Cure, polako počinjemo opremati stan za bebu pa me zanima isplati li se kupiti komodu za previjanje? U svakom slučaju moramo uzeti neki komodu zbog robice, ali ne znam mora li biti ona s produžetkom za previjanje. Imate li iskustva?
Printable View
Cure, polako počinjemo opremati stan za bebu pa me zanima isplati li se kupiti komodu za previjanje? U svakom slučaju moramo uzeti neki komodu zbog robice, ali ne znam mora li biti ona s produžetkom za previjanje. Imate li iskustva?
Himelaja meni se isplatilo. Ali mozes kupiti i neku obicnu komodu koja ti odgovara visinom i na nju onad dodatak, spuzvu za presvlacenje.
Ledja u majcinstvu su jako opterecena. pa pomozi si gdje god mozes.
Komoda ili bilo koje poviseno mjesto je jedna od stvari koje pomazu.
Meni je isto prematalica bila i jos je vrlo korisna. Pogotovo nakon carskog.
Razmišljam o običnoj komodi i spužvi, ali se bojim da će mi skliznuti pa ću se najvjerojatnije odlučiti za komodu za previjanje iz ikee. Minus je manje ladica, ali ja ću biti sigurnija.
Hvala cure!
Himalaya ne moras staviti obicnu spuzvu, kupis istu onakvu kakva je na tim presvalcilicama.
npr: https://www.babycenter.hr/albero-mio...85-664357.html
ova mi je bila prva u pretrazi.
I funkcionira, moja sestra je presvlaci/la moje necake.
Nama je isto bila korisna. Lakše je tako nego stajati x puta na dan nad njima i trošiti leđa. Imamo komodu, ali ove spužve što je Spajalica linkala sam vidjela kod drugih, super stvar.
I mislila sam na tu spužvu jedino me muči to što neće biti fiksirana ili to uopće nije bitno? Komode za previjanje obično imaju one sigurnosne stranice sa strane pa spužva ne može skliznuti.
Ionako moras uvijek biti kraj bebe pa ne trebas brinuti da ce skliznuti. U bolnici je ta spuzva bila samo na pultu i bilo je ok.
Moja prematalica je stara 15g i koristili smo je za svasta. Sad opet sluzi kao prematalica. Kupila sam novu spuzvu, ovu kao sto je spajka linkala i iznenadila se kad sam vidjela da nema onaj dzep da ne navuce na gornju povrsinu tj.dasku. Isto me brinulo kako cu kad nije fiksirana ali sasvim ok funkcionira, sto kaze Munkica, i tako ne mrdas od bebe dom je gore. A za leđa je jako bitno da se ne presvlaci na krevetu i sl.
Ima i ona opcija spuzve s tvrdim dnom pa se moze postaviti na krevet dok se koristi ili ona sto se montira na zid i otvara.
Poštovane trudnice,
Pozivam Vas na sudjelovanje u istraživanju o Utjecaju mrežnih izvora o zdravlju na razvoj osjećaja samoucinkovitosti i socijalne podrške kod trudnica. Naime, anketa je anonimna, nema točnih i netočnih odgovora a za cilj ima utvrditi postojeće stanje izvora o zdravlju u trudnoci kojima se koristimo kako bi se ponudila konkretna rijesenje u vidu suzbijanja dezinformacija o zdravlju u trudnoci. Molim Vas da izdvojite vrijeme jer je tema moje doktorske disertacije vrlo aktualna i jako važna i korisna za sve trudnice kada je riječ o vlastitom zdravlju i rastu i razvoju djeteta . Proslijeđujem Vam link s kojim se možete povezati na anketni upitnik.
https://forms.gle/ezuspFBts3H3VAVb9
Zahvaljujem svima koje će ispuniti i želim Vam da ostanete zdravo i dobro.
S poštovanjem!
Himalaya, kako si? Ima kakvih novosti? :)
Ja sam u iscekivanju. Danas 39+0, apsolutno nikakvih naznaka jos.
Joj Riri nisam pratila temu. Pretpostavljam da si rodila. Kako je? Kako je sve prošlo?
Mi smo dobro. Evo nas u 32.tjednu. Počeli smo s pripremama za dolazak bebice. Tek sad sam se opustila i počela uživati u trudnoći. Dobro se osjećam, tu i tamo neka kontrakcija, ali ništa zabrinjavajuće.
Jesam, u srijedu navečer sam rodila sa točno 41tt. Ima 3970 g i 51 cm :)
Oporavljam se, neće nas do ponedjeljka pustiti kući. Nadala sam se da će ranije, ali dobro. Mališa nije prošao na probiru za oštećenje sluha pa sam zabrinuta. Čekamo detaljniju obradu.
Drago mi je da uživaš, baš mi je brzo došao tvoj 32. tjedan! Kao da sam nekidan tek pročitala da si trudna. :)
Riri, čestitam, prava je buhtlica :zaljubljen:
A sad da te malo utješim za sluh, prošla sam s mlađom.
Kod nas sluh provjeravaju sa navršenih 2 mjeseca, nije prošla prvi put, tad su nam rekli da bebama u zvukovodu nekad ostane plodove vode. Ona nije prošla ni sljedeća tri puta.
Poslali su nas na Bera test, dva puta rađen, tek nakon drugog smo saznali da ne čuje dobro na nekoj frekvenciji, ostale 3 su joj bile u granicama normale.
On je tek rođen, vjerovatno su ostaci plodove vode. Uživajte :-*
Hvala! :heart:
Vidiš, a meni ovdje nakon tri dana rekli da je sigurno oštećenje u pitanju i da nije voda! Čitala sam neka iskustva gdje su ljudi govorili da se voda zadrži pa da je zbog toga i to mi je bila baš pozitivna informacija, naravno. I onda mi kažu da ima oštećenje i da moramo dalje na pretrage jer nije uopće reagirao, a ponovili su probir. Nadam se da su samo ostaci vode..
Ono sve sam ti napisala da vidiš da nije sve tako crno i ako ne bude samo voda.
Mojoj je u pitanju desno uho, poslije prve kontrole, defektologinje koje su to radile su nam počele priču, ona sigurno ne čuje na to uho, godinama će oslabit i drugo, ali nema veze imate super slušne aparatiće.
Njoj jest neko oštećenje slušnog nerva(nismo svu dijagnostiku završili jer se desila pandemija), ali ona uho koristi, telefon uvijek drži na tom desnom uhu i savršeno komunicira da osobom koja je s druge strane.
Zato kažem, sad uživajte, jer meni je njena prva godina prošla po pretragama i u zdravstvenim ustanovama, i sad žalim što nisam više uživala.
Riri, čestitam! :heart:
I moj je mlađi failao na tom testu sluha par dana nakon poroda, dvaput, međutim nitko se nije uzbuđivao, rekli su da je to vrlo često, najvjerojatnije plodova voda o da se vidimo za 3 tjedna. I za 3 tjedna je sve bilo OK...
Riri, tako mi je drago da ti cure prenose svoja pozitivna iskustva :heart:
I meni je drago. :)
Nadam se najboljem, jedino ne razumijem zašto su mi onda rekli da sigurno ima oštećenje sluha i kako to mogu znati ako ima ovakvih iskustava da je tjednima kasnije bilo sve okej... To me zbunjuje.
Argente, hvala ti! :heart:
Riri, nemam iskustva po tom pitanju, ali mi je drago pročitati pozitivna iskustva cura. Sjećam se da si i s prvim imala neke komplikacije i sve je prošlo ok. Ja ću vjerovati da se u ovom slučaju radi o plodovoj vodi. Liječnici nekad izlanu bez da razmišljaju što govore pa se na kraju ispostavi da uopće nije tako. Javi svako što su ti rekli.
Himalaya, hvala. :)
Danas smo pušteni kući, testiranje prije otpusta ponovo nije prošao, kažu da nema reakcije.. vidjet ćemo dalje na pretragama.
Osim plodne vode u uhu, ima još razloga zbog kojih je loš rezultat na probiru:
- okolna buka
- dijete je nemirno (preporučljivo je test provoditi dok dijete spava)
- dijete ima sužene zvukovode
Možda dijete ne čuje određene frekvencije. To ne mora biti problem kasnije, ali i može. Treba pratiti dalje...
S druge strane, dijete ponekad uredno prođe taj test, pa se poslije pokaže problem. Tako je bilo s mojim starijim - test je prošao, ali kasnije su mu ustanovili tešku nagluhost (suženi i potpuno začepljeni zvukovodi). To se rješavalo dulje vrijeme, ali se riješilo.
Uživamo i čekamo pregled, hvala cure :heart:
Cestitam Riri!!! :heart:
Riri, čestitam od srca...pricat ces nam jako je umari dvije bebe...
Razlika između poroda? Dojmovi?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
također moj bebac nije prošao screening jer je bio placljiv, vristao je kad god bi ga odvojili od mene. Kad smo nakon 3tj dosli na ponovljeni, dala sam mu sisu i odradili bez problema i sve 5. Kod nas je dosta cesto da bebe to ne produ iz prvog pokusaja...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Character, hvala! :)
Porodi su bili dosta različiti, a opet u nekim dijelovima skoro pa identični. Oba puta sam se sporo otvarala, oba puta sam imala prirodne porode, oba puta sam i popucala. Oba puta sam rodila sa maskom. :roll: Na drugi porod sam došla fizički puno spremnija jer je trudnoća bila uredna za razliku od prvog puta i dosta sam se kretala, a i radila do skidanja serklaže. Drugi porod je trajao kraće. Ovaj put je oporavak teži jer sam više popucala. Muž je i drugi put bio sa mnom, pustili su ga jer je cijepljen.
Sa dvije bebe je malo kaotično, najviše zbog dojenja u tandemu i različitih ritmova.
Ali njih troje je oko mene, ne mogu ni zamisliti veću sreću. :heart:
https://ibb.co/V378Tzx
Pozdrav svima!!! Konacno dosao i taj moj dan... Nakon duge tri godine... Lijep pozdrav svima!!!
Poslano sa mog JNY-LX1 koristeći Tapatalk
Cestitam ljube! Vec sve znas.... nego gdje su nam sve trudnice? Kako podnosite ovu vrucinu, ja na skrge disem, tlak mi 90/60 vucem se bas nekako...
Čestitke! :)
Riri, kako je maleni? Jeste li obavili pregled sluha?
Ljube, čestitke! Neka sve prođe kako treba.
Mi smo još u jednom komadu. Prešli smo termin i sad hodočastim u TA. Nadam se da će me uskoro inducirati jer mi je lagano dosta. Otvorena sam nešto sitno i ctg bilježi trudove pa se doktori nadaju da će to svaki čas. Sluzni čep je isto ispao pa sad čekamo do sljedećeg tjedna.
Jesmo, loši rezultati su bili i zadnji put. Teška nagluhost na oba uha. Uskoro imamo još jedno testiranje, sad to čekamo.
Inače je dobro, jede, spava, jedino ga grčevi muče.
Nadam se da će ti brzo krenuti. I meni je bilo dosta pred kraj, samo sam čekala kad će. Sretno! :)
Žao mi je Riri što su nalazi loši. Drš te se. Vjerujem da ćete preokrenuti sve kako biste mu olakšali dijagnozu.
Ja sam rodila. Sve je super prošlo i pridružio nam se jedan prekrasan dječak koji se samo ljuti ako nije na sisi. Uživamo u ovom danima.
Čestitke i sretno dalje
Čestitam Himalaya, uživajte!! :heart: