20tt +5
Printable View
20tt +5
28 tt, +3 kg.
I na kraju ipak dijagnoza GDM, nakon 2 granična OGTT-a i urednog GUK profila. Malo je povišen HbA1c...
Ja bi voljela dobiti do max 15kg ali necu sad nesto ekstra paziti. Jest cu normalno, slatko ne volim i mozda cu imati srece :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
[QUOTE=lasica1234;2996766]Snelly cemu tuzan smajlic? Okej su ti kile..s tim da je to period kad najvise mozes jesti, kasnije opet izgubis apetit..ne brini (i ja sam tako odlucila)..pola ces na
Nisu ok jer sam startala sa viskom...i sad na polovici trudnoce imam kilazu s kojom.sam trebala ic rodit :-(
Da..to kuzim.. tu sam se i ja zeznula :( Trebala sam s manje krenuti.. al kad slatko tako pase :/
Da se pohvalim i utjesim vas koje se brinete ;-) evo mene ni punih 6 tjedana kasnije, s +19, pala na +4,5kg. A kao debljala se jako, doktor upozoravao, ja se brinula... i jos k tome inace tesko skidam kile.
Woooooow!!!!
Sybila,bravo :-)
Nadam se da ce tak i kod mene :-)
Evo ja vec tjedana dana pazim na prehranu,jedem po onoj dijeti za gd i kile su prestale rast.
Imam.ja dovoljno zaliha za curku :-)
Danas kod dr 22tt+1 = +6kg
Prva tri mjeseca se ništa nije ni vidjelo onda trbuščić krenuo rasti od 4 mjeseca.
Ne jedem nešto previše a bome nisam ni ljubitelj slatkoga al eto kile se ljepe.
Sad cu ipak malo pripaziti, upisala sam se i na trudnički pilates pa možda i to pomogne :)
JUHU - pa nije to puno kila, to ti je trbuh i tak to. Mozda kile dvije su klopa :)
Ja sam 21+0 i mislim da sam na 3,5kg u plusu. Kazu sad ce tek krenuti, a i vidim da vise pocinjem jesti. Upsic
Ja sam sad 16 tt i +1,5 kg.
Da li postoni negdje tablica sa ocekivanim prirastom tezine po tjednima trudnoce?
I mene zanima :)
Ima onih trudničkih aplikacija za mobitel, u većini ima opcija za praćenje kilaže uz projekciju očekivanog prirasta.
Kod mene nakon 20 dana dijabetičke dijete otišlo i ovih par kg što sam dobila. Tako da je sad 30 tt i +0,5 kg 8-)
20tt - -0.5kg.
Bila sam par dana i oko nule, i opet palo. Pazim na prehranu zbog secera,al buduci da je zadnji nalaz jako dobar, dopustit cu si i grijesenje. Al drzim se i dalje osnove ove prehrane
Ja u prvom tromjesecju nisam nista dobila, nisam imala apetita, malo sam jela. Sad kad sam se "stabilizirala" u drugom tromjesecju (17.tj 2.5 kg), krenuo apetit i krenule kile. Bas slatko me ne privlaci ali kiflice i pogačice i voće... njam njam
Ja sam se odrekla bijelog kruha i peciva i svih tih kiflica i svega...to mi najteze pada
Ja se sutra vracam s prehrambeno razuzdanog ljetovanja, bit ce zanimljivo stati na vagu nakon 2tj :)
Btw meni sve zvucite mrsavo, kao da je ovo natjecanje koja je manje dobila.
Bubekica i meni se cini. I ja sam se izvagala nakon 2 tj ljetovanja i iznenadila se...
Cure svaka cast!
Ja vas sisam 16+2 = + 6 kg.
Prve 3 dobila odmah u startu. Mirovanje i voće su odradili svoje
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Nakon prvog tromjesecja na nuli, u drugom je nastupilo spektakularno debljanje :D otprilike kila tjedno.
28 tt, +12 kg
Stalno cekam da ce me na kontrolama ukoriti, ali nitko nista. Ujutro sam u stanju pojesti nevjerovatnu kolicinu hrane, a kad iz nekog razloga ne mogu jesti kad ogladnim to je katastrofa - mucnina, slabost, nervoza...
Tjesi me Sybilin post, valjda cu i ja tako nakon poroda :D
11tt , +3,5kg... ušla s viškom,nadam se da ipak neću puno dobiti...
Slatko mi se gadi(inače sam ga jako voljela) jedem dosta salata i mesa,priloge izbjegavam(ali ujutro ne mogu bez krekera) i voće me ubije,doslovce ovisna o lubenicama:lol:
Potpisujem za lubenicee!! Uff!
Ja sam u trudnocu usla s +3 zimska kg koja inace dobijem preko zime i koja se (inace) otope s proljetnim snijegom, ali ovaj put su ostala i neka su :)
Povrh njih sam dobila cca 2 kg u 12 tt.
Cini mi se da je od toga 1 kg u cicama i stalno ih gledam kako su prekrasne, napokon cetvorka :zaljubljen:
Druga trudnoća 27tj +16kg, sve isto kao u prvoj trudnoći, u GRAM za nevjerovat, copy/paste
Prva trudnoca, porodila se u 40.tt+12 kg. Sad sam 21.tt -9 kg:(((Jucer mi kaze gin.da ne smijem vise mrsati jer se moze odraziti na bebu i njen rast, ali nije do mene. Jedem svaka 2 sata, doduse jako malo raznoliku hranu, ali ako nista hljeba pola pojedem dnevno...
Lamy a kako to? Sto se dogada? Povracas ili je nesto drugo u pitanju?
Povracala sam prvo tromjesece jako puno i od tad mi zeludac nista ne prima. Boli me sta god pojedem tako da samo jedem pavlaku, palentu, paradajz i tikvice
Evo mene 23+3, +6.5kg.
Moram pripaziti na prehranu da ne bi sad odjednom buknula.
27+5, +7kg
Dosad je prirast bio slab, zadnji mjesec me krenulo. Bilo bi i više da mi - ne znam da li opet ili još - nije stalno mučno...
Ja sad 21+5, +4,5kg... polako krecu kile :) malo cu isto pripaziti
27+5, +9kg!!! Nis ne pazim ipak :-)
23+2 +8.5 kg
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
24 tj....7 kg. Apetit raseeee
28+2, +6.5 kg.... uz gd
Neka istrazivanja u Japanu pokazala su povezanost izmedju niske porodjajne tezine, uzrokovane pritiskom na zene da dobiju minimalo dodatne tezine tijekom trudnoce, i kasnije hipertenzije zbog nedovoljno razvijenih bubrega.
Dok nije dobro dobiti previse kilograma, danasnja opsjednutost minimalnim dobitkom na kilazi ocito ima implikacije koje nam u ovom trenutku ne padaju na pamet.
Procitajte: http://www.sciencealert.com/high-blo...-their-kidneys
Po novim smjernicama valjda svaka treća trudnica ima GDM i budu stavljene na dijetu. I što onda drugo očekivati nego minimalni dobitak na kilaži. Ne bih rekla da je sve baš opsjednutost minimalnim dobitkom.
Evo, ja sam sad 38 tt i sa kilažom na +1 kg. Ne radi opsesije školama nego radi dijabetičke dijete.
Jaaaaako ovisi o doktoru. Mene je moja s granicnim 120 min vrijednostima "pustila" pa nisam dobila GD.
Neki doktori s time gnjave i odmah pripisuju GD.
Jednoc u sobi dok sam bila u bolnici cura 5.3 prva vrijednost nema GD. Druga iste brojcice ima i eto je ceka indukciju preksutra zbog toga.
Tak da meni sve to oko GDa nema opce smisla i svatko radi po svojem.
Ja ga imam sa 5.1 natašte i svim ostalim urednim nalazima. Ali opet sam mišljenja da je bolje i "puhati na hladno" nego dobit neku komplikaciju jer "nije to ništa".
Tako i ja. Imala sam 5.1 dva puta nataste i iako nemam upisan GD sluzbeno od svog gin, imam preporuku dijete 1800cal
Sad sam u 28tt i dobila sam 3kg.
U prvoj trudnoci nisam imala secer i dobila ukupno 15kg
Pocetna kilaza u obje t mi je jednaka
Čitam i svi nešto smiješno kilica dobivaju. Prije kao da se češće čulo +20 i takve brojke. Meni se isto čini da je to neki trend postao ako se to tako može reci, pogotovo ono , izašla iz rodilišta sa -10 kg..
U prvoj sam išla rodit u 38tt sa +20. Doma došla sa +16 i jako bila žalosna ! Bez veze, za 3 mjeseca vratila svoju težinu.
Sad sam 23 tt na +12 sam i panika me lovi ali samo zbog pritiska da je to puno, a vjerojatno će sve opet otic. Jedem isto kao prije samo i večeru , kad nisam trudna ne večeram , tj samo jogurt ili jabuku.