Printable View
Meni gin.dala 3x na dan baš zbog malog krvnog iscjedka koji je trajao 2 dana, rekla je da je posteljica nisko i da kao zbog toga moram nastaviti piti, za grceve neznam nista, nit ih osjećam nit bila na ctg.
https://www.krenizdravo.hr/korisno/u...hloridum-upute
Evo, možeš vidjeti da nema veze s krvarenjem, nego s opuštanjem mišića. Ja ih nisam nikad pila, nisam ni znala da ima tableta, nego sam u hitnom stanju više puta dobivala injekcije koje mi nisu pomogle. Nisu mi ni rekli što će mi dati, ali i da jesu, ja na hitnu idem kad vise ni ne mogu slušati.
Možda je to neka prevencija od preuranjenih trudova.
Sinoc bili u Klaicevoj na sivanju jer se D(8g) napiknuo na armaturnu mrezu u desnu potkoljenicu. Dr.pitao jeli uredno cijepljen, kazem je, zasili.ga i kaze odite za 2-3 dana kod svog lijecnika na previjanje. Sad me muci da li je trebao dobiti tetanus, a svoju dr.ne mogu dobiti da pitam...
Vidi ovdje: http://www.zzjzpgz.hr/nzl/104/tetanus.htm
Zanima me tko piše uputnice za krvne pretrage d vitamin i kolesterol ,po preporuci zubara?
kolesterol? od zubara?
Ldl!
pa svejedno, ne vidim kako bi i zasto to islo od zubara. a bome ni d vitamin
pretpostavljam LOM, ako zeli
Mozda zubi ispadaju
Zubari onda ne pišu uputnice za krvne pretrage?
Ja bih se obratila liječniku obiteljske medicine.
Zapravo, imala sam takvu situaciju prije puno godina, kad su mi prvi put dijagnosticirali paradontozu, ali iskreno - ne sjećam se jesam li išla u laboratorij s uputnicom, jesam li samo izvukla nalaze sa zadnjeg sistematskog ili sam otišla privatno...
Zadnji sistematski je bio pred 5 mjeseci,mislim da taj nalaz nije sad mjerodavan
Imam dojam ko da sam preko noći dobila hrpu novih madeža po tijelu. Od čeg bi to moglo bit?
Kako može preventivni antibiotik za vrijeme trudova i poroda spriječiti da se novorođenče ne zarazi bakterijom streptokoka b koju ima majka i koje je to vrijeme potrebno da antibiotik djeluje?
Ne razumijem kako moze tu djelovati odmah a bakterija u trudnoci se ne moze lijeciti jer joj antibiotik ne pomaže
Zna li netko ima li koja ljekarna u Zg da cijepi protiv covida? Nemojte me pitat zašto još nisam.
Zar su ljekarne ikad cijepile?? Koliko znam ljudi idu na Velesajam i ne vjerujem da su vise ikakve guzve.
Budu uskoro. Mislila sam da su već počele, zato pitam.
Nemrem stić na velesajam. Ne rade vikendom.
Mislim da mozda sljedeci tjedan pocinju ljekarne.
Imam problem sa sedmicom i juče sam bila na hitnoj stomatološkoj. Ne jedem baš u zadnje vrijeme od straha da će boljet jače. Sad, glupo pitanje, al ovak, ... koju hranu bih mogla jest, a da ne utječe na zub, jer osjećam se ko da nakon bilo čeg što stavim u usta zub počne pulsirat još jače. Osjećam se već pomalo slabo i malaksalo. Ako bih si napravila juhu il tjesteninu to bi došlo do zuba. Il da uzmem neš kruto i progutam bez žvakanja? Crkla bum.
Juha,tjesto,riža,mekano meso možda i u kašici,banana,ribanom voće,kruh isto mećica,krumpir
Znači bilo što što je treba jako gristi. Probaj mljeti samo sa stranom koja je ok
Puding. Spasio me nakon operacije zuba. I rijetka palenta. I juhe, naravno.
Uzmi jogurt slamke, one široke. Na taj način možeš fino srkati većinu juha i tekuće hrane. Slamka pomogne da tekućina ide ravno u grlo, bez puno zadržavanja u usnoj šupljini. Ne pitaj kako znam, kronični paradontitis. Povremeno moram ići na dubinsko uklanjanje kamenca (odvaja se zubno meso s korijena) i u tom periodu se tako hranim:
Frape i tekući jogurt
Guste juhe (štapni mikser je zakon)
Kompot od jabuka isto se može procesirati, a može ga se pojesti i u klasičnom obliku
Puding
Možeš i čokolino
Zobena kaša mi nije dobro rješenje, jer ima mrvice, ali vidi, možda tebi ne bi smetalo
Pire krumpir je ok, ali palentu ne mogu, isto ima mrvice. Tjestenina vjerojatno ok.
Od voća lubenica je najbolji izbor.
Nadam se da ćeš se brzo oporaviti. Sretno!
Ili s mladim lukom ko slamkom
Ja sam, nakon operacije vađenja svih umnjaka u jednom danu, jela sve miksano. Najfinija mi je bila junetina na saft miksana štapnim mikserom. Uz to možeš pire krumpir.
Da opća, dermatolog..
Dermatolog daje predlog kojeg bi trebalo odstraniti,onda se ide kirurgu i dogovori
Recimo ja sam pred tri godine išla u drugi grad jer u ZG nisam mogla dobiti termin kod dermatologa
Popis ljekarni po zupanijama
https://www.hljk.hr/novosti/popis-lj...-covid-19-n230
Na nalazu koji smo dobili poštom sa Srebrnjaka za 16 god. sina stoji : "granično snižene vrijednosti a1AT- učiniti fenotipizaciju ( KBC Rebro )" .Sin nema nikakve tegobe, molim vas što to znači ? Vrijednost je 0,87 ( L )
Vjerojatno piše da treba učiniti genotipizaciju? Fenotip već znaju (granično snižene vrijednosti dotičnog enzima)
Piše kako sam napisala, fenotipizaciju...
Cure, zanima me da li znate koje su vrjednosti d dimera po trimestrima u trudnoci?