-
Soda bikarbona se ne preporuca u trudnoci. Jesi probala sa bademima ili kefirom?
Aish da li je i tebi trbuh brzo narastao u ovoj t? Moj je kao da sam bar mj dana vise trudna.
Meni su prestale kontrakcije, mozda od Mg, ne znam. U elevitu ga je malo, mislim oko 50 mg.
U ovoj t se uzasno bojim svega i bas mi je i neugodno pred dr jer mi je peta trudnoca pa bi mogla i znati neke stvari i simptome koji su normalni , ali ne mogu si pomoci. Valjda sto vise znas, vise se i bojis.
-
dominikslatki,
to te bole kruzni ligamenti maternice koji ju vezu za prepone, a kako ona raste i pomice se gore oni se natezu.
Najcesce se javlja bol pri kasljanju i naglom ustajanju. Kad kasljes ili kises pokusaj se malo zgrbiti prema koljenima.
Ja sam primijetila da mi bol ovisi cak i o strani na kojoj spavam, tj ako predugo budem na "zabranjenom" desnom boku me taj cijeli dan boli desna strana. A utjece mi i punoca debelog crijeva, bol barem djelomicno popusti nakon stolice.
Inace imam krute ligamente pogotovo u nogama pa zasto bi s ovima bilo drugacije? :-)
-
U svim mi je trudnoćama, osim u prvoj, trbuh brzo narastao. Meni je to zbog dijastaze, pa sam već u trećem izgledala kao u šestom, ali se onda malo popuni. Da nije tako, vozila bih ga u tačkama sad :-)
Meni je treće tromjesječje bilo lakše što se tiče kontrakcija nego prva dva, ja sam zapravo stalno imala neki pritisak, zatezanje i tek kad se maternica podigla mi je postalo lakše. Vjerojatno i zato što se beba okrenula glavom prema dolje. Prave pravcate BH do prije tjedan dana jedva da sam i osjetila. Sad ih već ima i ne pijem magnezij.
Koliko si ti sad trudna Eci?
-
Za sodu ne znam ali meni bademi u koje se svi kunu nisu nimalo pomogli. Jedino sto mi pomaze je mineralna voda (ja od svega dobim zgaravicu, pa cak i od obicne vode). Doktor mi je rekao da smijem uzeti Reduflux ali ni on nije nešto previše pomogao... Dakle, moj svijet je mineralna...
-
snelly, koliko znam, mozes piti sodu, kupi u ljekarni.
Jesi probala Rennie? Za njega su mi ginekolozi potvrdili da se smije. Smije se i Gastal, ali on ima aluminija pa bolje Rennie.
I vidi i ovo sto spominje aish.
mono, ne mozes sprijeciti curkanje utrica, neapsorbirani dio (kapsula) mora izaci van. Ali mora biti bijelo, ne smedje.
-
Snelly, meni su rekli pomijesati jabucni ocat (ali domaci) s vodom i popiti za zgaravicu.. jos nisam probala. Btw ni meni bademi ne pomazu. Optimist, mislim da mono ima taj smedi iscjedak jer se od krvi nakupljene unutra od pucanja tih zilica, utric oboji..
-
Da, da, to sam i napisala u prethodnom postu, ali i ovo za inace curkanje utrica da je ne brine, jer je normalno da malo iscuri.
-
Optimist i Lasica,
Da, moze biti i to, ali mi je rekla i moja i ova na hitnoj da se neki put moze i od utrogestana biti takav smedji iscjedak, ako se slucajno ozlijedi pri stavljanju...tako mi je rekla...ne znam
-
To se i meni dogodilo kada sam stavljala vaginalete. Valjda sam se ogrebla pa je malo krvarilo, a kad se krv pomjesa sa tim rastopljenim izgleda kao da je ima puno.
Sada sam 20.tj. Isto tako mi je iskocio trbuh odmah, a sad mi se cini da stagnira.
