i meni su trbusni misici bili dosta razmaknuti pa sam pazila, sad su se stisnuli
Printable View
i meni su trbusni misici bili dosta razmaknuti pa sam pazila, sad su se stisnuli
Anemona, nemoj dvaput rec:P
BB, guglaj "diastasis recti exercises". poanta je da ojačaš unutarnje mišiće trbuha i zdjelice.
prvo klasicne, lagano, al ipak me boljelo. onda sam nasla u cemu je problem, zivio forum, pa sam radila malo modificirane al cim sam pocela vjezbat na redovitoj bazi mogla sam i klasicne, samo nisam forsirala. u prijevodu, krenula sam oprezno, pazila da se ne preforsiram i postepeno povecavala broj napravljenih modificiranih pa pokoji obicni, cisto da vidim koliki je razmak izmedu misica. no cim pocnes vjezbati po jillian odnosno ucvrstis trbuh toliko da kad recimo skakuces on (relativno) stoji, znaci ucvrstis "the core", moci ces i obicne trbusnjake.
kao sto rekoh, imam deformaciju kraljeznice pa ja sve vjezbe pocnem "pipkavo" i polako pa s vremenom povecavam obujam vjezbi, trajanje i intenzitet. sigurno je sigurno.
storma - da ne čitam sad unazadk, kakve su to vježbe? Di se mogu vidjet?
Tnx....
Storma imaš ovaj mjesec akciju opcija flat, ja prešla kod njih zbog te opcije :)
Ja sam za kolektivnu prozivku i maltretiranje i sl.
Jillian je Jillan Michaels. ima svoje dvd-ove (?) za vjezbanje. Ovdje zasad pricamo o "30 day shred" i "6 weeks 6 pack".
A posebne vjezbe za trbuh, o tome bi zbilja trebale pisati vise. Dosta sam proucavala temu, natipkat cu ukratko veceras ili sutra tijekom dana.
nda, ja zapravo mogu bez frke odraditi trbušnjake ali svuda piše da klasične ne smiješ ako su mišići razmaknuti pa radim one "prema unutra".
baš super da se ovdje okupilo društvance. moj cilj (vidjet ćemo je li dostižan) je jedan dan 30DS, jedan dan joga.
ne bi škodilo da se nešto i vidi na figuri. :mrgreen:
Kako citam unatrag :kez: vidim da svi hvalite neku jillian. Ja sam krenula sa skidanjem kila (voznja bajsom i reguliranje prehrane) i do sad sam izgubila 3kg, u mjesec dana. Voljela bih jos 5 kg.
Pa bi voljela akp mi netko moze linkat nesto o tome, da ne istrazujem sad svih 56 stanica.
Imam problema sa trbusnim misicima. Poslije blizanacke trudn. nisu se spojili vise.
Pliz, priti pliz linkove
Molila, molila bi linkove. A i voljela :lol:
ja se ubacujem disciplini
Pogledaj što kaže ova teta o rastavljanju i ponovnom sastavljanju trbušnih mišića, ima smisla. A vježba izgleda kao da bi je čak i ja mogla raditi :kondicija0bodova:
http://www.youtube.com/watch?v=uzIrt...eature=related
i ja jillian vjezbam s modifikacijom za trbusnjake, i moji su se razveli u zadnjoj trudnoci i tek se mozda mrvicu popravili (bilo je bolje dok sam bila redovitija)
ja vjezbam ripped in 30 jer mi je 30 day shred vise na usi izlazio
prvi i drugi level, jelte, treci nisam nesto susretala :mrgreen:
kod ri30 je svaki tjedan drugi set vjezbi, ne ponavljaju se osim u tom tjednu, pa mi je nesto drazi, a i novo je pa mi je bilo zanimljivije
isto sam rezultate dosta brzo vidila, definiciju ruku, trbusnih, ajde noge su mi oduvijek misicave, podiglo se dupe i tako :mrgreen:
samo da sam ja jos redovitija
inace, od sutra pocinjem opet, zezla me perioda
Jillian Michaels:
30 day shred
Ripped in 30
6 weeks 6 packs
no more trouble zones
banish fat boost metabolism
extreme shed & shred
body revolution
to su njeni dvd-ovi iuglavnom su za pocetak svi super.
ne mora se nuzno zavrsiti jedan program (npr 30 day, pa onda preci na drugi npr 6w6p) moze se svaki dan raditi nesto drugo.
Zapravo, za organizam je i bolje da se cesto varira s vjezbama. Na taj sr nacin tijelo nema priliku adaptirati na vjezbe jer nikada ne zna sto ga ceka.
ono sto je vazno kod vjezbanja je......vjezbanje :-)
a mislim da se lakse motivirati ako je razlicito, nego ako se stalno gusla po istome.
U toj fazi vjezbanja mi je osim Jillian, bio dobar i Bob Harper.
Na collagevideo.com imate hrpu trenera i dvd-ova pa mozete malo skicnuti.
ja sam jutros počela i bilo je super! :-D tek bih tu i tamo zastala da dođem do daha, tako da nije baš da sam skroz van forme
a možda i tijelo zapamti te vježbe pa mi je zato lakše?
oni sklekovi me ubiše, to mi je baš slaba točka:drama:
i nema veze što je vruće, sweat is fat crying 8-)
nego, meni jillian najviše odgovara jer se radi o vježbama od pola sata
imam 30ds i ripped in 30, koje su još polusatne?
i meni se nekako čini da je ripped in 30 zericu teži od 30ds
i da ms.ivy, proguglala sam o tom razmaknuću i napravila test, meni samo jedan prst upadne, tako da nemam razmaknute mišiće i radim trbušnjake normalno
valjda neću nešto zahebat :mrgreen:
Ja sam sinoć u deset završila sa svim poslovima i sada vježbati ili ne...
Ipak sam se odlučila...cca pola sata bfbm-a.
Meni je bfbm najdraži. Kada ima vremena odradim cijeli a u gužvi odradim barem 20 minuta,gledam da najviše kardio vježbe radim.
kosjenka, kako je bfbm koncipiran?
u principu isti sistem kao 30DS, malo kardio malo te fitnes vježbe, pa opet kardio...
Malo je lakšeg intenziteta, barem koliko se sjećam jel 30ds nisam dugo radila a i nisam došla do 3 razine, ali traje cca 50 minuta.
linkovi o razmaknutim trbusnim misicima:
evo tu je lijepo napisano na hrvatskom http://blog.vecernji.hr/fiziofanatik...-kod-trudnica/, sa slikama, opisom i prikazom testa koliko su razmaknuti.
Puno se moze vjezbanjem, nije istina da se stanje moze popraviti samo operacijom ;)
Ja sam dobila malo kila u trudnoci a svaki put mi je trbuh rastao prema naprijed, jako malo u sirinu. i od svega me najvise bolio pupak, imala sam osjecaj da cu puknuti i svi su mi se smijali no na kraju eto nije bio pupak nego misici :P Meni su bili razmaknuti dva prsta ( i to je stvarno bilo pomalo zastrasujuce) a sada mozda pola.
Nakon druge trudnoce maternica mi je ostala spustena i mjehur nije bio zadovoljan, sve na granici a opet dovoljno da smeta. Iako je meni jednim dijelom pomogla i Mirena, ovo super stanje sada dugujem iskljucivo vjezbanju.
Nije sve u formi, nesto je i u trbusnim misicima i vezivnom tkivu, mjehuru...nastavi niz. Cesto se na prvo mjesto stavlja estetika i vracanje u formu dok se za sve gore navedene stvari govori da su posljedica trudnoce i to je tako, a nije. Vjezbajte!
Kosjenka, betty, super, a ostale????:mrgreen:
vidi kako je vruce, ja sjedim u podrumu i citam za neki ispit. dakle vjezbam, ali mozak :P
ja zabušavam :) htjela bih vježbat, ali stvarno se ovih dana ne mogu ni pomaknut. Ideja da još i skačem jumping jacks mi je... strana.
Ali sam vidjela da ima i neki JIllianin yoga program. To bi se već dalo izvest. Krenem ja i sama doma vježbat jogu, ali problem je kad sama radim da napravim dvije vježbe i zaključim da je bilo dosta.
da, ja sam radila i njenu yogu
hm, otprilike, kako shvatih, popljuvali su je da to nema puno veze s 'pravom' yogom
ali meni, kojoj je yoga nekako staticna (priznajem da je nikad nisam posteno radila i nisam tip od meditacije i dubokog disanja) je bio bas dobar mix
naravno, jer s pravom jogom ništa od meltdowna, osim ako ćeš i postit kao pravi jogi. Išla sam ja i na pravu jogu i učitelj je imao solidnu škembu.
Trebala joj je samo dat drugo ime - Yogillian :)
mene je oduševio Stott Pilates sculpt& tone
Samo si još moram traku nabavit....
Još samo pitanje, kako da dođem do tih dvd-ova?
Ja zapravo nemoram smršaviti, samo učvrstiti tijelo mi je cilj... Jesu te vježbe onda za mene?
jesu. ja nisam htjela mrsavit nego se ucvrstit i malo nabit misicnu masu (da mi ruke nisu ko dva stapica :kez:)
ovo izgleda super izvedivo! bacam se na posao čim prođe ovaj vikend.
Nadam se da ću se uskoro doći pohvaliti sa rezultatima:mrgreen:
U deficitu nisam, sigurno... :lol:
:lol:dokaz A: Lidl topic
aha, postrojavamo se u kategoriji "čitam topic o vježbanju i grabim sladoled iz kante". :mrgreen:
da se i ja malo javim. ja sam jillian vežbala redovito 1,5 mjesec, onda počela malo zabušavat. jela po montiju i to počela zabušavat :P , al ipak pazim kaj jedem jel se bolje osjećam. i dalje sam na -7, a ukupno -11,-12kg. zadovoljna sam i danas sam prvi puta došla u kratkoj haljinici na posel (na poslu se presvlačim). mm je bio oduševljen, a cure na poslu isto. konačno nemam onu naslagu na unutarnjoj strani koljena. eto sad ste me vi nahranile da krenem opet žešće s vježbanjem.