zar se ne može dogovoriti postupak i ranije ako netko želi u prirodnjaku pokušati ivf ?
Printable View
meni je doktor napisao 18 dan od transfera vaditi betu, jesus tko će to dočekati :-o
mislim da je ipak malo pretjerao :?: baš me zanima kakav je njegov stav ako se ode ipak prije izvaditi krv? bez brige za sada ne mislim to napraviti prije....ali ono samo da znam, možda se predomislim :lol:, ili puknem na živce u međuvremenu :joggler:
uf pa 18 dnt je brzo :lol: ja sam betu vadila na 20 dnt
a znam da, nisam htjela biti zločesta vjeruj mi. Makar iz ove perspektive sada mi se ti dani čine kao slatko iščekivanje (osim onog dana kad mi je trebala stić M - e taj je bio paklen) i želim ti od :heart: da ti ispadne isto onako sretno/zbunjeno/izgubljeno kao meni, sa istim ishodom (ako si želiš dvojčeke) ako ne nek ti bude jedna bebica, ali najbitnije neka ti jedno malo :heart: kuca pod srčekom dugih 9 mjeseci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~
šumskice :zaljubljen:, nisam ništa loše mislila.....ja bi jednu bebu, dvije mi se čine malo SF za moje tijelo, dijagnoze i godine....da ne tražim previše bolje da se skoncentriram na jedno živo i zdravo, pa ako bude više nitko sretniji od mene.
puno ti hvala na lijepim željama. a tebe stvarno uskoro čeka sreća od sreće veća. znam da nije lako nositi blizance, imam ih u najužoj obitelji i znam što smo prolazili dok smo ih dočekali svi zajedno.....ali sada su stvarno milina, dvije predivne 3-godišnje djevojčice.
Uh al ste se raspisale dok sam kuhala ručak :)
Uglavnom nisam dobila menstruaciju, mada si nekako mislim da je to možda zbog utrića. Inače mi ciklusi traju oko 28 dana, čak i manje a danas mi je 32 dc.
Nemam niti nekakvih specijalnih simptoma osim šta sam malo nabrijana i lagana živčanoća a i imam tu i tamo maniju za slatkim!
Meni će u pon 17.10. ako ne dobijem do onda biti 18dnt.
A za prirodnjake neznam da li bi išla iz jedinog razloga a to je kako to ukomponirat s poslom. Skoro svaki mjesec izostajat s posla za postupke! To mi je jedna od gorih stvari pri planiranju postupka - kako to priopćit šefici.
i ja sam vadila betu tek nakon 15 dana, je malo dugo i znam teško je to čekanje al mislim da je bolje tako a ne se žurit!!
kad se samo sjetim sebe i koliko sam se grizla oko posla i kako to sve uskladiti, na kraju mi je kriza išla na ruku, pa sad brinem jedino o svome zdravlju. nažalost, jako puno cura u čekaoni sjedi kao na iglama jer poslodavci za ovu temu nemaju i ne žele imati razumijevanja.
ja sam shvatila da sam došla u škripac i da imam sada ili nikada vrijeme za liječiti se i bez obzira na posljedice trenutno razmišljam samo o tome.
Kada objektivno sagledam, razmišljam upravo tako - to je moje pravo da ako nažalost na prirodan način nemogu doći do trudnoće da je ovo jedini način pa makar to značilo da me na poslu više nema nego ima! No lako je to reći a je teško biti indiferentan na komentare i pokušat objasnit situaciju a da baš se ne ide u detalje i da baš svako na poslu zna situaciju s mojom vaginom :) Kaže meni mm - ti imaš na to pravo i to pravo ćeš iskoristit a oni nek se postave na trepavice :). Tu imam jednu prednost jer sam na neodređeno i u državnoj službi.
