Floradix sam pila kad nisam bila trudna i jako lijepo mi je popravio krvnu sliku. Iako mi se čini da ima malo željeza, ali se očito dobro apsorbira i zbog onih drugih sastojaka.
Printable View
Nadam se da će biti čista. Za svaki slučaj ću početi piti brussnicu.
Tnx!
Referentne vrijednosti u trudnoći:
https://www.google.hr/url?url=https:...qqDFBpxDnybWaQ
snelly, škicni str. 56. ;)
Optimist, brusnica je super, a dobro je i povecati unos vode i jogurta, a smanjiti unos secera
Evo, upravo sam skuhala brusnicu :) Vode pijem dosta, jogurt bih mogla jos povecati. Tnx!
I caj od koprive je dobar za mokracne puteve, a sadrzi i zeljezo :)
Ja ga pila cijelu prvu T. I na netu nalazila da se smije... Sve te preporuke me izludile jer obozavam cajeve. A sve sto mi fino se kao ne smije.
Tak da sam bila na koprivi
Snelly - to sto te boli bi mogli biti okrugli ligamenti koji se rastezu. Mene kad duze hodam pocnu peci prepone
i ja sam u svim trudnocama pila koprivu
pitala ginekologicu - rekla mi da smijem, al ne pretjerivati, kao ni sa bilo cim drugim
pila sam dvije salice dnevno
i sad dojim i pijem uglavnom po salicu i dosta rooibosa
snelly uspori pokrete
nista strasno, samo tijelo se mijenja i treba se prilagoditi
ja sam i vjezbala veci dio trudnoce, ali sve polako
a fizioloska anemija je uobicajena, i kao sto vidis, vrijednosti su drugacije u trudnoci
ako ces trebati terapiju, reci ce ti gin.
Cure, jel koja od vas (koje vec imate djece) radala kod dr zlopaše u petrovoj? Ili barem isla kod njega na preglede. Kako vam se cini?
Isla je moja frendica koja je rodila pred mjesec dana. Privatno kod njega, i na kraju je radala kad je on radio. Bila indukcija u 42tt.
Ima pohvale samo za njega
Super! Nadam se da ce mi se potrefiti da je on :/
O dr. Zlopasi sam cula sve lijepo od frendice.
Cini mi se da ipak imam urinoinfekt :(
Malo me pecka, a i osjetim mjehur, ne jako, ali osjetim.
Sad mi je malo frka, jer sam nalaze radila u srijedu, a jucer ih dobila, urinokulturu radim u ponedjeljak, zakacio me vikend pa dok bude gotova...ufffff...
Moze li se ta infekcija razbuktati u ovih par dana? Nauditi bebi?
Jooj, bas sizim :(
Nemoj se uzrujavati, ja im e coli cijelu trudnoću, prva UK mi nije bila ok već u samom početku, a popila sam prvi atb s 12 tjedana. Prvo sam probala riješiti to pijenjem puno tekućine i čajem. Ako ti nisu simptomi jaki, pij puno i često prazni mjehur. Za bebu nije opasno koliko znam, tebi može bit neugodno i može se upala proširit na bubrege. Predzadnja uk je bila 10 na 4 i još enterokok, niš mi nisu dali. Tek zadnja sterilna
Joj, hvala ti, malo si me umirila, bas sam preplasena :(
Da, procitala sam da se moze prosiriti na bubrege pa me je to jos dodatno unervozilo.
Simptomi mi uopce nisu jaki, jutros malo vise osjetim mjehur.
Koliko se ceka nalaz urinokulture?
Jesi imala simptome?
Drago mi je da ti je sad sve u redu!
Znači ja sam imala nekoliko tjedana e coli 10 na 5 i blage simptome kao što su osjećaj pritiska i učestalo mokrenje. U dogovoru s dr pila sam 10 dana caj od brusnice i ponovila uk i tad mi je dala antibiotik koji s popila čim su mi se dovoljno smanjile mučnine da mogu zadržati tabletu u želucu. Ako ti se simptomi pogoršaju, naravno da ćeš otići na hitnu. Ali neće :-) nitko mi nikad nije rekao da postoji neka opasnost za bebu iako se za koncentraciju 10 na 5 mora popit antibiotik
Fala ti, mila :hug:
Od jucer i ja pijem brusnicu, onu od Encijana, valjda je ta OK.
Sta ti je s disanjem?
