-
Bok cure svima od srca želim uspjeh u Pragu.
I ja sam krvarila prije postupka, no sve je prošlo ok.
Kao što sam napisala, sa IVF sam počela 2000.g(prije su me operirali do besvijesti).
Iako mlada u Zagrebu nisam uspjela, ni na VV, ni u IVF ni na Sv Duhu, ali i Maribor je bio pušiona.
Sada u 46oj godini trudna sam sa blizancima iz prve u Pragu.
Good luck!!!
-
Hotel bukiran, putovnice spremne, sve dogovoreno. Fali mi još nesto sitno lijekova, ali valjda će se i to rijesiti. Sad treba dočekati slijedeci ciklus i čekati Božić da se porodimo ;)
-
Simicv :-)))))))))) sad imam jos vise nade.....nadam se da su pravi carobnjaci u pragu i da nece kod mene pogrijesiti:-))))
-
simicv prekrasno i inspirativno
izgleda da će meni punkcija pasti subotu ili nedelju i sada razmišljam (paranoično) dal je bolje malo pomaknuti početak stimulacije pa da bude u ponedjeljak
-
Ee i ja sam sebi sve ljepo isplanirala,i pila duphaston da menga dode kad ja hocu i evo danas trebala doci da se sutra pikam i nje nema....i sad me frka....pila sam ih dva mjeseca i menga mi dolazila 5. dan kako prestanem piti a sad...panika me pocinje hvatati...
-
tratincice i moj je takav bio pocetak s gonalima,pa sam poslala mail da pitam dr kad da se pikam i rekao je da je najbolje od 12-14 h.sad neznam ti odluci kad ces ali uvjek radi u isto vrijeme...
linalena nema veze kad ti spada punkcija,oni ti rade i sub i ned. meni je u ned.spala punkcija,a moze ti se desiti da ti produze jedan dan protokol i eto ga,zato pikanje skolski kako pise...
-
Drage Prazanke....koliko mogu vidjeti po vecini postova, Prag je destinacija vecinom za donacije js ili sp? (ispravite me ako sam u krivu), pa me interesuje kakvi su rezultati generalno za npr. idiopate poput mene i supruga sa 2 neuspjesne VTO...bolje od MB ili...? Koliko se ceka izmedju postupaka min. Da li vec nakon neuspjeha iz MB iz ovog mjeseca u Prag mogu doci na red za par mjeseci? I da, pominjete ako se ne varam 2 klinike..koja ima bolje rezultate i kakva su iskustva pokusavalica na jednoj odnosno drugoj knici? Hvala svim saborkama za korisne info...
-
Maja, ja sam bila na konzultacijama u klinici Pronatal u Pragu (radi se o donaciji jajne stanice) na termin se inače nakon razgovora čeka oko 6 mj. (barem je meni tako rečeno). Dosad imam pozitivna iskustva s njima, i jako brzo odgovaraju na mail.
-
maja, zbog zakona u hr puno parova ide u prag u redovne postupke, imas na prvoj strani podatke za obje klinike pa im se javi, u pfc se ipak manje ceka
-
Rominka, kad krećete? Treba još koja info na pp?
-
Očekujem da bi trebala krenuti s protokolom 25.2., zatim 9 dan trebam odraditi folikulometriju i sutradan ujutro bi krenuli, znači 6.3. Nadam se da ćemo stići taj dan u Prag, eventualno bi krenuli i 5-tog. Pitala sam Mirnu, ali još mi nije odgovorila, koliko vremena imam nakon štoperice za doći u prag? rezervirala sam hotel, najavila na poslu da me nema. ne znam kada se otvara bolovanje? kad krenemo u prag ili nakon tranfera?
-
Rominka, ne mora ti taj 9. dan već biti štoperica, inače štoperica "drži" 36 sati.
-
koliko sam shvatila, o uzv ovisi kad ide štoperica? da li mi je možda bolje uzv obaviti 8 dan da ne fulamo? jer, imam problema sa bolnicom (ne žele me primiti i moram moljakati one divne sestre) a zbilja mi se ne da s nikim svadjati jer ne želim si takav start. moje bebe zaslužuju mirno more :)
-
meni su u pfc rekli da pričekamo sa štopericom dok folikuli nebudu 18-20mm
8dan ću na UZV a već me strah kako ću reagirati jer smo dosta povećali dozu gonala a još i menopure dodali
krvarenje je prestalo i sutra idem napraviti urino kulturu, zadnja pretraga, onda samo sve nalaze skupiti
i u utorak kod drR u Vili na kontrolu
ak je OK u srijedu krećemo sa stimulacijom, ja se namjeravam pikati ujutro
-
Ipak idemo avionom, 2350kn ×2 =4700, letili bi u petak 10.2 i pretpostavljam da bi punkcija bila u subotu 11.2 ili nedelju
a sada da Vas malo gnjavim, lakše mi je nakon kaj nekog gnjavim
sutra 16dc kontrola, ak je OK (a uvijek je bilo OK)
17dc (1.2)počinjem sa stimulacijom
dan |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
gonali |
4 |
4 |
3 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
|
|
menopuri |
|
|
|
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
|
|
malo me frka jer mi se čini jača stimulacija pogotovo ova na početku od 4kom a onda još dodatak menopura
dosada sam primala 28gonala (13dana stimulacije) i 27 gonala (12dana stimulacije)
zapravo me brine da ne dođemo prekasno a opet došli bi 10ti dan
svi nalazi naprav ljeni sada ih samo još skupiti, da jedino možda trombofilija neće biti gotova jer nemaju preparata
i da, napravila sam EKG ali ne i pregled, dakle samo imam traku iz aparata, jel to dost???
sretno nam Svima i plodno bilo
-
Ja sam morala obavit kardiološki pregled, ali je to povezano s mojom dijagnozom, pa...
puno, puno sreće sa zahvatom, još sitno brojiš :-)
-
Pozdrav cure....evo da se i ja malo javim.... spremam se na FET,deveti dan sam na estrofemu i u srijedu na ultrazvuk pa ćemo vidjeti kad ću put pod noge via Prag...,vjerojatno za vikend..dakle ima nas malo više gore u ove hladne dane,mi idemo autom nadam se da će ceste biti prohodne i bez zastoja..pozzz
-
Drage curke...pozdrav vam svima.Nije me bilo dugo ovdje i malo sam pregledala i vidim bilo je ovdje predivnih događanja i svima od srca čestitam na svakoj prinovi.Nažalost za one koji su u toku...moram vam reći da kod mene nije sve završilo najbolje.Dobila sam krvarenje i nakon ležanja u bolnici i mirovanja su mi zaustavili krvarenje no kasnije na uzv-u se vidjelo da se ne razvija kako je trebalo i morala sam na kiretažu. Što da vam kažem .....i duša i srce su mi krvarili.....još se oporavljam no što se može,valjda je tako moralo biti. Svima vama koji putujete ili ste u fazi isčekivanja želim puno više sreće.Pozdrav svima od mene.
-
draga venera, mislila sam na tebe ove dane, kako nam se ne javljaš, i jako jako mi je žao čitati ovakve vijesti, drži se!
-
Mara hvala ti..... ma znam tko god prolazi sve ovo što mi ovdje znamo i prolazimo ne može a da ga ne zaboli i da ne suosjeća u punini.....ali što bih valjda je tako moralo biti.
Ndam se da si mi ti dobro i da te sve dobro prati?
-
venera, jako mi je žao što je tako završilo. odtuguj, odboluj, držite se i doći će vaš trenutak - jer i to tako mora biti
-
venera3 iskreno mi je žao a i psujem ko kočijaš (ja si nemrem pomoć), veliki ti zagrljaj i pusa u rumen obraz
a ja eto da javim krećem, ujutro 4 gonala
-
-
Evo da ja prijavim prvo pikanje..i mogu samo reci da se i dalje bojim igle kao vraga!! I ne znam tko ce me pikati kad odem u prag jer mislim da se previse bojim da bi se sama...a muz mi nije od pomoci jer je gori od mene...
Jel znate mozda dal bi bila ludost ici u pfc na pikanje? Da njih zamolim...jer se stvarno bojim...
Putujemo u petak:-))))
-
tratincice pratim te, kasnim 1 dan al ćemo mi tek sljedeći petak avionom
i naravno da ih možeš zamoliti da te piknu
-
Da..mi smo tamo u biti 6.d.c. na ultrazvuku..moramo malo ranije zbog spermiograma..moramo skupiti materijala;-)
Jel ti dolazis pred punkciju u Prag?
Meni bi u biti punkcija trebala biti negdje iduci cetvrtak..
Onda super za pikanje,bas cu ih sad pitati da se rijesim te brige:-)
-
mi dolazimo u petak i 11dan pretpostavljamo da će biti i punkcija a to bi bilo u subotu, a možda nedelju
u kojem ste vi hotelu?
-
Zaboravila si...u Parku:)
Uh mene dere strasna nervoza i uzbudjenje!!
Danas mi treci dan menge i jako slabo..skoro nikako..inace bude jaca..je to zbog nervoze?? Nadam se da se nije nesto poremetilo...
Ti se sama pikas..super za hrabrost a i lakse je tako..ja sebi dodatno zakomplicirala...
Znaci pratimo se u postupku;-))
-
baš kada mi stižemo je Park zauzet, možemo ili ić u drugi hotel ili jednu noć biti negdje drugdje i onda se preseliti u Park
ne znamo kako je u Belvedere, jer ako smo dobro shvatili u njemu nema interneta u soboma, a to nam je presudno
-
Pozdrav svima!Nisam pisala često ali sigurno ima onih koji će se me sjetiti.Javljam vam dragi moji da sam 21.01.rodila našeg malog anđela Petra.:-)Hvala vam svima koji ste dijelili svoja iskustva,savjete a posebna zahvala ide dobroj vili ovog foruma Mare41 koja je uvijek bila spremna da pomogne.
-
tika, draga, čestitke od srca cijeloj obitelji, a malom Petru dobrodošlica!!:-D
-
Čestitke na bebici!!!!
Cure koje se spremate uskoro za Prag, želim vam svu sreću svijeta da uspijete u najljepšem cilju koji nas svih spaja! Nadam se dobrim vijestima :-)
-
čestitke malom Petru, mami i tati!!!:-D
-
cure, pitala bih nešto....osjećam se loše, gripozno, mislim da će mer cistitis uhvatiti...smijem li piti antibiotike sada pred postupak? ne znam što da radim?!
-
Rominka, smiju antibiotici sad, prije i za vrijeme, nakon transfera ne bi trebalo.
-
joj, mare hvala ti! sutra idem do dr, pa da znam. nije mi drago sada poboljevati, ali ako odmah reagiram, onda bi trebalo biti sve ok. ne bih voljela da nam propadne ovaj termin...
-
:klap:tika08 čestitke od srca na malenom!!!!!
-
divan početak veljače :( dobila sam neki sumamed, moram slikati pluća jer dr sumnja na početak upale....uglavnom, bolovanje, mirovanje, antibiotik i čekati da se situacija da se poboljša....
-
uh, rominka, jel to znači da odađate? brzo ozdravljenje želim!
-
Rominka, nadam se da neće biti potrebno odgađati zahvat, vidjela sam da jučer nisi ništa pisala što je dr rekao pa sam baš i htjela pitati...Brzo ozdravljenje, nadam se da će antibiotik sad brzo pomoći!