Tesa je preljepo ime.
Printable View
Nama dolazi Matea (Teica). jedva cekam da se poznamo face to face !!!!
Meni se bas svidaju neobicna, strana imena... Freya, Romilly, Georgina. Dijete ce imati prezime na chich, ali da djetetu mogu dati prezime bez palatala, dala bi mu. Ali ne mogu. I ja ne vidim razloga zasto djetetu ne bih dala strano ime, pa zar da mu dam ime koje mi se uopce ne svida?
Sto da radim? Ne zelim dati ime koje mi se uopce ne svida, a prezime ne moze biti bez palatala!
Mi smo upoznali jednu curicu koja se zove Ziva. Isprva je čudno, ali navikeš se! Ziva na hebrejskom znači svjetlost!:)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Maria bi ti mogla doci 15.8. i meni je lijepo to ime.
Znam ja jednog Lorisa, studirao je sa mnom i profesori su mu se stalno obraćali s "kolegice" :mrgreen:
Mi sad smišljamo za curicu..vratili smo se prošle godine iz SAD-a, 3 djece nam je tamo rođeno i dali smo im univerzalna imena koja pašu tu i tamo (uvijek je bio plan da se vratimo :-) ) i baš sam se veselila napokon dati djetetu ime bez opterećenja kako će se izgovarat, ali dragi odbacuje sve moje prijedloge :-(
Palo mi je na pamet Sonja - to baš dugo nisam čula, a divno je. a MM kaže da mu je to kao za ukrajinsku prostitutku :roll:
Mi u traženju ženskih imena. Prvi izbor bila je Zlata..odgovor mog muža osim one voditeljice ne poznam mlade žene s tim imenom. To je za bakice. Mara, ok al ne i u našem okruženju gdje je to pogrdno od Marija. Lola, da i onda moj muž veli za njom će vikat Lola voli biti gola. Za sad su imena: Greta, Klara, Tonka, Mirjam bez dodataka MM.
Zlata je jako lijepo :)
A greta sad postaje dosta popularno, znam 3 curice s tim imenom mlađe od 3 godine.
Mi se dvoumimo između Vida i Ida :lol:
Koje je vama bolje?
oba su lijepa
Vida možda mrvu više
Meni je Vida odlično ime!!!!
Meni je tata htjeo dati ime Vida, mrzila sam ga što je I samo pomislio na to. Srećom, stariji brat je spasio stvar I izabrao mi ime.
Ne sviđa mi se Vida, možda zbog kraja gdje živim, jer ne poznam niti jednu osobu koja nosi to ime a da nije odavno u mirovini.
Ida mi je je ljepše ime! No, koliko nas toliko I mišljenja, ti ćeš ionako odlučiti po svom. :)
nama ipak stiže Bartulina :-)
Ja se baš nikako ne mogu odlučit, možda se na kraju odlučimo za neko drugo. osim ovih favoriti su mi Zita, Sofija i Dora.
a djeci ne damo da biraju, neki dan je Iris rekla da se njoj baš sviđa REGICA za seku, nije mi uopće bilo jasno od kud joj to. baka je poslije razjasnila, gledali su gruntovčane :lol:
Veronika je i meni super ime :-)
Sto kazes na Maris, Mabel, Elin (cita se kako se pise, norvesko ime), Leda, Ada, Eliza (kao nadimak za Elizabetu)...
Vidim da si odabrala Benjamina kao ime za svojeg decka, da li te smetaju y,x,q,w slova, pretpostavljam da te ne mori fonetsko pisanje i domaca imena?
Mi smo ti se vratili u Hrvatsku ove godine, a i tamo smo birali imena koja funkcioniraju na oba jezika, mi ih izgovaramo kao hrvatska i ne bi htjeli xyqw
Ada mi je prekrasno! :zaljubljen:
A gdje si ti Imogen?
neka ga :mrgreen:
Sonja je prekrasno, ne znam kakve su mu to asocijacije
Kako izgovarate ime Zoe?
Oduvijek mi se svidja, i bila sam uvjerena da se izgovara kao Zoi.
Tek sad vidim da postoji barem 3-4 nacina pisanja (Zoe, Zoë, Zoé,Zoie, Zoey) ali i izgovora : Zo-ee, ali cesto i Zo-wie, sa nekakvim V (jedno se rimuje s otprilike Joey a drugo s Bowie).
Prijatelj Grk kaze da se u originalu izgovara kao Zoi s uzlaznim I.
Zivimo u NL, i po forumima vidim da cesto koriste americku varijanu s tim puj-puj V (Zouvi po Vuku :roll:).
U igri su jos Dora i Vanja.
Vanja mi se bas svidja, ali obicno V se ovdje izgovara kao VF, a u Amsterdamu bas kao F. Pa bi lako postala Fanja :-x. A Wanja mi je opet bezveze.
meni se sviđa Dorja,Tajana
Zoe izgovaram Zoi. Preferiram Doru.
Moja je Pia :)
Stigla nam je Dora :heart:
Meni je trenutno najljepše žensko ime Mirta.
Nama u prvom mjesecu stiže mala Korina:zaljubljen:
Ja sam već odavno van ove teme-moje cure su sad već velike. No neki dan sam čula vrlo neobično ime za djevojčicu, pa da ga podijelim s vama koji možda tražite ideje.
Djevojčica Oda ima baš originalno ime, zar ne?
Dolazi od Ondine-morska sirena
Imogen mene na prvu asocira na nešto zlatno( gold na njemački i znači zlato) , sad ime mi je neobično prvi put ga čujem i ne zna nije mi ružno, neobično zanimljivo mi je. Neznam kako drukčije bi opisala.
a sprdali su se s bosancima koji su u ono doba djevojčicama davali ime - marisol
Marigold je cvet (Tagetes erecta).
je, obožavam ga
i kažu da strašno krtice tjera
ali ne vjerujem da bi itko kćeri dao ime Kadifica
iako znam jednu Kadifu
Kadifice su dobre i protiv krumpirovih zlatica :)
Marigold mi je fora samo mi nije za osobno ime, nekako više za marku odjeće ili tako-neki brand.