danas šporka šalša za mm-a a ja jedem poriluk i tunjevinu s domaćim debelim rezancima
Printable View
danas šporka šalša za mm-a a ja jedem poriluk i tunjevinu s domaćim debelim rezancima
mi danas imamo lazanje s mesom, dugo nismo pa malo za promjenu, inače fenomenalne su mi bile zadnje lazanje s lećom i grožđicama
dakle...nas danasnji rucak je citava anegdota. u jednom sam trenu pomislila: tko prezivi, pricat ce...
ujutro se stariji poceo derat da on ne bi u vrtic. ok, ne mora. onda, kad je mm otisao na posao se poceo derat da bi ipak isao u vrtic. mladji kmecka jer vidi od starijeg da je to u djiru...
umirim obojicu, zagramo se s legicama. ja krenem praviti rucak jer kad su obojica doma to odradim odmah ujutro da imam ostatak dana za igru i neke sitnije stvari po kuci u koje ih mogu ukljuciti...
nisam jucer pravila onu strudlu sa gljivama pa, ajde, danas cu. kad sam svo povrce pripremila, skuzim da nemam kora. ajme, skoro sve je gotovo. ajd nista, da ne pocinjem neki drugi rucak i da ovo ne bacam, napravim koru, sve to nekako sprtljam u kalup za torte i njega u pecnicu. bez tepsije ispod.
maslac je curio na sve strane, zadimila sam cijelu kucu, jos uvijek sve smrdi, pecnicu ne zelim niti gledati na sta lici.
ova dvojica u elementu. mladji se napikirao na kocke od starijeg pa svako malo moram uletati kao mirovne snage...sada obojica spavaju u ISTO vrijeme. ajd, valjda cemo dogurati do veceri... imala sam jos i jednu ludu ideju da napravim krem juhu od brokule. ne da necu juhu pravit, do sutra necu prismrditi kuhinji...
utjesno je to sto je savijaca fina. ako se IKAD vise odlucim na to da ju pravim, stavit cu manje krumpira...
drago mi je da je savijača fina i žao što je postala anegdota
i ja izgubim cijeli dan praktički na tu savijaču kad ju radim jer ju moram raditi u etapama s igrom i raznim poslovima
ja ju pečem u vatrostalnoj sfrkanu, taman mi stane i ne curi
:lol: piece of cake naspram savijače
evo recepta
http://sweetgreenhr.blogspot.com/201...e-s-lecom.html
jako je fino i puno lakše, savijača je baš muka za napraviti
Jučer: pileća juha, juneći šniceli u saftu, riža, zelena salata
Danas: pečeni oslić s patatama (s dosta česna i ružmarina), cikla
Sutra: sarme kod sveki ;-)
danas: juha od povrća i noklica, pečen svinjski kare i mlinci i cikla za salatu
sutra ?
danas -kiseli kupus dinstani, police iz rerne i sušeno meso
jučer -krem juha brokula, tuna i krumpir iz pećnice kupus salata
sutra - piletina pečena, dinstano povrće, juha s knedlama
Rižu sa Curry-em (francuski recept sa bananama, kokosovim mljekom i grožđicama - MLJAC) za mene jer niko drugi ne voli.
Za ostale pohovana piletina i riža sa povrčem.
danas cemo juhu, kuhano iz juhe, pire i paradajz sos. za desert/veceru osinja gnijezda.
za sutra nemam nikakve ideje...
Danas pašta fažol :mljac:
Sutra puretina u umaku od vrhnja, juhica naravno i još ću smisli šta za prilog, možda neko fino tjesto
pileća krilca i celer
juha od luka
šarena salata
varivo grašak, mrkvica i hummus
junetina sa graškom,mrkvicom,krumpirom i prilog riža.
Prije: Palenta sa piletinom na saft, juha
Kasnije: Tjestenina u umaku do lososa
dosadno i klasično da ne može bit klasičnije
ali dugo nismo
svinjski šnicli na naglo, kad su pečeni gore smo stavili sir da se rastopi
pečeni krumpir
salata od ribanog crvenog kupusa nama, a cikla za V
apri, evo opet ja uljećem s receptom
reci kako radiš juhu od luka
meni je to uvijek bilo gadljivo dok jednom u ljubljani nismo u jednom restoranu jeli gustu juhu od luka serviranu u zdjeli od kruha
koju sam skoro cijelu ja pojela:oops: (mislim zdjelu)
bilo je prefiino
aleks, ja nisam tako dobra domaćica da pečem zdjele od kruha, pa kruh samo prepečem i stavim unutra (ali, tako rade i u većini restorana)
Na maslinovu ulju (iako je recept za maslac) prepržim luk i češnjak i začinim. Zalijem bijelim vinom i temeljcem i pustim da se kuha.
Dotle bijeli krih prepečem, poslažem pola u vatrostalnu (trebala bi svaka porcija ići zasebno, ali nisam ja restoran), naribam gore ementaler (ako staviš neki drugi sir, onda treba i malo šećera, da dobije onaj slatkasti šmek) i zalijem juhom.
