Baš tako nema to veze sa šetačima
Printable View
Baš tako nema to veze sa šetačima
Pa sasvim sigurno da je neusporedivo, ali kad drapnu mjeru za opću populaciju bit će to zbog neodgovornog ponašanja i nepridržavanja mjera i one će se na takav način odraziti na sve nas. Stvarno ne vidim smisao da hodaš za ljudima i seciraš, mima.
Ja hodam za ljudima i seciram? A ne odgovaram na temu baš kao ti i svi drugi?
Ako se uvede potpuna karantena to neće biti radi nepridržavanja mjera, nego radi velikog broja oboljelih, bez obzira na to na koji će način do toga doći. Mi sad vidimo jako veliko povećanje broja oboljelih, do kojeg nije došlo radi navodnog nepridržavanje mjera, nego zato što su oni isti koji nas svakodnevno ribaju kao dječicu i prijete da će biti stroži ako mi budemo zločesti istovremeno dopustili da se virus širi po domu danima, a da nitko na to nije reagirao.
Meni je ovo stvaranje neprijatelja na koje treba usmjeriti ljutnju ljudi, prvo od ljudi u samoizolaciji, a onda od "šetača" upravo odvratno. To je prava kampanja, koja se kao prvo vodi u medijima, a onda se podgrijava na presicama "Stožera".
To dovodi do prave atmosfere linča, i katastrofalno histeričnih reakcija, što se recimo jako dobro vidjelo na primjeru pošte u Zapruđu prije neki dan.
Ja potpisujem Mimu.
tTakodjer stvarno duboko ne razumijem dozvoljavanje procesije na Hvaru. Jer ce upravo radi takvih poruka ljudi pomisliticda je sasvim ok da se i oni malo podruze, priceste i tomu sl.
Ne mozes govoriti ljudima da ne idu na Jarun i u setnju, istodobno dozvoliti procesiju i biti vjerodostojan.
Mima , takoder se slazem.
Ocito je bilo propusta hrpa, cudim se da se vec ranije ovako nesto nije dogodilo .
Mislim, dogodilo se to i boljima od nas , ljudi se ne znaju nositi dobro sa situacijom.
Redovi na Dolcu i setaci na Jarunu su znacajno manje opasni od virusa u sustavu.
OK, onda se nemojte ljutiti na one koji ponavljanjem aktivnosti koje su vec do sada prozvane kao nepozeljne i zbog kojih ce i oni koji se pridrzavaju uputa dobiti dodatne restrikcije.
Ja cu se i dalje ljutiti jer meni i obitelji stete svojim ponasanjem. Ne mislim da histeriziram i lincujem, niti sam iti jednom poslusala presicu, ali ako se iste stvari ponavljaju iz tjedan u tjedan da vec i vrapci na grani znaju za njih - ne pada mi na pamet ne kriviti one koji u tome svjesno i opet sudjeluju.
operacije i terapije idu. terapiju dobivam redovito.
kontrole kod onkologa kako u kojoj bolnici, u nekima se otkazuju.
ali ono što bi mogao postati veliki problem je da su otkazane sve kontrole uzv i magneta, konkretno mislim na karcinom dojke.
recimo konkretno ja imam trenutno veliki problem sa operiranom dojkom i trebala sam imati uzv za koji dan pa onda i magnet i ništa od toga.
polako me sve to skupa ljuti, jer može trajati još...koliko?
bojima se da nakon korona partyja ne bi imali cancer party, jer koliko čujem, a krećem se u tim krugovima, slično je i kod ostalih karcinoma.
razmišljam na koje adrese da šaljem mailove, jer ne možemo ovako dovijeka, nekima su te pretrage jako bitne.
a što se tiče pridržavanja mjera, zadnja dva dana gledam s balkona, vani je more ljudi. odraslih, djece, u grupama, na biciklima, rolama, šetaju i uživaju.
sinoć ih je policija rastjerivala. ne razumijem i gotovo.
Tash probaj poslati na institut navodno doboš termin u toku deset dana,ali to je info iz treće ruke
jelena treća ruka nema dobru info.
Gle trenutno ne mogu doć do prve
Probaj na sve možda nešto dobiš
obzirom da znam situaciju, više sam mislila adrese tipa ministarstvo, hzzo...
Tashunica, poslala sam ti pp.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ja sam prestala gledati presice, samo se nasekiram
mislim da se ide u krivom smjeru, nas zdrave se zatvara u kuće a oni koji su rizična skupina, njima donesu bez pardona virus (kao ovima u staračkim domovima)
jasno mi je to s ravnanjem krivulje ali jednostavno će se kad-tad virus trebati "pustiti" da odradi svoje, bez obzira na zdravstveni sustav koji je i ovako na koljenima
najviše mi se gadi od svega što političari hodaju okolo s onim turbo maskama a onda čitam da u onom staračkom domu u ST nisu mogli dobiti apsolutno ništa od zaštitne opreme, fuj
I ja mislim da se ide u krivom smjeru
Recimo, zašto oni koji su ostali bez posla i sad primaju vladinu mjeru od 4000kn mjesečno ne bi ušli u sustav civilne zaštite. Oni koji mogu (nemaju malu djecu da čuvaju, zdravi i mlađi od 50) bi mogli raditi npr. dostavu lijekova i hrane starijim osobama,
ili bi mogli pomoći tamo gdje je nužda, recimo u dezinfekciji bolnica, trgovina hranom, ljekarni.
Ne znam, sigurno ima puno posla koji nema tko raditi
Ovako imamo cca 400.000 besposlenih ljudi - i šta da rade nego da šeću po Jarunu.
Bio je predlog i da oni koji su prvi ostali bez posla da se zaposle u poljoprivredi,moš misliti koliko ni ljudi pristalo na to ,jer da ih zanima takav posao već bi radili u tom smjeru,s očito je da ih ne zanima
Pa valjda nije svih 400.000 ljudi koji su dobili potporu VRH u situaciji kao tvoj muž
Kafići ne rade uopće. Nije valjda da svi konobari brinu o djeci, velika većina može 8 sati dnevno odraditi društveno korisnog rada. Možda bi se našlo posla da tebi pomognu u bolnici
Pa nije '45 da se ljude silom tjera na radne akcije
Otkazana su mi dva kontrolna pregleda kod oftamologa. Znala sam da će biti otkazani, da nisu otkazali oni, otkazala bih ja jer kontrola koja se radi svakih 8 mjeseci se može napraviti valjda i nakon 10 ili 12 mjeseci i nema šanse da bih sjedila u čekaonici prepunoj ljudi. Obavit ću kad ću već obaviti.
E sad...što rade ovih tjedana ti zdravstveni djelatnici? Kako to funkcionira?
Ja dijelim mišljenje sillyme.
Ne razumijem takvo ponašanje. Ideš na Jarun u 10h,11h,16h ili17h a znaš da tamo policija rastjeruje ljude. Čemu?! Nema drugih mjesta?!
Svakom njegovo, meni je nelagodno da idem negdje gdje postoji mogućnost da će me policija tjerat, pogotovo ako znam unaprijed da tamo bude policija. :/
Lili, rekao je ministar Božinović danas na presici da je to ok.
Da je on u kontaktu s ravnateljstvom zagrebačke i svih drugih policijskih postaja i da je izvješten da ljudi ima, ali da se pridržavaju mjera razmaka i negrupiranja te da neće zatvarati Jarun, Bundek, Maksimir.
Tako da...
Za sad
Tanči hvala za info, ne pratim presice, ni portale.
Al ljudi (velika većina) se nažalost ne drže ni razmaka, ni negrupiranja za Jarun znam 100%. Evo nas su zvali jutros naša ekipa iz kvarta da nas 13 ide na nasip u šetnju. Eeej....ja slušam i ne vjerujem.Helouu?! Da se miješaju 3 obitelji.
Policija je jutros (iza 10h tako su mi rekli) ponovno bila na Ponikvama i rastjerivala ekipu, neki dan su isto to radili po Jarunu. Bio je nezamisliv mravinjak, vidjela fotke.
Ako vide nekog solo šetača,trkača,biciklistu, roditelje s djecom neće reagirat al za one silne grupe ljudi..reagiraju.
Raširi se njih par po stazi da ne možeš proći da ih ne okrzneš ramenom. Ja ljubazno molim da se odmaknu s druge strane pločnika/staze čega već, gdje god se nalazim. Nitko još nije ružno reagirao na zamolbu.
Mislim i ja sam aktivna na svježem zraku svaki dan, znaš i sama, al pomno biram doba dana i lokaciju.
Kako mislis gdje su? Pa na radnim mjestima vise manje. Podjeljeni su u timove.
Trecina ih je premjestena na mjesta gdje su potrebniji , trecina je na poslu, trecina doma u pricuvi. Ovi koji rade izmjenjuju se s onima u pricuvi bez kontakta.
Moj odjel radi. Obavljaju se sve bolnicke pretrage i sve kontrole onkoloske/ili hitne ako odredi specijalist. Jasno , to je puni manje nego inace , ali manje je djelatnika i moraju se zadovoljiti uvjeti za prijem u cekaoni ( trijaza, minimalan boravak u zatvorenom, razmak kod cekanja 2 m, razmak kod ulaza i izlaza, jasno dodatna zastitna oprema obzirom na kontakt)
.
Rosa a jel di dobila drugi termin?
Ne vrijedi neko vrijeme dok se ne naručiš onda vrijedi godinu znači do prosinca
Nego jedi li dobila drugi termin? Vidim da nisi? I kaj sad? Koji imaš postupak da dobiš termin
Nije bajno
Imam nekaj skoro za klince a posle i za sebe i nije mi baš za čekanje jer čekamo već godinu dana i više
Evo i u HRT Dnevniku pitanje proizvodnje hrane. Druge zemlje ograničavaju izvoz.
Za mjesec dana imamo kontrolu na Rebru, koliko ranije javljaju novi termin? Ili trebam ja zvati?
Eto to i ja pitam? A kaj s onima koji nemaju telefon tj. Možeš se naručiti samo u određenoj kancelariji i piše se u tekicu