[nano tvoja župa je Blaz ili si mislila na staru župu? A usput kaj nije gardeland za Mioc bio u ovo doba godine?
Printable View
[nano tvoja župa je Blaz ili si mislila na staru župu? A usput kaj nije gardeland za Mioc bio u ovo doba godine?
Ne znam kako se birao Gardaland.
Moja je isto bila nekoliko puta prije, ali je htjela opet.
No, jednodnevni izlet se birao onako kako sam već pisala.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ja sam shvatila da je cijela generacija išla u Gardeland, nije li to previše da svi idu na jedno mjesto?
Jelena, da Blaž. Mislim da je bilo 60 eura, ukljucena je bila i ulaznica, i misa, Forka ;)
Nano u koje doba godine? Mogu i ljudi iz drugih župa?
Budem i ja povremeno bacila oko pa ako će biti vremena možda se pridruzimo
S obzirom da su sva dosadašnja forumaška djeca završila u MIOC-u, i da znamo već puno informaciju o toj školi, možda je vrijeme da krenu novi vjetrovi. 8-)
Ima li u sljedećoj generaciji srednjoškolaca zainteresiranih za opće gimnazije, jezične...?
Zamijetila sam da je u ovoj 2016/2017 generaciji viši raspon bodova od prvih do zadnjih upisanih (upisivali su se u neke škole npr. 16., 4. i sa 75 bodova), dok su prošle godine imali puno viši prag (78)...
Nisam detaljno proučavala, jer nemam uvid u sve podatke. Za sad nemamo problem s bodovima, ali završni razred je pred nama, tako da može još svašta biti do kraja ...
:)
No, za manje od dvije godine i ja ću imati dijete koje sigurno neće u MIOC - tak da ću opet moći "blebetati" i pisati
Moj nije u miocu ali je 4ro iz njegovog razreda tamo
Mislim da je to stvar kritične mase, jer ima par ljudi koji razmjenjuju informacije. Ali ne kužim - kad smo se KrisZg i ja raspisale o Ruđeru, nitko nije mislio da nekoga ugrožavamo, a isto smo razvezle jer smo imale zajedničku temu. Sigurno nije baš svakoga to zanimalo.
Potpis na Peterlin.
Zašto sad ne pišete o drugim školama?!?
Niti vam itko brani, niti itko piše o Miocu, ali tema miruje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo mene zanima ŠPU, odnosno Škola za primijenjenu umjetnost, obzirom da mi je totalna nepoznanica, pa ako netko ima dijete tamo ili se sprema, zanimalo bi me svako iskustvo.
Recimo vidim da škola ima prijemni, ali onda opet upise (i prijemni?) nakon prvog razreda.
Prijemni nakon prvog razreda? Kao dodatna selekcija po smjerovima?
Tako je. Evo tu ima na dnu stranice i popis smjerova: http://ss-primijenjenaumjetnostidiza...skole.hr/upisi
Direktno iskustvo nemam, ali školska kolegica mog starijeg je sad tamo u drugom razredu, ne znam točno koji smjer. Njezina mama je rekla nakon prvog razreda da su opći predmeti manje zahtjevni od osnovne škole, da ona to rješava "lijevom nogom" što je i cilj - ostaje dosta vremena da se bave crtanjem i slikanjem. To je škola iz koje se ide na akademije - likovnu ili glazbenu, a tako je koncipirana i nastava.
Hm da, pretpostavljam da nisu svi smjerovi jednako atraktivni.
Ja imam puno iskustva sa ŠPUD-ovcima, i klincima i profesorima, sa gotovo svih smjerova :)
Mislim da je grafički smjer najpopularniji i u pravilu tamo dolaze najbolji učenici.
Međutim, i na drugim smjerovima ima izvrsne djece i izvrsnih profesora.
Što se tiče same škole u njoj vlada jedan dosta ležeran odnos prema svemu.
Što je divno, jer je atmosfera vrlo opuštena.
Klinci su sjajni, neki od njih iznimno talentirani, znam neke koji su uspješni i na akademiji i bit će zasigurno poznati umjetnici.
Neki su posve prosječni, a ima i onih kojima se ništa ne da... Klasika.
Za profesore, barem one s kojima sam dolazila u kontakt, imam sve pohvale :)
Ajde baš mi je drago to čuti, ja nemam baš nikakvog iskustva s tom školom, niti posrednog (osim što je MM išao u glazbeni razred, znači samo na opće predmete, ali to je bilo stvarno u davnoj prošlosti)
Išao je u Križanićevu, pa onda u ŠPU, ali ne sjeća se koje je koliko trajalo (a nije puno niti dolazio :mrgreen: )
Mi bi neku info o medicinskoj, mlinarska ili vinogradska. Ima li ovdje roditelja tamosnjih polaznika? Zanima me i je li nastava jedno ili dvosmjenska?
Kolegi sin ide u vinogradsku medicinsku Koja traje 5 godina
Kolegica mi potvrdila da je najatraktivniji graficki smjer a da ce njena kcer na dizajn interijera.
to je baš čudno, očekivala bih da je najatraktivniji slikarski smjer.
U svakom slučaju, ne mogu uopće naći koji je konkretni program te škole, ali sam našla program pulske škole za primijenjenu umjetnost i ufffffff - to je stvarno škola sa minimalnom količinom općih predmeta
ako mi kći stvarno bude htjela ići u tu školu teško će mi se biti s tim pomiriti, moram priznati
Baš je tako. Pisala sam o tome negdje prošle godine.
Imala sam ja sličnu dilemu jer je moj mlađi htio ići u srednju glazbenu + glazbeni smjer u umjetničkoj školi, ali je njegova prof. harmonike rekla da NIKAKO ne dajemo dijete u tu školu ako postoji i najmanja mogućnost da se predomisli i ne nastavi školovanje na muzičkoj akademiji. Na sreću. Jer moj mlađi je odustao i od srednje glazbene, pa bi ovo bio totalni promašaj...
Inače, njega je tamo vuklo društvo (susjeda se upisala, vršnjakinja mog starijeg sina) ali je djevojka brzo shvatila da to nije ono što je htjela, pa se nakon samo 2-3 tjedna prebacila u Križanićevu i nastavila redovnu gimnaziju zajedno sa srednjom glazbenom školom.
ja sigurno imam predrasude :D ali se isto ne bih mirila. naročito ako joj škola ide i ima ok ocjene. u stvari, sve bih učinila da utječem na izbor :lool:
sin od frendice je upisao riječki špur, prolazio jedva s nekakvom trojkom u osnovnoj, imao je i popravke, a i još je ponašanje problematično. i super odluka bila (a nije da je imao baš neki izbor), iako i dalje ima problema i s tim minimalnim količinama općih predmeta.
Ja progutam knedlu svaki put kad moja sedmašica nabaci da će upisati primjenjenu. Zanima je likovna umjetnost i nemam ništa protiv da se razvija u tom smjeru, dapače, već sedam godina je, financijski i logistički, podržavam u tome. Kći naših prijatelja je završila primjenjenu (u ZG), sad je druga godina faksa, smjer tekstilni dizajn. Bila je oduševljena srednjom školom, s faksom je isto uglavnom zadovoljna. Sve je to super, ali meni je prva misao i važan kriterij kod izbora zanimanja koliko se ta struka traži na tržištu rada :/. Naravno, ako dijete zapne za nešto, nema smisla nego ga podržati u tome. Ali, još se uvijek nadam da će se ova moja predomisliti...
Meni je tu najveći strah da dijete nije dovoljno talentirano da nastavi dalje u tom smjeru - jer znam takve slučajeve - a ta škola ne daje dovoljno znanja za drugi smjer.
Ali što možeš nego podržati što dijete želi. Osim nadati se da će se predomisliti :mrgreen: