Ja sam cijelu prvu T imala streptokok na rodnici, moj gin to ne liječi. Samo sam na porodu dobila antibiotik
Ali ima ginekologa koji daju antibiotik ako se otkrije prije, iako svejedno opet ide antibiotik i na porodu onda
Printable View
Ja sam cijelu prvu T imala streptokok na rodnici, moj gin to ne liječi. Samo sam na porodu dobila antibiotik
Ali ima ginekologa koji daju antibiotik ako se otkrije prije, iako svejedno opet ide antibiotik i na porodu onda
Vrci - i beba se nije zarazila? Ajme bas me strah sada...
meni je doktor vec rekao da cu piti terapiju, e sad ne zelim cekati do kraja da saznam da je i na rodnici. A nista vidjet cu, hvala curke utjesile ste me malo ipak :*
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne, kad? Bitno je da na porodu ide antibiotik u infuziji i nema problema
Streptokok b je normalno prisutan u organizmu, a nekad se malo više namnoži gdje ne treba. Tako je meni gin rekao. Ja ga skoro uvijek imam u brisu, čak i prije mpo sam imala
Da mona li, stvarno ne trebas brinuti sto se poroda i bebe tice. Vrci, sto mislis za taj stafilokok? Zar ne bi i za to trebao antibiotik?
E to nemam pojma. Možda da tražiš drugo mišljenje?
Budem..pitati cu svakako u petak u trudnickoj. Prosli put je dr. zlopasu mijenjala bas neka jako mlada..
Nemoj se brinuti, ja sam imala e coli u rodnici, dr je rekla ta to nećemo liječiti. Po porodu su meni i bebi radili KKS i CRP i još jednom prije otpuštanja i pratili situaciju. Nije bio potreban antibiotik. Tako da će vjerojatno i tu tvoju bakteriju imati na oku, ali očito nije nužno sad piti antibiotik.
MonaLi,
Moj socijalni kod kojeg sam bila sad nedavno na brisevima je rekao ako se nadje streptokok u cerv.brisu da se to uopce ne lijeci, nego se ponavlja u 36 tt i ako je i dalje prisutan, iskljucivo se daje na porodu antibiotik, jer je jedino da na porodu prijedje s mame na bebu....
Znaci oko toga se ne moras brinuti uopce.
A sto se tice, urina, to stvarno ne znam...ali mislim da bi se to trebalo lijeciti ! Mozda da ponovis briseve??
Meni su brisevi dosli uredni !! Jejjj ! Sad sam bar malo mirnija oko toga.
Ali posto me strah apsolutno svega, znam da nisam bas normalna, ali neki put zna biti neka skrivena upala /infekcija koja moze izazvati prijevremeni porod...kod upale plodnih ovoja...pa sam odlucila bar svaki mjesec vaditi crp, na kojem se even.moze vidjeti ukoliko se nesto zbiva u organizmu...
Idem sutra na uzv, na mini anomaly scan !! Jako me strah !!! Dns sam tocno 12 tt, ne mogu vjerovati da sam do tud dogurala !!
Vrci - da citala sam da na porodu beba to moze pokupiti. Nadam se da cu onda dobiti taj antibiotik, samo ne znam jel se on dobiva samo ako je u rodnici ili je problem i u urinu. Uffff!
Eto uvijek neki vrag...
Lasica - ako ti nalaz nije jako los onda se ni ne daje antibiotik. Sto ti pise na nalazu?
mono, crp će ti ionak biti viši od referentnog u trudnoći
Mono - hvala na info :) ja nisam radila briseve u trudnoci, to cu traziti sada a ako mi nece dati onda tek pred kraj :/
Nadam se da ce se bar iz urina to maknuti pa da mogu mirnije dalje.
Navodno streptokok moze isto sje...posteljicu i slicno. Mislim google svasta kaze :O
Radila sam ih pred postupak i bili su uredni ali ko zna stanje sada, tog me strah!
Vrci,
Da li kako T raste, da li i CRP raste?? Jer sam ga vadila prije mjesec dana i bio mi je oko 1.4 mislim, do 5 su ref.vrijednosti...
MonaLi,
Mozda ne bi bilo na odmet napraviti briseve s obzirom na streptokok u urinu....pa da li ce ti dati kakav antib.za to??
Mono - dobit cu klavocin bid sad za ovo... a voljela bi i briseve raditi za svaki slucaj. Vidjet cu sto ce mi sutra dr reci na kontroli.
aish, čestitam sa zakašnjenjem!
lasice, šta - ništa od trudova? Samo čišćenje?
:/ e cure moje.. iscekujem stalno.. al meni je 6.10. pravi termin po mengi. Onaj je kriv jer je beba bila veca u pocetku pa su mi ga dali. Tako da je ocito jos rano. Al mislim trbuh mi je sve vislje umjesto obrnuto. Nocas sam imala dva puta jake neke bolove kao kod menge al je opet prestalo :(
Isuse pa i ja imam zadnja 2 tjedna povremeno bolove kao u mengi. Kratko traju, ništa strašno pa se nisam zabrinjavala... Neće me valjda nešto prijevremeno iznenaditi, nema sličnih naznaka! Danas 31+5 tt
ja cu malo biti eksplicitna pa mi oprostite, al mene isto vec tjednima zna dost zabolit u ledjima i vec se uztrtarim da nije sad to prvi trud ...
Al svaki put do sada je bio znak da moram kakati.
33tt sam sad al tak mi je od 29tt valjda.
Netko je napisao da je sutra u četvrtak u Lidla odjeca za trudnice al ja na njihovim stranicama to ne vidim da pise??
Od sutra je odjeca za bebe i trudnice.
Tajice, neke haljine i grudnjaci samo
Izbor je bezvezan. Ali je za bebe presladak :)
Ne brinite curke, vjerojatno je i kod mene samo probava :/
Ja sam pitala danas doktora za tu "menstrualnu" bol koju sam isto imala, kaze on moguce da su crijeva ili tako nesto.
Danas na kontroli, 26+5 sve je super. 860grama ima mali mišek :)
Da, sutra u Lidlu odlicna Lupilu kolekcija za bebe, sve je premedeno, sveeee! Obavezno idem!
MonaLi, super za bebaca :)
Oblekica je preslatka ja se ne mogu odluciti dal da kupujem ili ne, nekak mislim da je prerano. Kada ste vi pocele kupovati robicu za bebe?
Cure koje su bile, koliko se ceka nalaz od OGTTa? Trebam ga donjeti na slijedeci pregled pa da si izracunam kad da idem. Sa koliko tjedana je najbolje ici? Jel problem ak odem prije 24. tj?
Mislim da je slj dan, a nisam sigurna. Ugl. jako brzo.
Da, ne bi smjela prije 24 tjedna. Kaj ti nije niš objasnila ginica?
Rekla je samo da napravim do slijedeceg pregleda i da joj donesem nalaze.
Meni je nalaz bio gotov isti dan.
Eci ja idem u ponedjeljak. Biti ću 22+6tt. Poslala me ranije jer je mali veći za dva tjedna a ja dobila 8 kg pa da provjeri. Napisala mi i dijabetička djeta u nalazu već sada neovisno o nalazu OGGT.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Eci - ja sam isto dobila nalaz isti dan, i to u domu zdravlja ne privatno.
A sto se tice oblekice ma nije rano za kupiti nesto robice, pogotovo kad su ovakve prilike. Ja sam krenula vec sa 16tt po malo. Ok tek sam sad kolica uzela ali lakse mi je po malo kupovati tu robicu nego sve odjednom. Treba malo za gust :)
Sada sam 22 tj. Narucena sam na pregled u 24.tj. Mislila sam otici sa 23 tj tako da imam nalaze dok dodem k njoj. Iz krvne slike sam imala 5,1 secer pa se malo brinem. Citala sam da se dijabetis moze razviti nakon 24. tj. I sta sad ak je meni u 24. tj ok i skoci kasnije?
Sori na glupim pitanjima
Cure
Ja sam isto dns bila na uzv, sve je ok, nuhalni je 1,3 mm, sto je rekla da je ok.
Sve joj se cini pravilno i ok..
I na kraju sam radila taj glupi kombin.probir, makar nisam htjela...tj.rekla.je dokt.da oni salju i da bi ipak bilo dobro da napravim...ako necu kao ok, ali onda sam ipak vadila....
Nalaze cekam dva tjedna.!!!!
Nadam se da ce doci neki niski rizik inace cu se i oko tih glupoh statistickih brojka brinuti...
Ja sam nakon 20.tt nakon anomaly scana kupila i kolica,kindac i komodicu.
Neki su govorili da je prerano ali evo sreca da sam tad jer sad su iskrsli neki nenadani troskovi pa bi to sad bilo puno teze.
Ali ja i inace volim imat sve spremno za zlu netrebalo....
Sad je za bebu sve spremno samo za mene nije ali uvijek si mislim lakse meni muz kupi spavacicu i kaj treba ako zavrsim prije vremena u bolnici nego sve za bebu.
Eci - pazi kaj jedes par dana prije ogtt-a. Ja sam ogtt radila u 25.tt, valjda mozes i ranije, ak ti je tak rekla.
Mono - kak tak dugo cekas nalaz? Ja sam dobila isti dan... ok privatno ali svejedno. Bas dugo cekanje. Bit ce sve ok ne brini.
Mene je prvo gin, a onda sestra upozorila da ne prije 24tj i još su pritom radile zabrinute face. Nisu preporuke pazit kak se jede nego jest uobičajeno da se dobije realni uvid. 5.1 nije strašno, to je samo minimalno iznad granice
Ali dobro je ne raditi fizičke napore. Ja sam u prvoj trudnoći išla pješke gore, žurila se, oznojila, i imala 5.7, da bih slj. g kad sam uzela taksi imala 5.3, a dr kaže da nema veze.
MonaLi,
Nemam pojma. Tako mi je rekla zena u labu....u Petrovoj sam radila.
Ja sam zbog guk 5,1 išla na ogtt u 14tt. Nije ništa prerano, pogotovo ako ima takva "indikacija". Samo ti odradi par dana pred pregled, nije problem
Sto se tice stvari za bebu, ja sam neke krenula kupovati vec u 14.tj kad sam dobila nalaz harmonya. Jer su tad krenuli i oni baby sajmovi pa je dosta stvari bilo na akciji. Mislim da nije nikada prerano.. bolje da to obavite dok imate energije i volje (meni je 3.tromjesecje koma bilo). A nekada se curama zna dogoditi i da cijelo trece trom. moraju mirovati pa je onda steta drugima prepustiti gust da biraju za tvoju bebicu :)