Po trimestrima u mikrogr/ml:
1. 0.05 do 0.95
2. 0.32 do 1.29
3. od 0.13 do 1.7
U nmol/l:
1. 0.3 do 5.2
2. 1.8 do 7.1
3. 0.7 do 9.3
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
ako test na antitijela na covid u razmaku od 2 mjeseca pokazuje 2x veći rezultat, a nije bilo simptoma bolesti !,
točnije:
25.08. (mjesec dana nakon cijepljenja) - 51 (Breyer; kriterij 0,8)
25.10. - 92 (isti test, isti kriterij)
da li bi se moglo zaključiti da je osoba bila barem dotaknuta virusom?
je li previše zaključiti da je bila asimptomatski bolesna?
što se sa sigurnošću uopće može zaključiti?
Zašto trebaš vaditi antitijela? Ne pcr 2x
Aha , mislila sam da je to nekaj novo za sve
Jel to praćenje samo za cjepljenje ili ima
i za preboljene,
necjepljena,a nepreboljele i ine kombinacije.
Ok kod tebe se zna da si bila u kontaktu.
Mom sesnaestogodisnjaku usljed viroze nalaz pokazao vrijednost urata 433, bilirubin 7, zeljezo 5,3. Dr.propisala Heferol , ovo ostalo nije ni spomenula( bilirubin je vidim granicni,a urati dosta poviseni), ostalo je sve unutar ref.vrijednosti( leukociti 3 i ima nesto sluzi i bakterija u mokraci),jel bi trebalo sto jos poduzeti osim bildanja željeza.
Pozdrav! Imam pitanje, dermatolog mi je dao Minocyklin antibiotik 50gx2 i uzimat ću ga još 30 dana. Hoću se cijepiti protiv Covida pa me zanima je li antibiotik možda kakva prepreka za cijepljenje?
oka znam da je u upitniku bilo pitanje jeste li na nekoj terapiji lijekovima.
Najbolje će ti znati reći na samom punktu za cijepljenje.
Ovo je točno, ali nije najbolje što može napraviti. Da se izbjegne dugotrajno čekanje i eventualno odbijanje cijepljenja na punktu, pametnije je unaprijed pitati liječnike:
- obiteljski liječnik dat će informaciju
- može se pitati u covid ambulanti - ovdje je popis za Zagreb https://www.hzjz.hr/aktualnosti/24-s...gradu-zagrebu/
Peterlin ovisi kakav ti je LOM, ja svojoj staroj ne bi ništa ni vjerovala, a i ona bi me otkantala i rekla da to nije njezino područje.
Što se tiče zvanja covid ambulanti, nekako sam uvjerenja da će kraće čekati na red za cijepljenje (jer su ljudi naručeni maltene na minutu) nego dok dobije telefonski nekoga u covid ambulanti. ;-)
A onda super, vrijedi pokušati definitivno. :-)
Reci o moja lom je ekspeditivna,tj. ima sjajnu sestru.prajtički rješavaju sve u trenu, istina preko mejla,s time da nema zamjensku dr
Dakle mene zanima dobila sam tes i pozitivsn je.
Ali ispod pise jedna referentna vrijednost ct-17.99...pa ako neko zna objadniti sto to znaci?
Mi smo promijenili našu obiteljsku liječnicu opće prakse, ne možemo vjerovati da LOM/sestra čak mogu i ekspeditivno odgovarati na mailove. Jupi jee!! :sing:
Ct, ili threshold cycle je ciklus praga, tj. ciklus u PCR reakciji kad količina produkta prelazi određeni "prag" iznad kojeg je signal moguće detektirati. Taj broj ovisi o količini virusne RNA u uzorku. Što je Ct niži, virusa (tj. virusne RNA) je u uzorku više pa ga je ranije moguće detektirati tijekom reakcije.
17,99 je... paaa, dosta virusa, ali viđala sam i niže Ct-ove :mrgreen: Ali sam taj broj tebi ništa ne znači - znaš da si pozitivna, moraš biti u izolaciji koliko je već propisano, i to je to, zasad. Držim fige da prođe bez težih simptoma!
A koji je najniži onda?
Potreban je određen broj ciklusa da se produkt umnoži dovoljno da postane vidljiv. Može li Ct biti niži od 10 - ne znam, nisam se s tim susrela, ali ne znači da je nemoguće.
MM je imao Ct 14,9 (a kućni antigenski test mu je bio negativan :mrgreen:). Vjerojatno može i niže.
A jel znaci ako je taj parametar nizi da ce simptom biti gori i da ce biti teze za preboljeti.
Gledala ja
U mojoj arhivi, necjepljeni do 16., Cjepljeni preko 26
Da i ja sam cijepljena i 17.99 je. Znaci pretpostavljamo ako je manji onda je to pocetak bolesti jer je on u fazi razmnozavanja.
O onda ovisi i koji dan je test rađen, kod nas sve 4+, čak i 5
Gdje se vadi tf3 i tf4 treba li narudžba, može li se u sklopu vađenja izvaditi i biokemija?
Misliš na ft3, ft3? Hormone štitnjače?
Moj muž to kontrolira na poliklinici Vuk Vrhovac, na uputnicu.
Možeš to na uputnicu izvaditi i u većim domovima zdravlja:
Zagreb Centar https://dzz-centar.hr/primarna-zdrav...a/laboratorij/
Siget https://dzz-centar.hr/spec-konz-zdra...a/laboratorij/
Inače, možeš otići i privatno. Poliklinika Lacić (baš za štitnjaču, oni mogu izvaditi sve što zamisliš i još toga što i ne zamišljaš - imaju vlastiti laboratorij https://www.poliklinika-lacic.hr/djelatnici).
Sigurno to rade i drugi laboratoriji - npr. ovaj https://breyer.hr/pretrage/sve-pretrage
Da nisam odgovorila rade Sveti duh bez narudžbe
Vinogradska s predbilježbi.
Istočnije nismo pitali
Imam pitanje vezano uz kolesterol u krvi. Uglavnom, vec godinama mi je ukupni kolesterol povišeni, od 5.2 do recimo 6.2 (sad zadnje ali znao je i prije biti takav). HDL mi bude oko 1.6 a LDL varira od 3.nesto do 4.nesto. trigliceridi 0.6, 0.7 - tj nisko.
E sad na sistematskom mi uvijek daju papir s dijetom , koje se i inače pridržavam otprilike 80% tako da ne vidim puno smisla jer i inace ne jedem masno.
S druge strane nalazim ponekad i ovakve članke po kojima ispada da je bitniji omjer ukupni kolesterol / HDL a po tome mi je kolesterol ok i nemam brige (da znam clanak je iz Glorija ali potpisuje dr, a znala sam i drugdje naići na slicno)
https://zivim.gloria.hr/zivim/ucim/n...o-los-10259800
Pa me zanima - gdje bi čovjek mogao napraviti analizu tog LDL? Ima li gdje? Ili s kim bi se stručnim trebalo konzultirati? Ja se iskreno pogubnim po svim tim člancima, vidim da su teorije kontradiktorne a ne znam gdje potražiti mišljenje dalje od čitanja nalaza 1 min sto dobijem u sklopu sistematskog. Imam 15+ godina redovitog vađenja krvne slike i nalazi su vise-manje uvijek slicni.
Nekad je granica bila 6.0, pa je pomaknuta (čik pogodi od čije strane) na 5.0.
Hocu reci da mislim da se ne trebas uzrujavati oko takvih vrijednosti kolesterola ima nesto i do genetike i stresa, samo nastavi s takvom prehranom i na dobrom si putu.
Mama mi godinama ratuje s kolesterolom, jako je nedsiciplinirana sto se tice prehrane.
Sretnoo!
LDL ide uz naknadu u običnom labosu jer se to izračunava, bar su meni tak rekli pred 2-3 mjeseca, mislim da je cca 25 kuna
Imam sličnu situaciju, LDL blago povišen (kao i ukupni kolesterol), a omjer ukupni/HDL ok. Komentari su svaki put bili "to vam je ok, nije razlog za brigu".
S obzirom da i inače izbjegavam masnu hranu (jer mi od masnoća bude zlo), ne zamaram se previše s tim nalazom. Sumnjam da to sve skupa ima neke veze sa štitnjačom, ali budući da mi je i štitnjača neuhvatljiva (jedan nalaz TSH bude previsok, onda za par mjeseci savršeno normalan, i tako svake godine), vjerojatno (još) nije ništa značajno.
S oni koji nemaju ciklus?