:lol:
Printable View
Ginger ni ja ne znam :lool: nikako da uvatim vrimena proucit :drama:
Al naucila sam nastimat po endomondovom programu dionice i to. Jedino sta sad trcim bez plana i programa sta zbog vrucine sta zbog nedostatka vremena :drama:
Ali opet puno bolje i vise nego proslo lito pa sam cak i zadovoljna :)
Od prijavka nista, samo odmor. Muz me odveo na rucak u Sinj pa na kavu na sankic u zalazak sunca... :zaljubljen:
Sad cu pod tus i u krevet, laku noc drage moje vjezbacice!
joj MB baš ti je romantičan mužić, vidi on kad si ti u strci pa te malo izvede da se opustiš :heart:
I fakat trčiš puno češće ljeti u odnosu na prethodne godine. :klap:
evo par pojašnjenja trkačkih termina:
TEMPO: Trening tempa se odnosi na neprekidno trčanje od 5 do 10 kilometara u tempu bržem nego što je to uobičajeno. Dobro utrenirani trkači mogu održavati isti, visoki tempo sat vremena. To su treninzi koji služe povećanju brzine koju ćete moći održavati što dulje i produženju vremena u kojem možete trčati u jako brzom tempu. Za tempo treninge se kaže da su ‘ugodno teški’: morate se koncentrirati da održite napor, a nisu zahtjevni kao sprint ili utrka na 5 kilometara.
FARTLEK: Igranje brzinom. Riječ koja dolazi iz Švedske, a u doslovnom prijevodu znači ‘igra brzine’. Učinkovit trening brzine u kojem trčite brzo i sporo naizmjenično u trajanju u kojem želite: doslovno se igrate brzinom. Sami određujete dionice, tempo i odmor.
INTERVALNI TRENING/DIONICE: Tehnički, radi se o vremenu koje provedete oporavljajući se između brzih dijelova treninga, no izraz (interval, dionice) se najčešće koristi kao naziv za trening brzine. Trkač prelazi određenu udaljenost vrlo brzim tempom, a nakon toga se oporavlja lagano trčeći (ili hodajući ili pauzirajući). Te dvije faze se ponavljaju nekoliko puta. Dionice je dovoljno raditi jednom tjedno.
A trkački pojmovnik imate tu: http://3sporta.com/mali-trkacki-pojm...hovo-znacenje/
Čini mi se Ginger da tebi ne treba naizmjenično hodanje i trčanje, puno ti je bolje radit pravi intervalni trening/dionice. Znači trčiš najbrže što možeš a onda stisneš lap da ti ide pauza (obavezno imaj pasivnu pauzu, znači stajanje) npr. 10 x 100m ili 8 x 200m ili 4 x 500m. to su treninzi kojima ćeš povećat brzinu a poslije će ti tijelo još neko vrijeme "raditi". Trebaš znači trčat najbrže što možeš, na granici izvedivog, da jedva dišeš i zapušeš. To je taj efekt. Naravno dionice pred kraj će biti teže, to je normalno. i naravno uvijek trebaš imati prije dionica zagrijavanje nekoliko minuta osrednjeg tempa trčanja i poslije par minuta rastrčavanja.
što se tiče sata za ovakve dionice, napravi onako kako sam ti gore napisala, korak po korak. Dionice je zgodno radit i negdje na atletskoj stazi ako je imaš.
sretno i javi kad testiraš!
thnx Lili, probat cu uskoro pa javim
imam i skolsko igraliste u blizini pa bih mogla tamo
jutros u 6 sam isla neki obicni trk, al bilo mi je jako tesko ustati pa nisam nista ispobavala
na kraju 4 km, zadovoljna
morala sam ujutro, jer popodne idem na frizuru pa ne mogu poslije trcati :mrgreen:
uglavnom, sad sam umorna, idem spat s djecom....ak uspijem nagovoriti Trojkicu...
Sve gledam da li mi radi telefon, danas ste utihnule. Ginger razumijem za dionice, meni informaticki obrazovanoj ne ide bas jos. Ali kod mene je rijec o treningu za mozak: uz trcanje uvijek nesto preracunavam, mjerim metre i sekunde, sat mi gitovo ni ne treba. Old school.
Od prijavaka kilometar plivanja po uzburkanom moru, jos uvijek nisam uhvatila jutarnju bonacu za pravi dozivljaj. Sutra je 15-ak km po planu i programu. Javim se
Ja se lecim, u poslednja tri dana je malo bolje pa ujutro joga, uvece trcanje. Nismo isli na bazen ove nedelje jer smo svi bolesni.
Kli kli drži se, brz oporavak želim!
Kjb odlično za plivanje! Ugodan trk sutra.
Sutra mi Franko slavi 7.rođendan :heart: napokon su sve bake i dede tu jer se inače ljeti razletimo, pa je happy.
Večeras ću malo spremat stan i krenut s pripremom pašticade tj.like pašticada, da ujutro rano mogu odradit trening (17km) i nastavit poslije trka s pripremom ručka :-)
Jedna draga prijateljica mi kreće večeras na Jahorini na 102km, pa imam tremu zbog nje.Startaju u ponoć, dok se probudim ona će već odradit dobar dio staze.:-)
Lili sretan!
kjb, kak mjeris metre? ja se sa i satom svadjam da sam davno vec prosla tih 300 metara :lool:
kli kli bome se ti aktivno oporavljas
svaka cast
ja mislim da necu do pon nista
umorna sam
Trčat 102 km??? Jesam to dobro pročitala ???
Mislis 1.2 km? :lool: Drzim fige za frendicu!
Kod mene ama bas nista ovaj tjedan, osim ponedjeljka. Morala sam otkazati prvi trening zbog posla. Sutra ili idemo u Door County ili ne idemo. Muz zaradio upalu pluca pa, iako mu je danas bolje, nije jos najjasnije kako ce se razvijati cijela prica. On svakako ne ide na put (niti je planirao), ali ne idemo ni mi ako je njemu lose.
Cure je to je 102km ali je to trail, tako da tu ima i hodanja, planinarenja i trčanja. Jede se, prispava ako ne možeš izdržat budan i tak.
Ona je malo ekstremniji tip što se tiče km al čudo jedno. Trenira uz troje djece. Ona nije brza al je jako izdržljiva pa ide na te velike distance.
Ja se noćas dignula na piš i mislim se Gospe moja, pa ona trči po šumi u ovo gluho doba noći s lampom na glavi, fakat je i luda i odvažna. Pratim je na stotinki, dobro joj ide. Njen cilj je da završi utrku, vjerujem da bi trebala večeras do 22h ući u cilj.
Ispijam kavu prije trka, jurim odmah nazad doma da stignem poljubit mog malog muškarca čim otvori oči da mu čestitam rođendan :heart:
Kaae kod tebe nikad mira, stalno se nešto događa. Želim mužu što brži oporavak!
lili75, sretan rođendan junioru!
Kod mene i dalje sve laganini. Malo plivam i napravim koju vježbu u moru.
lili sretn rodjendan malom!
Kaae nadam se da ce muz biti bolje da mozete na put :grli:
sinoc 10km@5:47.
Kaae nadam se da ce se muz brzo oporaviti
mb bravo!
Nano na odmoru si, samo polako
ja sam jutros ipak trcala, 5 km
naspavala se, mm nije isao na put pa reko ajde, bas je ugodno vrijeme
na kraju nije bilo bas tak lijepo vrijeme, al dobro...
Jutros 7 km na 6:29.
Bila sam voditeljica grupe pa sam usporila tempo. Zasto bi samo Lili vodila svoju brzu.:-P
ooooo sirus bravooo!!!
a smijemo pisati pejs veci od 6? :lool:
moj je na 5 km bio 6:24
meni je tih tvojih 7 km jos nedostizno...
