Bravo, curke, sretno i dalje!
lasice, nisam cula za to, ali fora zvuci :mrgreen:
Ja jos cekam prve dodire moje princeze :heart: Pitam se hocu li ih odmah prepoznati.
Printable View
Bravo, curke, sretno i dalje!
lasice, nisam cula za to, ali fora zvuci :mrgreen:
Ja jos cekam prve dodire moje princeze :heart: Pitam se hocu li ih odmah prepoznati.
Nisam nikad nista cula iz trbuha, a ovo mi je 5. puta da sam trudna
Napisala sam kilometarski post pa mi se izbrisao. Uglavnom cestitam Mala ribo i sretnooo!!!
Ashirweya molim te kad ces stavljati listu ispravi mi na 30.1.
Zadnjih par dana kad duze hodam , a to je cesto jer obavljam shoping za skolarce, mi se desava da imam ceste kontrakcije i pritisak na mjehur. Cak me i po noci probudila bol od kontrakcije. Zabrinulo me to a pregled imam tek za 2 tj. Jel se to i vama desava? Sad sam u 19.tj.
aishwarya 22.9.2017 / (Ž)
lasica1234 01.10.2017 / (Ž)
biska 4.11. 2017. /(Ž), (M)
Argente 17.11. 2017./ ()
snelly85 24.11.2017 / (Ž)
glow 24.11.2017 / (Ž)
Ovan 15.12.2017 / ()
bubekica 17.12.2017 / (M)
JUHU 20.12.2017 / (Ž)
ivancica_001 25.12.2017. / ()
minic 30.12.2017 / ()
MonaLi 31.12.2017 / (M)
Vrci 4.1.2018 / (Ž)
željkica 10.1.2018 / (M)
Eci 30.1.2018 / (Ž)
pak 30.1.2018. / (M)
martinaP 9.2.2018. /(Ž)
Optimist 25.2. 2018. / (Ž)
Hadasa 3.3.2018. / (), ()
miuta821 9.4.2018. / ()
mono111 10.4.2018. / ()
MalaRiba 21.4.2018. / ()
Hvala! Zapravo skuzila sam da me zaboli pri promjeni polozaja. Jutros kad sam ustala iz kreveta me bolilo 5 min. Jel moguce da su to ligamenti?
Joj mono, koje krasne vijesti :) :) :)
Meni bi isto nakon svakog uzv-a pala planina sa srca, pa bi bila mirna neko vrijeme, a onda bi opet pocela brinuti.
Kad sam krvarila, imala sam potrebu cesce provjeriti je li sve ok, srecom imam divnu soc. ginekologicu koja me razumjela pa bi nas 2 bacile oko nabrzaka kad bi mi razina stresa postala previsoka.
Tako sa mi je jako drago da i ti nailazis na razumijevanje, to toliko mnogo znaci :)
Vrlo vjerojatno su ligamenti, svakakvi su bolovi za očekivati, pogotovo ako si aktivna. Imala sam i ja te neke kontrakcije ili pritisak dolje između 20. i 27. tjedna otprilike, jednom sam čak otišla i na hitnu, znači da je bilo skroz neugodno. Sve je bilo ok, ctg nije očitavao trudove
cure hvala!
mono, super! :-) Evo da te i ja malo umirim - i ja gotovo da nemam nikakvih simptoma (koje sam imala u 4. i 5. tjednu dakle na samom početku), ništa me na 'rošta' dolje, grudi više nisu jako jako natečene, ne spava mi se jako, nemam mučnine... a plodić raste! Tako da eto, nema pravila.
Cure da vas pitam, naručila sam folate iz HR (naručit ću i s iHerba ali dok ovi ne stignu...). ispunila neku kontakt formu i to je to - nisam dobila nikakav mail, niti obavijest o terminu isporuke. Se sjećate vi cure koje ste naručivale folate sa stranice folicplus? Planiram vaditi i homocistein, ima u Ri privatno za 250 kn (ni jučer me dr nije slao na to iako sam ga pitala, nekako je prešao preko toga). Koliko se čekaju nalazi?
E da, i trudnoću ću izgleda voditi u bolnici, kod (valjda smijem napisati) dr. Finderlea, zbog prijašnja 4 spontana, a kod svog ću obavljati krvne nalaze, doznake i slčno. Iako radim, i plairam do daljnjega, jer radim uredski tip posla.
Evo da i ovdje prijavim. Bila sam na uvz (morfologija ploda) i mjerenje vrata maternice u Ljubljani. Imam dovoljno plodne vode, sve je u redu koliko se moze uvz vidjeti. Curica ima 244 g, a decko 308 g (19 tj). Vrat maternice je 4.53 cm. Kaze dr da je to dosta dugacko i da ne moram vise koristiti utrogestan (jeee) i da ne trebam na serklazu (jeee). Narucila me ponovno za 3 tj ( mjerenje rasta ploda), ali mislim da ne bih isla. Ovo sad smo platili 125 eura.
Molim komentare i zanima me da li bih trebala ici na neke posebne uvz (osim kod svoje dr u domu zdravlja). Kad se ide na 3d? I zbog cega?
Marijaxy super za nalaz i drzim fige do kraja.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Marijaxy, vazan uzv pregled je tzv veliki anomaly scan koji se obavlja izmedju 20 i 22 tt.
Za blizanacku trudnocu njega bi bilo najpametnije napraviti u 22 tt, tako su bar meni rekli i tako sam ga i obavila u bolnici u kojoj planiram roditi, na obicnom uzv aparatu. Niti jednom nisam isla na 3D ili 4D uzv.
Veliki anomaly ide od 18-22 tt tako da moguće da je to već Marijaxy obavila.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Pak, citam sad sto je anomaly scan, pa izgleda da je to to. Mjerenje glave, gledala srce, bubrege... upisivala parametre, puno toga. Sve na kraju normal i odlucila sam da se vise necu brinuti oko toga. Bar cu pokusati, he he ..
MalaRiba-čestitam i dobrodošla,želim ti urednu i ugodnu trudnoću.
Mono- drago mi je zbog tebe,super je što su te umirili i što su doktori i sestre tako dragi . Neka sve drugo bude u redu :-)
Ja sam jučer bila ne pregledu, sutra sam 14tt...nisam još čula otkucaje i još mi nije ni jednom moj socijalni ginić nije pokazao bebe na ekranu,samo mi isprinta sliku i jedva odgovori na moja pitanja. Ne moram ni reći da sam jako razočarana,uspjela sam dobiti i lekciju jer sam dobila 3kg,izgleda da ću morati malo smanjiti te lubenice.
Bebači su inaće oko 8cm...okrenuti su jedan prema drugome...nešto predivno.
Poslao me je u Petrovu na Triplle test i dobila sam željezo,rekao mi je da se za to ne naručuje nego samo dođem ujutro od 13 do 15.09.Cure iz Zagreba koji dan bi preporučile da dugo ne čekam...hvala
Ajme meni Hadasa, ma mijenjaj tog bezobraznika! I nemoj se brinuti oko kila. Ja sam dobila nekih 5 prije 10tt, nema tu pravila. Nosis dvije bebe na kraju krajeva, da si dobila manje, moglo bi se reci da si zapravo izgubila jer ti se vec povecao i volumen krvi, formirale se posteljice, povecala maternica... A i bebe su tu. Molim te, ne izgladnjuj se. Sjecam se tog perioda, bila sam gladna ko vuk. A glad je stala iza 28-30tt,kad su kile skoro pa prestale rasti.
I moji su bili stalno nos uz nos, divno :love:
Marija, s obzirom na blizanacku trudnocu koja je pocela tako kako je pocela, ja bi na tvom mjestu isla minimalno svaka 4 tjedna, a ako ima problema i cesce, pogotovo zbog cerviksa.
N meni se ne čini 3 kg puno. Jedi lubenice koliko ti srce želi!
Hadasa, znam da si pisala da u svom mjestu nemas bas nekog izbora, ali ima li ijedan drugi, humaniji ginekolog od ovog tvog?
Taj kod kojeg ides je katastrofa.
Mozda bi neki drugi bio pristupacniji?
Pa bar je najmanje sto je mogao pustiti ti da cujes srceko i okrenuti ekran.
Kilaza ti je sasvim okej, i ja sam dobila 2 kg, gin. je rekao da je to sve skolski. Mislim da ima utjecaja i nasa stimulacija i utrici u tom prvotnom dobivanju na kilazi.
ajme Hasad ja sam dobila 2 kg do 6 tt :-) sama stimulacija, utrogestani i ostalo. Pusti budalu i nastavi tamanit vrtal - ionako jos malo pa nestalo!
Sybila nemas pojma koliko si me usrecila s ovom informacijom o smanjenju apetita :lol:
Cestitke MalaRiba na pridruzivanju na listi!
