mirna kaže da ne treba ništa odgađati,već da sačekamo kako ću reagirati na antibiotik..ne bi trebalo biti problema jer je još dvadesetak dana do pikanja. mirujem i čekam svoje dupliće :)
Printable View
mirna kaže da ne treba ništa odgađati,već da sačekamo kako ću reagirati na antibiotik..ne bi trebalo biti problema jer je još dvadesetak dana do pikanja. mirujem i čekam svoje dupliće :)
hej curke :bye:
kako su pikalice kako ide
Rominka nadam se da ide na bolje pa da mozes u postupak bez sikiriki
ja poslala knjigu mojih nalaza u HZZO i sad:raspa: :cekam:
tika08 cestitke tebi i TM na malom petru
Iva 77, ako smijem pitati, gdje planirate sada otići, PFC ili Pronatal (budući da iz potpisa vidim da ste bili i u jednom i u drugom, ako sam dobro shvatila)? Mi čekamo termin u Pronatalu, pa se nadam da je to dobra odluka :-) Nadam se da će ti rješenje stići što prije, znam koja je to gnjavaža...
sejla mi naravno idemo nasoj dr L u Pfc
za Prenatal mogu reci da je ok
ali ja sam dobila dojam da je tamo sve ko na traci :mrgreen:
ovamo smo dobili puno toga a prije svega ljutski pristup svemu posto mi samo prvi postupak uradio dr Merdesic sve je ostale uradila dr L koja tako sve lijepo objasni nakon postupka te razgovara sa pacijentima
sa dr M nisam ni rijeci progovorila jer on to ne prakticira tako sam cula vele da odradi dobro svoj poso i nema vremena bas puno za razgovore
5ti dan stimulacije , ubacili menopur
jedem cikklu ko nikad, ananas za večeru
rezervirali nakrajuHoffmeister, blizu starog grada i popreko onog velikog parka
kako si organizirat prijevoz od aerodroma, oni nude neku uslugu, ići taxijem ili javnim prijevozom???? ideje???
linalena ~~~~ za dalje da sve bude sa lijepim zavrsetkom
sto se tice prevoza taksi Simo suradjuje sa njima a on ti je Danicin m pa mozes pisat Mirni da ti dogovori prijevoz ili ga mozes nazvat ja imam broj pa ako zelis na p.p
jel tako povoljnije???? a kaj govori hrvatski kada ga možemo nazvati??
pa sta ja znam mi smo se uvijek s njim prevozili a mozes ga nazvati kad trebas krenut dan ili dva prije kazes kad stizete on saceka nosi prtljagu jako ljubazan covijek
sto se tice placanja mi bi platili 15 € od kolodvora do hotela Belvedere pa ti vidi
i govori hrvatski
Rominka kako je danas jeli sta bolje
Hvala iva77!
U stvari, nas su poslali u Pronatal iz Maribora (bili kod dr Vlaisavljevića), budući da oni imaju suradnju. Na konzultacijama mi se dr Mardešić činio ok, naravno hladno i profesionalno, ali nam je u razgovoru sve objasnio što je trebalo.
Evo mene sa ultrazvuka...
Mogu reci da su dojmovi na pfc i doktoricu Lazarovsku odlicni! Bas su svi ljubazni!
Meni danas 7. Dc. I na ljevom jajniku 10 folikula a desnom nesto manje..par vecih su od 12 mm.
Ugl.svaki dan ultrazvuk dok ne dodju na 18 mm..dokt.kaze da je pogodjena stimulacija i da je endometrij savrsen.
Odn.kako su ocekivali,sve pet..
Mm je dao ejakulat na zamrzavanje..samo da spermici ne zakazu...
Tratinčice, sretno!!!!!!!! Drago mi je da je do sada sve kako treba :-)
toliko lijepih vijesti na jednom mjestu, pa to je milina :)
ja ležim i dalje, i naravno kad imaš vremena, počneš o koječemu razmišljati, pa tako je meni palo na pamet da moj protokol kreće sa drugim danom, a štoperica bi trebala biti već 9/10 dan...zar je to moguće? mislila sam da se to uglavnom poklapa s ovulacijom, pa mi je sada malo bed gnjaviti Mirnu još i za to....bolje je kad nemaš puno vremena - manje se brinem....
Hvala sejla...
A bit ce kako je sudjeno...treba sad docekati punkciju,pa kako ce se dijeliti,pa kakvih ce biti embrija za vratiti.uh razmisljam o svemu...i bojim seeee!!!
Grad je preeeljep i uzivamo al s druge strane se imam kada opterecivati....grozna saaaam!!!!!