Valjda smijemo. Ako grom udari forum znati cemo da je to zbog toga.:lol:
bravo sirius, mb, ginger... i sve ostale
kaae hug
ja odmaram i jedem smokve. skupljam energiju za drugu subotu i jos jednu kratku i brzu utrku
Sirius, ginger bravo :klap:
Naravno da se pisu svi paceovi! Ja sam tek prije pola godine uspjela spustit pace redovito ispod 6 (a da nije 5:59 :lool:)
Bas sam sinoc razmisljala o tome kako mi je umjereni pace nesto sta mi se prije god dana cinili nedostizno :)
Da se osvrnem na ovo… Netko je na nekoj drugoj temi spomenuo knjigu Jedi i trči- Scott Jurek. Pa me zaintrigirala i pročitala je. Knjiga je fascinantna i jako inspirativna. Lik trči UTRKE (ne trailove) na 80, 160 i 220 km. 2004 god je završio utrku na 160 km za 15 sati i 36 min (pace 5.50). Dva tjedna poslije pobijedio je utrku na 220 km gdje je jednim dijelom držao pace 3:30.. Dojmila mi se knjiga.. Lili, vidim te u tome, pročitaj ;-)
Ginger i Sirius, bravo!! :trci:
Ginger pa to je odličnoooo !!! Naravno da smiješ i trebaš pisat.
Bravo sirius za vođenje grupe!!! I Bog ze poživija za onu rashlađenu lubenicu koju si nam donijela. Ulovila sam zadnji komad #srećkovićka#
MB mraak za 10ku!!!
Ma sve ste vrijedne :klap:
Hvala na čestitkama, on je bio zvijezda dana, posebno sam vezana uz njega jer je baš maza.
Jutros 17km na 5:06 (trebala na 5:15, al nije bilo mojih pa me trener uvali maratonskoj bržoj grupi). Dojurila u 9h doma da prilikom buđenja dam poljubac sinčiću.
Poslije dovršavanje ručka, obiteljsko druženje sa starcima, slavljenik i pokloni...sve je super ispalo, nisam bila crknuta.
Jutros je trener rekao da je bila vlaga 95%, što je koma al meni čim su oblaci i ne prži, subjektivno mi lakše jer kao oblačno i nema sunca :-)
lili, cestitke junioru :-*
bravo za sve istrcano i odvjezbano
ja imam guzvu u stanu pa ne vjezbam, ali danas smo citav dan bili na plazi
sad malo odmora pa u setnju gradom
Ispravak tipfelera: Bog TE poživija...
Baš mi je uzbudljivo pratit ovu moju na Jahorini, prošla 7 kontrolnih točaka, super joj ide. Još jedna kontrolna točka pa cilj. Držim fige da uhvati cilj prije mraka.
Svaka joj čast!
ja tu kilometrazu ne mogu ni zamisliti Lili, stvarno svaka joj cast!
summer uzivaj i odmaraj :kiss:
bacila sam oko na proslo lito i i totalno sam zadovoljna sobom jer osim pacea digla sam i kilometrazu. istrcala sam do sad u srpnju 70kn a lani nisam sve skupa srpanj i kolovoz toliko. i jos nikad nisam trcala liti preko 7km, najcesce 5, a ovaj misec dva puta 10km i jednom 12km :)
isto mi fali cross fit :mrgreen: i jedva cekam da opet krenem u 9.mj
Je je znam.ja tvoje prošlogodišnje ljetne đireve, ove sezone si totalno iznenađenje, sve je to do sata kažem ti ja :lool: šalim.se, fantastična si :klap:
She did it !!!:-D ušla je u 20:15h u cilj a startala u ponoć, noć prije. Kaže sutra će mi se javit jer je očekivano krepana.
Hvala summer, uživaj s ekipicom!!!
Da krepana :lool:
Bravo svim vrijednima.
Nekidan sam isla trcati na 98% vlage. Majica je bila doslovno zakeljena na mene. Fuuuuj.
Mb ti postajes zvijer.
Ginger. Bravo.
Bravo ovdasnjim trkacicama i vezbacicama! Svaka cast lilinoj prijateljici. Razumem je, slicnih sam skolonosti. Ne bas brza, ali izdrzljiva. U stvari, bila bih i ja brza da potegnem, ali mene bas duzina pali :D
MB definitivno si za kategoriju napredovala, secam se i ja proslog leta i borbe za ispod 6 :D
Ja sam skoro ozdravila, trcala danas 14km i nije bilo tako lose kao pocetkom nedelje. Juce sam otisla kod sportskog doktora (kao kiroprakticar ali radi neku metodu 'active release') i imala prvi session oslobadjanja gornjih ledja od okova nosanja dece :D Bolelo k'o vrag.
Mene smeta ova sparina. Prekjučer sam išla rolati nakon pljuska, jedva sam jedan krug izdržala i počelo mi je srce lupati grozno, pa sam otišla poluobavljenog posla. Danas sam išla na ergometar i jedva odradila deset minuta, opet mi srce divljalo. Vrucina me inače ne smeta ali u kombinaciji s ovom količinom vlage...
Vauu koji trkovi, pejsevi, mb i ja se pridruzujem cestitkama za ljetni napredak.
Lili junioru sretan rodjos, a frendici naklon do poda.
Mi festali dvije veceri za redom na ljetnom karnevalu (moram zbog male) pa se slabo trcalo. Izbrisalo mi pola posta, grrrr.
mene isto ova vrucina ubija...
naklon svim vrijednicama,
lili sretan rodendan sinceku!
jedva cekam opet na more
bas sam haiku sastavila :mrgreen:
sirius, ti si stvarno cudo. jos sam te prije pitala , ada li je to sve od dv atreninga tjedno, jer kod mene su tri minimalno da bi se rezultati vidjeli.
mozda ima veze i sa tim da su ti rezultati u vidljivom smislu oni sitni ali bitni pomaci....
Hvala cure :kiss:
Ajme šta je vruće, satra me.
Jedvaaaa izdržavam dočekat petak i moreeeeeeee......
UvZg za skapat.
Previse je vruce za vjezbanje, pa sam malo kupovala.
Jer zaista mi trebaju nove tenisice, pete i seste kratke hlacice za trcanje i jos jedna u nizu majicica bez rukava.
Bez toga sigurno ne bih mogla. :lol:
Sutra cu pod klimom doma odraditi neku snagu. Malo mahanja utezima i girjom. Dugo vec nisam, moram paziti na misicni tonus.
Sirius da te nema :lool: trebalo bi te izmislit.
Nek si ti šopingirala, pa stvarno se nije moglo živit danas od vrućine, moraš pod klimu. Mi na kraju završili na bazenu.
Mene nervoza pere kad sam u Zg a temp preko 30ak C, pripadajuća divota od sparine uz to uf....na moru sve to fino podnosim :-)
Išla sam se malo rastrčat i “smirit“ večeras na po ure, bilo je nesnosno sparno i to u 20:30-21h.
ola djevojke drage!
Heidi se spustila s brda jučer :mrgreen:
viend na selu, neprocijenjivo!
dakle, toliko je bilo vruće da sam nakon 10 km trebala dobro pljuskanje po licu hladnom vodom i sat vremena da se ohladim
i stvarno mrzim trčati po vrućini, ali sam se natjerala
jer neš' naprecdovati ako samo idealne uvjete tražiš, jel...
prošli tjedan mi je bila ludnica na poslu, znači balzamirana sam bila popodne svaki dan
ali ovaj tjedan okrećem ploču
milsim, bit će mi ludnica opet, tu nema pomaka :lol:
plan je jedno popodne vježbe snage za početak
zadnje mjesece vježbam isključivo ujutro( a i tu fušarim) ali hoću pomalo promijeniti ritam
zato krećem s tim jednim
kao pokazateljom dobre volje
mb tvoje trčanje je level više, definitivno, bravo!
moram pohvaliti i našu Gingi :kiss:
kli_kli tebi isto bravo, uz sve obaveze rasturaš, to mi je tako cool!
seni haiku je pravo osvježenje na ovoj temi :lol::zaljubljen:
Lili sretan rođendanko veliko dečku!
sirius, sad si definitivno on the dark side
baš znam taj trenutak, kad krene kupovina hlačica i takoto :lol: