2838 kn, s tim da se može platiti na više rata (6-12): https://poliklinika-analiza.hr/alergijski-testovi/
Ne vidiš podatak kad uđeš direktno na samu stranicu, ali ako u tražilicu upišeš tekst "Alergo 280 cijena" pokazuje se cifra.
Printable View
2838 kn, s tim da se može platiti na više rata (6-12): https://poliklinika-analiza.hr/alergijski-testovi/
Ne vidiš podatak kad uđeš direktno na samu stranicu, ali ako u tražilicu upišeš tekst "Alergo 280 cijena" pokazuje se cifra.
U malo vise rijeci :-)
ALERGO280, koji u jednom testu obuhvaća 280 komponenti (96 alergena i 184 alergene molekule) iz skupine nutritivnih i inhalacijskih alergena. Nutritivni alergeni pokrivaju sve skupine namirnica, od voća, povrća do mlijeka, mesa, jaja i žitarica, a inhalacijski alergeni uključuju unutarnje alergene poput grinja, gljivica i plijesni te vanjske alergene kao što su pelud i trava, drveća, dlake životinja, otrovi kukca. – ALERGO 280 predstavlja najnoviju generaciju dijagnostičkih testova razvijenih na temelju najnaprednijeg znanja na području nanotehnologije za mjerenje specifičnog IgE antitijela.
Iz Slobodne Dalmacije, reklama.
Da pitam ovdje s obzirom da je tema aktivna...preko HZZO smo testirali inhalatorne alergene...htjela sam zbog nekih osipa koje ima po tijelu i oko usta stalno u zadnje vrijeme napraviti testiranje na mlijeko i gluten...išla bih privatno. U Breyeru su mi rekli da je 130kn svaki, ali vidim na njihovom popisu za mliejko:
f76 α-laktalbumin (mlijeko)
f77 β-laktoglobulin (mlijeko)
f78 kazein (mlijeko)
f334 laktoferrin (mlijeko)
f2 mlijeko (mliječni proteini)
i sad se ne snalazim, a pretpostavljam da je svaki od tih 130kn.
Zna li netko nešto više o tome?
moji rade na protein mlijeka
jednom kod klinca su radili kazein
a zašto ne tražiš uputnicu i to središ?
Zato što smo nedavno bili. Tražila sam alergološku obradu jer ju nismo radili od 2015, a vidim da se razdoblje kad ima problema povećalo i dobila uputnicu samo za spec Ige na inhalatorne alergene i taj lješnjak.
Na sve što su testirali je pozitivna. Pisala sam u gore u nekom postu. Kaže pedijatrica da je očekivano i da se naručim na konzultacije ako želim kod nje.
U nazad 1,5mj se pojavio osip po licu, izrazito oko usta i nosa, crveno, suho, ljuskavo. Kad namažem s kortikosteroidom prođe i nakon 5 dana opet. Nju to jako smeta, sram ju je, ne želi u društvo, muku mučimo. Pedijatrica kaže da je to alergijska reakcija na nešto ali po njoj ne treba ništa. Pitala sam da li da uvedem antihistaminik, ne treba. Onda čujem od prijateljice liječnice da za takvog alergičara kao J obavezno ide antihistaminik da će se onda i alergijski rinitis možda smiriti i neće biti tolike potrebe za Avamysom.
Ne tvrdim da je mlijeko ali bih željela vidjeti. Može biti da joj grinje to uzrokuju, ali evo željela bih provjeriti mlijeko i gluten. U Breyeru je to 260kn za oboje.
Eh, da i unazad 1,5g svakodnevno kaže da ju muči trbuh, i liječnica i psiholog su to pripisali psihosomatskom, a ja bih željela prvo isključiti da nije nešto zdravstveno.
onda provjeri privatno ako želiš
moji ako baš imaju takav napadaj osipa ili rinitisa idu odmah na antihistamin, uostalom to je bila i preporuka dok je alergolog bio tvoja pedijatrica.
za trbuh probaj jedno vrijeme davati probiotike
Pa eto to me zasmetalo, jer nam je prije davala antihistamin kad bi bili takvi simptomi, sad kažem nema potrebe. Kontaktirala sam prijateljicu liječnicu koja je kontaktirala alergologa i uvidom u njene nalaze kaže obavezno antihistamin.