Rominka meni su rekli da stoperica ide kad folikuli budu 18 do 20 mm tak da nemas brige,oni misle na sve.. a oni ce doci do te velicine do 12 d.c. maks.
trantincice :-D:-D za super folikule i endo. Kako je u Pragu, jel puno snijega? Kako je prošao put? Kada očekujete punkciju? velka pusa
dal se plaćaju folikulometrije?
Hvalaaa!:)
Petak kad smo krenuli je toliko zavijalo da smo se mislili kak cemo doci, ali kad smo presli granicu i usli u madjarsku snjega vise nije bilo, cijelo vrijeme nas sunce pratilo, i evo sad popodne smo malo setali i poceo padati ali samo kratko.. Ugl. Bez padanja al je hlaaadnoo!
Dokt je rekla da cemo sve platiti na kraju al nismo pitali za folikulometriju a mislim da sam negdje procitala da to spada u cijenu postupka..
A punkcija bi bila najkasnije u petak al se ona nada za cetvrtak, sve zavisi od folikula, moraju biti od 18 do 20 mm
E da preporucam da si nesto ceskih kruna razmjenite jer ovdje oderu kad se placa eurima.. I mislim da je kod nas bolji tecaj..
ja sam bila u Pronatala i mogu reći sve najbolje za dr Mardešića. Bio je maksimalno ljubazan i profesionalan. Na konzultacijama nam je sve pojasnio kako ide i mogla sam postavljati pitanja koliko god sam htjela i što god me zanimalo. Na e-mail je odgovarao uvijek najkasnije u roku 24h. Nakon postupka je odmah napisao otpusno pismo za svih nas 5 koje smo bile skupa u postupku. Sjeo je s nama i rekao što ima svakoj reći a onda smo isto tako mogli postaviti pitanja sve što nas zanimalo.
Ja sam maksimalno zadovoljna!
meni su kliniku preporučili 2 MPO specijalista iz Splita. MIslim da ima razloga zašto ih drugi dr preporučuju jer stoje rezultati iza njih..MAlo sam čačkala po netu i saznala da su 1 u Europi i 4 u svijetu po broju i uspiješnosti IVF.
Budući da je klinika i sveučilišna, Dr Mardešić je i suvlasnik i doktor i profesor sveučilišni smatram da pored sveg posla i obveza ne možeš očekivati da čovjek bude nasmiješen non stop. I dakako mislim da je to najmanje bitno u svemu, bitnija je stručnost!
Hvala puno prag!!!!
Ma evo zanimala su me i druga iskustva, jer su dvije klinike, što do dolaska na forum u stvari nisam ni znala.
Budući da se na donaciju jajnih stanica jako dugo čeka u Mariboru jer Slovenke imaju prednost, uputili nas nakon dvaju posjeta u Pronatal. Nosim pozitivne dojmove s konzultacija, jako su stručni i profesionalni!
A evo, tvoj potpis govori sve što je bitno, dolazi uskoro mala mrvica!!!! Iskrene čestitke, želim lak porod i da sve prođe u najboljem redu!!!!
Drage moje, vec duze vreme pratim vas forum, pa evo napokon sam se i sama prijavila....muz i ja imamo po 42 godine i iza sebe nekoliko inseminacija i nekoliko IVF, neuspesnih, do sada....Poslednja IVF je radjena u Beogradu kod Prof.dr. Veljka Vlaisavljevica...Pri toj poslednjoj stimulaciji formirala sa samo jedna JC koja se nije oplodila tako da do ET nije ni doslo...Prof.dr.Vlaisavljevic nam je nakon toga savetovao da ne gubimo vreme nego da idemo na donaciju JC u Prag...Bilo je tada i dileme da je terapija bila isuvise blaga jer su rezultati i muza i mene bili uglavnom dobri pa je smatrano da je dovoljno ici samo sa menopurom...Bilo kako bilo, da vas ne smaram vise, mi smo se odlucili za Prag i donaciju JC...Ali sada smo u velikoj dilemi odluciti se za Prenatal ili za kliniku doktorke Lazarevske...S obzirom da godina imamo dosta i ne idu nam u prilog, vremena za greske nemamo, vec zelimo doneti pravu odluku....Koliko sam ja shvatila, doktorka Lazarevska bila je u timu Prenatala, ali se odvojila i otvorila svoju kliniku i povela deo tima sa sobom, ali na drugoj strani Prenatal ima svoj nivo koji je na zavidnom nivou....Eto, moja bi molba bila da nam date pravi savet, s obzirom da vidim da imate iskustva, i pomognete u odluci...Unapred zahvalna i veliki pozdrav od sveg srca....
Drage moje, zelim vase cenjeno misljenje pri odluci za donaciju JC u Prenatal u Pragu ili kod doktorke Lazarevske u PFC u Pragu....Godina imamo po 42 i muz i ja, pa nemamo bas vremena na pretek i zelimo doneti ispravnu odluku....Unapred zahvalna i srdacan pozdrav od sveg srca....