Ovisi, meni obično bude gotova unutar pet dana, zadnju sam nosila u srijedu, dobila nalaz na mail u subotu. Baš su me iznenadili, nisam znala da rade subotom. Nosila sam u DZ u baruna Filipovića
A disanje, kako koji dan. Ne pijem više kavu, moglo bi mi to bit i od gastritisa. Tlak je ok, a pon idem na kontrolu pa ću vidjeti
Neugodno :(
Ali odlicno da ti je tlak dobar.
Jos malo i disanje ce ti se uskoro unormaliti ;)
Ja sam zadnju e coli rijesila s d manozom za par dana
Di je ima za kupiti, u ljekarnama?
Isto si je imala u trudnoci?
U postupku sam imala, al taj je bio biokemijska.
Da,u ljekarni. Malo skuplje,al prirodno i pomaze ako je e coli. Moze se i u trudnoci uzimati
Lasica, tusiram ih hladnijom vodom otkad sam ih napipala, a od danas mazem proktenom, ali nije dobro :(
Boli ko sam vrag, taj jedan veliki je jos narastao i sad je velicine ljesnjaka, a pojavilo se i par manjih.
Osjetim ih kad se krecem i sad ni sama ne znam da li da se bez obzira na bol i neugodu nastavim umjereno kretati radi cirkulacije ili da strogo mirujem dok se bolovi ne povuku?
Uh obavezno mirovati..brze ce ti proci jer je za njih i bolje da imaju sto manje cirkulacije. Ja sam tjedan dana lezala bez prestanka malo na jednom malo na drugom boku.. bilo je bas jako tesko jer me kukovi bole od toliko lezanja al bolje ih je sto manje iritirati..zao mi je da ti je tako, moji su bili bas isti takvi, jedan veliki i hrpaa malih-uzas. I nemoj odgadati odlazak na wc koliko god te boli jer je onda pritisak na njih veci pa se dodatno upale..to mi je bila najveca greska.
Dobra stvar je u svemu tome sto mi se od toliko mirovanja cerviks jos produzio, i u petak je bio prvi pregled u ovih 8mj da sam skroz zatvorena. Pa eto, to me malo razveselilo. Ali mi je bilo jako neugodno na pregledu :/
Lasica, super za cerviks! Za svako zlo ipak neko dobro.
Ja jos cekam svoje dobro :D
Nocas sam na hitnoj kirurgiji zavrsila, hemic je nateknuo do epskih razmjera, poljubicastio i neopisivo bolio
Uglavnom, rezbarili su me sinoc i opet jutros, istiskivali krv koja se nakupila u hemoroidu. Nadam se da ce se sada to smiriti.
S vedrije strane, nakon sto mi je ukupno desetak ljudi kopalo po guzici mogu reci da se osjecam nesto spremnija za porod, klistir i ine radosti.
Kad je frka i panika zaista nestane bilo kakva neugoda
Ajoj, baš mi je žao. Nadam se da će te sad prestati mučiti
biska, za oblacniju stranu :( a za vedriju :lool:
Uh...nisam znala da hemoroidi znaju biti tako zeznuti.
Nadam se da ce ti se stanje sad smiriti.
Ajme biska! Dobro da si otisla? Jel jako bolilo to sto su ti radili? Jesi dobila sta za bolove? Hehe super mi je ovo sto za porod kazes :) Koji si ti sad ono tjedan? Ja se bas bojim poroda.
Dali su mi malo lokalnog anestetika injekcijom. Ni to nije bilo cvijece ;)
U tom trenutku kad rezbare ne boli jako ali sve se nadoknadi kad popusti anestetik :(
Sad sam u 30 tt i ja strahujem od poroda osobito jer ih treba dvoje roditi. Bojim se boli al mi je najveci strah da ce porod dugo trajati i da ce nesto poci po zlu s drugim bebekom.
6.9. mi je kontrola pa cu vidjeti s dr kak on razmislja. Iskreno, osobno sam najsklonija carskom jer mi se cini da ce tako malci biti najsigurniji, a ja cu se vec nekako skrpati.
Ajooj, neka sada ce krenuti na bolje! Aha ti imas dvije bebice :) A gdje planiras roditi? Cula sam za dr hafnera na sv duhu da blizanacke trudnoce najcesce salje na carski. Al mislim da svakom dr mozes reci da te jako strah toga i da bi mogao uvaziti zelje s obzirom na blizance.
Na Merkuru cu roditi. Ja cu svakako popricati s dr koji me vodi, pa cemo vidjeti sto on misli. Imam povjerenje u njega pa mi je zbog toga ipak lakse kojim god putem krenuli.
Ti si prvi vrhu liste, jel tako? Sto tebe najvise plasi vezano uz porod?