Hvala cure,eto ja zbilja ne znam što sam ja tom čovjeku u prošlom životu napravila,ali izgleda da me ne voli,uvijek je sa mnom izrazito neljubazan i podsmjehiva se dok bilo što pitam. Kod ginekologa idem od svoje 18-te godina,išla sam kod jednog divnog starijeg doktora koji je na žalost umro. Ovome sam pripala po socijalu,postoje još dva ali ni jedan ne upisuje pacijente,tako da hoću neću moram izdurati. Veći mi je stres susresti se sa njim ,nego što će mi reći. Nekima je odličan i vole ga,ali čim ste malo kompliciraniji slučaj nema ni malo strpljenja i savjeta,a ljuti se ako odeš specijalistu. Za postupak sam se jedva izborila,tomu je uvijek bio problem nešto napisati i svaki neuspjeh je njemu bio problem zbog tih par papira,a ne meni koja to prolazi. Suosjećanje i ljudskost velika nula,i žao mi je zbog toga. Ja sam ušla s viškom kila,i svaki put me je opominjao. Pazim što jedem,trudim se jesti raznovrsno i zdravo,ali sad sam trudna ne mislim na dijetu,pogotovo ako mi je krvna slika u redu. Uvijek neke prepreke kod mene,ali nema veze i to će prijeći samo da malci budu zdravi,s njim ću već izaći na kraj :uteg:
Hadasa ja sam do 14 TT dobila 5 kg od cega 4 do 10 TT. Isto su mi rekli da pripazim malo sa voćem i sada sam sasvim ok.Nikakve drame nije gin radila.
Moja soc gin i ja nemamo zajednički jezik i ja sam je odmah tražila uputnicu za vođenje trudnoće u bolnici i tamo sam od prvog pregleda. Ako ti ne paše gin traži da se vodis u bolnici ako ti to odgovara
Hadasa,
Kao da pises iskustvo mene s mojim socijalnim ! Srecom, ne idem kod njega uopce, isla sam na briseve nedavno ajmo to reci a prije toga ne pamtim.
Pisem mu mailove kad mi treba neki recept ali od prve nismo pronasli zajednicki jezik.
On je jednom prilikom i sam rekao, da ni nemam sto raditi kod njega, neka idem u bolnicu kod specijalista, sto je i istina !
Tako da sve vodim u Petrovoj i ne kanim kod njega ici, ali ga inace cure hvale, ima dobre kritike ajmo to tako reci....
Kao sto su ti cure napisale, probaj promijeniti gin.ako ikako mozes, sjecam se onog tvog komentara kad je izjavio da su za sada oba dva blizanca ziva !.mislim stvarno uzas !
Marijaxy, super za bebe !!!
Ee cure, moj mir ne traje dugo...napisala sam bar par dana, ali eto gadno sam se prevarila...vec dns mi je opet krv krenula, necu ici nigdje jedino ako se ne pojava !
Moja draga prijateljica Lasica mi je posudila na kratko baby watcher, nisam cula otkucaje ali mi ih je u par navrata ocitao na ekranu, neki su bili i oko 200 pa znam sigurno da to nisu moji, pa sam bar malo mirnija radi toga..znam da je prerano ali bar da mi se svaki dan prikaze na ekranu....bar na sekundu !
Tako da...moj mir traje jedan dan !
Sybila, naravno da cu ici kod dr i cesce od 4 tj, samo necu u Lj do koje mi treba 3 h i potrosim dosta novaca (zadnji put 125eura). A cerviks je dosta dugacak (4.5 cm) sto me umirilo, nisam u rizicnoj skupini.
Marijaxy svakako se prebaci negdje bliže kod gina
Sjedenje i duge vožnje ionako nisu dobre za cervix. Moj je kraći od tvoga za centimetar i dr je rekla da je to ok. Ja ionako izbjegavam sjedenje jer me od početka počne boliti ako duže sjedim. Frajer se vrti stalno nisko dosta pa mi se stvara pritisak.
Drage moje, bas sam zabrinuta nesto citav dan, puna sam strahova. Danas i jucer me boli glava, puca, citav dan. Tlak sam mjerila 1000x i 100/60. Ja sam se zabrinula jer sam inace visokotlakas da mi nece poceti skakati jer sam citavu trudnocu imala do 90/60.
Vrag mi nedade mira i citala o niskonosecoj trudnoci ( jer je imam, a jedan gin kaze da imam placentu previu a drugi kaze da nemam) jer sam imala danas smedju tackicu na gacicama i sad imam hiljadu strahova jer sam tek 22.sedmica.
Bila sam kod dr.na 4D i hB sve je ok sa bebom, ali ona kaze da moram primati inekcije antikoagulanasa jer imam mutirajuci gen G44(tako nesto) a hematolog kaze da ne moram jos poceti dok ne ponovim sve nalaze jer mi neki Leiden gen nije mutirajuci pa nemam 100% trombofiliju( a nalazi ce biti gotovi sa nasom procedurom za 2 mjeseca). Sta da radim? Koga da slusam? Ovaj prvi gin kaze da mozda i nije dobro da primam antikoagulanse radi navodne placente previe, a ova dr.kaze da nemam tu pl.previu i da mi je grlic ocuvan 5.1 cm i da nisko nosim.
Strah me je sad svega...glavobolje, tlaka, niske trudnoce,trombofilije, preeklampsije
Lamy - ne znam za ostalo, ali dijagnoza placente previe se može dati tek u 28.tjednu trudnoće, ja imam posteljicu naprijed nisko i doktor mi je objasnio da će maternica rasti i posteljica se pomicati sa njom, tome se nadamo jel...
Pak, imam ja ginekologa tu u gradu gdje zivim. U Lj sam isla na bolji uvz nego sto ga imaju u Domu zdravlja. I normalno idem dva puta mjesecno kod svoje ginekologice. Ovo u Lj je bilo samo dodatno.
Hvala cure svima,i hvala na savjetu,doktore na odjelu znam i svi su mi draži od mojega.Budem drugi put pitala,ako skupim snage.Nisam osoba za konflikte,a on je poprilčno nabrušen uvijek..ma koga fućka sada :-x
Puno lakše mi je u ovom drugom tromjesječju,čak se i tlak smirio....ali promjene vremena,uh osjećam se kao svoja baka koja je uvijek znala kad će kiša :-)
Cure znam da nije tema ali ova je najaktivnija pa da pitam.
Gdje mogu pronac grudnjak za dojenje ali za velike grudi,cca 100/d ili e?
U mulleru nema :-(
Snelly, ako si u zg, imas u Jurisicevoj Anitu. Drze super kvalitetne grudnjake i badice u velikim velicinama, a vidjela sam da imaju i slatke grudnjake za dojenje.
Par ducana nize je i Triumph, mogli bi i oni imati.
U oba ducana su cijene paprene, ali mene Triumph nikad nije iznevjerio po pitanju kvalitete, pa mi nije krivo platiti vise.
Bili su nedavno u Lidlu grudnjaci za dojenje, uzela sam 2, isto E kosarice ali mislim da je 85 ili 90 bio najveci opseg prsnog kosa
Ja sam prosli tjedan uzela u HMu na Cvjetnom. Imaju veliki izbor. Po 100 kn je jedan a dva u paru 180kn.
snelly, ne znam za velike grudnjake, ali ja sam u 7. mj. u Woman secretu kupila grudnjake snizene sa 155 kn na 30.
Mozda ih ima jos pa da znate, nisu bili izlozeni, pitajte.
Hvala curke :-)
Nisam znala da hm na cvjetnom ima trudnicki odjel :-)
I ja sam uzela u HM, preudobni su mi, ali ja imam male sise pa nisam gledala za velike :) uzela sam 2 komada za 180kn i uzela sam si u Oysho jedan onak malo ljepsi, taj jedan je bio 200kn. Tad jos nisam znala da ima u Hm
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo opet mene s nekim čudnim simptomima,jučer stavila zadnji utrić,danas neki roznasti iscjedak ali bez krvi. Cijelu noć nisam spavala jer me užasno boli,baš pika zdjelica ali samo s lijeve strane,masiram,mazuckam,jedno vrijeme je ok i onda opet boli. Boli me više gore iznad boka,sa strane od leđa,čak dok ležim više,nego dok stojim.Spavam uglavnom na boku,jer na leđima ne mogu dugo izdrzati. Znam da se sad zdjelica širi,ali ovo mi je nekako previsoko i preintezivno,nikad predaha.
Hadasa,
Mozda bi ipak trebala nastaviti s Utrogestanima.
Znas da sam i ja pisala da je meni znala ici kao roza krv, u vise navrata, i onda bi si ja povecala dozu Utrica, i dodala i Duphastone uz to i prestalo bi.
Svakako mislim da bi trebala stavljati utrogestane, tko ti ih je ukinuo?? Neke cure stavljaju cijelu T, a pogotovo bi i ti trebala s blizancima.
Ja cu vjerovatno isto cijelu T stavljati i piti Duphastone.
Ginekolog mi je ukinuo ,bilo je zbilja sve ok.A vise ih ni nemam,mogu ga jedino sutra nazvati i pitati. Duphastone imam doma,mogla bi popiti jedan.Jedino ova bol mi je totalno nepoznata i taman si malo mira našla i opet nešto . Ne bih bas na hitnu,ali ako nemam izbora budem išla .
Ma znam da je sve ok bilo, ali opet...i kad je sve ok cure uzimaju Utrogestane do kraja.
Ne znam !
Mozda da u Petrovu posaljes mail pa ih pitas za savjet??
Mislim da se kod mpo rijetko kada ukida utrogestane, cak i Lasica kojoj je prirodna T i dalje koristi utrogestane.
Ja bi svakako na tvom mjestu popila Duphastone.
Hvala Mono...sutra zovem ovog svojeg,sve je sad stalo,ali zbilja sam se uplašila . I bol je popustila,muž je malo masirao leđa. Nadam se da sve bude ok.
Ma sigurno je sve ok.
Javi bas sto ti je rekao !