[QUOTE=Bebica_2;1982729]oo pa nemoj ti već razmišljat o novom postupku, u ponedjeljak ti odi vadit betu i javi nam dobre vijesti:-)
ni ja nisam imala baš nikakvih simptoma!!
sretno![/QUOT
Lastin rep jel ne možeš sutra vaditi betu, ako je 14 dana od transfera prošlo...mislim da će ti se pokazati
bebica krivo sam te kvotala, izluđuje me ovaj forum....aaaaaa.....kad se ne može ništa pobrisati!
neznam kad bi bio postupak ali ja se nadam sljedeći ciklus -naravno ako uspijem skupit sve nalaze :-) a ako ništa drugo bar ove godine..
i sad da vas nešto pitam,:-)do sad sam samo bila na stimuliranom postupku,ovaj zadnji je bio na kratki pa se sad nadam da bi probala na klomifene,mislite da ću moći ili moram duže pauzirati?
Ma mislim da možeš preko socijale, vjerojatno ti ne piše datum kad moraš izvaditi, ja sam isto znala tako napraviti
Cure, u subotu definitivno punkcija, imam dosta folikula, endometrij mi je 13,a nadam se da će se još zdebljat do transfera.
Malo me prpa punkcije,držite fige da preživim!
butterfy,super :-D oooo,ma za tebe imam neki super osjećaj,bit će veselja :-) odmah i ja dobijem još veću nadu...
ma jaka si mi ti,sve za bebolinu :-) sretno i navijamo za tebe i zato evo za punkciju puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno draga za subotu...navijamo za tebe,da bude puuunooo dobrih stanica!!!!!!
Pauza mora biti veća, pa ipak smo stimulirane s brdo hormona... Vjerojatno to kod dr.-a ovisi o godinama i dosadašnjim postupcima i njihovoj učestalosti. Pauza je oko 5-6 mjeseci, jedino privatnici (po mojem iskustvu) smanje na 4 mjeseca između dva stimulirana postupka. Kod klomifena je pauza manja.
cure moje drage, hvala Vam na podršci, stvarno mi puno znači !
Idemo po lijekove :-D i u od ponedjeljka sam bockalica :-D
butterfly sretno!!!:-D
Snekice iz srca i duše ti vibram da ti je to zadnji odlazak po špuntice i da ćemo skupa skakutat od veselja!!!!!
vidim na drugoj temi da si krenula na yogu, ja je stvarno toplo preporučam svima. jedina nuspojava od kad je prakticiram je da se ljudi ne mogu načuditi kako sam iskulirana, nemam pojma da li je to od toga /ili od svega/, ali stvarno sam se naučila iskontrolirati u nekim teškim situacijama.
da ne kažem koliko pomaže kod punkcije kada na stolu fino radim vježbe disanja, nisam baš sigurna kako bih podnosila punkciju bez toga /možda bih našla neki drugi način skretanja misli/.
inače krenula sam radi strašnih bolova u kičmi koji su trajali godinu dana i sve živo sam probala od lijekova do fizikalnih terapija, bazen svaki dan godinu dana, ali na kraju me yoga izvukla.
najdraža rečenica koju nam često naš učitelj kaže je:"nemojte se bojati ničega".....često se sjetim toga kad mi je teško, pa mi se sve čini lakše!
snekica ,bravo !! :-D :-D
butterfly,sretno i bit će sve ok. :-)
Hej Sneki....bravo draga...hajde da napokon završimo naš vlakić..prvo ti pa ja i sve ostale...ja još uvijek mislim da je 2011 naša!!!!
Butterfly još jednom sretno za sutra!!!
Šumskica draga ti nas prati,daj nam savjete,bodri da na kraju idemo tvojim stopama-daj bože!!!!!:-D:lol::love2:
Da vas pitam...mi smo u prošlom zakonu iskoristili dva postupka na teret zdravstva.da li znate da li se to briše ili se uzima u obzir u ovih 6 postupaka na teret zdravstva.ako idemo u postupak da li znači da će mi biti sav na teret zdravstva ili ovisi o nečemu?da li su svi lijekovi besplatni ili plačamo šta?