Moram priznati da nam pedijatrica u zadnje vrijeme djeluje nezainteresirano, nešto se promijenilo, a nije da visimo kod nje pa da joj idemo na živce. Čak ne vidi potrebu za neku poštenu alergološku obradu iako smo zadnju radili 2015.g
I prema njenoj preporuci smo bili na Nasonexu 2 tjedna pa 2 tjedna pauze i tako godinu dana, djetetu ništa bolje i gluho od silne sluzi, pa nam je Baudoin rekao da to nema nikakvog smisla i da mora biti neprekidno minimalno 3 mjeseca pogotovo u sezoni lijeske i breze.
ona je u klaićevoj, mojima svakih par godina rade komplet obradu, ( mislim 2-3 godine, ali sad trenutno ne znam točno)
malome gastrička traži isto neke alergene, sad je radio u proljeće ali traži da ponovi najesen ili zimu, jer moguće da se kod njega poklopilo nšto s vanjskim alergenima
ona je vadila treću mandulu ili sve? možda je caka u tome?
E pa ljudi moji ja cu stvarno poluditi.
alergo test iz krvi na kraju nismo radili, napravit cemo kozni jer je dr tako rekla.:roll:.
Dok smo bili na moru sve ok, jesmo li se vratili i prestali s Xyzolom,evo ga opet kasalj... I kako onda izdrzati tih 7 dana bez antihistaminika da bi mogla napraviti prick?
Da stvar bude gora, naisao virus, dva dana neprestanog kasljanja i kihanja, pa nam da Singulair, pa dva dana temperature, pa hajd opet i Nasonex, pa uzimajte Nurofen i kad nema temperaturu (kao antiinflamatorni ucinak).. preslusa joj pluca,sve ok, a dijete se danima gusi u kaslju.. i sto sad?!
Nocas je jedva zaspala, ne da joj udahnuti, ponekad onako duboko udahne... :-( .. na rubu sam da je vodim na hitnu!
Uzimamo i flixotide, cini mi se da od toga svega nikakve koristi nema..
Isli bi u slanu sobu, ali ne znam da li bi je to u ovakvome stanju jos isprovociralo na jaci kasalj?
Inhalacije fizioloskom?
.. Do kad ovako, ljudi moji? Kako zivjeti, kako ici u skolu, kako je pustiti da se igra s djecom kad nas i najmanja viroza ovako unisti?!
Bas sam jadna, tuzna i ocajna.. :cry:
I mi smo na ulazu u ovu grupu.
Imam blizance od 13mj koji su 2x imali bronhitis.
Prvi put sa 7mj kad im je tata bio prehlađen i nedavno se ja i jedan blizanac jedno jutro probudili prehlađeni, a drugi slijedeće jutro se probudio sa bronhitisom. Slikali su mu i pluća jer je stvarno teško disao. Oba puta terapija solmedrol 2x, ventolin i antibiotici. Samo drugi put su vadili krv i slika je pokazala virus. Jako brzo su se oporavili, u međuvremenu i prohodali, međutim pedijatrica kaže još jednom i dobiti će granule. Čitala sam drugu temu o granulama i uhvatila me panika od nuspojava. Ja sam mislila da ona spominje neku homeopatiju...
Imate kakav prijedlog?
Uputnicu za alergologa su dobili, termin tek u 12mj.
Živimo u Istri, ne puši nitko, zadnji bronhitis je krenuo dan nakon što smo bili na moru.
Slijedeći tjedan bi trebali krenuti u jaslice i uz strah od prilagodbe, sad imam i strah od bolesti (odnosno lijekova). To iz trodnevnu virozu su im bile jedine bolesti. Nisu bili prehlađeni.
Sutra idu na cijepljenje protiv pneumokoka
Djeca su dobila solumedrol - taj lijek se daje kod teških napada opstrukcijskog bronhitisa, alergije i astme.
Antibiotik su vjerojatno dobili preventivno, da se stanje ne bi zakompliciralo, jer se na virusne infekcije često zna nakalemiti bakterijska infekcija, kad je organizam oslabljen.
Kad je riječ o granulama - to sigurno nije homeopatija, nego neki od lijekova za malu djecu (Singulair ili slično - ne da mi se tražiti nazive lijekova). Da živite u Zagrebu, rekla bih da se javite u dječju bolnicu Srebrnjak, koja je specijalizirana za ovakve bolesti. U Istri ne znam koga bi vam preporučila, ali pedijatrica očito zna svoj posao:
- solumedrol se daje odmah (to je jaki kortikosteroid koji praktično odmah djeluje - otekline u plućima splasnu i disanje se normalizira)
- ventolin je bronhodilatator - on širi pluća i bronhe, tako da se postigne dugotrajniji efekt (mala djeca obično dobiju inhalator, pa će ti trebati baby-haler tj. maskica za udisanje). Vjerojatno već znaš - otprilike 2x dnevnno, po pet ili deset udaha, kako liječnik odredi. Baby-haler je ovo: https://ljekarna.hr/inhalatori-i-asp...e-i-djecu.html
Pedijatrica je rekla da će djeca dobiti granule ako se stanje ne popravi. To je trajna terapija koju bronhitičari uzimaju praktično cijelu zimu, ali ne vjerujem da će posegnuti za time prije nego obavite alergološko testiranje. Ima i drugih lijekova (inhalacijski lijekovi s minimalnim sadržajem kortikosteroida, služe za kontrolu upalnih procesa - Flixotide 50, Tafen Novolizer... To djeca udišu, tako da lijek dospije ravno u pluća, a ne putem probave). Ne bih sad o tome na dugačko i široko, jer 12. mjesec nije daleko - brzo će proći vrijeme. Ako se ustanovi alergijska reakcija, moći će se točnije odrediti terapija.
Pitaj pedijatricu da ti objasni sve što treba. Trajna terapija kod bronhitičara i astmatičara omogućava potpuno normalno funkcioniranje. Ako i dobijete dijagnozu astme, to nije ništa strašno, jer se takva stanja uglavnom prerastu.
da sodumedrol se dobije kod jaaako težih napadaja, ima više vrtsta, zadnji put je moj klinac tad imao 6 godina dobio u tabletama.
prati za sad kad im se to javlja, vjerujem da nije kod vas ambrozija u pitanju, tj. ne znam koliko ste daleko od mora
ako je to bilo skoro ja bi i odgodila malo vrtić. ne znam je li ideš raditi ili što, ali bi vrtić max. skratila u toku dana, više radi hidratacije klinaca. imaš pravo tražiti polovićno vrijeme pa ti se poveća vrijeme korištenja tog polovičnog porodiljnog
ima blizance znači pravo na 3 godišnji porodiljni. koji može povećati ako radi polovično
onaj drugi je za njegu ali tek po dijagnozi ali na njega se ćeka dost dugo
Mi smo krenuli u slanu sobu i svakodnevno s crnim kimom jer su se svi simptomi vratili 3 dana nakon povratka s mora kao i inače.
U slanoj sobi smo bili jednom... rekli su nam 2-3puta tjedno ali već vidim da je nos prohodniji.
Na pregibima s unutrašnje strane laktova gdje joj inače izbija atopijski koža izgleda vrlo tanko i kao da je po rubu izblijedila. Ima li tko tako nešto. Odmah mi je pao napamet vitiligo pa mi nije baš svejedno.
Znači, na tom dijelu ima atopijski oko kojeg je koža tanka i izblijedila.
Slana soba je dobra i za atopičare. Nadam se da će vam pomoći. Nemoj se iznenaditi ako bude prolazno pogoršanje simptoma (ufff, kad se sjetim, moj mlađi je povraćao nakon prvog posjeta - izbacio je cijelu septičku jamu iz nosa) ali to prođe i onda bude bolje. Moji su sinovi išli godinama, od vrtića do kraja osnovne škole.
a jesi li skoro išla kod Nives, ja idem baš idući tjedan s klincima
hvala puno. nisam ni bila svijesna da se radilo o opstrukcijskom bronhitisu.
da, ja sam na 4h radnog vremena i plan je bio da djeca idu 3-4 dana u tjednu u jaslice. bake i djede su vec stari pa ne mogu ih puno cuvati (iako imaju volje).
sve me to zateklo jer drugi bronhitis je krenuo tjedan prije nego sto sam počela raditi i bili su se oporavili do mog pocetka rada. jucer sam se i cula sa ravnateljicom vrtica i totalno zaboravila reci da su bili bolesni jer sam i sama zaboravila na to.
i onda slucajno naletim na post o Singulairu i uhvati me panika da ta dva bronhitisa nisu ni bezazlena.
imamo inhalator vec, ali nemam još babyhaler. prvi bronhitis je bio tezi i vise smo inhalacija odradili kod pedijatrice. ovaj drugi je bio puno laksi. vise su i oni suradjivali. nije bilo ni temperature ni obojanih smrklji. jedan nije ni imao pun nos. u soku sam da ta bolest od max 5 dana, moze nam odrediti slijedece godine. jer mislim da, ako jako brzo dobiju ponovo B., da cu prestati raditi i da ce morati odustati od jaslica (kojima sam se radovala jer kako sam u godinama, ne druze sa drugom malom djecom jer naši prijatelji imaju stariju djecu).
da singulair nema nuspojava, ne bi ni imala dvojbe i pristala na to da uzimaju lijek preventivno, ovako se osjecam kao cudviste koje salje djecu u jaslice gdje ce se razboliti.
Ma pričekaj u miru pregled kod alergologa. Ne mora to uopće biti tako strašno.... Moj mlađi sin je imao ozbiljnih problema od rođenja (ranije rođen, nerazvijena pluća, alergije, bronhitisi - blabla - sto čuda). Upisali smo ga u jaslice kad je imao 13 mjeseci i ostao je u vrtiću do škole, punih 6 godina. Istina, u prvoj godini bilo je bolesti, na početku svake nove sezone isto, ali izdržao je. Mi s njim isto (i sa starijim, koji je imao težu prilagodbu, ali to nije bitno).
Probaj s jaslicama. Nema pravila - nekome je tamo ok, nekome je loše kratko vrijeme, netko se ne uspije prilagoditi. Nisi loša mama ako daš djecu u jaslice, naprotiv... Šteta bi bilo odustati prije nego su i krenuli. Nikad ne znaš - sve može biti ok. Mala djeca su često bolesna. Nekad to prođe brzo i lako, nekad malo potraje, ali većina to uspješno prebrodi. Nemoj odmah razmišljati o Singulairu i teškim bolestima, niste još u toj fazi, a možda nikada nećete ni biti.
Kad krenu u jaslice, sigurno će djeca pobolijevati u prvoj godini, ali taj se period ne može preskočiti, nego samo odgoditi za kasnije. Imunitet moraju steći kad-tad. Eh, sad, pitanje je što je bolje - odraditi to odmah ili pričekati godinu-dvije. Mnogi od nas nisu si to mogli priuštiti.
u svakom slučaju ako imaš još i prošlogodišnji godišnji možešga upotrebiti do 31.12.2019.
Hvala :)
Divna si. Naravno krećemo u pon, pa što bude bude.
Danas mi ih je djed doveo do firme da ih kolege malo vide. Trebalo im max 2minute da se opuste i počnu puzati. Jedan mi čak bio u drugoj kancelariji sa kolegicom dobrih 5min. Stvarno su društveni.
Baka im stavila fiziološku prije i poslije posjete i moram se naviknuti da im je i ja dajem prije i poslije jaslica.
A povremeno i koju inhalaciju samo sa fiziološkom. Na pedijatriji su mi rekli da ako sumnjam da kreće B. da im dam i ventolin.
Razmišljam i o kupnji stetoskopa i aparatica za saturaciju.
Nadam se da će svima nama i našoj djecici zima biti lijepa, a ne samo period koji moramo preživjeti do ljeta
a kolko ste daleko od mora? Istra nije velika, možda bi mogli koji put u šetnju uz more
i kaj nisam skužila je li obojica imaju problem?
Da, oboje gotovo identično.
Živimo 4km od mora.
Taj drugi nedavni bronhitis je krenuo jutro nakon što smo bili na moru. Bili na kupanju, šetali se još uz plažu, došli kući, išli spavati i u sred noći se prvi probudio prehlađen sa smrkljem iz nosa do brade (prvi takav smrkalj). Drugi je slijedeći dan imao već bronhitis bez prehlade. Tog drugog smo liječili, prvog očito malo zapostavili. Kad se drugi nakon 3 dana oporavio, otišli smo pred večer svi 4 u šetnju uz more. Slijedeći dan jednog sam vodila na kontrolu da mu ukinu ventolin, a prvom da ga uvedu i dobije solmedrol, ali samo taj dan je dobio solmedrol.
Prvi bronhitis sa 7mj je bio takav da su 3 dana bili nešto sitno smrkavi, pa bi zakasljali 3x dnevno i jedno jutro se probudili bez volje da me tuku dok im mijenjam pelene (premirni su bili i temp 37.5 u guzi). dva dana su bili na solmedrolu i još 3 na ventolinu, ali sve skupa puno bolesniji nego sada.
Prvi bronhitis su dobili kad je tata bio prehlađen, a ovaj drugi sam se ja istovremeno sa njima prehladila. Iako je kraj ljeta bio, rekli su nam da je bilo puno upala pluća u tom razdoblju
Posto vam je more blizu iskoristite to kad se oporavite
Ništa od jaslica još. Nisu se mogli cijepiti danas jer imaju neku graničnu temp. Vjerojatno zubi (inače ih istovremeno dobijaju, a nedostaje im 8-i zub da radi društvo 7-om) i natečeno je zubno meso. Za sedmi je jedan imao temp.
Nisam ništa pametno saznala od doktorice. Vjerojatno i ona čeka što će biti sa ulaskom u jaslice da da svoju prognozu.
Sve ostalo na sistematskom je bilo ok, osim što zbog kenjkavosti nisu pokazali da znaju hodati.
Vrijeme je idealno za šetanje uz more, sunce i fina burica, ali mi nažalost morali kući
Vjerojatno su već imali početak neke infekcije (virus), a kupanje je samo ubrzalo proces izbacivanja šlajma. To je više koristi nego štete... Kupanje samo po sebi ne bi izazvalo takvu rekaciju.
Tako djeluje i slana soba - kad djeca krenu na haloterapiju, u prvih par posjeta vrlo često se stanje prividno pogorša, tj. krene kašalj, izbacivanje šlajma, sluzi iz nosa, pa čak i povraćanje (moj mlađi povratio je cijelu septičku jamu nakon prvog ili drugog posjeta slanoj sobi). Nakon toga slijedi oporavak i poboljšanje stanja. Nemoj odustati od šetnji uz more. Biraj dane kad nema vjetra, a inače je to velika i besplatna :-) slana soba. Sretno!
Nama se stanje vec nakon prvog posjeta slanoj sobi znatno poboljsalo. Mozda je koincidencija, ali ne vjerujem. Uz to inhaliramo fizioloskom svaki dan prije spavanja... Preporucili su nam 10ak posjeta, najbolje 2 ili 3 puta tjedno.
Da se malo javim: nisu imali novi bronhitis nakon 8/2019 :)
Bili su prehlađeni dugo, nesto ih inhalirali preventivno, pa su imali upalu grla i svaki dobio svoj antibiotik. pauza od jaslica sa bozicem je dosla do mjesec i po i sad su se vratili.
Dajem im imunoglukan (dobila ga sa Aviva bodovima) i srecom proslo je kisno razdoblje pa se moze biti vise vani.
I da, tu dugotrajnu prehladu su dobili od prijateljicinog sina. Nisu nam jaslice bile krive.
Kako su zbog prehlade dobili fenistil, odgoden nam je alergotest za ozujak.
Nadajmo se da prva dva (i zadnja dva) bila slucajna
Ne znam kad sam zadnji put pisala na temi. A ne znam niti kada je bila ovako loše. Vjerojatno samo one godine kad joj je astma dijagnosticirana.
Ne znam jel zbog zagađenog zagrebačkog zraka ili zbog novog lijeka. Naima, prošle godine smo bli na kontroli i Flixotide su joj zamijenili Avescom.
Pa onda traži da te prebaci natrag na flixotide to je 125? Ja kad je frka pojačan bar jednu dozu duplo,ali rada obavezno ide i ventolin jer se to dešava uz hripanje ako nema temp ide i danfsnje leda-bronha to je ono preko koljena pa izbacivanje 20 minuta nakon ventolina ide flixotide ali samo ujutro i uveče,ako je potrebno dati ventolin nakon svakog ide danfanje
A možda ima veze i sa zrakom ali u svakom slučaju pojačaj bar jednu dozu lijeka
Pojačali smo dozu.
E sad si baš mislim bi mi doktorica opće prakse dala Flixotide bez da odemo ponovno specijalistu.
Joj, kak mi to ide na živce s našim doktorima i famaceutskom industrijom. Zakaj nešto mijenjati ak je stalno bila dobro?. Onak, iz čista mira se pojavi lijek i oni ti prepišu taj neki drugi