Moja je mama radila putro, odnosno maslac, tako da bi punomasno domaće kiselo vrhnje ubacila u mikser i vrtila dok se nisu odvojili putro i sirutka.
Printable View
Moja je mama radila putro, odnosno maslac, tako da bi punomasno domaće kiselo vrhnje ubacila u mikser i vrtila dok se nisu odvojili putro i sirutka.
Je li tko osjetio razlike u potrošnji vode između starih i novih perilica?
Ja sam u Lidlu pred cca mj dana uzela putar Okusi zavičaja 2 kom za 28 kn. Odmah uzela 3 kg.
Koliko je jedan komad imao masu?
Edit: taj domaći putar je jako fin.
Kad se putar zamrzne smije li se koristiti neko vrijeme ili mora odmah nakon odmrzavanja biti potrošen?
ja ga potrošim u par dana, kolko klincima treba da namažu po kruhu. ali kad zamrzavam, onda ondah podijelim na kockice i 2-4 komada stavim skup u vrećicu
Moja mama bi ga izvadila iz škrinje, i potrošila na kolač ili takvo što. Nije se povlačio danima. Mislim da se prije kvari nakon odmrzavanja. Ali ti isprobaj duže držati pa ćeš vidjeti po mirisu i okusu je li otišao ili nije.
Joj, stvarno, nisam se sjetila da se može zamrznuti u manjim kockicama.
Idiot. :mrgreen:
Usput, naišla sam na jedan srpski forum koji ima veeeeeeeeeeliku temu, godinama traje već, i ne presušuje, o uštedama u domaćinstvu.
Na mojem matičnom forumu ne dozvoljava se linkati druge forume, pa pretpostavljam da je tako i na ovom.
Ako nekog zanima, mogu poslati link.
Tamo sam otkrila svašta novog...ok, malo je zaribano kad pričaju o cijenama u dinarima, ali većinom su praktični savjeti i meni je ful fora.
Možeš li izdvojiti par koji su ti se urezali?
Nama je strašno pomoglo brojilo za vodu. Topla preporuka svima koji se još nećkaju.
da novije vešmašine troše manje vode, jer imaju tak namješteno, veli kolegičina sestra, kak joj mašina štedi vodu. ja imam opciju pranja za alergičare ( dvostruko ispiranje)
Teško je nadahnuće i volju izdvojiti.
Urezala mi se izvjesna članica iz Bosne koja je sad u Njemačkoj, njena filozofija i pragmatičan pristup svemu meni je nevjerojatan.
Ima nick maxuz svratila, može je se naći (a ne kršim pravila...valjda).
joj Evelina, ak napiše o kojem forumu se radi, ne kršiš nikakva pravila. I mene baš zanima
Ok, ak drugačije procijenite, brišite.
https://www.ana.rs/forum/index.php?topic=67836.0
Mene više zanima koji je tvoj matični forum :škartoc:
Mogu se blamirati kad su Storma i apricot rijetko ovdje
Nemoj, udaljit će me radi četa. :mrgreen:
Forum ha er.
a kak ste vi dobili mjerilo? prebacili se u drugi stan ili nekaj drugo?
Meni se čini da su tamo (forum.hr) moderatori opakiji nego ovdje. :mrgreen:
A u vezi teme i padanja na dupe u dućanu - prošli tjedan sam u Sparu kupila bocu od 0.75l Ol Istria za 90 kn, to je bila puna cijena, znači nikakvo sniženje nije bilo u pitanju. Danas prolazim pored police i bacim pogled, a cijena skočila na 135 kn!!! :-o To je poskupljenje od točno 50% u tjedan dana! :evil:
Znam da je drugdje i po 120-125 kn, ali mislim stvarno... :roll:
Došao je novi stanar u zgradu koji je tražio potpise. Dobio ih.
ups, utorak. A bila sam ziher da je srijeda il četvrtak. Sad moram čekati sljedeći tjedan
u konzumu je od četvrtka maslac Meggle 17,99 na akciji
Možda bi vam se otplatili brzo. Znam da nama hoće.
Je samo kaj bi Peterlin trebala plaćati i dve naknade
Mi smo ugradili 5 brojila (topla voda posebna vertikala, hladna voda posebna vertikala) - isplatiti ćemo ih za 3-4 godine, ali nakon toga ćemo biti u plusu. :-)
prije sam plaćala 400kn mjesečno, sad 100-200kn
Može se odvojiti kao pojedinac. Samo prije odvajanja mora 51% stanara dati potpis da dopuštaju da se jedan ili više pojedinaca odvoji. Nakon toga se može odvajati tko želi i kad želi.
http://www.vio.hr/default.aspx?id=38
Korisnici s pravnom osobom za ugradbu vodomjera sklapaju ugovor o ugradbi i održavanju vodomjera i pripadajuće opreme za daljinsko očitanje, a s ovlaštenikom za očitanje sklapaju ugovor o vršenju raspodjele vode na temelju očitanja glavnog i internih vodomjera. Da bi se raspodjela vode putem ugrađenih internih vodomjera mogla početi provoditi, dovoljno je da interni vodomjer bude ugrađen u samo jedan stan ili poslovni prostor.
Tebe zanima za muške ili za pesa?
I moji su doma šišani, s time da to odrađuje muž (decke) a i sebe. S time da se muž suša svako dva tri tjedna, dečki svako tri do šest tjedna. Imali smo neku staru koju je muž donesal od svojih, posle je zamijenjen s nekom Philips s okretajucom glavom, sad je neka novija.
Mi smo uveli brojila prije mjesec i nešto, isto imamo dvije vertikale. Na sastanku stanara je tako odlučeno, prikupili smo potpise i ponude, a također se jedna vertikala pokriva iz sredstava pričuve, dok smo drugu platili sami. Naravno, dio stanara to nije želio (ili još uvijek razmišlja o tome), a mali dio ne plaća pričuvu i njima nije niti dana da mogućnost da se iz tog fonda plati. E, sad, još konkretno nisam dobila račun pa ne znam kako je u odnosu na prije, ali barem znamo da imamo mogućnost utjecati na njegovu visinu :).
U mojoj zgradi to nije dalo rezultat.
Oni koji su ugradili plaćaju isto pa i više nego prije.
A mnogi zaboravljaju na fiksni dio računa pa misle ako ih nema u stanu da neće platiti ništa.
No u Zaprešiću je voda posebna priča zbog kredita za izgradnju pročišćivača i to vrlo nepovoljnog, a otplaćujemo ga mi, krajnji korisnici.
Tanci mogu ti samo reci da sam seljenjem iz ZGB na tu cijenu koju ti spominjes smanjila racun za 200tinjak kn. a zaljevala sam i vrt.
moja sestra u ZGB je ugradila mjerilo, stara zgrada i sad placa manje. sad ih je 3, bilo ih je 2, a razlika u njenu korist je mjesecno 40tak kn. voda u zgb je meni ostala kao jako velika stavka. znala sam se zezati da kao da u stanu bazen imam :lool: