1. Za lagano čitanje preporucujem neobicnu knjigu- The garden of Evening mists (Tan Twan Eng). Umirovljena sutkinja iz Malezije se vraca u kucu ciji vrt je uredjivala 40-ak godina ranije sa Japanskim vrtlarem (koji je nekad bio glavni vrtlar Japanskoga cara) i od tuda se prica rasplice unatrag sve do II sv. rata i malo prije.
2. Nije losa za lagano ljetno citanje- The Swap (Antony Moore). Lagani krimic. Ja bas i nisam neka od krimica, ali ovaj mi je sjeo. Dobro je napisan, ima nesto malo i humora, a malo se i preispituju granice sto je normalno i sa cime bismo trebali biti zadovoljni i kako sami sebe perscipiramo kroz tudje oci.
3. Za sve koje na bilo koji nacin interesira psihologija, psihijatrija, psihoanaliza, zapravo psihičko zdravlje opcenito, od sveg srca preporučujem knjigu koja me totalno oduševila. Posudila sam ju ali ju sada kad sam ju vec procitala namjeravam i kupiti. Zove se
Cracked why psychiatry is doing more harm than good (James Davies). To je analiza rasta psihijatrije u XX stoljecu, the porasta broja priznatih mentalnih bolesti, kao i nevjerojatnog porasta pacjenata koji su dijagnosticirani da imaju neki psihicki poremecaj i nevjerojatnog rasta upotrebe sredstava za smirenje, protiv depresije itd.
Ja sam sve tri citala na Engleskom, ali rpetpostavljam da su prevedene na Hrvatski.