Predobro.
Pojedini transparenti su mi odlični.
https://www.jutarnji.hr/kultura/art/...odara-15302466
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Predobro.
Pojedini transparenti su mi odlični.
https://www.jutarnji.hr/kultura/art/...odara-15302466
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prosvjed ekipa nikako da reagira i napravi neki prosvjed protiv kupovine djece iz Zambije od ocajnih majki koje prodaju svoju djecu radi teske neimastine i siromastva.
Nakon svih svastarija protiv kojih su prosvjedovali, ta tema nikako da dodje na red. Hm.
Eto, to je taj moment iz komentara, kad nemaš dobar argument ZA, uvijek se može potegnuti kupovina djece iz Zambije. Jer ne samo da je vjerojatno da su se ti parovi otputili tamo zbog krijumčarenja za pedofilski lanac, to je, ako ih pitaš, potpuno sigurno.
Naprosto je dirljiva briga za očajne majke, dok bi istodobno bilo idealno da ljude njihove boje kože nikad ne vidimo, bar ne u Zagrebu.
Ma da, to je već danima argument. Kao i onaj vrlo česti komentar: a jel može onda protuprosvjed i na gej paradi? :roll:
Samo sam čekala kad će netko Zambiju povući.
Nego, hoće netko danas na prosvjed za uvođenje više reda u zdravstveni sustav?
Ja sam mislila da ću sama, na kraju ipak imam pratnju mm-a- kaže on prijatelju "ma moram s njom, znaš kakvi su ti ljevičri, nemaju trunke poštovanja prema privatnom vlasništvu":lol:
Ne, jer to nije goruci problem u RH.
Hm, da - kako kome, rekla bih.
Menščini da je najbitniji bubnjar i transmuskarac da ne velim ekstenzivno trabunjanje o Mozemo,kao da su organizatori izleta u Zambiju. Jer-briga za jadnu africku djecu. Uostalom, ta dogadanja su iz moje perspektive kombinacija disfunkcionalnog sustava RH i privatnih nemoralnih poteza pojedinaca i to ne samo ove osmorke.
Taman cu se jos time baviti dok ordo iuris i ekipa pokusavaju normalizirati protuustavne ideje. Jok.
Prosvjed HND-a ne mogu u potpunosti potržati. Prosvjed za bolje zdravstvo apsolutno, ali u ovom prosvjedu se nije pridružio HUBOL, HNK, nego kreće isključivo od HND-a. Novinarstvo je dio problema COVID-a svojim davanjem "jednakog glasa" avaksima i raznim redikulima, a i opasnim ljudima s agendom. Kako ja to vidim, oni su ovo stanje u društvu nažalost pomogli tkati, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, jer su iza njih uglavnom profitne korporacije kojima su u većini tzv. "vijesti" samo vehicle za prodaju reklama, a što više kontroverzi, to bolje. Ako dobro shvaćam, Mišak je još uvijek na HRT programu (a za to još i pretplatu plaćamo). Jutarnji piše članke o apiterapiji itd. itd. Kako ja to vidim, njegova smrt je bila sprječiva cijepljenjem, a bojim se da su raznorazni članci powered by brojni novinari pogodovali buci u kanalu. Bojim se da ga niti najbolja hitna ne bi spasila jednom kad je krenula citokinska oluja, a bio je još i posebno osjetljiv i zbog toga baš kandidat za cijepljenje. Bezobrazluk i grezoću hitne ne amenujem. A propos Mišaka: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e!/657249.aspx.
HNK = HLK. Tako da, što se mene tiče, prosvjed novinara bi trebao biti neki interni prosvjed same struke za podizanje kvalitete unutar te struke. Ovo što su napravili s intervjuom od Kaića - od toga nema gore. Tako da, pogledaj dom svoj novinarski, nažalost.
A ne ne. Ista ekipa prosvjeduje za svaku p...ju koja se dogadja u svijetu, od rezanja kose za zene iz Irana, klecanja za crnu rasu, klimatskih prosvjeda Grete Thunberg, pa sve do domacih zbivanja, ali, eto, bas se ovo preskocilo. Iako je TO ono sto se dogadja danas, u stvarnosti, a ne Gilead.
I naprosto je fascinantna lakoca kojom se preko ovog prelazi i sprjecava se svaki pokusaj da se ova tema u potpunosti istrazi, obradi i ponudi javnosti upravo argumentima da je desnica, eto, jedva docekala.
Nisam jedva docekala, nego sam tom sutnjom i usutkivanjem dobila jos jednu potvrdu da je moje misljenje o ljevicarskom woke miljeu sasvim ispravno.
I da, Svimbalo, nemam nista protiv crne rase koja sece Zagrebom. Odrasla sam u multikulturalnoj sredini. Ali, to, dakako, ti nikada neces moci razumjeti.
I neka i prosvjeda i protuprosvjeda. Bogu hvala, demokratsko smo drustvo, sto se mene tice, neka svatko iz svog kvarta vjesa transparente kakve god hoce. Kleci, moli, reze kosu, sta god hoce.
"To" je kriminal tipican za taj kontinent,otprilike kao isporuke oruzja u Liberiju ili Angolu, izrabljivanje domace radne snage u rudnicima rijetkih kemijskih elemenata i jos podosta raznovrsnih svinjarija.
Moze se uvijek preuzeti kumstvo za neko dijete,platiti mu skolovanje i pokusati bar malo doprinijeti smanjenju patnje.
Ili mozes propagirati zabranu predbracnog seksa i kontracepcije pa tako pospijesiti sirenje HIVa.
Uzgred,upravo taj narativ spada u spin desnih medija- da se radi o "woke ekipi". Svih onih 180 parova su woke ljevicari ili se naprosto radi o tome da su ljudi, u zelji da postanu roditelji,jednostavno presli sve granice,i moralne pa i zakonske?
Gilead se dogada,puzajuci u istocnoj Europi i djelovima SADa,a sluskinje ce biti zene slabijeg socijalnog statusa.
Ne komentiram svih 180 parova, nego iskljucivo ovaj slucaj. TO se dogodilo u Hrvatskoj i sve su indicije da se dogodilo putem korupcije, lopovluka a nastavilo se kriminalnim radnjama u Zambiji. Ne puzajuci, nego galopom. Ne znam koja je razlika izmedju zena u Iranu, SADu i Poljskoj od onih u Zambiji, pa da jedne zasluzuju masovne prosvjede i galamu, a druge nek budu kus, jer, hej, rijec je o ljudima koji su u zelji da postanu roditelji presli sve granice, moralne pa i zakonske.
A zasto ne? I tih 180 situacija je blago sumnjivo, kao i oni slucajevi eksponirani u medijima. Sve i jedan sadrzi elemente koje spominjes.
Taj dio koji se odvio u RH je pod nadzorom woke ljevicara ili tko ono postavlja ljude na cela institucija i pravosuda?
Sa zenama u Iranu,Poljskoj i SADom imamo mnogo zajednickog,ukljucujuci politicke grupacije sa zajednickim financijerima,taktikama rovarenja po demokratskim sustavima u pokusaju da ih se podriva i izmijeni. Onda cemo biti u nesto boljem polozaju od Afrikanki za koje s ove udaljenosti ne mozemo uciniti gotovo nista,osim promjene vlasti.
https://youtu.be/509zsVRF8TQ
Lijepo je znati da se ovo dogodilo u Hrvatskoj.
imala sam čast biti na vjenčanju, odnosno sklapanju zajednice. Nije bilo ovako pravo vjenčanje ali bilo je predivno, skormnije i orginalno.
Puno parada je moralo proći da bi ovo dvoje ljudi potpisali taj nesretni papir i osigurali si neka prava koja mi streight ljudi olako shvaćamo.
ina33, nevjerojatno mi je kako si ti od prosvjeda u nedelju došla do Krešimira Mišaka, ali - poštujem, svatko ima pravo na svoje impresije. Moju dobro odražava tekst koji je iznad linkala Franceska. Srela sam na prosvjedu frendicu koju ne bih očekivala, čudi se kako nije više ljudi došlo ovo podržati pa smo zaključile da očito ljudi to različito doživljavaju.
Emsina mala, zanimljiva mi je tvoja kategorizacija gorućih tema. U mnogim su mikrosvijetovima i muškarci koji se „mole“ po trgovima nebitna tema - ridikuli čija je retorika u najgorem slučaju uvredljiva za muškarce i molitvu (bez navodnika). Sigurna sam u to jer sam i sama sklona takvom poimanju.
Objasnila sam svoje "impresije". Buku oko toga treba li se ili ne cijepiti su u ogromnoj mjeri pomogli tkati i novinari. Tako da ne mogu podržati prosvjed HND-a kojemu se nije priključio nitko od liječničkih udruga, a prosvjed je "za bolju medicinsku skrb". Problem se ne rješava na ušću (hitna), nego na izvoru (cijepljenje). Vodu s izvora mutilo je njih milijun novinara, uz egidu "čujmo i drugu stranu". A to je izvor problema.
Kako ja to vidim, taj novinar je pao kao žrtva te buke koju su pomogli sami novinari propagirati. Nehuman tretman od strane hitne je, nažalost, estetika za njegov slučaj - nisam sigurna bi li mogao bit spašen sve da je Trump osobno pa da je primio sav arsenal post-festum borbe protiv virusa koji je Trump imao na raspolaganju (Trump je relativno zdrav starac) i to odmah. Cijela poanta cijepljenja je preventivna zaštita tako teških bolesnika i nema te rupe gdje će se oni moći sakriti od virusa "dok ovo sve ne prođe".
U nekom drugom slučaju možda ne bi bila estetika - o tome se radi (po mom shvaćanju). Ili misliš da je on imao "poseban tretman" zato što nije bio cijepljen (što se, naravno, isto ne bi smjelo događati)?
Ja mislim da je glavni problem cijelog tog tragičnog slučaja što u ljeto 2022., dakle nakon pune dvije godine od početka pandemije, nije postojao jasan sustav za procjenu teškoće oboljenja i rizičnosti pacijenta, niti jasan protokol o postupanju, niti dostupan lijek koji postoji
a to je problem organiziranosti zdravstvenog sustava, ne pojedinačnog medicinskog osoblja, niti atmosfere u društvu niti cijepljenja
Hrvatska ima jako veliku smrtnost, i to se u ljeto 2022. ili danas, ne može okriviti na necijepljenost, jer do ovog trena velik broj ljudi se susreo sa virusom i praktički je svejedno je li se cijepio dva puta prije godinu ipo dana, ili prebolio dvaput
Slazem se. Biotopi sa snaznom drzavom u kojima se infiltracija fundamentalista u drzavne institucije bilo koje boje uspjesno sprecava su ovakva okupljanja (gotovo) beznacajna,osobito za drustva s dobro organiziranim civilnim otporom,pa se mogu fino nasloniti i promatrati cirkus iz fotelje bez straha da ce mi se ikada ozbiljno pribliziti.
Obicno je prisutna i svojevrsna politicka zrelost gradana za konsenzus o tome da konsenzus uopce i postoji. Financijska stabilnost isto tako nije naodmet,pa racunam da bih i u najgorem slucaju uspjesno zaobisla neki takav nametnuti poredak.
Problem je sto u RH ne primjecujem nista od navedenog,a moglo bi se odraziti (minimalno) na polovicu stanovnistva.
Mislim o tome da novinari i njegovi bližnji ne žele sebi priznati da je kobna pogreška bila ta da se nije cijepio (iako su mu i LOM i navodno reumatologica savjetovali cijepljenje). Imao je sarkoidozu pluća ako sam popratila. Bojim se da ga ni puno bogatije zdravstvo od našeg ne bi spasilo da bi se moralo baviti njime isključivo u trenutku kad je već dobio covid, kad je krenula citokinska oluja, a ne prije toga - prevencijom. Naše mu je ponudilo ono što je moglo - prevenciju tj. cijepljenje. A njegovi kolege novinari su ga pomogli izluditi šumom u kanalima - dal se cijepit, dal se ne cijepit - Bakić, Lauc itd., oštromjeraši, infodemija itd. Uz ogradu da je u južnim krajevima i dri neki boje cijepljenja, općenito - od HPV pa nadalje.
Postojao je - savjetovano mu je cijepljenje kao visokorizičnom. Nema nažalost magičnih lijekova nakon pobola - pitanje je bi li njemu išta pomoglo nakon zaraze sve da je i živio u hitnoj i da su se samo za njega čuvali respiratori i antivirusni lijekovi, a bio necijepljen. I to je ono tragično. Cijepljenje uistinu spašava živote. Iako ništa nije 0-1 u medicini - ali imao bi bitno veće šanse, bitno veće.
Nema govora o tome da je imao neki poseban tretman što nije bio cijepljen.
Da. Ali naše zdravstvo se klima ionako, zar vam to nije kristalno jasno? Imamo cijeli paralelni sustav privatnog zdravastva zbog toga. Zdravstvo će se urušiti, a oni zahtijevaju istragu ovog jednog slučaja - visokorizičnog čovjeka koji se nije cijepio. Liječnicima koji propagiraju cijepljenje dolaze hate poruke i prijetnje smrću, a to su sami obilato pomogli tkati (ne možda ti koji su bili na provsvjedu, ali sigurno i neki koji su članovi HND-a). Što može biti zaključak ove istrage - hitna ga je mogla spasiti (a nije)? Hitna je trebala biti ljubaznija (što je točno)? Najiskrenije - ne razumijem. Imamo ogroman odljev liječnika as is. Novinarsi su puhali oko maski, davali platformu infodemičarima itd. Što misle.... od kud će država Hrvatska crpiti resurse za one koji se neće preventivno cijepiti, ali očekuju da ih se nekako čudotvorno spasi, a sve se raspada - ono, u KB Split krive proglašavaju mrtvima. Već iz toga što se nije pridružio nitko iz liječnika je jasno da ovo nije bio neki opći štrajk podršci u smislu rješavanja problema u zdravstvu. Nego tragičan i emotivan prosvjed... koji počiva (samo) na emocijama, ali nedostaje razumijevanja i odgovornosti vlastite struke, koje je nemala. To je moje viđenje.
Bojim se da mu hospitalizacija nije mogla pomoći - nije bio tada za respirator, a zahvatila ga je citokinska oluja i pomela jadnoga u rekordnom roku. Svi slučajevi ne završavaju sretno, a nisu liječnici svemogući. Bio je naručen za cijepljenje, nije otišao. Hospitalizacija je event. njegovi bližnji vide humaniji tretman, da ne boli toliko nehumanost i suočavanje s realnošću katastrofe. Bi li njegova hospitalizacija ugrozila nečiji tuđi život, nekoga tko se mogao izvući - ja o tome nemam pojma, ali to su sve pitanja za razmotriti. Liječnici od početka upozoravaju na ograničenost resursa, apeliraju da se građani cijepe, da nose maske. To se ismijavalo i agresivno reagiralo. Lijekova nema. Zdravstvo nam je kakvo je. Nije bilo ni cjepiva protiv gripe, trebala je i za to veza. Covid cjepivo je relativno jeftin i najučinkovitiji način prevencije. Novinari su pružali platformu (zbog klikova i reklama) "objema stranama", a nema obje strane. Iz moje perspektive, jako su krivi.
Njegovi bližnji (novinari oko njega) su tvrdili "nije se smio cijepiti zbog ovog ili onog" - tako je on, nažalost, očito shvatio priču, možda se prepao, možda je mislio da to može zaobići, a oni ponavljaju njegove riječi. Bili su cijepljeni i onko i reumatski ostali bolesnici, samo možda oni koji su u aktivnim kemoterapijama nisu. Bi li ga i cjepivo spasilo - ko to sad zna. Puno toga novinari moraju pomesti u svojim redovima, jako puno.
Bome si ti ina lječnica amaterka samo takva: oćeš dijagnoze, oćeš prognoze, oćeš trijažu, oćeš bazična istraživanja - sve znaš, sve ti ide!
Ae, zato prosvjedujmo p** nam ma***, da parafraziram dedu Tonija,svake prve subote je termin,cini mi se.:mrgreen: