da ti mozda nije guza samo dobro nazuljana ;)
Printable View
kris, trbobolja i pristici ti mogu biti od puno upijenog ulja (krafne). ja iz tog razloga ne volim ni fritule ni krafne.
Zhang, tnx :-) idem ga skicnuti. Danas se ionako trpam pizzom pa cu vjerojatno odradit tati.
Spajka, koja cast, i autoritet si postala :-P
kjb, svaka cast na 3,5 min. Ja nemam pojma koliko mogu.
Tang, kakvi su to recepti? Ceka me operacija zuba, kasice, a ti ovakve delicije saljes...sline mi cure.
bravo kjb! i za cm i za plank!
ja sam sinoc bila s prijateljicom na picu i pizzi, ajme koji fail! pizza je odlicna ali naravno da sam cilu noc odavijala a bome i jutros. meni smetaju dizana tijesta... od kad sam izbacila kruh puno se bolje osjecam a i probava je bolja. al eto, moram ja digod us*** :lool:
Pa MB moraš carbo loading prije nedjelje, najbolje počet u četvrtak navečer:lol:
Upravo tako kjb, moras na carboloading MB popunit rezerve glikogena. :-)
Bas aam s trenerom neki dan pricala oko vege i lchf prehrane i trcanje i kaze lakse vege bit i trcat. S lcf puno teze za trcanje.
ma to s carboloadingom je pristup star 15ak godina. kao i za vrstu prehrane.
Doooobaar trening kako sam i planirala. 1:15h mokra, crvena i zadovoljna.
Nabrzaka rucala pa malo odmor a navecer nas ceka wrap party
kris bravo!!
kjb, lili, ja vam se ne zamaram bas prehranom, punjenjem i slicno :lool: ja to skroz naskroz amaterski :mrgreen:
al naravno da necu odbit palacinke danas :klap:
edit: i pobogu kakva sminka, moram se u 6 ustat u ned, ako se pocesljam bit cu zadovoljna :lol:
lili, Magriz ima potpuno pravo. Zdnjih nekoliko godina je izasao veliki broj studija vezan uz endurance sportove i lchf/keto prehranu koje dokazuju da je energija iz masti beskonacna... Ovakva prehrana mozda nije za sprintere, ali za sve ostale (posebno endurance) ima itekako svojih prednsti.
Carb loading je u pravom smislu prvestveno za one koji inace ne unose uh.
Mb, pojedi normalnu porciju rize, ne natrpavaj jer neces dobiti zeljeni efekt nego tezinu. A palacinkama se nagradi nakon utrke jer ce ti one oduzeti energiju, ne povecati. Zelim ti draga moja, da se prije svega zabavis i da uzivas!!!! Sve ostalo su samo nijanse :hug:
danci danas idem na palacinke, utrka je prekosutra tek :mrgreen:
neman pojma sta cu doruckovati to jutro, necu imat vremena kuci jesti :unsure:
mb lake noge
uzivaj i ne opterecuj se prehranom i sminkom :*
danci i magriz hvala :kiss:
jedini mi je cilj zavrsiti utrku, du sam trcala 2:20 cini mi se, nadam se da cu bit tu negdi i sad :/
magriz, pa vidis da nisam :mrgreen: nadam se suncu i suncanim naocalama taj dan :lool: da mi bar nesto sakrije podocnjake :lool:
:)
Mb, potpis pod cure! Trci i uzivaj!
Zhang, odradjen heartbeat up.
Trebalo mi je 28 min i nesto sitno za prvi dio.
Drugi nisam ni brojala, pogubljena od zatezanja kvadri i guzice iz prvog :lol:
Meni osobno je bilo tesko. Ali odlican osjecaj :-)
zhang :heart: super da je (relativno) dobro proslo!
ja sam jucer odradila p90x3 the challenge, to je onaj polusatni samo sa zgibovima (modificiram pod stolom i sa trakom) i sklekovima
ubila se, ali dobro
danas ne rucam jer se stedim za palacinke, evo tjesim se kefirom
jadro, u 18:30 kod starog hajdukovog, posalji broj moba na pp ako se budes zeljela pridruziti
ali prepoznat ces nas, jedna plava, jedna tamna, sitne ali dinamitne, s dobrim bicepsima, navalile na palacinke ko vucice :lol:
strasno se radujem vikendu, bas sam iscrpljena
vise psihicki no fizicki, sve na poslu, sa zdravljem, trazim zenu za cuvanje djece, tisucu kombinacija, razmisljam o kupnji drugog auta, jos tisucu kombinacija i pitanja
mastam sredit stan i onda lezat i citat
navijam i za kisu da nemam osjecaj da moram vani :aparatic:
Mb, naravno, trči i uživaj, i ne zamaraj se teorijom.
Ja sam ti samo htjela olakšati ako slučajno imaš danas grižnju savjesti zbog jučerašnje pizze, sigurno postoji teorija da pripreme za PM moraš početi baš tako :-)
Edit: pisala kad i Summer - Jadro, ne možeš ih fulat i da hoćeš
Danci ne vjerujem tim studijama.brdo sam ih procitala posebno sad jer se pripremam unaprijed za maraton. Te studije ugl zastupaju zagovornici lchf al necu vas sad uvjeravat. Pricala sam i s puno nutricionista.
Inace nisam za tezu izbacivanja ub posebno ne za sportove izdrzljivosti.
ja sam testirala na sebi sa i bez uh.razlika je ogromna.puno mi je losija performansa bez uh.
uh mi ne smetaju dapace organ izam mi je u komi ako ih izbacim .
Svatko je drugaciji al meni ne pada na pamet trcat maraton bez dostatnog unosa uh.to mi je ravno samoubojstvu.
i osobno od toliko trkaca ne znam nikoga kome je izbacivanje uh pomoglo dapace odmoglo.
al svatko zna najbolje za sebe. Ne mislim nikoga uvjeravati a bome ne vjerujem ni da ce netko uspjet mene uvjerit :mrgreen: brdo je studija i s druge strane.
nemma sad vremena tipkat.jurim. :kiss:
summer di ima palacinki da su dobre kod starog hajdukovog. ja uviijek na nekoj dijeti kod sveki, pa da znam di da se napunim :D
spajka, stari plac
nadji ih na fejsu i umiri od divote.... :mljac:
summer :love: nadam se da ces se odmorit za vikend.
jadranka se javila da ne moze danas, same smo, nece niko znat koliko smo pojele :lool:
kjb plava sam jutros, je, imas pravo, sigurno ima neka studija koja preporuca pizzu 3 dana prije pm, palacnike 2 dana prije... sta je onda sutra na redu? :mrgreen:
necu se petljat u studije, niti to citam, niti imam vremena, a zbilja me puno ni ne zanima :škartoc:
ovi koji trce ozbiljnije neka se bave time, svakome po zaslugama, jelte :mrgreen:
MB uzivat ces i na palacinkama i pm!!!
lili svakom pase svoje, ali ti si prva ta koja je svoje postavila kao apsolutno i nepropitljivo.
no bez obzira na tvoje proucavanje trkace beletristike, prihvati da postoji struka koja nesto zna o fiziologiji i biokemiji
Nisam ni ja nesto sustavno i detaljno proucavala istrazivanja ali kako mi je to struka volim bacit pogled u pubmedu.
Ugl moj zakljucak je da su masti def vrijedan izvor energije i da se moze koristiti i u endurance treninzima ALI svakako da ne mozes izbacit UH mjesec dana i ocekivat da ces postici PB na maratonu. Organizam bi trebao bit naviknut na koristenje tog izvora, bubnut cu ali recimo ocekivala bih da netko tko godinu dana ne jede uh ima podjednake rezultate ako ne i bolje na dugim relacijama. Nemam ja nista protiv UH i nisam za nikakvo iskljucivanje jer ipak mislim da je optimalno imati uravnotezenu prehranu. A svakako nitko ovdje nije profic pa da bi trebao strogo vodit racuna o prehrani u svrhu boljeg rezultata....
Uzivajte na palacinkama summer i mb!!!
kjb, mrak ti je napredak odnosno nazdak u cm!!!
e da, zaboravila sam past na dupe od 9 cm u struku! genijalno!
a i 3,5 minute je ooodlican rezultat
ja se vec nakon dvije min pocnem trest ko sibica, al nisam nikad drzala dok god mogu
tjesim se da plank ionako nije dobar za dijastazu, a moja je neka granicna :aparatic:
Summer :lool:
Ja ne znam koliko mogu izdrzat, moram testirat.
Kjb mislim da sam vec iskomentirala wow wow :naklon:
MB maloprije dobili od trenera pa se sjetila tebe:
Jedna grupa trkača-ica ide u Split na polumaraton u nedjelju. Neću posebno zadavati tempo, svi ste već dosta iskusni, a ovo je prva trka u sezoni. Krenite malo sporije od tempa vašeg zadnjeg istrčanog polumaratona na jesen pa vidite kako ćete se osjećati nakon 5km, a tad i kreće nizbrdica pa ćete moći ubrzati.
Vrijeme u nedjelju na utrci će biti vrlo ugodno za trčanje (slaba bura, sunčano i desetak stupnjeva).
Vauuuuuuuuuuuuu super prognoza za nasu MB. uz toliko ne spavanja rada i svega sad jos i PM.
dajte pojedite i jednu ćinkicu za mene. nece vam valjda biti tesko :aparatic:
i jos sutra pa sam gotova s week 7 and 8. dakle danas +BR WO8
a prehranu, ne znam ja nisam rodjena za zdrav zivot, ja sam za zivot puno poroka zvanog hrana.
Spajka imamo iste poroke :lool:
I nemoj me tjesit :P :lool: (ovo se odnosi na dio s radom i nespavanjem)
Jedna cinka ide za tebe!
Lili, tnx! Nadam se lipom vrimenu.
Za mene srknite kafe, bit će vam puno još jedna palačinka :lool:.
Kod mene je stiskavac na poslu, samo sam na brzinu uspjela pročitati postove.
Bravo moje vrijedne cure :-*!
Posebno kjb na 9 cm :-D!
A sad, nema zabusavanja :storma:.
:lool:
j-la bilo je i kave :)
prijavljujem super palacinke i jos bolje drustvo :)
i jednu ruznu sponzorsku majicu :lool:
pa što je ovo danas nitko ne vježba, nemam koga pohvaliti :-o
MB ružna je predobra riječ za tu krpu :lool:
Bas me zanima kako moze bit toliko ruzna :lool:
Cekam mm-a da se vrati s placa pa da idem trcati.
Odmorite se lijepo danas MB i plima i uzivajte sutra!!!
:lool: na majice, meni su najbolje dosad bile one s Karlovackog cenera.
Mi smo evo vec negdje kod Vrlike i Sinja pa produzavamo do Imotskog. Na putu bilo od sunca do snijega i mecave u Lici, sad je fino, mirno. Citam Abecedu trcanja i uzivam.
Muzic vozi i malo cakulamo.