Jel' ko gledao koje recentne blockbustere? Gledala bih Sjevernjaka, da malo pasem oči na glavnom glumcu, ali ne bih ako je sasvim negledljivo :)?
Printable View
Jel' ko gledao koje recentne blockbustere? Gledala bih Sjevernjaka, da malo pasem oči na glavnom glumcu, ali ne bih ako je sasvim negledljivo :)?
Sjecanja ubojice, gledali u kinu, meni odlican, jako dobra glumacka postava, nema klasicnih "rupa" u scenariju koje svako malo uocim u americkim filmovima. Preporucam.
Everything everywhere all at once - jeste gledali?
Kad sam vidjela da je o multiversima, bojala sam se da će bit jedan od onih filmova koji sebe shvaćaju jako ozbiljno, nisam očekivala da ću se toliko nasmijat. Meni baš sve skupa odličan i originalan film, a naslov savršeno opisuje što se događa
"Trokut tuge" - preporučam. Volim sve od tog režisera, ovaj mi je nešto lošiji od prvog njegovog koji sam gledala (Force Majeure), ali bolji od Kvadrata. Uživala sam.
"The swimmers" na Netflixu. https://www.imdb.com/title/tt8745676/
Po istinitoj priči o sestrama Yusri i Sari Mardini i njihovom fascinantnom putu. Teško mi je napisati nešto više, a da ne spojlam film.
Moje svesrdne preporuke.
Film koji slavi hrabrost, ustrajnost, humanost... ali i koji je podsjetnik svima nama da su "drugi i drugačiji" uvijek isti kao mi, s istim željama, težnjama, strahovima, nadama.
Mislim da je idealno pogledati ga s djecom (ne premalom, jer ćete morati objašnjavati neke stvari, ali s tinejdžerima svakako). Ako mene pitate, to je film o superherojima i smatram da uči i nas i našu djecu kako biti bolji ljudi.
Gledala "The Menu" tj. "Meni" - OK, ali bolji mi je "Trokut tuge", a donekle je ista tema, iako je jedan upakiran u crni humor, a drugi u horor.
Odgledala i "Sigurno mjesto". Mislim da će loše proći kao kandidat za Oscara. Ne mogu reći da je loš film, ali pati od svih problema istočnoevropske kinematografije (ma što to sad značilo). Što to meni znači - predug, prespor, teško se uživjeti osim u drugoj polovini filma. Mislim da je takav da ga može razumjeti i doživjeti samo netko tko se suočio s problemom suicida i/ili psihičke bolesti vrlo blisko ili tko je bio ovisan o "uslugama" hrv. (ili nekog drugog istočnoeuropskog) zdravstvenog ili policijskog sustava. Režiser kao glavni glumac mi je nekako najlošija karika. Glumac koji glumi brata je meni odličan (Goran Marković). Ono što odlično prikazuje je nemoć da okolina uopće shvati veličinu problema, nemoć da se dobije informacija od zdravstvenog sustava, zdravstveni sustav koji se shvaća kao neprijateljski i bešćutan i spor i nemoćan zbog tog manjka komunikacije, a isto takva i policija. Doduše, možda je to i tema - taj sukob unutarnjeg vapaja i zida sporosti i nezainteresiranosti i onoga "a bože moj, činimo sve što možemo". Ali ipak mislim da je to prilično hermetično i dosta karakteristično za "ove prostore". Vuče malo po atmosferi na terezu37, koja je meni osobno bolji film, ali isto komoran i shvatiljiv samo na "ovim prostorima" (skučena uloga žene).
Ovih praznika uspjela sam pogledati dva odlična domaća filma u kinu. Jedan je "Stric", o kojem se puno pisalo u medijima, i koji je stvarno izvrstan, iako prilično neugodne atmosfere (što i jest cilj kod takvih filmova). Savršena psihološka drama.
Drugi je "Garbura", i taj mi se jako svidio. Za razliku od "Strica", koji ipak ima atmosferu horora, "Garbura" je čisti realizam, opisuje, da citiram Juricu Pavičića, "Dalmaciju od koje obično okrećemo glavu". Dečki koji glume glavne uloge su fenomenalni.
U kinu je bilo vrlo malo ljudi taj dan, iako je film tek bio počeo igrati, tako da mi se čini da će relativno brzo sići s repertoara :|
Mene je oduševio film "Leto kad sam naučila leteti". Kao dječji film, a meni tako "životni", ja sam se baš isplakala. Mojoj djeci nije bilo jasno.
Nisu prošli ratnu priču (koju se dotaknulo vrlo decentno u filmu), pa im nije bilo jasno šta je meni.
Film mi je odličan.:heart:
A znaš da je odgovor kakav si mi sami definiramo. U mom filmu u glavi ga je zadržala i napravila je ono što je naumila (zašto bi inače onaj maneken glavni lik panično trčao kroz šumu, a mislim da je to zadnji kadar). Dakle, ja sam to tako odvrtila, ali moguće je i drugačije tumačenje, pa uključivo da je Abigail ozlijeđena i da on trči zapravo zbog Abigail (highly u mojoj glavi highly unlikely, ali ono... sto ljudi, sto viđenja).
Tanja_b,
Jel bi Garbura bila dobar izbor za nas romantične zaljubljenike u Dalmaciju?:mrgreen:
Stiže film o Oppenheimeru, to je otac nuklearne bombe (nažalost i danas vrlo aktualne prijetnje). Nolana ne volim, ali ovo ne mogu dočekati. Tek srpanj iduće godine.
Jel itko od vas gledao novog Avatara? Od odraslih čujem da je predug i previše akcije, ima li dojmova možda?
Nema kraja, odnosno kraj je točno onakav kakav jest. Da je autor htio drugačije završiti film napravio bi tako. Nema odgovora što je bilo poslije, tvoj doživljaj filma će ti dati odgovor, to je jedino važno. Možda dobijemo odgovor ako naprave nastavak ili američku verziju koja bi se zvala npr. Trokut sreće.
Hvala na odgovorima :)
Ja ne volim takve interaktivne krajeve ni u čemu, ono, ako pričaš priču, dovrši ju, nemoj meni prepuštati da pogađam koja je poruka.
Baš bi ga pogledala. Jel ga ima na Netflixu ili HBO-u , jel možda znaš?
Iako sumnjam da će me otrijezniti.:mrgreen:
Nema. Ima ga u kinima. Sutra, npr., u Kinoteci ;)
(ima ga i u komercijalnim kinima)
Da, to je roman Jasminke Petrović za koji sam slučajno čula pregledavajući Booksine stranice, a kako smo u to vrijeme išli u Beograd, onda sam je tamo i nabavila. Prava šteta da ta knjiga nije dostupna i hrvatskoj djeci/omladini jer je zbilja riječ o prvoklasnom tinejdžerskom romanu, odlično napisanom, duhovitom, suvislom, na pravoj razini za tu dob. Knjiga nudi dosta više od filma.
(npr. samo iz filma meni uopće ne bi bilo jasno odakle mu takav naslov - u knjizi je vrlo jasna aluzija na roman "Galeb Jonathan Livingston" koji se provlači kao leitmotiv)
Tko se želi dobro nasmijati nek pogleda Nobody na Netflixu. Nisam baš ništa očekivala a film me jako ugodno iznenadio.
The Pale Blue Eye, 2022
Vrlo je lijepo sjeo, mada nisam fan detektivskih filmova. Christian Bale i sporedni glumac koji glumi Edgar Alan Poa su briljirali. U cjelini sve u svemu vrijedi pogledati.
Joj pogledala The Menu, bolestan film. Osjećaj poslije filma uf...da sam znala ne bih ga ni pogledala.
Ja sam htjela pogledati, pa ipak zapela na Wednesday (nije mi žao).
Isto sam mislila s djetetom gledati :)
Sad vidim da nisam spominjala na temi Unbearable weight of massive talent, to mi je baš dobra komedija bila
Za razliku od Glass Onion, koji mi je skroz bezveze
a preko vikenda sam pogledala Girl, interrupted, iz devedesetih. Izbacio mi ga Netflix, a kako sam ga prvi put gledala još u srednjoj školi, zanimalo me kako ću ga sada doživit, sad mi je naravno, puno jasniji, i onako, neloš film
Ja sam na Netflixu pogledala The Wonder sa Florence Pugh, prilično zanimljiv film. Pogledala sam i Ljubavnik Lady Chatterley sa Emmom Corrin (Lady Diana iz 3. i 4. sezone Krune), ona je stvarno jako dobra u tom filmu, glumac koji glumi Mellorsa tak, film naravno obiluje scenama seksa i mislim da je prilično dobra ekranizacija. I kad smo već kod Lady Diane pogledala sam i film Spencer koji mi je iznenađujuće dobar.