U varivo ili zamrznuti za 2,3 puta ovisi koliko je ostalo. Najčešće u grah dodam.
Printable View
U varivo ili zamrznuti za 2,3 puta ovisi koliko je ostalo. Najčešće u grah dodam.
Jeste probali meso prije pečenja u pećnici ili pohanja marinirati u smjesi jogurta, senfa i začina? Ima netko prijedloge što staviti?
Ja tako mariniram za npr raznjice. Ako ih stavis u pecnicu, puste tekucine, ali isto budu fini.
Ja stavim jogurt, sol, papar, dimljenu habanero (ako zelim ljuce) ili obicnu papriku, cesnjak. Mozes i origano ili neke druge zacine, koje zelis.
Tako najcesce mariniram prsa, bude jako socno, ne budu suha kao inace.
U mrvice mozes dodati parmezan ili pecorino. Sir otpusta masnocu pa je meso socnije, a korica hrskavija bez dodavanja previse ulja.
Kriva tema :)
Napiši na pohanju u pećnici
Hvala hvala napravit cu javim dojmove!
Kupila sam jučer tunu na placu...
I dan me odveo na drugu stranu...
Jel ju mogu sada zamrznuti ili sam zakasnila?
Moze se smrznuti.ili ju napacaj za sutra
Čakavske pomoć
Tema vučeno tijesto ko za
strudle
Kako jedete kak zovete?makaruni?....
Hitno
Pljuskanci,žbirići
To se jede s šugom i parmezamom?
Pljukanci,žbirići
To se jede s šugom i parmezanom?
Neuka sam totalno. Sardine u konzervi, dali se termički obrade prije konzerviranja? Koja je mogućnost razvijanja kojekakvih bakterija u konzerviranoj ribi?
Nikakva
Možda netko ima detaljniji recept, ja ti znam samo sastojke nabrojat za umak: dosta nasjeckane kapule prodinstaš, naribanu mrkvu, češnjak, ubaciš šalše (koncentrat rajčice, pelate, što želiš), vina, može list lovora, suhe šljive i otkoštičene masline, kad se to sve omekša možeš štapnim mikserom usitnit
nareske tune popečeš na tavi (po meni jako kratko, jer ona za tren postane presuha), i preliješ umakom
uz to možeš njoke, tjesteninu, pire, rižu.. ili blitvu s krumpirima
Ja sam mislila da tuna malo kuha u tom povrcu
možeš i to, vidim u nekom receptu da je kuhaju 20 minuta
meni je najljepša dok je još roza u sredini, zato sam tako napisala
Da, meni nema goreg od well done tune, mora biti zapravo skroz roza u sredini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prije nego spustis tunu na kipucu tavu okrenes ju na drugu stranu i izvadis van. Tad je najbolja.
Volim crveno :heart:
Iako dobijem odreske tune, svježe da svježije ne mogu biti, nakon Big game fishinga i vaganja iste, opet ju ja spečem da bude bijela, bijela. Neće roza meso u moja usta :) ni riblje ni mesno.
De gustibus.
Malo mi bude žao tuna, i veselim se sa svakom koja im pobjegne. No, ta je vrsta lova poprilično ravnopravna, čovjek protiv tune.
No, isto me veličajnost tih riba od 100-200kg ne muči toliko da s guštom ne pojedem odrezak. A tako je fino! Pa makar licemjerno. Jesti se mora.
Ja sam u timu roza tuna.
Ova od Beti mi je suha.
uvijek roza tuna, jako roza. i crveno meso. sve ostalo mi je nefino
Meni se čini da ja nisam ni roza ni bijela :)
Ja pečem odrezak 4 min s jedne strane i 2 s druge, tako da svakako nije rozi, jedino baš u sredini.
Za tunu napravim mješavinu mladog luka, ribane korice naranče i putra. Omekšani putar izmiješam s koricom naranče i mladim lukom, zamotam u papir za pečenje valjčić od cca 3 cm promjera i stavim cca 1 sat u zamrzivač. Onda kad su gotovi odresci na odrezak stavim kolutić toga. Onda nije suha :)
Ja sam na kraju dan prije napravila u pac od masl.ulja cesnjaka sol i papar. Drugi dan kratko na grill tavi ali malo vise od rozog. Jako fino ispalo nije bilo suho i poljevali maslinovim u koji sam nasjeckala cesnjak i persin. Ponovit cemo ima toga malo vise
Kakve tave su vam najbolje za pohanje?
,
Ja imam obicnu dublju iz Ikea-e i super mi je
Kako skuhati juhu bez grincajga?
Hoće li kocka za juhu dati okus povrća koje bi se trebalo s mesom?
Ili vegeta?
Nece. Dat ce okus po juhi iz menze, a ne po juhi juhi. Bolje ce ispast neke juhe iz vrecice.
Ili skuhaj paradajz juhu.
Ja sam se toliko odvikla od kocaka i vegete, bude mi bas neukusna hrana s dodatkom. Nemam ih uopce. Imam zacinsko bilje na balkonu.
Ja zapravo nisam shvatila zasto ne grincajg?
Hoće.
Aliii postoji nešto što se zove bolesnička juha (mislim da to piše u Vučetićkinoj kuharici): skuha se kokoš (po mogućnosti stara kokoš, a ne pile) samo u slanoj vodi. Dodaš lovor ako baš hoćeš, radi probavljivosti. To je jako fino.
Ako nemaš kokoš, dobre su i pileće nogice, vratovi, krilca i slično - mora biti što više kostiju.
Je l pofuriš prije smrzavanja?
Ne treba furiti prije