Aish sto je to dijastaza?
-
Mono, ja nekako mislim da ce se tebi sve to stabilizirati kad se formira posteljica. Mislim, to je proces koji traje naravno. Koji si sad tt i da li primjecujes da se krvarenje nesto smanjilo u odnosu na period prije par tjedana ili je nepromijenjeno?
-
Biska,
Sad sam 10 tt tocno !
Pa ovako, uvijek ta roza krv, tj.friska krv valjda samo iscuri, tj.pojavi se i traje mozda sveukupno pa ne znam sad, mozda sat vremena recimo, ali se uvijek odmah spremam jer ne znam kakva je to krv i uvijek se uplasim jako...i.onda valjda taj ostatak prijedje u smedji iscjedak koji traje mozda taj dan i iduci, ali se u tragovima pojavljuje...
Sto me sad zabrinulo, nakon uzv je prestala roza krv i nista se nije pojavljivalo vise, dok navecer usred noci je bas krenula rijetka smedja krv, to mi nije jos tako bilo, i onda je to trajalo mislim cijeli iduci dan i dan nakon se pojavila ta sukrvica, skoro crne boje, kao zilice neke izgledaju...nemam pojma
-
Hej cure,ja neznam prepoznat bh kontrakcije? Kvragu stvarno pojma nemam,nekad kad lezim vidim trbuh kako se vidno pretvara u izbocinu na neku stranu,ne boli me to a izgleda mi kao da se beba ugnjezdila pa se smiri ta kugla,a nekad osjetim ujutro kad lezim u krevetu da me pocne bolit kao da cu dobit,e to me izludi pocnem vrtit u glavi da se mozda otvaram,ugl hodam kao po jajima svih ovih 5 i pol mj::cry::cry:
-
I imam iskustvo ako ce nekom mozda pomoc,u 8 tjednu sam prokrvarila,odletila u bolnicu i rekli su mi da je hematom oko plodovih ovoja,sa strane,nekih mjesec i pol je to ponalo smedje islo,uzimala sam duphastone,i smirilo se,odvratno je jer stalno trcis na wc ato vjerujem da je vecina radila koji su se susreli sa ovim problemom,i non stop si pod tenzijom sta se desava... ali prodje
-
pozdrav jos jednom svim curama koliko vas ima na ovoj temi
-
Eci, dijastaza rektusa - nisu mi se vratili trbušni mišići nakon trudnoće, ostao mi je razmak od tri prsta. Uvijek imam trbuh, a kad pojedem izgledam kao da sam trudna. Nisam baš nešto uspjela popraviti stanje vježbom
-
Allegra, bh budu stvrdnut trbuh, cijeli ili dio. Ja neke osjetim, neke ne. Osjetim najcesce ako mijenjam polozaj pa bude kao da imas balon :-) dok su bezbolne, neredovite i prestaju tj ne pojacavaju se, bezopasne su, odnosno normalne su. Neke maternice su osjetljivije, kao i misici nekih ljudi.
-
Mono, i meni ti je vrlo slicno bilo skoro do 12 tt. Krv u svim bojama i oblicima svakodnevno, pa se s priblizavanjem 12 tjedna to polako smanjivalo i smirivalo.
Nadam se da ce i tebi biti tako :)
-
Bubekica puno ti hvala na odgovoru,onda izgleda znam sto je to :) ne desava mi se cesto to jednom ili ni jednom u danu i ne bojim se toga ja sam stekla dojam(prije) kao da se beba namjesta :) a to ustvari kontrakcija
Mene cesce love kao menstrualni bolovi,nisu jaki ali doboljno da me isprepada i da krenem razvijat filmove :(
-
Biska,
Iskreno se nadam da ce i kod mene to prestati ! Tnxxxx
-
Allegra a koliko si sad trudna?
Mene grcevi slicni menstrualnima znaju uloviti od probave.
U prvim tromjesecju su oni uobicajeni zbog rasta maternice, ali da mi sad krenu nevezano uz probavu uplasila bih se da nisu trudovi. Ja sam sad 26+2.
-
Trudna sam 22 + tjedana,imas pravo primjetila sam u zadnje vrijeme da me zna probava zezat,budem napuhana,neovisno koja hrana....ali u zadnje vrijeme nakon budjenja lezim i osjecam te bolove,i odmah ispanicarim kontam sta je sad?! Evo otvaram se! Psiho! Ti si taman mjesec dana ispred mene :) ali djelujes mi puno mirnija od mene,divim se svim zenama koje puno mirnije nekako prihvacaju te neke "problemcice"
-
Djelujem, ti si dobro rekla :lol:
Imam dobrog sedativno djelujuceg ginica koji mi neda da panicarim.
-
mono, evo i ovdje, sretno sutra i da sto prije odahnes :ghug:
-
-
I to je super! Kod mene ugl zategnute face,sturi odgovori,pa i ja ostanem mutava...pa tu maltretiram zene pitanjima i podpitanjima ufff
-
Allegra to sam i ja primjetila, ti neki bolovi koji me plase su od probave, nakon wc-a nestanu. Ali jako mi je tesko razlikovati te bolove i kontrakcije. Znaju mi bas biti bolne nakon sto piskim, ne kuzim zasto.
I nisam znala da kontrakcije mogu biti i na dijelu maternice, mislila sam da se to beba gura.
Sretno sutra na pregledu i sve pitaj sta te zanima, nesto moraju odgovoriti.
-
Eci,nocu se znam ustat,unutra sve kao da ce se raspast...boli! Napuhana,vrlo nezgodno... citala sam po netu zene cesto spominju takve ili elicne tegobe. Predpostavljam da je i tebi ovo prva beba i da se "navikavas" divim se zenama koje krenu sa trudnocom nekako skolski uredno,bez komplikacija. Eto nazalost nisam imala takvu srecu.
-
Optimist i cure,
Bila sam na uzv ! Srce kuca, plod opet manji za 3 dana, crl 2,92 sto odg.za 9 + 5, a ja sam 10 + 1.
Cak je mjerila i iz drugog kuta i cak je manji ispao.
No moje pitanje i strah glasi ovako : bas je dugo trazila otkucaje, mislim ja kako uvijek zurim u taj uzv i gledam i vec znam kako treba izgledati....proslo je sigurno 15 tak sek kako bi nasla otkucaje i to iz odredjenog kuta...znaci ne moram vam ni reci da sam protrnula kad sam vidjela na ekranu da nista ne kuca.....znaci uzasan osjecaj !
I.onda je pronasla i vidjela sam da vibrira.
Da li je normalno da tako dugo trazi?? Meni se to cinila kao cijela vjecnost....!!!!
Inace, prije, cim bi stavila tu sondu vidjela sam otkucaje....!
Da li je i vama tako bilo da su trazili otkucaje???
Mislim netko ce misliti da stvarno nisam normalna, i kad onak citam sto sam sad napisala i nisam bas :/ ali toliko sam prestravljena da jednostavno sve me toliko prestrasi, zabrine......
-
I jos nesto !
Znaci samo jednom, sam dns vidjela otkucaje, ona he gledala ostale stvari, valjda hematome ili nesto....ali nije vise vibriralo !
Znaci svega na par sek...ne bi li uvijek trebalo e
-
Se vidjeti?
Sorry, slucajno sam pritisla posalji predhodnu poruku nedovrsenu :/
-
Mono 111 ma ja mislim da je ustvari sve ok,to trazenje otkucaja koliko sam
Ja shvatila svog doktora je trazenje frekvencije na uzv,i meni se to desavalo,zato doktorica nije nista spominjala jer to nije problem,sto se tice tih dana uvjek kazu minus plus par dana je skroz ok,a bitno je da nema
Hematoma ili slicnih stvarinda ti zadaju probleme,bit ce to ok vidjet ces :)
-
Mono, otkucaja ili ima ili nema, mislim da možeš biti mirna što se toga tiče. A ako plod napreduje ujednačeno iz tjedna u tjedan, i to je dobro. Kakve su bile mjere na prošlom uzv? Je li ga radila ista dr? Meni je bio plod par dana veći, a onda je radila druga dr pa je ispao točno za amenoreju. Isto u ranim tjednima (jesam i ja sam razbijala glavu je li to ok ili ne, išla sam hitno jer sam prokrvarila). I na kraju, je li dr što komentirala? Ja svaki put tražim potvrdu kad je gotovo, pitam je li sve u redu
-
mono, sve je to okej :) Ako ga je nakon 15 sec. nasla da kuca, onda je sigurno kucalo i prije :)
I to svih tih 15. sec.
Bebac ti se normalno razvija, i prosli put su mjere bile za par dana manje, ali to je sve tako normalno. Vidis da je iz drugog kuta bio manji. Mozda bi iz nekog drugog kuta bio veci ;)
-
Cure koje ste u stalni radni odnos. Molim vas recite mi bila sam u 8mj na godišnjem 2tj.poslje sam na komplikacijma. Danas ni je sjela placa 1600kn.inace placa je 3200.da li je to uredu. Hvala na odg.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
-
Pola plaće za pola mjeseca, to je OK. Ostatak će ti isplatit HZZO
-
Cure,
Ovako.
Prosli put, u subb sam bila na hitnoj, znaci druga dokt.i drugi aparat i razlika je bila 4 dana, znaci plod je bio manji za 4 dana, crl 2,32 sto odg 9 + 0 i dns znaci srijeda crl 2,80 mislim sto odgovara 9 + 5, znaci on se kao razvija i dalje...samo je manji...
Dokt.je prvo znaci trazila otkucaje, znaci nije ih bilo odmah....i rekla je etooo kuca, sve je to kao ok...ali nije se dugo zadrzala na gledanju otkucaja nego svega par sek....i to je to...
Onda je i dalje gledala okolne stvari....i vise nije kucalo...tj.nije se vidjelo, samo iz tog kuta su se vidjeli otkucaji..iskreno, nisam ni vidjela da se plod mice, ne znam da li se tako rano mice...??
Optimist, mjerila je plod iz vise kuteva, i drugi put kad je izmjerila je rekla da je sad jos manji, jer valjda stvarno zavisi kut ! Tako da je prilozila sliku sa ovim vecim mjerama, 9 + 5.
Ne bi li se cijelo vrijeme trebalo srce prikazati na uzv i dok druge stvari trazi?? Pa nije plod sad velik ne znam ni ja.koliko da se ne moze odmah vidjeti ???!!
Jako, alj jako sam.zabrinutaaaaa
-
Nemoj si to raditi, srce kuca, plod se razvija. Misli na to. Ne znam ti odgovoriti na ostalo, plod je jako mali, ako gleda i traži hematom, pretpostavljam da izađe "iz kadra".
-
Ma sve ti to ovisi kako je smjesten plod, meni je jednom tako gledala sa vaginalnim pa nije mogla naci otkucaje i slabo se vidjelo , onda je gledala sa vanjskom sondom i vidjelo se sve super. Da nesto ne stima sigurno bi ti to i rekla. Ne brini i uzivaj u trudnoci.
-
Mono, smiri se. Kaj bi vise gledala otkucaje? Ili kuca ili ne kuca. Odstupanja za par dana gore-dolje su beznacajna, mjere su samo procjena, vise ili manje precizna.
-
Koliko se ja sjecam, ne vide se otkucaji cijelo vrijeme
Pogleda ih i ode dalje
A odstupanja za koji dan su uobicajena
Probaj se malo skulirati, iako znam da ti je tesko