tako je :)
Printable View
ja andol nisam dobila......mravak no sikiriki ako nisi dobila- onda sa razlogom nisi, znaju dr. .....ha ja...;)
Konacno dodjoh i ja to ovog topica. Juce bio transfer dvije mrvice 3.dan nakon punkcije, dr. kaze dobrog kvaliteta. Beta 02.07.10. i sad treba prezivjeti do tada. Ja sam nesto u nekom grcu i strahu pa se pokusavam cjeli dan osloboditi toga i opustiti jer sam od svih cura na transferu ja i jos jedna bile 3.dan a svi drugi sa blasticama. A uspjeh je sigurno veci sa blasticama pa sam plasljiva sta ce biti sa mnom, ma ja sam izgleda od svega skoro skrenula s uma......... Uostalom sad sam razmisljala da bespotrebno panicim u sebi, da se trebam opustiti i uzivati mazeci svoj stomak sa dvije mrvice i cekati betu. Na zadnjem uzv endometrijum mi je bio 15,5 i koristim utrice od punkcije 3x2 i folnu koju sam inace pila jos 2 mjeseca prije. Pozzzz
sandric samo se ti opusti i mazi svoje mrvice i vjeruj mi ni blastice nisu mjerilo hoće li biti uspijeh ili ne, u našoj grupi je bila žena sa blasticama koja nije uspijela dok jje druga sa vraćena dva 8-stanična embrija danas uvelike trudnica u 20 tjednu trudnoće. Zato draga glavu gore,veseli se i uživaj sa svojim mrvicama, ti si trudnica 100%.
cure bole li vas nenormalno grudi.....mene vec od stimulacije ali sad je jos gore, spavat ne mogu, samo na leđima.....imam malo vece (.) (.) pa muku mucim, stvarno bole....za poludit
Danas 9dnt, jutro počelo s laganim menstrualnim bolovima i smeđim mrljavljenjem. Traje još i sad, (.)(.) manje bolne nego jučer. Što li će od toga biti, ne znam. Bolova nema.:roll:
.. uh meni je... 8d.n.t. ništa osim ponekog štipkanja u utrobi, malo jedan jajnik, malo drugi, malo maternica...grudi i dalje ne bole i to je to.. već me hvata lagana nervoza i jedva čekam sutra na posao.... da li napraviti u utorak kućni test ili ne, pitanje je sad :)
.. moram li napomenuti da se pripremam za negativnu betu i da se već unaprijed tješim kako 'nema veze idem ja na jesen'....
cure moje....poslije jutrasnjeg negativnog testa.....sad su i grudi totalno ispuhane prestale bolit.....
kad se moze u sl. stimul. postupak? ako je sad bio u 6mj.? bil se moglo u 9mj? ili je to rano?
.. ja sam bila sada na klomifenima (polustimulirani), pa sam pitala kada mogu doći ako ništa od ovog puta... mislila sam da će reći 10-11 mjesec ali je dr. rekao da se vidimo u 9. (tada bi išla na stimulirani),najbolje nazovi kliniku i pitaj....
Cure, vi koje ste pacijentice VV, jeste li u slučaju negativne bete javljale dr. rezultat? Na otpusnom pismu mi piše, obavezno javiti rezultat. Glupo mi je javljati beta=0.
mini, trebas javiti i pozitivan i negativan rezultat. bas mi je zao zbog -....
crvenkapice, ja sam lani u 5. bila na 25 decapeptyla, 32 gonala i 8 menopura, pa sam morala cekati 6 mjeseci. ti imas puno blazu stimulaciju od mene, pa vjerujem da bi mogla dalje nakon klasicna 3 ciklusa od ovoga, ali provjeri sa doktorom. tamo negdi u 10., ponovo, a do tada se lipo odmori i iskupaj
crvenkapice.... iskreno sumnjam da cete lijecnici uzeti opet u stimulirani postupak nakon samo 3 mjeseca, nazalost u HR stvari tako ne funkcioniraju :-((
I mozda, mozda, mozda je test ipak preuranjen. Koji ti je danas dan nakon punkcije?
kadauna, 10dpt je danas.....od jutros brljavi smeđe...od punkcije 13 dana
svakako bih ponovila test sutra, preksutra ili vadila betu...................
3dnt
Malo bolova s vremena na vrijeme u stomaku, nesto kao grcevi. Grudi na dodir malo tvrde, nekad se napuhaju pa se ispuhaju, bradavice malo bole. I nista vise.
Ja prvo umislila da nema nista od ovoga ali kad sam danas stigla kuci onda sam lezala i mazila stomak i dvije mrvice unutra. Uostalom kao da sam pukla. Kad me neko nazove na tel i kaze da je sretan zbog svega sto mi se dogodilo i da ce to biti uredu ja onda pomislim u sebi: Bože dragi pa moguće je da sam ja stvarno trudna? Nadam se da je i vama bilo tako.......
2dpt
taman imam neke uzasne vaginalne grceve. nadam se da to nije zbog toga sto sam danas bila aktivnija nego u prethodna 3 postupka, setala sam, doduse ne pretjerano...
ali tako rano? tek je 2dpt
1 i 2.dnt sam imala iste grceve, sve me je nesto stipkalo i grcilo se "dole". Od jutros vise nemam te grceve. I ja sam umislila sebi da mi je od toga sto sam 1.dnt na vece izasla na pice u najblizu slasticarnu pored kuce i da mi je od toga sto nisam mirovala i taj dan. Ali bice super ako bude kao sto je Goa napisala.
I ja se sjećam tog grčenja u prvoj trudnoći, jedino ne znam kada točno je počelo. Sigurna sam da to nije nikakav loš znak. Ovaj put ga ne osjećam, osjećam se točno kao pred mengu, niti malo drugačije i voljela bih da mi netko kaže da i to može biti dobar znak.
.. ma naravno da može! poznanica od mene je do samog pozitivnog testa mislila kako će 'dobit'... mah mene pomalo ubijaju takva razmišljanja je li ovo ili je ono... naravno da si i ne mogu pomoći i ne razmišljati o svom tijelu, k tome naši postovi doprinose, ali vidim da nije 'zdravo'
U dobitnom postupku u Mb prvi i drugi dan nakon transfera sam imala takve grčeve da se nisam mogla pomjeriti iz kreveta, pa prema tome cure drage to može biti i pozitivan znak, a to što niste ležale nakon transfera to i nije baš neko mjerilo jer su meni u Mb rekli da sutradan nakon transfera mogu na relaciju Maribor-Mostar a to je nekih 8 sati vožnje. U dosadašnjim transferima uvijek bih strogo 3 dana ležala samo na wc išla i nikada se beta nije makla više od 3.
Evo ja ću ti reći :).
U mojoj trudnoći sa Sunčicom ne da sam se osjećala kao pred mengu, nego sam je i dobila. Prijateljica je imala takav PMS da je očekivala litre krvi i kupila najveće uloške - a bila je trudna. Nema baš nikakvog pravila, ništa do bete.
Nemajte se gristi za nemirovanje. Doktor V. u Mariboru mi je rekao da se treba ponašati kao svaka zdrava trudnica. Pitala sam smijem li se kupati (u moru, ne u kadi s vrućom vodom) - odgovor je bio "da". Na pitanje smijem li podizati dijete teško 13 kg odgovor je isto bio "da". A jako dobar mi se činio savijet koji nam je dala sestra J. - ponašajte se onako kako vama najviše paše.
Meni je danas 4 dpt (isto kao i sandric :) ). Trudim se biti smirena, ali znam da mi baš ne uspijeva. To najbolje vidim po Sunčici, jer je ona osjeti moju nervozu i sama postane nervozna. Idem danas prvi dan na posao pa ću malo manje misliti na čekanje :)
:love2: svima!
Hej cure ! Ja već polako šizim ! Danas mi je 6 dan od transfera i već sam poprilično nestrpljiva , jučer i danas su i počela lagana probadanja i štipkanja pa sam u još većoj panici jer mi je ovo bio prvi ivf. Nemam pojima što se događa , nadam se da je implantacija.
Meni je transfer bio u subotu a u ponedjeljak navečer su mi tekle suze od probadanja u donjem dijelu.12. dan je bio +
mene danas manta i slabo mi je za poludit. mislila sam da mi je od tlaka, izmjerila ga, savrsen. fakat mi nije jasno.....uzasno se osjecam...valjda vrime...
Pinky, mislim da nije vrijeme u pitanju. Bar ne u tvom slučaju ;)
pa zar ova mantavost moze biti ikakav znak trudnoce?
ma bojim se da je prerano za nesto drugo...
Beta negativna, M stigla. Toliko od mene. Pozdrav i sretno svima!
i
Oprostite, pobjegao mi je post i sada ne znam kako ga obrisati.
I ja sam radila test danas i negativan je. Beta je sutra, pa ću konačno moći otpisati ovaj postupak. Još samo da stigne menga i o bi bilo toliko od mene.
Čini se drage moje da će nam jesen biti dobitna!
reni123, Mini3 :love2: