Bila pitat dr da mi ne moze dati,ma katastrofa.sreca pa ce nesto povisit porod.naknade.
Printable View
Citam, nemrem tipkat. Vene uzas, pucaju, bole, sva ispikana na obje ruke. Inace ok, cekam vizitu. Imam kontrakcije, ali one normalne bh, nadam se da je to ok, vidjet cemo.
Zibba - to je sluzni cep rekla bih.
Zeljkica, koma su te naknade, nikad na zelenu granu s novcima :(
Sybila, ovo s venama mi je poznata prica. Na mojoj prvoj punkciji nisu mi mogli naci venu, zivcani, nitko me nije slusao, izboli su me ko dikobraz po rukama, sakama, stopalima dok im se nisam rasplakala na stolu. Imam jednu venu koja je tanka ali funkcionalna i uvijek inzistiram da me bodu tamo, a ne da eksperimentiraju. S infuzijama ista prica, uvijek problemi i bol, povotovo u nasim bolnicama :(
Al drago mi da si se javila bar malo. Nadam se da ce ti nakon vizite povaditi igle i pustiti te kuci :)
I meni ovo Zibbino zvuci kao sluzni cep, napisala to jos prije koji dan.
Ajme Sybila, znam kako je. Zadnji boravak u bolnici, braunilom dobivala antibiotik pa se upalilo sve oko uboda nakon dva tri dana. Pa pitaj opet. I još kada je rađen OGTT me prvo vađenje 3x pikala dok nije skuzila da nije do žile već da je epruveta neispravna i ne vuče, na kraju 6 uboda da se napravi OGTT. Bila sam kao sito, ko na crtićima što budu pa kao cure naokolo. Još jedan ubod nije htio prestati curiti odmah, tri vate sam natopila dok nismo zaustavili krvarenje.
Inače se meni žila nađe bez problema, osim kod migrene kada je važno da ju nađemo zbog lijekova i infuzije, onda nijedne ni pod mikroskopom.
A moguće da je sluzni čep onda, valjda ipak neće maleni uraniti. Nekako smatram da smo se dogovorili da prije 01.07 ne ide van, imam još dosta toga za odraditi, sa šefom 27.06 na pregled pulmologa ( naravno da termin dogovoreno prije xy mj), pa kontrola ORL nakon njene operacije i stalno nesto. Ajde torba za bolnicu je već spremna, još ubacim par sitnica i to je to.
Napokon je i krevetić nabavljena, ali gledam ga da ga moram presmirglati i po farbati. Još ni komodicu nisam riješila. Ovo što gledam mi je sve nepraktično i ne sviđa mi se što u biti se na svima bočno prema ta dijete jer su uske, ja bi da je gornja površina oko 60-70 cm široka te da je duga oko metra, pa plus police jos iznad za stvari i sitnice da su pri ruci. Ma imam u glavi kako treba olizgledati ali nikako da nađem kombinaciju koja se u to uklapa. A baš sam ga zakomplicirala.
Da se javim. Na min tokolizi se vracaju trudovi pa su ju digli. Ja se nadala da nece. Do sljedece subote, dakle punih34tt sam na tome, onda me skidaju pa kad krene, krene. Ja se nadam da nece odmah, da se opet ful polako otvaram, neka trudovi voze danima kako su i ova dva-tri tjedna koliko mi je trebalo da se otvorim za prst, dok su bebe ok, ja ću trpit, sam da rastu koliko ide.
I ljuta sam si na sina jer je cijelu trudnoću glavom dolje, a jucer se odlucio okrenuti poprecke i danas povukao i sestru si za sobom jer nedajboze da nisu stalno nos uz nos -.-
Sybila - samo strpljivo. Teško je mirovati i čekati što bude, ali za malene nam ništa nije teško. Vjerujem da bi radije bila doma ali ni slijedeća subota nije daleko a onda će već i malci biti spremniji za izlazak. Samo polako i smireno.
A što da ja kažem, moj je svaki puta u drugom položaju guza-glava-guza-glava-poprijeko. Svaki pregled je novo iznenađenje, i nikada ne znam kojim dijelom tijela me gura.
Sybila drzi se,zafrkanti su ti malci jos u stomaku. Ja sam danas bila na ctg-u nije se htjeo ni pomaknuti a cim sam sjela u cekaonicu poceo je skakat pa si ti sad misli. Dr mi je komentirala u srijedu da je malisi ljepo kod mame i da nece tako skoro van
Pitanje za Pak, ali moze i za druge. Trudna sam 8+3. Imam hematom jos od 5.tj. Sinoc sam na ulosku imala svjezu krv (5cmx2). Cijelu noć nista i jutros pomjesano s utrićima malo smedje. Jel treba ici u bolnicu? Sto mi oni zapravo mogu pomoći?
Imaš duphastone doma? Ako krene baš izljev popijes duphastone 4 kom i legnes. Ako krvarenje stane ne moraš odmah u bolnicu.Smedje je normalno, ja imam stalno to je stara krv. Ja sam ostala u bolnici jer je mm inzistirao. Dr je pitala dali želim čisto da mi izvade krv i da promatraju obzirom na twinse ali je rekla da mi ne mogu puno pomoći osim ovoga što sam i sama popila. Utrice sam te dane dok se nije skroz smirila svježa krv pila.
Jesi na terapiji 3*2?. Možeš i normabel od 2 mg popiti. Meni nisu ni radili drugi utz prije otpuštanja iz bolnice da ne prckaju previše. Ako te uhvati frka odi na hitnu zbog sebe da se smiris. Ja prvo krvarenje nisam išla, sada smo išli jer smo htjeli provijeriti dali su oba srca prokucala.
Miruj malo više za vikend pa da vidiš kako će se stvari razvijati
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Zene,od kud vama svima normabeli? Svi ih stalno savjetuju, al tko vam ih daje?
Meni su isto rekli javiti se na hitnu ako jako krvarenje ne staje. Ako je po malo i nije izljev koji ne staje ne mozes nista nego lezati i cekati
Vrci normabele ti daje ginekolog koji te vodi mislim mozda ti ih i na hitnoj savjetuju.Meni je ginekolog dao kad sam krvarila da ne dode do kontrakcija njih i utrice kasnije duphaston 4 odjednom i onda 3×2
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Hvala na odgovoru. U medjuvremenu sam dobila dr. L koji mi je rekao da pijem utrogestan 4x2 (do sad je bilo vaginalno 3x2), magnezij (koji vec pijem) i normabel 2 mg. I da ga zovem ako se krvarenje nastavi ili pojaca. Normabel mi je on propisao da pijem po potrebi pa sam temeljem njegovog nalaza kupila u ljekarni. A prije punkcije sam od svoje opce dr trazila da mi prepise jacu dozu i bez problema mi je napisala recept. Na uputama od dijazapema (normabel) i pise da se pije prije operacije ( 10 do 20 mg). Nije me bas omamilo kako sam se nadala ali mi je bila ipak najugodnija punkcija do sad (s njihovom lokalnom).
E meni je dr rekla da utrice pijem ako bas jako krvarim. Ako ne, da ih onda obvezno stavim vaginalno jer se tako bolje apsorbira
Meni su u bolnici dali normabel i prepisali po potrebi ako se ponovi krvarenje radi kontrakcija
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Normabeli idu od ginekologa, ja ih sad u bolnici dobivam kad trazim ako tipa dobijem kontrakcije, a ne zelim si odmah dizati tokolizu, probam s njima. 5mg.
Planiram uz stiskanje nogu :mrgreen: njih piti kad me skinu s toko da sto vise odgodim trudove i porod. Sad koliko ce to pomoci, ne znam. A i moram paziti koliko ih uzimam jer u 3tromj mogu izazvati sindrom mlitave bebe i sustezanja.
Inace, danas evo punih 33tt. Iz sobe sam ispratila vec 3 na porod, ali ne namjeravam biti sljedeca. Malo dignemo tokolizu, malo spustimo, sad sam i gljivice opet dobila :roll: i lezim i lezim i lezim.
Di nam narancica?
Tu Narancica :bye:
Citam vas ali nemam sto pametno pisat. Iscekujem, osluskujem i skupljam snagu - trebat ce!