Malo mi je frka sada jer sam rezervirala hotel po protokolu, ali zapravo tek sad kuzim da stopericu mogu i tamo primiti zar ne? Mogu ja taj 9 dan nakon uzv ici za Prag i dogovoriti s Mirnom da mi oni daju stopericu. Mislim, mogu li to vremenski izvesti da ne zakasnim?!
sejla i ja se u potpunosti slazem s prag-om..mi smo bili u 8 mj na konzultacije i sve pohvale imam za strucnost,a u 10 mj smo u postupku bili i eto vidis moj potpis...oni rade profesionalno,a s nama dr.M bio jako ljubazan i sve nam detaljno objasnio,zato nemaj straha nego cekaj vrime da prode i da krenes sa srecom!!!!!
evo kako mi planiramo: 8dan ujutro stimulacija, oko podneva kontrola pa javljam telefonom nalaz, pretpostavljam da 9dan ujutro još stimulacija a navečer štoperica ili 10ti dan kada i putujemo, 11 ili 12 punkcija,
no mi se sami pikamo, sigurno će ti oni dati injekciju ako ih tražiš
linalena i mi ćemo se sami pikati. od 2 do 9 dana je stimulacija, zatim uzv pa štoperica navečer...ma moram prestati razmišljati toliko, jer svaki put izračunam drugačije - smotana sam sva :) prvi put nam je i toliko mi se toga vrti po glavi, da slučajno ne pogriješim...sanjam gluposti, a toliko se veselim jer vjerujem u uspjeh. znam da sam smiješna, ali to je jače od mene.
dosla sam malo cirnuti i da vam malo bodrim!saljem vam puno pusa,i nadam se da cete uskoro sve biti mame,da je roda u pfc grije gnijezdo...
Hvala kockice1 !!!
Joj tako me veseli vidjeti potpise uspješnosti, i to iz prve :-D Čestitam na malom srdašcu!!!!
Rominka i meni je prvi put al nakon odlaska u pfc mi je sve jasnije..ja mislim da stoperica ide navecer al zavisi od folikula ne mora biti tocno 9. Dan! I moja stimulacija je od 2- do 9 dana s tim da mi je 8.i 9. Dan samo cetrotid bio odredjen i nakon jucerasnjeg ultrazvuka mi je produzila tri gonala i ta dva dana..znaci ravnaju se po folikulu..
Uhhh nadam se da je roda stigla do pfc- a:-))))))
Gagi69, najbolje da pišeš na obje klinike pa da onda odlučite, kontakti su na prvoj stranici ove teme, jedino što gđa danica nije više u Pronatalu. Imamo ovdje na forumu lijepa iskustva iz obje klinike.
tratincice sretno u pragu... puno uspjeha ti zelim,a bit ce ga jer si u dobrim rukama...tvoja roda te vec ceka
Cure, molila bih samo kratku informaciju: vidim da se ide na konzultacije prije postupka - pretpostavljam samo prije prvog.
Da li trebam čekati odgovor od HZZO-a ili konzultacije trebam prije ugovoriti i obaviti?
bmarić, ja sam tek nakon konzultacija slala molbu hzzo-u, tako da bez brige možeš prije ugovorit i obavit konzultacije.
kockice1, ak slučajno nisi dobila odgovor na pp, javi (prvi put sam slala al mislim da je poslana)
Hvala kockica...nadam se da ce biti..
Vadili mi danas krv za estradiol da vide hoce li sutra ici stoperica..
Kod nas jos ljepih vijesti-mm nalaz spermiograma 2 milijuna i vise nego dovoljno za icsi..a osjecki spermiogran pokazivao nistaa sa par pokretnih spermija tako da su ovi u pfc isli na to da zamrznu ejakulat par puta da iz toga nesto izvuku ili biopsija..a sad na kraju ce svjezu koristiti jer ih imaaaaaa!!!!!
Tako sam sreeetnaaaaaaa!!!!!!!
Drage Cehinje...ima li neko ko se za PFC ili Pronatal odlucio bez potrebe za donacijom, cisto dobrog rejtinga ceskih klinika radi, jer koliko vidim na ovoj temi se ugl. javljaju oni sa doniranim js ili sp. i o tome se najvise postuje..
Hvala vam na svim korisnim informacijama! Ili znate nekog ko bi mi bio od koristi sa svojim iskustvom u Pragu, za klasicni IVF ili ICSI. Naime, mi smo idiopate pa bi mozda bilo najkorisnije da komuniciram direktno nekog ko ima isto ili sl. iskustvo (da ne smaram vas ostale bespotrebnim postovima) :)
Mi smo upravo u postupku u pfc bez donacije.
Radi se o oligospermiji kod mm a ja sve ok.
Odlucili smo se zbog preporuka..