Ja pijem šumeći magnezij jer inače dobijem zatvor
A nisu sve kontrakcije=trudovi. BH to nisu, one su normalne u trudnoći. Prema UZV-u ja sam imala taman na pregledu, vidio dr da se maternica zgrčila
Printable View
Ja pijem šumeći magnezij jer inače dobijem zatvor
A nisu sve kontrakcije=trudovi. BH to nisu, one su normalne u trudnoći. Prema UZV-u ja sam imala taman na pregledu, vidio dr da se maternica zgrčila
Snelly a da uzmes malo sode bikarbone? Meni zna pomoći kod žgaravice a nisam čula d a ne može u t? I bademi bi trebali pomoći.
Svakakvi bolovi su normalni u trudnoći , i probadanja i kontrakcije. Mislim da je frka ako su bas jaki i konstantni bolovi. I praćeni krvarenjem.
Ja sam na moru do slj tj, bilo bi super da se nademo onaj iza tjedan kad malo popuste vrućine?
Da, pratimo se :)
Ja pijem u kapsulama od Twin laba i meni ne izaziva zatvor, dapace, cini mi se da mi uzburka probavu.
Ali on je magnezijev oksid, tek kad sam ga kupila (malo prije trudnoce) sam proguglala i vidjela da je bolje raspolozivosti magnezijev citrat.
Sljedeci cu kupiti u tom obliku, iako mislim da je i ovaj OK.
Vrci, BH kontrakcije zabole i puste, ne traju dugo?
U kojem tjednu su ti se pocele javljati?
Sto se tice zgaravice...neki dan su mi oba ginekologa rekla slobodno i Rennie i Gastal, mada bolje Rennie, valjda u njemu nema aluminija.
Ja uzimam magnezij Bioelectra relax 375mg :-)
Hvala cure sutra kupujem,i moja je probava čudna ,crijeva rade ko luda koji dan,onda drugi štrajkaju . Svakako je neke stvari dobro znati ,ovo za žgaravicu. Nekako jedva čekam da prođe tih 12 tjedni.
Meni se od pocetka trudnoce vec vidjelo da sam trudna, s 8 tt sam imala trbuh kao da sam u 4-om mjesecu trudnoce. Iako mi je probava inace k'o urica, sad su mi crijeva napuhnuta i znaju proci 2-3 dana bez kakice.
Pretpostavljam ja i utrici tome doprinose.
Do kad ste ih stavljale (vi koje jeste)?
Gledala sam ovaj: https://www.mojaljekarna.hr/dijabete...t-tablete.html
Jako je skup (piju se 2 dnevno) pa ga mozda narucim preko iherba, puno je povoljniji, mislim da se dobije duplo za slicnu cijenu.
Može biti od utrica jer i moja je bila isto takva...uvijek isto vrijeme,sad se sve posemerilo,iznenadna glad ili potreba da idem na wc..sad imam prpu nekam otići ,jos nekakve grickalice mogu staviti u torbu ali wc je već druga priča . Nisam bas tako zamišljala "blaženo" stanje...hahaha
Nisam mislila sam da su sve kontrakcije trudovi, nego da se treba zabrinuti ako su bolne i ne prestaju.
Optimist, pazi da piješ puno vode. Kontrakcije se mogu pojačati zbog dehidracije
Znam da sam u prvoj T osjetila BH negdje oko 22tt.
Sad sam znala negdje oko 15tt osjetiti da mi se trbuh stvrdnuo pa pustio dok sam hodala. Al evo, tad biloa 2-3 dana za redom, i sad od kad sam krenula s magnezijem više mi se ne događa
Ja sam kontrakcije osjetila sa 9 tj. A trbuh mi je kao da sam u 5. mj. ( SAD sam 14 tj. A probava mi je uredna
Kaže ginicka da to bude tako kod žena kaj su vise puta rodile. Meni je ovo 5.(!) trudnoća.
Ne uklapam se u tu teoriju, ja jos nisam radjala :mrgreen:
Optimist, ja sam rano pocela osjecati BH, mislim bas tako oko 11tt. Pazi na unos tekucine i odmaraj.
Kad ne znam jesu ovo bh kontrakcije...cini mi se da ipak nisu...cijeli dan me konstantno boli u podrucju kriza, lagano, ali osjetim...i jos me malo zabole jajnici kad sjednem.
Pretpostavljam da bh zabole i puste.
Odmaram, pijem.
A kako se osjeti upala?
UZV mi je tek 8. 8.
Bh ne bole. Samo su neugodne. Dio trbuha se stegne, i nakon toga opusti.
A da odeš na hitnu? Ne bih ti htjela stvarat paniku, ali ako si zabrinuta i ne čini ti se normalno, bolje provjeriti. Možda može biti upala mjehura. Ne bih rekla da imaš bh kontrakcije u 10. tjednu
Na kakvu upalu misliš?
Razmisljala sam o hitnoj, MM je za to, ali sam odlucila ipak ne panicariti i malo pricekati da vidim hoce li popustiti.
Sutra cu kupiti trakice za urin pa ga provjeriti, ali mislim da je urin u redu.
Mislila sam na neku vaginalnu upalu.
Ne znam, ja bih se prije kladila na mjehur nego na vaginalnu upalu. Ja sam imala ureaplasmu i ništa nisam posebno osjetila, nisu se neki simptomi smanjili nakon terapije sumamedom s kojom sam se je navodno riješila. Možda netko zna više
Cure,evo mene na VV na ogtt testu :-)
Pa ona glukoza tu uopce nije losa :lol:
Cak su natrpali toliko limuna da mi je kiselo bilo.
Nalaz je sutra gotov,jel ja u slucaju povisenog secera odma ostajem na onoj edukaciji?
Optimist,kako si danas?Jesu prosli bolovi?
Bolje je :) Jos osjetim kriza, ali manje. Vidjet cu kako ce biti tijekom dana.
Sretno s nalazom OGTT-a!
Jutro cure! mene nema pa nema, slabo pisem, ali evo sam vas stigla iscitati napokon...
Ja sam jos u ludnici na poslu a danas je vec 20+3 :yes: kud prije!!!!
Bebice vec danima osjetim vrlo cesto i to imam osjecaj da ih ima na sve strane :mrgreen: na momente su udarci i "ozbiljni" osjetim ih na dodir a stomak mi je.... :-o
Zadjih dana me osim lezanja na ledjima muci i sjedenje, kao da mi nesto sjedi na plucima i svako malo moram duboko udahnut da dodjem do zraka. Jajnici me i sada cesto probodu, iako su se vratili u normalnu velicinu nakon stimulacije, ali vec sam skoro oguglala na sve te bolove i probadanja.
Nisam vam pisala, ali prije 10 dana smo imali prvi pregled u bolnici pa je doktor spomenuo da me mozda doktorica ipak malo prerano poslala put bolnice, ocito je vrlo oprezna. Doktor je sve detaljno pregledao i kaze trenutno idealna blizanacka. Sa dvije cure smo dosli na jednog decka, drugo nije mogao vidjeti :mrgreen: S obzirom da je on na godisnjem a pregledi bi trebali ici u max razmaku 3 tjedna, rekao mi je da ipak idem jos jednom kod svoje doktorice pa idemo sutra i nadam se 4D jer u bolnici to nije moguce svakako.
Ovaj tjedan ce biti prezivljavanje na skrge, sva raspoloziva sredstva hladjenja u pogon :-)
Optimist ,drzim fige da prode :-)
Ali svom ginekologu reci da si imala bolove.
Ovan,bravo za bebice :-)
Ja sam napokon stigla doma sa VV....nakon 6 uboda po cjelim rukama, jer ne mogu nac venu,i sat vremena lezanja na hitnoj jer sam se skoro onesvjestila 2h nakon glukoze i 2. vadenja krvi.
Sad ne znam jel mi je secer pao ili se povisio ali odvratan osijecaj.
Hadasa, jesi bila na pregledu?
Ja nisam rađala ali trbuh mi je kao da sam prošla 5 mj.
U kojem tjednu se radi OGTT?
Ja imam B.W. i točno na mjestu gdje čujem srce bar jednom dnevno osjetim kao da me nešto probode ili kao neki grč. U srijedu imamo kontrolu, sutra punimo 14 TT.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
OGTT se u pravilu radi nakon 24tt mislim.
Neki dr posalju ranije,ako ima indikacija
Ja sam OGGT radila u 13.tt jer sam smrsala 8 kg pa su sumnjali na secer. Hvala Bogu nije bio
A možemo mi svasta nagađati. Mislim da bi ti najbolje bilo da odeš na hitnu pa si mirna.
Nisam vidjela zadnje postove pa je moj bio za Optimist. Super je da ide na bolje
Meni je rekla dr da u 24 tj idem na OGGT jer mi je šećer na granici bio onda na pocetku.
Sretno sa nalazima!
Dobro sam :) I danas sam puno odmarala i lezala, sad sam u laganoj setnji s psom i okej se osjecam.
Ej curke, dok vas uspijem sve popratiti.. drago mi je da je ovako porastao broj. Nadam se da se uspijevate rashladiti i prezivjeti ;) :*
Evo mene sa ogtt.
Za dlakubsam.izbjegla dijagnozu,na taste imam 5.0,a granica je 5.1 :-)
Ostale vrijednosti su super.
Preporuka zbog previse kila koje sam natukla pripaziti na prehranu.
Super, bas mi je drago!
Cure,
Da li je netko od vas skroz na pocetku T, recimo u vrijeme ocekivane M krvario tj.imao prisutnu svijetlo rozu krv povremeno i neki pritisak u donjem dijelu trbuha???
Ja sam u svakoj t maaalo krvarila prva 3 mj u vrijeme kada bi trebala doći m. Rekao mi je gin da se u to vrijeme malo pripazim i nista zabrinjavajuće.
Eci, koliko je to malo?? Koliko je trajalo i kakve je boje bilo??
Cure,
Koliko mg Normabela se moze uzeti u ranoj T za opustanje maternice??
Mono, mislim da 2 mg Normabela mozes odjednom, samo ne znam koliko puta dnevno. Netko ce sigurno napisati :)
Kakva ti je sad situacija?
Kad ponavljas betu?
Mislim da je 3x2 mg uobicajena doza.