Otvorena 3cm, dr mi ne daje vise od tjedan dana al bumo vidli. Ne lezim, aktivna sam koliko mogu i moram. Sutra punih 38tt.
Sybila tvoje bebe su vec zavidne kilaze za ove tjedne, i zmam da bi htjela izgurati sto je vise moguce ali ako i krene nemoj se bojati. Izborit ce se oni zajednickim snagama, a i ti skupa s njima.
Uzas za gljive, bas su te napale :roll:
Eh da, meni normabeli ne trebaju. Iako MM tvrdi suprotno :mrgreen: :lol:
Bok cure, čestitam svima i baš mi je drago vidjet kako se sve držimo u svojim tegobama.
Imam pitanje vezano za šećer. OGTT mi 5.7 i dr me šalje na GUK profil i ta pikanja.. Ima li iskustava tko se riješio GUKa u trudnoći i s bebicom nakon poroda?
Uplašili me svi da mogu na inzulin i da bebica može biti veća, a čitam i da nije tak strašno do 6-ice kad je normala do 6.4...
Hvala puno ❤
Sybila super da se držite. A normabel od 5 mg, ja od 2 mg već spavam.
Narancica pa to je već sve u terminu tako da kada krene je sve OK.
Glow za šećer će prvo probati sa prilagođenom prehranom smanjiti razinu, a tek onda ako tako ne upali onda daju inzulin. Znam da je grozno u trudnoći paziti na prehranu, ali ako je to način onda bolje i to nego se pikati. Mene su u 3 trudnoći zbog viška plodne vode stavili na režim prehrane za dijabetičare i prije ikakvih testiranja da bi se pokazalo da nije visak bio vezan za šećer. A za dokazivanje im trebalo skoro 2 mj jer eto OGTT mozda nije bio točan, pa ajde na Vuk Vrhovec na guk profile koji su isto bili ok. Skinuli me s dijete tek kada sam ostala u bolnici i tamo mi napravili guk. Kojih 3 tjedna prije poroda.
Narancice, znaci jos malooo :-)
Petti, i ti si nam jos uvijek u komadu, jel tak?
Glow, sve je kak je zibba rekla. Prvo dijeta. Ne brini se, samo se pridrzavaj uputa.
Moram s vama podijeliti...taj moj sin! Dakle svaki dan mi njega trazimo. Cura je ipak ostala gdje je bila, ali on putuje. Malo gore, malo dolje, pa me guzom u rebra gura, pa se postavi poprecke... I svaki dan bar 10 min sestre potrose na namjestanje ctg-a i slusanje srca onim aparaticem malim. Mislim da ce ga upamtit :lol:
Sybila - točno znam kako ti je. Kada sam zadnji puta ležala u bolnici sestre su već bile lude svaki dan za CTG. Jedva bi našle gdje kucka i onda bi se on izmaknuo ili u najboljem slučaju iznutra gurao plocicu po trbuhu. Zaključak, malac već sada trenira za hokejaša. Uvijek je moje snimanje bilo dulje od ostale 3 cure u sobi zajedno. I sestra je uvijek morala dolaziti barem 5-6 puta ponovo namještati sonde.
Eh, razmemo se. Meni snimanje uvijek pocne malim srcanim udarom jer im treba par min da nadju tocku u kojoj se bar malo cuje.
Cure sretno i hvala na odgovoru! Sutra idem na VV vadit guk pa ćemo vidjeti. Ogtt prije par dana bio 5.7
Sinek ti je super! Ako se tolikovrti, očito mu se ne žuri van
Ja u utorak imam pregled, nocas sam sanjala da krvarim,nervoza cini svoje!sad sam 10+3,i trebala bi se odlucit ocu li radit harmony test.
Ja sam u utorak isto, papa, brisevi, uvz i nifty.
Lakse mi kad znam da srceko kuca, baby watcher je zakon
Zeljkice,mi smo onda tjedan razlike, ja sam 11+3 danas
Koja je razlika između nifty i harmony testa?
Trebala bi ga i ja sebi nabavit ovako mi predugo od pregleda do pregleda.
Glow meni ti je ogtt bio tako nesto, 5.7. Pa sam u 12.tj isla na guk u petrovu. Do tada sam dijetu drzala. Guk je bio okej ali su mi rekli da i dalje pazim. Ja se nisam bas disciplinirala i dosta sam slatko jela (nije bas za hvaliti se). Sad u 23.tj sam opet radila ogtt i bolji je nego ikad 5.1.
Tako da nije ti to tako velika vrijednost.
Lasice hvala ti puno, tako nešto sam i hjela čuti.
Ps. Vrlo smo slične u pristupu. Pazim sada više, a upravo sam uživala kao nikad u životu - u dvije male kockice čokolade
Ja sam bila u petak na svom pregledu na 12+0 i sve je super kaze doktor. Beba veselo mase nogicama i rukicama :) prekrasno, mogla bi cijeli dan gledati. Odustala sam od harmonya na kraju, nadam se najboljem :) radila sam samo anomaly + kombinirani. Cekam sada jos nalaz ali me nekako ne brine :)
Kaze doktor da misli da je decko, ali da je jos rano za prognoze, nesto se vidlo među nogama onak poduže :) ali doktor kaze da je i kod curica jos slično tako?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svi oni testiraju iste stvari, anomalije..medutim ja sam isto cula da je nifty tocniji i navodno rezultati dodu koji dan prije. Ja sam radila harmony s obzirom da moj dr samo njega radi. Ali svi oni rade testove za iste kromosomske greske i spolne aneuploidije. Prije nego sam isla raditi sam zvala Sunce pa su mi tako i objasnili.
Glow, ma to ti je sve super, ne opterecuj se nalazom. Inace i tako trudnice taj secer idu raditi tek u 23.tjednu.. tako da uzivaj do tada ;)
Mona, preeeedivno :) Jako mi je drago!
Lasice ❤
Mene moj dr poslao sada, ranije radi malo višeg šećera (za trudnice) iz krvne slike. Sad malo pazim na prehranu i ne opterećujem se :)
Cure ja sam radila Harmony i dr mi pojasnio kako su Nifty i on praktički isti, tako da koji god odaberete, nećete pogriješiti. Nalaz je stigao za 10 dana, hvala Bogu uredan i stiže nam curica ljubilica ❤
Sutra opet kontrola, 36+6. Kako me uvijek ulovi neka trema pred kontrolu. Sa najmlađom sam tako negdje oko 37 tjedana ostavljena na ležanje u bolnici do kraja zbog viška plodne vode.
Sada je suprotna situacija, na zadnjoj kontroli je AFI bio samo 12 što vidim da je već donja granica, a 3 tjedna prije toga je bio na 19 ( kod male je bio na 34, ona si je napravila olimpijski bazen unutra, dečko izgleda ne voli duboku vodu). Koliko je kod vas razina vode u zadnjim tjednima? Samo me strah ostanka u bolnici, ja bi da ipak izdržimo barem do 01.07. ovako nekako a onda kada krene neka krene.
Kontrakcije gnjave stalno, šetnja je više nemoguća misija jer svakih par koraka probada i steže. Najviše me muči to noćnom stezanje, baš bude bolno i dobar dio noći, svako malo. Pogotovo ako mi je išta prislonjeno na trbuh, čak i majica smeta i neke baš moram prodisati kada počnu stezati . A jesam sva problematična.
Anka91 18.06.2017 / (M)
Petticoat 18.06.2017 / (Ž)
Narancica000 29.06.2017 / (Ž)
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017 / (M/Ž)
aishwarya 22.9.2017 / (Ž)
lasica1234 01.10.2017 / (Ž)
snelly85 24.11.2017 / (Ž)
glow 24.11.2017 / (Ž)
Ovan 15.12.2017 / ()
bubekica 17.12.2017 / ()
JUHU 20.12.2017 / ()
minic 30.12.2017 / ()
MonaLi 31.12.2017 / (M)
Vrci 4.1.2018 / ()
Eci 31.1.2018 / ()
Anka, Petty jeste ok? :)
Nekakvo je zatišje zadnjih dana. Tko zna možda cure već maze svoje smotuljke.
Eto cure od mene nista, ja presisala ocito termin
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk