Kad smo već na antirecesijskoj temi, mozda bi čak jeftinije bilo da kupiš coca colu i ostaviš preko noći... :mrgreen:
Printable View
Solna je idući tjedan na akciji u Lidlu po 6 kn.
Kao i puno ostalih sredstava za čišćenje.
Čitala sam da kolom ljudi odmaste motor od auta. To ti je kombinacija fosforne kiseline i CO2 što u biti nagriza sve živo uključujući i želudac.
A kad pričamo o antirecesijskim mjerama, mi kupujemo što god možemo što je na sniženju 30 ili 50 % zbog isteka roka trajanja. Meni jogurt traje jos tjedan nakon datuma, sirevi i 10 dana osim ako se uhvati plijesan, mlijeko isto tjedan. Za suhe stvari tipa brašna, kakao, tjestenine, konzervi i sl.uopće ne gledam rok. Mislim rok trajanja soli!!! Jedino jaja i kolace kremaste ne kupujem tako, nije salmonela za zezat se. I meso ako kupim da mu istječe rok tipa sutra, obavezno ga danas kuham ili u duboko. Iako takvo meso najčešće kupujem za psa. A ostale stvari tipa kozmetike ili sanitarija nastojim isto kupit na snizenju zbog roka ili oštećenja ambalaže. To u bipi zna cesto bit. Ako je pumpica slomljena na bocu losiona, ali nije boca oštećena, to uvijek uzmem jer mi vise znači u pola cijene nego to što se teže istisne losion.
Jesu se vama magicne spuzve mrvile? Ja sam uzela neke u Muelleru koje bas i nisu bile jeftine, kako bih si olaksala ciscenje nakon farbanja stana. Sta god sam dotaknula s njima one su se mrvile u male komadice, na kraju sam poludila i bacila ih u smece. Npr. Nakon sto sam s njima prebrisala lajsne parketa u pola dnevnog boravka, pola spuzvice je vec falilo. Probala i na drugim povrsinama, na dzonu od tenisica, isto se mrvilo.
To i je ideja. Da se smrve.
Ja sam emiru skužila da se mrve u komadićima, a one se normalno troše u toliko sitnim mrvicama, da se jedva vide.
Kad se naručuje s ebaya, ovisi o pošiljci; meni su se jedne bijele strašno brzo trošile, a sad imam neke sive - nikad ih potrošit - ali mi se ujedno čini da slabije čiste.
Ali i te iz dm-a su isto vjerojatno iz Kine?
A što nije?
Da.
marta, samo se želim zahvaliti za savjet da time očistim rupu u kojoj je napa. Savršeno! Sad kuhinja opet izgleda kao nova uključivši i fuge na zidu i (omg - nisam vjerovala da je to moguće) podu! Fala! Jedna spužva bila je dosta za cijelu kuhinju. Od nje nije ostalo skoro ništ. Nakon struganja time očistila sam još čarobnom krpom namočenom u čistu vodu (više puta) i to je to. Zakon!
moze netko staviti link na te magicne spuzve kojih ima u DM.u?
Zove se Proffissimo i stoji u dm-u na polici gdje su i druge spužve za pranje suđa. Kutija sa 4 komada košta 11 kn, možda malo više, ne pamtim lipe: https://www.meindm.at/haushalt/shop/...0018796.action
Kod nas su u takvoj istoj kutiji, s tenisicama. Samo su nalijepili hrvatski prijevod deklaracije.
super
hvala Peterlin :)
Kad čistiš, nemoj baš nos gurati u to. Ja ne dozvoljavam djeci da se s tim koriste (imam razloga, imaju osjetljive dišne puteve, pa radije to sama koristim).
hello.
ova tema me fascinira, stalno ju čitam. Divim se ljudima koji štede i u tome su dosljedni.
Mi nikad nismo ništa uštedjeli, planiram smanjiti minus i riješiti se Amexa.
To mi je zasad prvi cilj.
Sram me je, al moram se prisiliti. Nije da trošimo ne znam na kaj, djecu još nemamo, ali da bi se na nekim stvarima dalo stisnuti bi.
Recimo perem veš i suđe nakon 22h, peglam isto tada (uglavnom).
Dajem instrukcije povremeno (imam par učenika, te pare potrošim na mjesečnu zalihu praška, omekšivača i hrane za kućne ljubimce.)
Ne izlazimo, društvance se okuplja doma, svaki ponese svoju cugu, gricke neke i to je to.
Kruh pečem doma, unatrag par mjeseci kupujem samo ono za skuhati taj dan jer smo skužili kako od mjesečnog velikog šopinga špeceraja nema ništa. Ili mi ostane, ili mi svekrva nekaj da za taj dan kad više skuha i onda hitim grincajg, glavicu kelja koja se usmrdi.
Ovak s dnevnim dogovorom za ručak ode manje para i iskoristim za priloge ono kaj imam doma (žganci, povrće, tjestenina...)
I tak. Nisam baš otkrila toplu vodu, ali se trudim.
Popravit ću se.
:uteg:
evo opet postaje aktrulano pa je dizem,
dakle nakon 8 godina sta jos mozete izbaciti kao luksuz :lool:
tu bih još ubacila mušku i žensku djecu. Koliko muška djeca mesa mogu pojest - nije normalno
Ja bi se na ovu masinicu za kosu nadovezala (i ja svoje sisam doma), da sam kupila i mašinicu za psa! Neku na sniženju, kao profesionalnu, i očerupala sam si maltezerku tako dobro da se isplatila nakon prvog šišanja, ušteda bar 600kn godišnje
Kod mene više mesa jedu ženska djeca, nije to spolno određeno. :-P Mašinica za šišanje ima smisla samo za nezahtjevne muškarce, moj sin svoju frizuru brižljivo njeguje :roll: i nema šanse za šišanje mašinicom.
Za šišanje ženske djece isto nula bodova, ja sam nesposobna za šišanje i ne upuštam se u to.
I slažem se sa sirius, odreći se djece je odricanje od najvećih luksuza :aparatic: koštaju do besvijesti.
Ovisi koje meso.
Ja meso ne volim i jedem samo piletinu i puretinu ali moji npr. vole junetinu i teletinu, ta teletina je skupa do bola. :-o
Da, kod nas su oboje na 9, odnosno 6 mm i to se ranije šišalo svaki mjesec.
I, ustvari, kupili smo ju jer nismo mogli pogoditi termin za šišanje cijeli 6 i 7 mjesec.
Ili su prenatrpani ili mi tada ne možemo ili se može samo ujutro jer rade samo prijepodne, pa može, al morate pričekati...sve za dvije minute mašinice.
Onda smo rekli ajde, daj, probat ćemo i za nas je to taman što treba.
Kod mene i šišanju obojice muških frizerke kombiniraju škare i mašinicu tko da ta opcija otpada.
Može neke druge primjere ušteda?
Dakle, ako sad nisam opala na guzu...
Veronikin maslac 250 grama/19,50 kn.
Vindijin maslac 250 grama/28,00 kn.
U blagom sam šoku.
Znam da su najavljivali poskupljenja, ali ovo nije za normalne ljude.
Ono što jesam otkrila, a bit će uvršteno u prehranu moje obitelji, jest Križevački čvrsti jogurt u čašici po 1,00 kn.
Inače ne volim mala pakiranja, ide mi na živce sva ta silna ambalaža, ali je izvrstan i po ludoj cijeni.
Ja sam jučer Zdenka maslac od 250 g platila 20 kn
ja sam šprošli thjedan na placu kupila maslac za 50 kn kilu. I napravila maslo. I sad mi je žao kaj ga nisam razrezala u manje komade i zamrzla. A više se ne mogu sjetiti koji dan je bio - prodavačice se možda i sjetim
A maslac je bio odličan, i maslo mi je ispalo prefino
Moji doma rade sami maslac od kiselog vrhnja kupljenog na placu. Kažu da im je jeftinije i finije.
Izmiksaš ga mikserom. Kao kad premiksaš slatko vrhnje...
Maslac kupujem u Lidlu, Okusi zavicaja, 18 kn. Kupim vise komada i spremim u zamrzivac.