Jeste li provjeravali zeljezo? Meni su isto otkucaji bili previsoki, opca slabost, vrtoglavica a zeljezo jaaaako nisko.
Printable View
Jeste li provjeravali zeljezo? Meni su isto otkucaji bili previsoki, opca slabost, vrtoglavica a zeljezo jaaaako nisko.
Zadnje je bilo ok.
Al kazem,meni su otkucaji inace visoki, zbog problema sa stitnjacom. Samo tlak mi je sad zafrkant
Ribica, jesam..nisko mi je isto dosta. Al stitnjacu nikako da odem :/
Vrci,tako sam i ja uvijek imala niski tlak,a visoke otkucaje kad sam imala hipertireozu.
Od kad sam operirala stitnjacu otkucaji su se stabilizirala,a tlak je i dalje nesto nizi.
Sad u trzdnoci me jako smeta taj nizi tlak jer bez najave mi odjednom pozli.
Zadnji put kad sam vadila krv za ogtt :-(
Ne znam.kak da to sprjecim jer bez obzira kaj pazim da uvijek jedem na vrijeme,da imam bocicu sa vodom meni zna tak pozlit.
Ali sreca pa su mi rekli da bolje nizi tlak u trudnoci nego visoki.
Pozz svima, evo i nas na 22+1 vrijeme zaista leti. Beba 485grama a ja +6kg.
Danas bili na anonaly scan i sve je u redu samo sto se gispodjica nekak nezgodno smjestila pa nismo bas uspjeli vidjeli lice u potpunosti.
Za sljedeće nalaze moram raditi OGTT pa ne zanima dali se za to mora naručiti na Vv ili se može samo doći?
Pozdrav svima. Bila danas kod ginekologa, koji je zamjena mojoj dr koja je na go. Rekao mi da bih trebala na serklazu jer nosim blizance. Na pregledu je sve ok. Nisam otvorena. Kako ste prosle vi trudnice i mame blizanaca? Ja ne bih isla ako nije potrebno.
Marijaxy, je li doktor spominjao kakve indikacije za to? Meni to nitko nikada do sada nije spominjao, ali pretpostavljam da se to radi samo u slucaju nastalih komplikacija ...
Marijaxy, pa mozda to nije lose, pogotovo prije napraviti da ne krene prijevremeno otvaranje...mislim mene je tog opcenito strah jer sam prosla mnogo kiretaza na kojima su mi sirili grlic maternice i.postoji velika sansa da se pocnem prijevremeno otvarati.
Ti imas dva bebija?? Nisi li.pisala da su se sva tri primila??mozda sam ja nesto pobrkala??!:/
Mozda taj dr to radi preventivno? (Iako nisam cula da se to radi bez indikacija)
Mozda da potrazis drugo misljenje?
Ja sam bila danas na pregledu na Sv Duhu. Sve je ok, cura raste , sad je 150 g. Ipak,razocarana sam jer mi dr nije okrenuo monitor ni nista. Samo je izmjerio nesto i gotovo.
Nije za ovu temu ali da vas pitam, moja gin je na godisnjem cijeli 8.mj
Sta da radim sa doznakama?sta nije da ih treba predati zadnji tj u mjesecu?
Netko mijenja tvoju dr pa će ti taj dati. Ja sam išla kod zamjenske otvorit rodiljni.
JUHU na vv samo dodes na ogtt
Dozanke se predaju do 5.iduci mjesec. Zamjena ti ih da bez problema
Eo da ja podjelim koju pametnu na temu serklaze. To da li ce se raditi ili ne jaaako ovisi o doktoru.
Neki bi ju odmah i preventivno radili. Neki uopce ne.
A neki su pogotovo skloni serklazama kod viseplodnih trudnoca.
Al na kraju odluka je na nama. U svakom slucaju trebalo bi baciti oko na cervix onda tamo oko 17 18 19 tj. jer teoretski serklaze se rade do 24 tj. moooozda i najkasnije 25 tj. Nakon toga snadji se kak znas i umijes :)
Eci - i meni je doznake dao doktor koji mijenja moju doktoricu. Mora pisati na vratima ili negdje tko je zamjena.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Curke, do kad ste stavljale Utrogestane (vi koje jeste)?
Hvala na komentarima. Tako sam i ja shvatila oko serklaze. Kod mene bi bilo preventivno jer je na pregledu danas sve bilo ok. Cisto jer su blizanci. A znam zene koje su bile trudne s blizancima a nisu bile podvezane. Pricekat cu svoju dr i jos idem i u Lj na uvz pa cu cuti malo vise misljenja. Na pocetku su bili trojke, sad su dvojke. Jednom je prestalo kucati srce. Nisam to htjela pisati. Bilo mi tesko o tome. Doznake kod zamjene, ja danas provjerila, nakon 20. U mjesecu.
Optimist, meni su rekli da stavljam vaginalno utrogestan do kraja trudnoce.. iskreno ne znam koliko je potrebno jer nikada nisam krvarila i sve je ok ali valjda predostroznosti radi zbog bivsih pobacaja.
Do kraja? 3x2?
Meni je rekao da ukidam, sad sam 12+4.
Ja bih ukidala prije 12tt da nisam imala krvarenja. Zato su mi smanjivali, sad s 20tt sam na 1*2 (samo navecer).
Nadam se da ce mi na iducem uzv ukinuti,dosta mi vise
Ja stavljam 2 utrogestana navecer.
Hvala vam!
Inace, stigao nam je nalaz Harmonya i cekamo zdravu curku :heart:
Marija, zao mi je zbog treceg :-(
Nisam cula za preventivnu serklazu. A i ne znam koliko ce realno pomoci, to ako s duplicima krene, onda krene. Ja sam bila cvrsto zatvorena dok nisam odjednom u 32tt bila otvorena s trudovima. Ne bi tu serklaza nista napravila, a nisam sigurna da bi mi pomoglo da je ranije netko nesto petljao dolje.
Vise ce ti pomoci mirovanje, lezanje i izbjegavaj sjedenje sto vise mozes (mislim da su meni okidac bila kolica koja sam moooorala sloziti :roll:), sjedenje otvara.
Potrazi jos drugo misljenje.
Optimist - cestitam na curici! Nesto je puno curica na listi?
Marija zao mi je...
Marijaxy zao mi je za jedno srceko ali sada će ti ipak mirnije teći trudnoća.
Ja sam mijenjala u 15 TT utrogestane za duphastone. Do kada me misli držati na njima neznam. Sada smo 16+2 sljedeći pregled je na 18 +1 pa ćemo znati za dalje.
I nama stigao nalaz testa očekujemo zdravog deckica
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Optimist sljedeći đir ide zamjena[emoji6]
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Eci, hvala!
pak, dogovoreno :mrgreen:
Ja sam stavljala vaginalno 2x2 dnevno, a kada sam im rekla da su mi krenule one bh kontrakcije, povecali su mi dozu.. moje najiskrenije misljenje je da utrogestan nakon 12.tj i nema nekog smisla. Meni ga je dosta vise, al eto uzimam ga jer se ne usudim da ne.. 9.9. imam neko vjencanje van grada pa cu ga do tada uzimati, a mislim da cu ga onda ukinuti sto god rekli (jer cu vec biti 36tj).
Mariyaxy :ghug:
ja sam u prvoj trudnoci utrogestane do 12tt, sada s blizancima do 16tt. Bitno je samo postepeno smanjivati a ne prekinuti naglo sa 3x2.
mojih dvoje su se zadnjih par dana posteno razlupali, osim toga nervoza nogu navecer mi je ubitacna (setam po kuci ko ludjakinja), grcevi, ledja, preko dana kada sjedim u uredu imam faze da mi je disanje tesko...u svakom slucaju divota jedna :-) Generalno se ne smijem zaliti, s obzirom na tjedne (danas tocno 23tt) i na dvojke mislim da sam fenomenalno. U utorak pregled u bolnici.
Ovan, pijes li magnezij?
Optimist, trenutno pijem Andol 75 (po preporuci doktorice) te prenatal. Mislila sam u ponedjeljak vadit krv radi zeljeza i na pregledu pitat doktora za magnezij.
Ja magnezij pijem i bez preporuke. Ne može štetiti, a pomaže mi probavi
Ja sam sutra 12 tjedana, još tjedana dana stavljam 3x2 , i onda još dva tjedna 3x1 . I meni ih je već dosta .
Čekam samo ova vrućina popusti,muči me tlak užasno,čim malo zahladi sam kao nova ali sad mi je preteško,mučno,pospano i nesigurno.
U zadnje vrijeme me neki suhi kašalj muči,ne boli me grlo,ali opet kod kašljanja se dosta naprežem pa me boli trbuh.
Mazuckate se s čime protiv strija? Ima tko kakve preporuke?
Evo mene s pregleda,beba je za tjedan dana veca do sljedećeg puta moram ponovit krvnu sliku i ogtt napravit,vec mi sad muka od onog napitka!
Posteljica i dalje nisko ostale mjere sve kako treba.
Meni je veći problem bio što je mislim 3dl toga, a ne što je slatko. Ne mogu piti tako puno odjednom. Po okusu i posljedicama mi sve bilo ok
željkice, jel ti što rekao za mirovanje zbog posteljice ili?
Ja se mažem od samog početka trudnoce. Nastojim dva puta dnevno se mazati, Koristim ulje iz dm-a biobaza, onda bademovo ulje olival i tammy butter sam isto jednu kutiju već potrošila. Hahahhaha
Za sad se ništa ne primjeti frendica se isto tako mazala i nije dobila ni jednu striju, i naravno treba piti puno vode. Ja nastojim popit 2/3 litre dnevno.
A to ovisi i o kozi. Ja sam se u prvoj mazala rijetko, i to biobazom. I nisam dobila niti jednu striju
Puno hvala JUHU , planirala sam i njihovu zubnu pastu uzeti jer ju hvale.Onda ću i kremu probati.
S vodom mi uopće nije problem,stalno sam žedna i uopće se ne moram tjerati da ju pijem . Popijem sigurno više od
litre dnevno i u noći me žeđ budi .