VAŽNO!!! Sumnjiva mi je krema Vipyuderm.
Izvor:
http://forum.roditeljportal.com/foru...id=144&start=1
Citat:
Hteo bih da upozorim sve korisnike foruma ekcem da paze na prevaru takozvanog "doktora" Visnjića koji "valja" kremu protiv dečijeg ekcema zvanu Vipyuderm. Naime od NikoleJ sa našeg foruma sam saznao za njega i otišao računejući da je to prirodan preparat na biljnoj bazi bez kortikosteroida. Telefonom sam pitao sestru i još jednom na prvom pregledu da li krema ima steroide i dobio sam odlučan negativan odgovor. Čiča "doktor" nam je pričao 55 min na raznorazne teme tako da na pitanje da li krema ima steroide reče: 0.00 procenta! Mazali mi mast na rizik 10 dana. Posle 3-4 dana ekcem se povukao. Meni sumnjivo. Odemo na kontrolni pregled a čiča kaže: eckem izlečen!? Pogledam ga ja u oči i pitam odlučno imalo oštrije da li krema ima steroide jer mi je sumljivo da ekcem prođe za tri dana. On kaže: ima 0.0026 procenata. Prošli put nije pominjao treću i četvrtu decimalu. Još jednom sam ispao magarac i ovoj zemlji prevaranata. Naknadno sam saznao od jedne profesorke sa farmaceutskog fakulteta i jednog docenta sa VMA da Višnjićeva krema ima potentne steroide. Tako je to kad vam daju preparate iz fijoka. Ne znam samo kakva mu je motivacija za taj sumnjiv posao jer su mu cene pristojne. Verovatno je umislio da je veliki mag. Država i njene institucije bi napokon morale da nas zaštite od ovakvih tipova pošto očito da nismo sami sposobni za to.
Mi se i dalje borimo protiv ekcema samo prevencijom i negom i strpljenjem i verujemo da će to doneti rezultate. Čarobni štapići očito ne postoje!
Doktoru Višnjiću želim sve o.k. ali morao bih u svojim godinama da bude svestan odgovornosti koju nosi.
Pozdrav svima puno sreće u rešavanju zdravstvenih problema vaše dece.
Drugi izvor:
http://www.freepatentsonline.com/5004736.html
Citat:
The invention refers to the obtaining of the preparation for the treatment of the skin disease psoriasis. The object of the invention is a medicinal agent based on two corticosteroids, salicylates and antibiotics which clear the skin from psoriasis effectively, the most quickly and without endangering the integrity of healthy organs and skin regions and relapses approximate to zero point. The procedure according to the invention consists of the preparation of emulsion consisting of previously sterilized oil phase and water, to which are then added solutions of the active ingredients in such a way that all the phases are completed according to the order principle of ingredient stability to specified temperatures.