Za kamilicu sam ja cula da ne smijem
Malina se ne preporucuje prije 30tt jer kao moze potaknut porod
Printable View
Za kamilicu sam ja cula da ne smijem
Malina se ne preporucuje prije 30tt jer kao moze potaknut porod
Hvala na informacijama! Necu ni ja bez da pitam doktoricu, al kad ja na nesto zabrijem moram barem razmisljati i njuskati o tome, ako vec ne djelovati. Citala sam da se nikako ne preporuca prije 13. tjedna, a i tada u minimalnoj dozi, a pri kraju i 2-3 puta vise.
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
Ni kamilica se ne smije?? Ma daj??/nisam znala.
Koji se smiju??
Mislim da je kopriva ok.
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
Čajevi od plodova su ok, za lišće treba vidjeti, kako koji. U svakom slučaju ne treba pretjerivati.
Rooibos se sigurno smije. A i dosta drugih, pogotovo vocnih.
Curke,jedno paranoicno pitanje,kako izgleda kad curka plodna voda?
Koliko je to kolicinski?
Primjetila sam sad navecer na gacicama vlaznu fleku.
Ne znam jel moguce da je iscjedak?
Bez mirisa je i prozirno....
Pojačani iscjedak je sasvim normalan, meni se par puta dogodilo da iscuri i prijeđe na hlače čak. Bez mirisa, ljepljiv i pobijeli kad se osuši (sorry na opisu). Ako si i dalje zabrinuta, savjet tu s foruma: stavi tamnu krpu i hodaj naokolo pola sata. ako je krpa nakon toga suha, najvjerojatnije nije plodna voda
Više me puta uhvatila panika jer je iscjedak bio baš obilan, ali sve je bilo ok, nije bila infekcija ni plodna voda
Tnx cure !
Ma ni ne pijem cajeve bas...ali ako se prehladim.ili sl.da znam !
Snelly,
Koji si sad tjedan?? Uvijek mozes.otici na pregled ako sumnjas...
Danas 30.tt,za sad se vise nista nije pojavilo....
Vidjet cu sutra kako ce bit,pa ako se ponovi odo ja na pregled.
Jel moguce uopce da plodna voda curi,a ja sam skroz zatvorena?
Cerviks 44mm.
To odma idem na hitnu ili kod svoje dr?
Koliko ja znam, plodna voda bi nezaustavljivo curila, bez obzira na količinu. Tako da je odlično što više nema iscjetka. Mislim da je hitna bolji izbor ako još uvijek sumnjaš, ne znam što može tvoja ginekologica napraviti. Koliko sam čitala, nije to lako utvrditi, ako se radi o visokom prsnuću vodenjaka i minimalnom curenju plodne vode.
Ali kod tebe je sigurno iscjedak :-) Kad se samo sjetim koliko je mene nasekirao. Nisu mi na pregledu nikad ništa radili osim mjerenja plodne vode koje je uvijek bilo u normalnim količinama. I odokativno mjerenje količine sluzi u rodnici
Evo mene sa zacepljenim nosom, grloboljom i malo kasljanja :( a malac zdrav, tko zna od kud sam to pobrala
Snelly mene je to cesto znalo zabrinjavati.. ali citala sam da ako je u pitanju plodna voda da bi trebalo malo curnuti svaki put kad se napnes..ako se to ne dogada, vjerojatno je samo iscjedak..meni zna biti toliko jak da mi mlazic krene nakon tusiranja npr dok se jos nisam obukla. A prekinula sam i utrice prije tjedan dana.
Evo mene s pregleda, posteljica se malo podigla al i dalje je nisko,bebac veci za 2 tjedna, ostalo sve super!
Pokrio je okice rukicama bas mi je to bilo slatko .
Zeljkice super za slatkisa :) jel to dr rekao sto za mirovanje il secer? Bas ti veliki bebac, napredan malac :)
Navodno ima u dm-u za kupiti neke uloske koji imaju indikator za plodnu vodu. A i ginekolozi.imaju trakicu indikator. U svakoj trudnoci sam jednom isla na hitnu jer sam mislila da mi curi.
Zeljkica super za pregled i bebicu.
Ja se sad spremam na pregled nakon duuuga 4 tj. Jedva sam docekala a sad me strah otici da mi nebi nesto lose rekla . Ludaca
Nije nista ,zeza me da jedem samo blitvu jer da ce i ovaj bit od 7 kg :lol: (prvi se rodio velik)
Eci sretno na pregledu!
Bilo je super, sve je ok, zatvorena, beba 350 g, sva mjerenja za 20tt, mase i rita se. Sad cu biti bez brige 3 dana pa onda opet... E da i moram na OGGT, urinokulturu, kontrolne briseve itd, nece mi biti dosadno...
Eci,
Super !!!!
Cure,
Kad ste vi radile briseve u T?? U kojem tjednu je to pozeljno napraviti??
Znaci ja sam briseve radila netom prije postupka, mislim u 6 mjesecu, ali se panicno izmedju ostalog bojim i nekih bakterija....vec sam pitala svoju dokt.pa je rekla da sumnja da je kod mene neka bakterija koja bi mogla spontani izazvati, ali to ne moze ona znati...da li je tako??
Brisevi su mi bili uredni, ali posto stavljam utrogestan ipak bi htjela provjeriti...za svaki slucaj...
Da li da odmah radim iza 12 tt??
Eci, super!
mono, ne znam, meni jos nije spominjao briseve, a sljedeci uzv imam s punih 19 tt. Znaci, do 20 tt nista, mozda mi sad kaze da ih napravimo, iako ne znam kakva je procedura s brisevima.
Mozda po urednom iscjetku i asimptomima znaju da je OK?
S tim da sam ja ipak prst kojim sam gurala utrice dodatno nakon pranja ocistila alkoholom ili Octeniseptom.
Eci super za pregled, sad uzivaj koji dan pa onda opet brige !
Evo cure ja imam pitanje..cijelo popodne me svako malo zaboli u donjem dijelu leda i prosiri se naprijed na trbuh..trbuh se ne stvrdne! Ujutro sam bila na pregledu i zatvorena sam. Mislite li da bi ovo mogao biti pocetak necega ili je to samo nesto bezveze.. nisam u panici, 37.sam tjedan i cak bih htjela da krene. Necu naravno na hitnu dok se ne pojaca, ali me samo zanima dal se mozda blizi moja srecica? :) :*
Koliko znam,pred porod je samo obvezan bris na bhsb (strep b). Ostalo se preporuca,al nije da kazu da treba i kad. Ovisi o ginekolozima
Ja sam briseve radila pred postupak na jesen. I onda sad u lipnju s 11tt jer sam krvarila pa da vidimo dal je sve ok
Ja sam ih radila na pocetku t, iza prvog pregleda i sad na sredini opet jer sam imala neku bakteriju pa da prekontroliramo dal je otisla. A u prijasnjim t ih nisam radila uopce. Mislim da to ovisi o ginekologu.
Zaboravila sam napisati da sam briseve radila pred postupak.
Ja zadnje dane sizim jer mi se beba rijetko javlja, i to njezno. Taman bila krenula s lupanjima i sad smireno. Cak sam opet babywatcher koristila
Nikad mira...
Hvala sybila.. nesto je drugacije nego inace. Ali znam da nije jos tu :(
Ali mozda se spusta ili tako nesto, jer mi je do sada jako visoko bila..mozda to osjetim. Jedva cekam!
Vrci, meni je zadnjih dana puno mirnija po noci nego do sada..kao da ih ovo kisno vrijeme uspavljuje.
Cure,u kojem tjednu se radi bris na streptokok b?
Iduca kontrola mi je u 32.tt,dr mi nije nista napomenuo da ce mi tad napravit bris,a pretpostavljam da je to zadnja kontrola kod njega i da je iduca u trudnickoj ambulanti?!
Ja sam ga radila u 36.tjednu
radi se tek od 36.tjedna
Ja jedva gutam koliko me grlo boli :( nos je ok, kasljam minimalno,al grlo... Isla pastile ne pomazu, idem trazit propolis sprej
I moje su cure pokupile u školi virozu :-( Ja pak imam herpes ispod nosa i u nosu, sad vidim da se pojavljuje i na usnici. Ovakva šugava neću moć ni poljubit bebu, a ak poberem virozu od cura, jackpot
I moj malac se nakasljava,al za sad je relativno ok.
Ajoj,a sto smijes za herpes u trudnoci? To znam da skoro nista ne ide.
Mažem sikapurom, al neće proći do poroda, bojim se. još se i širi. malo mi je imunitet u banani. Hoćeš li ići za grlo doktoru?
Tnx cure !
Pitati cu dokt.jos sad kad budem isla za tjedan i pol...
Ako ne, budem ih privatno izvadila, da budem mirna ! Ne mogu i ne zelim u strahu biti i radi toga...
Mozete li mi reci, ako ih vadim privatno- koje tocno da napravim??
Klamidiju necu jer ju nemam sigurno, nego Uroplazma / Mikoplazma / bakterioloski / anaerobi - aerobi??
Ne znam razliku izmedju ovih anaeroba i aeroba? Sto trebam od tog izvaditi??
Ja sam briseve radila pred postupak i onda na 16 tt kada smo ušli u sigurnu zonu.
Moja gin nije bila za pretjerano prckanje obzirom na krvarenje,hematom i izgubljenog twinsa
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk