ne skidam kile...mozda bi mi nakon 3 ture poispadali misici....:mrgreen:
(mada ako se Fotki ne povrati necu imat before,nemam back-up za sve sto sam uploadala...:-( )
Danci,sto je to vec 3ca verzija PX90? ja imam neku downloadiranu,pojma nemam koju....
2 treninga...u jbt!
3 ture Insanityja kažeš :lol:
a jesi probala vježbati sa Zuzkom? kod mene je na rukama i ramenima značajna promjena (doduše samo meni vidljiva) već nakon mjesec dana povremenog koketiranja
mogu ti i ja reci: lchf i trening
mislim, ja nemam sta izgubit osim one krafne oko pupka. koja se btw. ne da, i ne da. počela sam se tanjiti od rebara prema dolje, bočno, al jbna krafna ne odustaje. doduše, neću ni ja odustat, ionako se svega primim ko pitbul.
al sjećam se kako je kavofob počela.
nego nek mi netko stavi link na neki dobar trening za istezanje. onaj iz p90x mi predugo traje, a zuzana il tatjana prekratko (ono sto je netko stavio par stranica prije)
sve sam labavija, tj. istegnutija, pa bih ubacila još neko dodatno istezanje, volim tu gipkost.
aqua, dobra :lol:
marta, ja inače ne volim istezanje ali recimo ovo iz T25 mi je super. Opusti me i izbacim iz sebe sve negativno pa spavam ko bebica (pa čak i na podu ako se odmah ne dignem :lol:).
Ima verzija P90 ko u priči: P90, P90+, P90M, P90X, P90X2 i sad P90X3....ja sam počinjala sa P90 i uvik bi ga preporučila svim početnicima ;)
lchf sam i ja krenula. skupa s vježbanjem. i stvarno se krenulo topiti, naočigled.
al očito imam neki dublji problem, neš zbrčkano u glavi jelte, jer kad nešto kod mene krene, ja se userem i stanem i sve obustavim. dok se ne vratim na staro. jbg. pa opet krenem. i tako. baš mi to ide na živce.
čini se - znam kako početi. ali kako ostati??
aqua, onda ti svaki dan racunaj da je prvi :mrgreen:
hm.. znam da je šala, ali baš mi je nekako sjelo.. moram još malo razmislit, ali to bi možda mogao biti dobar ključ.. thanks zhang :love:
:lol::lol::lol:
aqua, moram reći da sam se ja držala lchf-a samo prva 2 mjeseca, sad već ima skoro godina kako sam krenula... nakon toga sve labavije i labavije, sad uopće ne pazim što jedem, znam i 5 banana dnevno pojesti, pazim samo da ne jedem industrijski prerađeno, mada se i to nekad zalomi... ali koliko mogu biram da nije
mislim da je najviše zaslužna promjena omjera mišića vs masnog tkiva u tijelu. kad sam krenula, bila sam na 44% body fata, sad bih se usudila reći da sam ispod 20%. mišići su ti koji troše kalorije, treba njih graditi, a to ne ide drugačije nego vježbanjem
i da, primjeni ovaj savjet od zhang, najbolji mi je koji sam čula u dugo vremena :aparatic:
Zhang :lool:
Skulirana, potpisujem te u nevidljivim pomacima :lool:
Ja sam skacem i vjezbam i ista sam si! Ne fotkam se vec dugo.
Marta, istezanje u t25 je super. Nije predugo, a dobro je.
Inspirirala me stranica Fitmame i krenula sam s 30 shred. Nikad nisam ništa vježbala i iznenadila sam samu sebe kako sam bez problema svako jutro odrađivala tih dvadesetak minuta. Do ovog petka sam došla do pola drugog nivoa. Ali problem je što sabotiram vježbanje hranom, ujutro nisam gladna, ali navečer krenem, ne znam zašto, nekad čak nisam niti naročito gladna.
Imate li neki savjet, trik da ne sabotiram samu sebe, da na prvi znak čvršćih mišića i manje centimetara ne pomislim kako ću se sad prejesti? Na kraju ću imati više kila nego prije, a to stvarno nema smisla, zar ne?
Ja pratim neke sportske stranice pa sam nabasala na citat:
Training is easy
Eating clean is the hard part.
:-)
Nema tu mudrosti, kod svake te lude zelje se pitas da li je vazno kratkorocno zadovoljstvo ili dugorocni cilj. I pomiris se da ces tu i tamo zabrljati, tp je cak povremeno i ok. Ono sto je vazno je da si 80% vremena ok sa prehranom.
Ako inace jedes samo navecer, prouci koncept intermittent fasting, ili drugi warrior diet, mozda se pronadjes.
E da, gdje je willow?
Nje dugo nema, cini mi se..
Iskustveno za prehranu mogu reći da je, kao i sve, stvar navike. Prije sam jela 80% loše, sad jedem 80% dobro. Treba neko vrijeme da se stvore druge navike.
Pomaže edukacija. Što više čitaš o zdravoj/nezdravoj hrani, manje su šanse da ćeš loše jesti, a veće da ćeš izabrati zdrave alternative. Ja sam se u tome izvježbala čitajući deklaracije... čim vidim brdo aditiva nisam više u stanju to kupiti. Baš jučer sam htjela uzeti ćevape u Lidlu, kao ajd, nema u njima ništa strašno... i okrenem deklaraciju, a ono zgušnjivač, razrahljivač, stabilizator, pojačivač okusa... samo sam ostavila pliticu natrag u frižideru.
Kavofob, ja ti se istinski divim.
Trenutno čamim na 83 kg i ne znam hoću li ikada uspjeti biti mentalno dovoljno jaka da dođem do 63. Samo radi redovnog vježbanja uspijevam obući većinu svoje stare odjeće koju sam nosila sa 70 i kusur kila. Mislim da je za tvoj uspjeh potrebna iznimna mentalna snaga - ništa drugo. Svaka ti čast!
Danas 4 km brze setnje po buri. Tako sam brzo isla da nisam ni osjecala hladnocu, dosla sam doma bas fino ugrijana!
Prosla dva tjedna isto tako - hiking jedan dan da, drugi dan ne.
Ja sam odradila 5 tjedana BR. Neke dane lakše, neke teže (ali na to veći utjecaj ima moje stanje nego same vježbe).
S 30DS, nakon kojeg je slijedila pauza od dva tjedna, to je ukupno 3 mjeseca vježbanja. Izgubila sam (recimo) 2 kg, nešto minimalno centimetara. Iskreno, nadala sam se boljim rezultatima. Mislim, vidljivijim. :mrgreen:
A ništa. Guram dalje.
Imam viška od struka naniže :mrgreen: . Znam da je stvar i u građi, ali ipak...
jutros rano buđenje i vježbanje. mrak. dan dalje teče kao da ništa nije bilo, a sve je bilo :) razlika je nebo i zemlja. najbolje mi je to što sam "najvažniji" zadatak u danu - već odradila! sad se ne trebam brinuti hoću li navečer stići i hoću li se sjetiti i hoće li mi biti teško. već jesam! sad još da ručak na poslu odradim lchf..
a sutra krećem ispočetka :lool: (ali mislim da ću se još ranije ustat da si skuham nešto za ponijeti za ručak, to mi je danas bilo žao što nisam stigla)
Svaka čast!
Ja se ne mogu natjerati ustajati ranije zbog vježbanja... A bilo bi baš super.
acqua, ako tome pridodaš i dodatno ubrzanje metabolizma koje potiče ranojutarnje vježbanje - jackpot! :yes:
maruška thanks :-)
al, ma probaj. sinoć sam si stavila novu melodiju na budilicu, a kad je jutros krenulo svirati (balašević, anđela, odma kreće brzi ritam :D) i kad sam se sjetila entuzijazma da ću se vježbanja riješiti već ujutro i dan započeti na najbolji način, imati energije ostatak dana, uspjeti u planu itd, jednostavno nisam imala srca stisnuti snooze 8-)
dan po dan, svaki dan ispočetka. nakon tri tjedna će valjda moć navike biti na mojoj strani :-)
Mamice, hvala ti :heart:
(ja sam dotaknula dno i s brojem kila i načinom života i prehrane pa nisam imala kud nego ovdje gdje sam sad, sigurno se nikad ne bih mrdnula da sam imala 15-ak kila manje)
lonni, zaboravih reći dobro došla :) odmah smo te napali sa savjetima bez pozdrava :mrgreen:
aqua, poznat mi je tvoj problem... i ja se borim već neko vrijeme da se nagovorim vježbati ujutro. nekad uspijem, nekad ne, ali fakat mi je dan bolji , po razini energije, raspoloženju i svemu, kad god odvalim žešći trening odmah po buđenju
edit - Danči, očisti box :-P
riješeno ;)
Kako je rekla zhang prouči warrior diet, ratničku dijetu. Ja sam je uz mm kojemu se kile jako teško lijepe prakticirala godinama ovakav način prehrane jer nam tijekom dana nije bila potrebna hrana, eventualno voće, neke sjemenke. I imala 50 kg, a nevečer jela ko prase. Sistematično. Najprije juhu, salate, pa ribu, pa uh - mada bih bili presiti za išta poslije....
Cure, jel vrijedi ona vaga koja pokazuje omjer mišića - masti - vode u tijelu? Vrijedi li to kupiti? Ja uopće nemam pojma na koji bi način vaga to mogla izmjeriti (i sad se osjećam k`o moja baba koja se čudom čudi sms porukama :mrgreen:)