Zenii, čestitam!
Zenii, čestitam!
Hvala cure na lijepim željama...
Nouvelle, u rađaoni su bili stvarno ljubazni i uslužni. Rađala sam u tom novom apartmanu. Sve je uredno, imaš vlastitu kupaonu i onako lijep je privatan osjećaš, nije kao u boxu pa svi stalno prolaze. Muž je bio sa mnom, morao je pokazati covid potvrdu, mene su testirali brzim testom. Na babinjačama standardno gužva, sestre su uglavom ok. Svako veče pitaju,ako želiš da uzmu bebu na par sati što dobro dođe da se malo odmoriš..
Pitaj ukoliko te još šta zanima od friških informacija
Ej Zenii super, hvala. Nadam se da se dobro oporavljaš i da je beba super. Kako vam ide s dojenjem? Ma htjela sam te još samo pitati kakva su ti iskustva iz njihove trudničke ambulante i da li rade UZV prilikom pregleda? Mi baš danas krećemo na tečaj pa će muž imati potvrdu, ako i to treba. Cijepljen je, ali još prošle godine, mislim da je ta covid potvrda istekla, morat će se onda vjerojatno testirati. Zvuči super imati neku privatnost dok rađaš. : )
Imaju dvije trudničke ambulante “obična” i ona za visokorizičnu trudnoću. Ja sam zbog tlaka išla u visokorizičnu, svaki put uzv i ctg. Koliko se sjećam iz prethodnih trudnoća tako rade i u regularnoj ambulanti. Sretno i pripremi se jedino na čekanje jer ima puno trudnica…
Drage moje, evo nas napokon!
Zenii čestitam na bebi!!!! Kako ste?
Nouvele, koliko još brojiš? Za koji spol se pripremate? Imaš tremu zbog porođaja?
Moj dječak je prošao 3 mj. On je već pravi veliki dečko od 6 kg. Smije se, igra, cica na veliko...jedino spavati neće sam, mora ga netko čuvati. Nabavila sam nosiljku pa kad ja nešto obavljam on spava u njoj. I u kolicima na šetnji neće spavati osim ako ga dobro uspavam na rukama pa prenesem u kolica, ali ni ti spavanci ne traju dugo. Po noći je ok. Zaspi i probudi se 2-3 puta do jutra, pocica u polusnu i spi natrag. Ja se stignem odmoriti. Osim toga, nikud ne idem pa mogu biti s njim u krevetu do kad hoću.
Pomoć imam od mame, svekrve, sina, jedne prijateljice, muža. Muž u zadnje vrijeme jako slabo jer ima puno posla oko promjene firme (to mu je već dr promjena firme na istom radnom mjestu). Dođe doma nešto pojesti i začas natrag. Zato veliki brat preuzme večernje kupanje s menom i čuvanje. Seka je još premala, ali ona će imati glavnu ulogu u razvoju govora jer priča sto na sat
Pomoć za jednu jakooo zabrinutu trudnicu!
Naime, dr.mi je propisala duphaston (2x1) i utrogestan (vaginalno 2x navečer). NIGDJE nisam uspjela pronaći da se to uzima zajedno, svi uzimaju jedno ili drugo?
Šta da radim?
Inače, peta sam sedmica - danas prvi UZ, bila mala sukrvica prije par dana pa mi je zato ovo propisala.
Nisam se snašla da je danas pitam zašto oboje...
Špelkice, kao da sam znala da si nešto pisala pa sam škicnula jer slabo dolazim ovdje otkako ste sve rodile. Još cca 3 tjedna ako ne odluči ranije :-), dva dr. su rekla curica pa se nadam da nisu fulali jer nismo išli na nikakav napredniji uzv i pripremili smo odjeću za curicu. Ma glavno mi je da je dijete zdravo. Daaa, strah me je prilično porođaja, ali računam na tu neku žensku snagu kojom smo valjda obdarene da bismo mogle roditi.
Ne mogu vjerovati da tvoj mali već ima preko 3 mj. Kakva sreća!!! Meni su super te nosiljke, mi smo isto to pripremili. Dakle, voli se nositi, neka neka, ja mislim da moju curku neću ispuštati iz ruku. Svi su ti se angažirali oko bebe, to je baš lijepo. A i pomazilo te sa spavanjem. Kako je išlo s dojenjem, jesi imala nekih problema?
Mi smo na kraju došli u Pulu kod mojih i tu ću i roditi, u Zagrebu nemam nikog od obitelji, mislim da će mi ovdje ipak biti lakše.
Baš mi je drago da si se javila. :-)
Nouvelle, jesi još u jednom komadu???
Super da ćeš roditi u Puli ako tu imaš svoje, bit će ti lakše. Porod se odradi, nije lako, ali izdržiš. Kad misliš da ne možeš više, sjeti se, bude prošlo i budeš vidla svoju mrvicu. I prodiši trudove, bude lakše. U pauzi popij vodu i malo odmori. Obavezno nek muž ide da ti pomogne.
S dojenjem nisam imala problema, moj je cicoljubac. U početku je teže, mogu ti se dogoditi ranice na bradavicama, ali prođu. Možeš ih mazat nekom kremom, zaboravila sam već kojom, ja nisam. Upale nisam imala. Na početku sam se izdajala, sad se više ne izdajem. Sad super funkcionira, dojim na zahtjev, nekad beba i nije gladna već traži utjehu, bliskost. Muž me zeza da za svako cendranje uvalim cicu i riješim problem. Al sad smo mu počeli davati malo i dudu kad je cendrav, pogotovo ako mu ne mogu dati cicu. Npr u kolicima je znao biti cendrav i onda se rasplakao da ga nisam mogla smiriti pa sam ga nosila i gurala kolica. Sad se više igra, gleda okolo, čak i spontano zaspi. Kao mali je znao spavati i po sat, dva, a sad max po pola sata. Srećom je po noći ok. Ne prespava cijelu noć u komadu, ali ne budim se do kraja, dam cicu u polusnu i nazad spavamo. Ma to oko nespavanja mi je zapravo malo too much prenapuhano. Jedino ne znam kak će biti kad počnu zubi. Sad već slini naveliko i stavlja u usta predmete.
Jedva čekam da se javiš sa lijepim vijestima!!!
Draga moja, ništa ti se kod mene još nije pokrenulo. :roll: Budu kao malo jače kontrakcije i mislim da je to nešto, ali ništa. Samo priprema. Ja ću na kraju dočekati puni termin kao i ti, ako i ne prenesem, mada sumnjam jer su mi rekli da ću zbog godina i gestacijskog morati na indukciju kad napunim 40 tjedana. Muž ide sa mnom na porod, kupila sam mu opremu, očekujem da me bedina. Spakirala sam si ručnu izdajalicu za bolnicu pa ćemo vidjeti. Super mi je dojenje na zahtjev, nadam se da ću kao i ti. Znaš šta, i sad se budim noću nekada i 5x, idem piškiti, pa sam ok, računam da je i to neka priprema za dojenje. Ti si svemu pristupila dosta smireno čini mi se pa ti tako i je. A normalno da ima dana kad je teško. Pa vi ste već skoro na temi zubića :), koliko mali sad ima, oko 4 mjeseca? Uživaj u svakom trenutku s bebačem. :heart: Nadam se da će moja cura ipak odlučiti van prije indukcije. Navijam si za što prirodniji porod.
Sretno Nouvelle, nadam se da nećeš još dugo čekati se uskoro mazite
Ženske, ja sam rodila prije 3 dana preslatku curicu :heart:. 3 dana prije termina krenulo je prirodno i bio je prilično brz porod za prvorotku. Kako su mi je stavili na cicu tako dojim i spava i sve u krug. Neispavana sam i sve boli, ali kad je pogledam, sreća najveća...
Nouvelle čestitam! Drago mi je da je sve super prošlo,uživajte sad!!
Čestitke Nouvelle - svaka čast na brzom porodu. Sada je mazite i pazite <3
Što se tiče da je nespavanje prenapuhan0, puno zavisi kakva je bebica i koliko se bude, neke se bude i po 20 x na noć i sigurna sam da ako su te mame umorne da to nije preuveličavanje. A ako spava super, to je odlično, neka tako i ostane :)
Nouvelle, čestitam!!! Mazite se i uživajte! Uhvatit ćete ritam spavanja, ja ne osjećam nekakvu neispavanost, budi se da pocica i natrag zaspi. Danas je evo spavao do 6 i onda smo još spavali do 9 s prekidima. Jedino je prvih 6 tj bitno da jedu svakih 3 sata. Ali nije toliko strašno kak zvuči. Izdrži se....
Hvala vam ženske :heart:. Da, valjda treba malo vremena da uhvatimo neki ritam. Ima dana kad mi je na cici stalno pa dana kad više spava i moram je takoreći buditi da bi jela. Ali lijepo napreduje s težinom, to mi je najbitnije. I stvarno sam presretna da mi cica od prvog trenutka. Danas ćemo vjerojatno i u prvu šetnju.
Nouvelle, čestitke na prinovi :)
Naš dečko jučer imao 7 mjeseci.Imamo tri zuba za sada, super napredujemo što se kilaže tiče, dohranu smo počeli uvoditi s 4,5 mjeseca a cica mu je i dalje no.1 :)
Sa spavanjem nam je otpočetka veselo, a odkad su mu zubi počeli izlaziti još i veselije al se tješim da će i to proć, jednom haha.
Drage mame koje ste s menom dijelile trudničke dane, kako ste??? Kako su bebice?
Naš malac je nedavno napunio 7 mj i ima dva donja zuba. Počeo je polako puzati i samo da se ne posjedne. Jedemo kašice, ali je cica i dalje br. 1. Pravi je veseljko, jedino se ne voli oblačiti/slačiti. Tu uvijek drami.
Pozdrav, prvi put pišem na forumu i nadam se da će bar netko pomoći
Naime trudna sam trenutno 9+4 na prvom pregledu sa 6 tjedana doktor je skužio cistu koja je bila 40mm a na slijedećem za tjedan dana 48mm (imajte na umu da ja cistu "vučem" cca od srpnja i da nije promijenila veličinu do nedavno) e sad doktor me uputio na vađenje ca125 rezultat 49.3 (povišeno) doktor kaže da nema razloga za zabrinutost jer da cista na UZV nema nikakve indikacije sa bude zloćudno odnosno nešto loše.
Mene zadnja dva dana muči blago smećkast iscjedak (možda skuzim jednom u cijelom danu) a prije tjedan dana me doslovno presjeklo preko lijevog jajnika i iscurila je kao neka voda (znam da je previše info ali ne mogu dočekat pregled bez panika)
Jeli se ijedna od vas susrela s ovakvom situacijom i ako je jeli sve bilo uredu?
Pozdrav svima!
Ovdje sam nova, imam neplanirani trudnoću, ali jako jako željenu nakon što smo saznali za nju Imam dvoje djece od 10 i 12g i ovo bi nam neočekivano iznenađenje bilo divno... Ali....
Zanima me ima li netko dobru, utješnu vijest za mene
Bila sam na pregledu 12.01. Tada mi je po ZM bilo 6+5
Dr.je vidio GV i ŽV, ali nema ploda...
Ponovno sam naručena u petak, tada će mi biti 7+6...
Je li imao netko iskustvo da se kasnije pokazao plod i pojavilo srce? Jer moj dr. je samo rekao, ovdje nema ploda, neće ti od ovoga biti ništa... Ima li nade da se pojavi plod....?
Ja nemam nikakve simptome trudnoće, do prije 4 dana su me jaaaako bolile grudi, više me ne bole i više nisu tvrde....
Eto... Ne znam ima li nade sa se pojavi plod.... Treba preživjet do petka.
Pozdrav svima, nesto me zanima, ako ima koja mama da je prosla sl.. zadnja menstruacija mi je bila 21.12, tocnije biokemijska, krvarenje je trajalo nekih 7 dana i proslo.. 19.01 sam radila test, pozitivan, 17.02 imam prvi pregled kod ginekologa, medjutim, 26.01 mi se pojavio jako oskudan svijetlo smedji iscjedak, gin prepisao utrogestan 2x dnevno i to je to. Ipak me pregleda, trudnoca se vidi, 5+3tt al kaze da uzimam propisanu terapiju i da samo mozemo cekat. U petak ujutro dok sam mokrila svjeza krv, i to je to bilo, ne puno, poslije smedji iscjedak, kazu to nije strasno, al izvade mi betu koja je bila 95, u ponedeljak sam bila ponovo, 135, znaci nije se duplala, danas ponovo, vcrs cu znat rezultat. Bolova nemam, iscjedak vise ga nema nego ima, grudi su bolne, blage mucnine. Jel ima koja da se beta nije odmah duplala, ali da je na kraju bilo sve u redu? Nije mi prva trudnoca, imam jednu urednu, i imam dvije biokemijske i 2 spontana. Imam trombofiliju, dajem si clexan svaki dan u isto vrijeme... pa me sad zanima.
Ne mora se duplati, bitno je da raste. Nemoj panicariti.
Ja sam imala situaciju tako u pocetku. Iscjetke sam imala smede pa i krvave, cesto na hitnu isla. Na kraju sve proslo ok iako neizvjesno do kraja.
Puno srece zelim i drzim fige da bude i danas beta isla gore. Javi nam
Postovane, pitam ovdje jer se ne snalazim jos na forumu, mozda negdje drugdje trebam pitati (uputite me gdje).
Imam dvoje djece, imali smo 3 spontana od kojih jedan vanmaternicna (zadnji prije godinu dana) sada imamo +. ZM 2.2.
U cetvrtak sam bila na kontroli (6+0), velicina zumanjcane vrecice odgovara za 5+5 sto odgovara ovulaciji po LH trakici. Pratili smo i to.
Nije bilo KČS, beta je 18 000
Narucena sam opet za tjedan dana kada ce biti tocno 7+0 tt (odnosno 6+5 po LH).
U srijedu ponovno idem vaditi krv i betu da u cetvrtak dodjem s novim nalazima.
Dr me narucio odmah za tjedan u slucaju da se Kčs Ne pojavi da ne cekam kiretazu (opet) nego da cistimo tabletama.
Evo, do sad sam se samo molila da ne zavraim na kiretazi, a upravo me pere takva panika.
Zanima me je li stvarno preramo za vidjeti KČS ili ne dr samo tjesi.
Jedan detalj s pregleda koji nisam imala snage ni pitati da mi prokomentira.... Pogledao mi je lijevi jajnik i pokazao kako je zuto tijelo lijepo prokrvljeno i pravilno, ali na fetus nije htio ukljuciti dopler da pokaze cirkulaciju. Stvarno sam presutila pitanje. Nekako nisam htjela znati.
Jako mi je lose (strasne mucnine) i sad jos ova panika, evo ne mogu disati i nadam se da cu tu dobiti neki odgovor jer po guglu citam svasta.
Hvala
Ne mora to ništa značiti stvarno, ja sam u prvoj trudnoći čula srce sa 6+4, a u drugoj sa 7+1.
Riri, jesi li bila na pregledu ranije?
Uvijek kad netko kaze "pevi puta sam bila na kontroli sa 7+5 i tek tada sam cula" pomislim da je to bio prvi pregled, a ne i pregled tjedan dana ranije pa da bi rekli "jos se ne vidi, vidimo se za tjedan dana"
Ja moram reci da imam problema s podnosenjem aneatezije i sve operacije i zahvati u anesteziji su prosli jako komplicirano. Ginu sam samo rekla da nedaj boze da moram opet na kiretazu jer me svaki puta stave u opce i onda im se ne budim.
Pa je rekao da se vidimo za tjedan dana pa ce mi dati tablete ako bude trebalo.
Stvarno nisam imala snage postavljati nikakva dodatna podpitanja, a bilo ih je milijun u glavi. Prvi puta sam se postavila "let it go, ne moras sve znati".
Nadam se da je netko aktivan? Trudna sam 5+3, u pon mi je krenuo smeđi iscjedak i ginekolog mi je propisao duphaston 3x2, nisam sigurna jesam li popila popodnevnu dozu, znaci moguce da sam je zaboravila? Nadam se da nisam jedina i da ce sve dobo proci???.... pa pa panika...
Podižem temu. Danas sam 30+4 i na mirovanju sam jer sam otvorena 1 prst. Kaže dr da nije zabrinjavajuće ali treba biti oprezan. Jutros sam na papiru imala blijedo žutu sluz. Ne znam je li to čep krenuo ispadati ili je to normalno u trudnoći kao i povećana količina iscjetka. Ima li koja trudnica da je čep krenuo tako rano, a izdržala bar do ulaska u 9.mj.?