Onda stavim preostali kruh, pa sir i zapečem.
Najlakše jelo na svijetu, a tako je fino da izgleda komplicirano.
jučer, juha,blitva sa krumpirom i papaline
danas,juha od jučer,pileći rižoto + zelena salata,desert, uštipci
danas: raštika, krumpir i dalmatinski buncek
sutra: njoki od bundeve, šalša, rikola, pita od malina i sira
danas pileća juha i tjestenina sa blitvom i slanutkom
sutra juha, pileći faširanci, pire od krumpira i prokulica i zelje salata
juha od mrkve, celera, luka i amarantha
lešo tikvice, brokula i karfiol
pečena vratina
cikla
samo za aleks, "recept" za juhu:
u sjeckalici, skroz usitniti luk, mrkvu i celer (glavica luka, velika mrkva i komad celera veličine pola jajeta, otprilike)
popržiti na mrvi maslinova ulja
dodati cca 2 žlice amarantha (može i proso i zobene pahuljice i quinoa, što ti paše) i minuticu-dvije promiješati na vatri
posoliti
zaliti vodom i ostaviti da se kuha nekih pola sata.
bolje je ako imaš mesnoga temeljca, ali ja sam svoj potrošila jučer na juhu od luka.
na kraju staviš peršin ili što već voliš od zelenjavih začina.
danas juhica od jučer,piletina na saftu i tjestenina,salata neki kiseliš..
Danas zapečena cvjetača i zelena salata
Danas: juha od povrća, integralna riža sa ledovim mixom gljiva i porilukom i salata od cikle
Sutra: juha bistra, pohana koka i pećnici (tako nema ništa ulja!!!), blitva i kupus salata
Srijeda: crni rižot i zelena salata
Četvrtak: sarma (iz friza) i pire
Petak: bob i manistra na maslinovo ulje
Subota: falsa juha s rižom, riba na gradele, pomfrit i povrće sa žara, zelena salata
Nedjelja: bistra juha (od tel.kosti) pečena teletina s krumpirima, špinat na maslu, zelena salata
špageti bolognese, probat ću kuhati što duže da vidim o čemu vi pričate :-)
Danas spaghetti quattro formaggi i nekakva salata
Janis ja sam nedavno radila Bolognese tako da sam meso podlila sa crnim vinom (1/2 dcl ili čak i cijeli dcl). Fakat ispadne puno bolje nego kad se samo sa temeljcem podlijeva.
Ričet s mahunarkama i povrćem + salata od crvenog radiča.
Oni koji trebaju meso, nek jedu jučerašnje bakine ćufte!
Danas juneće šnicle (a la pašticada) s njokima (možda domaćim?, bumo razmislili :), sutra lignje (nisam još odlučila na koji način)...
Danas grah sa mljevenim mesom salata ribano zelje i paradajz juha
Utorak poriluk varivo sa šampinjonima
Srijeda dinstano kiselo zelje sa dimljenom vratinom
Četvrtak pileći saft, kisela paprika i juha od karfiola za klince
Petak riblja juha, složenac od ribe i krumpira zapečen sa maslinovim uljem, uz to zelena salata
ovaj tjedan bez velike organizacije i kuhanja, čistim zamrzivač...
danas pizza jer imam ostataka suhovine do mm-ovog rođendana pa da potrošimo..
uto-juha od rajčice, faširanci, špinat, pire
sri- fiš (od ribe iz zamrzivača)
dalje ćemo usput...nemam trenutnu sliku što sve imam zamrznuto...
mi danas imamo lazanje od tune i kukuruza (isto čistim hladnjak i ormar pa kombiniram)
danas: ajngemahtec, domaći kruh
sutra: teleći j(ečam/poriluk) rižoto
srijeda: krem juha od bundeve, takitos de polo
četvrtak:mesno/povrtna štruca, paradajz juha
petak: špinat, krumpir, jaja
I moji su bili kupovni...tijesto sam napravila, ali dalje od toga ni mic, jer malcu rastu gornji zubići, pa je od podne ajme&kuku, stoga nisam stigla. Sutra ću od toga spržit krokete i vjerojatno zadinstat malo piletine...Lignje u petak!
bolonjez i potočarka na salatu
danas juneca juhica, riba i riza sa povrcem
sutra juha od povrca, pohane snicle i dinstani grasak
srijeda grah s jecomom i kupus na salatu
danas: ravioli od spinata u umaku od 4 vrste sira
sutra: juha, kuhano, sos, pire
srijeda: grah
cetvrtak: spageti sa tikvicama i salsom, pecena piletina ili puretina
petak: nemam blage veze, ali petak je ionako daleko...
da se ja malo i tu javim :-)
jučer - juha od povrća,restani krumpir,pohana piletina,zelena salata
danas - kelj i kobasice
sutra - bolognese iz škrinje i krafne domaće! :mljac:
Varivo od leće i bukovača