nismo u Zg još ovaj tjedan tak da nikak nemrem :(
Printable View
Mene zanima kome se možemo žaliti na nepoštivanje uvjeta (normativa) u vrtiću sada kad plaćamo punu cijenu ili gotovo pa punu? Mislim ono kao potrošači? Ako je u grupi više djece od pravilnicima određenog broja i slično? mislim ako već plaćamo toliko za vrtić onda valjda imam pravo na zaštitu po Zakonu o zaštiti potrošača? ili ne??? :-) :-)
ajd bar nece biti sokirana na vise fornti, jer mislim da je takvim roditeljima sad najgore, jer za svako djete se tretiraju kao da drugih i nemaju. ovo sto je freja gore napisala. koma
ivano2 ne znam, logicno je da bi trebali se zaliti, ali trenutno vrijedeci pravilnik o borju djece u skupini se bar u nasem vrticu postiva. novi jos nije u primjeni, ne sjecam se zasto negdje smo vec pisali o tome.
[ivano2 ne znam, logicno je da bi trebali se zaliti, ali trenutno vrijedeci pravilnik o borju djece u skupini se bar u nasem vrticu postiva. novi jos nije u primjeni, ne sjecam se zasto negdje smo vec pisali o tome.[/QUOTE]
budem baš probala pronaći...jedno sam sigurna da više ne nosim ništa od potrošnog materijala..
i pitanje da li je uz uplatnice došao i neki izračun? ako se i radi o akontaciji ne bi li trebali znati na koji krajnji iznos se akontacija odnosi? i da li je to u koliziji sa ugovorima koje smo potpisali odnosno ugovornim odnosima kako su regulirani zakonom? ovo je totalna zbrka...plaćam a ne znam ni koliko, ni po kojem iznosu ni kako je taj netko došao do tog iznosa...Možda tu ima neke osnove za prijavu inspektoratu ili ministarstvu financija? ne znam, lupam, liječim frustracije ovom zemljom :-)
Nama je teta dala uplatnicu i rekla je da su im rekli da moraju svakom roditelju osobno dat uplatnicu. Nisam predala papire i iznos na uplatnici je 800kn a mali nije bio ni jedan dan u vrtiću u 7mj.
mali kralo to ti je 40% od 2000 kn, dakle onako kako je i obecao :(
Meni ispada za jedno djete 200 kn, za drugo besplatno.
E sad, jedna uplatnica je na 0 kn, a druga na 2000 jer piše da nisam predala SVU potrebnu dokumentaciju.
A djeca su mi u istoj grupi - samo sam iskopirala sve papire x2. Nešto su zaje.....
Idem sad u vrtić vidjeti u čemu je stvar.
Meni. Dobila sam 40% od cijene koju bih trebala plaćati da ide u vrtić. Ali u srpnju nije bio niti dana. Dakle, kad bude 5+ dana, platiti ću puni iznos. Drugim riječima, dobila sam Bandićev iznos ali umanjen za činjenicu da dijete nije bilo u vrtiću taj mjesec.
dajte sve vi koje ste se javile da ste dobile uplatnice, javite mi se na pp da vas spojim s novinarima.
moramo reći što mislimo.
Udruga Vrtić za sve,
u srijedu,
31. kolovoza,
od 18 do 20 sati,
u Centru za ljudska prava (Kralja Držislava 6)
poziva na Okrugli stol sa tematkom vrtića. Bit će i odvjetnički tim koji će objašnjavati situaciju.
Svi ste dobrodošli!
Imam pitanje! Zvala sam neki dan vrtić da prijavim kako Jan nije išao 7. i 8. mjesec i žena me samoinicijativno pita želim li da mi izračuna koliko bi me došao vrtić "po Bandiću". I ok, izračuna ona meni i kaže cifru... i za 10 minuta me zove i kaže kako po papirima iz porezne vidi da smo imali još neke uplate osim redovnih primanja i da traže da im donesem liste od uplatitelja :roll: ???
Što to znači? MM je išao kod svoje računovotkinje koja mu je rekla kako je to maltene protuzakonito jer sve što su oni zahtjevali imaju u papirima od porezne? I da ona to ne može napraviti...
I kakva je to sad glupost da ja moram pitati za neki uplaćeni honorar listu od firme? Otkud im uopće pravo tako me nešto pitati? pa nije vrtić porezna uprava!!
Ima li tko sličnu situaciju?
Ne znam da li da se pravim blesava pa kažem kako me nitko o tom nije obavijestio (jer su rekli da će morati zvati pojedinačno roditelje) ili koji vrag?
Posebno je bolno vidjeti uplatnicu u kombinaciji s novim popisom nase mjesovite grupe koja je ove godine dodatni narasla. Dakle, placat cemo vise za manje kvalitetnu uslugu.
DV Bajka: nema uplatnica u vrtiću, kažu da stižu poštom na kućnu adresu. Ne znamo koliki je iznos akontacije na uplatnicama.
Za nepoštivanje bilo čega u vrtiću možeš se žaliti uvijek, a ne sada kad plaćaš više nego prije. To jedno s drugim nema veze.
Ako nečim nisi zadovoljna, žali se, a informirati se možeš ovako:
1. popis svih propisa koji se tiču djelatnosti predškolskog odgoja nalazi se ovdje:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=522
2. izdvajam Zakon o prosvjetnoj inspekciji:
http://www.see-educoop.net/education...ro-hrv-t04.pdf
Tu u članku 8 možeš pročitati sve inspektor može provjeriti (npr. broj djece u grupama, način upisa, program rada s djecom...)
Za provedbu ovog zakona nadležno je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pa se njemu i obrati, tj. zahtijevaj odlazak inspektora u vrtić, ako misliš da ima potrebe, nakon što si pročitala sve propise koje bi vrtić trebao poštivati.
3. izdvajam i Državni pedagoški standard predškolskog odgoja i naobrazbe:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339617.html
Tu piše sve što bi vrtići trebali poštivati.
Da skratim ono što u njemu piše: donesen je 16.05.2008. Dječji vrtići dužni su uskladiti svoju djelatnost s odredbama ovoga Standarda u roku od pet godina od dana njegova stupanja na snagu. Zahtjeve za vrtiće su podijelili u 3 kategorije, po ''izvodljivosti'': dio toga morali su ispuniti odmah nakon donošenja Standarda, dio u roku 3 godine (do kraja 2011. Tu se npr. ubraja i broj djece u skupinama, tako da za sad ne krše nikakav standard), a dio u roku 5 godina. Sve iz Standarda trebaju ispoštivati do kraja 2013.
Eto, nadam se da sam pomogla.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-za-vrtic.html
"Činjenicu da je Bandić usluge predškolskih ustanova naplatio po akontacijskom modelu, Mrsić komentira sljedećim riječima: 'Ne možete poslati akontaciju za izvršenu uslugu nego za onu koja će biti izvršena. To je pravno neutemeljeno. On je s ovim je dokazao da su djeca voda struja, plin… Djeca su stvarna i mi ćemo inzistirati na starim cijenama.'
@sss: hvala...prije bi me otkantali sa "s obzirom koliko plaćate vrtić morate biti zadovoljni" e pa sad više nema "s obzirom koliko plaćate..." .....zašto bi samo oni bili bezobrazni?
imenom i prezimenom, izjava pred kamerama
pliz
U DV Malešnica su stigle isto uplatnice, djele ih na ruke, ja preuzela u računovodstvu...Dali ih nisu sjoš stigli podjeliti okolo po grupama ili će ih tako i dieliti ne znam.
Što ima znali dole u desnom čošku one neke grupe?
bila sam nezaposlena.
Je li se netko stvarno trebao potpisati pri preuzimanju uplatnica, kako navode u gornjem članku?
Pa nije vrtić pošta, da u njemu preuzimamo preporučenu pošiljku.
Ja ništ nisam potpisala!
Ja nisam potpisala. I nitko me nije tražio.
Mica nije isla u vrtic u srpnju.
Dobila sam uplatnicu na 800 kuna, odnosno 40 posto od pune cijene (2000 kuna).
Nisam predala papire.
Ne mislim placati po Bandicevom modelu, vec po skupstinskom. Znaci li to da sada trebam platiti 160 kuna, odnosno 40 posto od skupstinkih 400 kuna, ili punu skupstinsku cijenu, 400 kuna?
Hvala!
dobila novu uplatnicu.
nisu kuvertirane.
kao i obično su nas čekale u košarici, znači svaki roditelj može vidjeti koliko tko zarađuje i koliko ga dođe vrtić. :klap:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...ciframa_312923
nisam dugo morala čekati odgovor na pitanje koliko daleko doseže glupost u ovom gradu i da joj stvarno nema kraja (mislim na komentar ispod, naravno :D)
takvima da objašnjavaš još 8 mjeseci ne bi shvatili da to nema veze ni s pravednošću, a još manje sa socijalom ni s imanjem ni s nemanjem, nego jedino s kupovanjem njihovih glasova
koliko košta glas u zagrebu? nula kuna!
A moju je zena u racunovodtvu otvorila i procitala mi iznos
ipak i ja dobila uplatnicu. ne znam da li je kuvertirana ili ne, jer ju je MM pokupio. za oboje sam dobila isti iznos :?:
Cocolina da li si dobila i pisamce od gradonacelnika ili samo uplatnicu.
MM je pokupio uplatnicu, mislim da je spominjao to pisamce.kad dođem doma vidjet ću pa javim.
zvala sam ga, ipak je bilo u kuverti.
ispričavam se.
160 kuna
40% skupštinske
čekajmo da Mrsić večeras kaže pred kamerama što će biti ako na kraju godine GU pošalje godišnji obračun s razlikama od Skupštinske (koju ćemo plaćati) do Bandićeve cijene?
Ili ako nam dođu ovrhe.
I, hoće li meni vratiti novac budući da ću preplatiti.
apri, preplatit će iz "principa" ili si tako od početka planirala, ići legitimno?