Aspirirano 25 oocita. Osjecam se dobro s uputama za strogo mirovanje. Vidjet cemo hoce li biti transfera.
Printable View
Aspirirano 25 oocita. Osjecam se dobro s uputama za strogo mirovanje. Vidjet cemo hoce li biti transfera.
Bome katka reakcija je burna -:)
Svaka cast kako izdrzavas,meni sa 16 je bilo tesko i aspiracija dosta neugodna..
Drzim fige da se ne zakomplicira i da dodes do svjezeg transfera!
Ipak ono najbitnije je da transfer ne forsiraju da ti budes dobro i da dobijes puno lijepih zametaka!
Sretno!
Ma osjecam se skroz ok, zasad nista losije nego proslih dana. Bila sam skroz omamljena, krvarenja nema.. Sve upute imam, znam sto trebam, nema mi druge nego odmarati i vidjeti sto ce biti. Ne znam koliko js je zrelo, sto ce na kraju biti s njima...znat cu u ponedjeljak. I ipak se nadam da cu do transfera doci sada.
Supet Katka, svaka cast, sretna sam zbog tebe!! Kako se osjecas danas? Javi novosti!
Jucer mi je bilo uzasno tesko. Sve me strasno boljelo, trbuh tvrd i napuhan...danas je vec puno, puno lakse. Jucer sam prelezala i prespavala cijeli dan. Nekako vjerujem da ce se to jos smiriti za tri dana i da cu ipak imat transfer. I sad sam ustvari sigurna da zelim ici sa jednom mrvicom, a ne dvije kao prosli put. Sad je ono o cemu razmisljam informacija iz laba sutra ujutro. Iako znam da je bitnija ona na dan transfera...
Katka, kakva je situacija?
Evo me :)
Jucer je bio dobar dan, ujutro me malo bolio lijevi jajnik i osjecala sam da je ogroman, ali kako vecinu dana stvarno prelezim i odmaram jer ustvari nista ne mogu dugo, ipak je sve proslo relativno ok. Danas se osjecam jos nijansu bolje, primjecujem da me boli kad se vise krecem pa jednostavno mirujem. Napuhnutost dodje i prodje, cini mi se da je vezana uz obroke. I iako pazim sto jedem i dosta pijem, probava mi se dodatno usporila, a i inace je spora.
Vijesti iz laba su zasad zadovoljavajuce, imamo 12 embrija. Ostale js nisu bile sve dovoljno zrele, i na zadnjem uzv su me na to upozorili da je lijeva strana naknadno reagirala pa su bili malecki, oko 15mm...sad je pitanje sto ce biti sutra i koliko ce me docekati. Nadam se da ce biti vise od jednog za eventualni ponovljeni transfer. Sutra idem na uzv i vadjenje krvi i onda bi trebali donijeti odluku idemo li na transfer u cetvrtak. Po mojoj procjeni ja sam puno bolje i vjerujem da ce do transfera doci. Iskreno, jedva cekam uzet svoju mrvu i ici doma, mislim da ce mi dalmatinsko sunce pripomoci da dodjem k sebi skroz.
Btw. danas mi je 13dc i ovuliram (sto mi je rekord, inace se to desava cca 20dc-to sto pisem se odnosi na moj prirodni ciklus)-i napuhnuta sam i trbuh mi je bolan kad ga stisnem-pitanje: jel moguce da imam u ovom ciklusu koji je prvi nakon stimulacije/aspiracije/transfera vise folikula koji su narasli? Jer me bas tak pritiska kao da ih ima vise...ili imam fiks ideju i fiks osjecaj?
Nemam ti pojma jel to moguce... ostaci stimulacije ostaju neko vrijeme u tijelu ali manifestiraju li se tako, stvarno ti ne znam. Moja iskustva s ciklusima nakon postupaka su skromna, uglavnom mi je glavna promjena poremecaji ciklusa, odnosno produzetak ionako duljih ciklusa. Logika mi govori da su ti osjecaji koje imas normalni i vjerojatno posljedica najprije nedavne punkcije. Mozda su jajnici jos uvecani i sl.
Naravno da cu javljati sve. Vec nestrpljivo cekam sutrasnji uzv.
Katka odlicne vijesti iz laba!
Drzim fige da bude transfera i da ti ostane jos zametaka.
Da,kljucno je mirovanje kod hipera..
Ja nisam mirovala nakon aspiracije pa mi se stanje pogorsalo tako da vjerujem da ce kod tebe biti ok..
Ja ti stvarno nisam mogla apsolutno nista sve i da sam htjela prvi i drugi dan nakon aspiracije tako da nisam imala izbora osim mirovati. Najdalje mi je bilo otici do wc-a. Danas sam vec stvarno puno bolje. Simptomi su se bas povukli iako i dalje osjecam napetost i guzvu u abdomenu. Strah me sto ce biti s embrijima jer mi je i prosli postupak bio traumatican, od 9 embrija na 3.dno, 5. dan me docekalo dva. Ustvari, valjda cu i sad imati minimalno dva da imam bar za dva transfera.
Definitivno sam odlucila da zelim ici s jednom mrvom ovaj put. Ovaj hiper me prizemljio i natjerao da shvatim da je jako velika razlika od trudnoce u ranim 20-ima i kasnim 30-ima. Ovo sam prolazila i u jedinom uspjesnom postupku i sve sam odradila na nogama.
Toga se jedino bojim da bi ovu agoniju stimulacije morala prolaziti ponovo, a iskreno, nemam bas previse snage za to vise.
Evo me s novostima...
Najveca je mogucnost da necu imati transfer sutra. Jutros sam obavila uzv, jajnici su jos veliki, ima nesto slobodne tekucine...E2 je u opadanju, danas je 4000 pg/mol, na dan stoperice je bio oko 5300. Ne znam sto bi rekla, svjesna sam da je zbog rizika bolje ici na freeze all...sutra jos ponavljam E2 pa cemo dodatno vidjeti, ali vec sam ustvari prekrizila mogucnost da ce mi mrvu vratiti sada. Sutra cu saznati i stanje s blasticama koliko ih uopce imamo. Svjesna svega, ipak sam nekako jako tuzna.
joj katka, ma bolje je pomaknuti transfer nego riskirati pojačavanje hipera...... bit će to ok, pomalo, naši su twinsi smrzlići :heart::heart:
no nisu ti ništa javili iz labosa? Znaš li kakva je situacija tamo?
Valjda nitko u ovoj situaciji ne moze pobjeci od tog tupog osjecaja razocaranja u kojem ustvari ne krivis nikog za nista...samo si tuzan jer si se eto mucio i bockao mjesec i pol i na kraju bez transfera...i jos nesto, ovisno koliko dobijemo embrija, kakva im je praksa smrzavanja? Smrzavaju li jedan po jedan ili idu u paru? Ja sam nekako donijela cvrstu odluku da zelim vracati jedan embrij.
Katka, vjerujem da ti je skroz tuzno i razocaravajuce ako nece biti transfera, ali isto tako i vjerujem da si realna i razumijes da nije pametno vracati embrije ako je hiper u tijeku..no, pricekajmo sutra sto ce ti reci dr. Nista na silu skoro nikad ne urodi plodom. Kak se veli...strpljen, spasen! Bit ce kako mora biti!
A ja ti fakat ne znam koji je princip smrzavanja, ali mislim da sam negdje procitala da idu u paru, nisam ziher za to.
Bus sutra sve saznala, pa uz obavezan izvjestaj o svom statusu, sjeti se napisati kako smrzavaju!
Drzim fige!!!:fige:
Koliko ja znam, po defaultu smrzavaju po 2, tako da bi ti trebala naglasiti da želiš da ti ih smrznu posebno.
Katka22 sretno dalje i javljaj info iz labosa....... bit će tu lijepih zametaka, mora......
Zamrzavanje pojedinačno svakog zametka je nažalost preskupo da bi to po defaultu radili, svakako izrazi svoju želju tamo... vjerujem da bi mogli poštivati.
Nazalost,zamrzavaju u paru bas zbog toga sta nemaju sredstava da idu na pojedinacno zamrzavanje.
Zbog moje situacije u prvoj trudnoci i moje izricite zelje da idem na transfer jedne blastice dugo sam sa embriolozima o tome razgovarala i nazalost nisu mi bili u mogucnosti ispuniti zelju..
Tako da me sada ceka ono sto sam silno htjela izbjeci a to je transfer dvije blastice..
Ali zamrzavaju jednu dobru i jednu losiju pa na taj nacin pokusavaju smanjiti broj viseplodnih trudnoca
Evo me s dobrim vijestima :)
Dakle, imamo 4 izvrsne blastice i 2 malo losije. Smrzavaju po dvije dok imaju paran broj, ne po defaultu nego po njihovoj kvaliteti. Tako da ce mi ove losije kombinirati sa izvrsnima. Imat cemo 3*2 i to je tri transfera i ja sam ustvari presretna jer je to 50% oplodjenih. Svjesna da cemo vracati po dva, to mi je u ovom trenu manje vazno, ali znam i da nisu svi vrhunske kvalitete pa i nemaju iste sanse. Transfer je sigurno odgodjen za minimalno jedan ciklus, ovisit ce o mom oporavku. A kako bi ja voljela ako je moguce odraditi prvi do jeseni, racunam da cu kroz ljeto negdje to ugurati uskladjujuci se s njihovim rasporedima godisnjih. Rekla mi je predivna Gabi iz laba da oni rade stalno, cijelo ljeto te da samo trebam vidjeti tko je od lijecnika kad na GO.
Jutros sam obavila uzv i izvadila E2 koji je ipak jos jucer bio ogroman. Jajnici su jako veliki, tekucine ima iako ne puno. Danas se osjecam fizicki onako napola, nekako me puno muce cudni bolovi visoko u prsima, kao da imam gastritis i imam problem sa kiselinom, sto inace nemam. Pritisak mi je jos jak i ustvari cu prije nego odem doma napraviti kod njih krvnu sliku i pokupit otpusne papire.
Djevojcice hvala vam svima na podrsci...
Draga, tu ces uvijek naici na podrsku!
Ajde bas mi je drago da ima lijepih i kvalitetnih blastica. Sad odradi jos sto moras u Zg i onda dolje na sunce i skupljanje dobrih vibri i energije za transfer!
Ja cekam pregled 3.7., i fakat se nadam da cu vec krajem 9.mj moci u ponovni postupak, tak sam si isplanirala u glavi :) ali vidjet cemo sto ce Kasum reci!
Cujemo se i citamo! ;-)
Pozdrav ekipi,
evo da se i ja pridružim
Bok Mimi i dobrodosla!!
Ja eto odradila pregled danas, dobila hrpu hormona za izvaditi kroz ljeto, ponoviti markere, papu i briseve ne moram jer vrijede do 11mj..
3.9. moram doci na pregled i uzv i dogovor za stimulaciju s kojom bi krenuli krajem 9., pocetkom 10.mj. ovisno kak ce M doci!
Brzo ce to vrijeme proci..malo mora, malo planina!
Pitanje-koliko vrijedi interna uputnica za vadjenje krvi na Rebru?? Dala mi ih sestra danas, a ici cu vadit tek iduci mj..
Katka, kako si?
Mimi, koja je tvoja prica i kakva je situacija? Reci nam malo o sebi :-)
Hej draga!
Drago mi je da si u akciji, brzo ce jesen. Nisam ti sigurna za uputnicu, ja sam te stvari uvijek odradjivala odmah.
Ja sam sad vec stvarno ok. Osim povremenoh probadanja u jajnicima, malog pritiska i nesto napuhnutosti osjecam se skroz ok. Zasad sam jos na bolovanju, nisam se osjecala najbolje za povratak na posao zbog cudnog pritiska pri duljem sjedenju, a posao mi je uredski. Krenuli su i simptomi PMS-a, ocekujem jaci ciklus s obzirom na njih. Grudi uzasno osjetljive i broj vece, jedina stvarna uspomena na kolicinu svega sto sam ubrizgala/unijela u sebe protekli mjesec. Vec sam i u laganom planiranju FET-a koji poprilicno nestrpljivo iscekujem i bas mu se veselim. Nisam sigurna, ali pretpostavljam da moram pauzirati sad ovaj prvi ciklus, jel tako? Ja bi najradije odmah otrcala po mrvu. Kontajtirat cu doktoricu pa cu vidjeti sto kaze.
Mimi, dobrodosla! Reci nam malo o sebi, tu smo za sva pitanja ako ih imas.
Joj i ja sam sretna zbog novog postupka, vrijeme ce samo proletjeti! Za uputnicu sam saznala, ona vrijedi hmm necu reci neograniceno (odnosno dok vrijedi sama D1) ali vrijedit ce dok moram ici vaditi krv.
Ja vjerujem Katka, da bi bilo dobro da pustis ovu M da prodje i sa iducom krenes u pripreme za FET, ali def je najpametnije konzultirati se sa dr! Pazi na njihove g.o., meni je dr rekao da je kod njih u 8.mj pustos zbog g.o.-ova, tak da se raspitas na vrijeme.
A kaj se tice cica, isuse boze, imam isti problem! Od tih hormona su mi se povecale za 1 broj sigurno :lol: imam osjecaj da idu prvo cice pa onda idem ja haha
Valjda ce splasnut jer mi je bas nekak cudno s njima, pogotovo kad imam neku svijetlu majicu, a grudnjak novi bome nebum kupovala :D
Nadam se da cemo ostati u kontaktu i kroz ljeto, kako ce tko moci neka pise....
sretnaofca i te kako će vrijeme proletiti...i onda u nove pobjede...
Katka najbitnije je da se sada osmoriš,da ti se tijelo pripremi i da mrve dođu na sigurno.
Ja sam odradila svoje konzultacije,mislili da idem odmah u postupak ali zbog nevažećih markera (starijih od 6 mj) odgodili smo za 7 mjesec...
Naručili su me 17.7 po lijekove i s nestepljenjem čekam treću sreću...
Dr. kaze da ovisi o mom ciklusu, odnosno da nema prepreke. S obzirom da cu napraviti neki kontrolni uzv nakon menzisa kod mog dr, vidjet cemo hocemo li pauzirati ili ne. Ma ne zuri se meni, mjesec gore dolje mi ne znaci puno, ali do jeseni bi svakako trebala pokusati prvi FET.
Sto se tice njihovog rada kroz ljeto, vecina ih ide na GO u kolovozu, sad u 7. cini mi se vecina radi normalno, barem prvu polovicu mjeseca. Ako se ne varam, mislim da mi je netko na odjelu rekao da je dr. Skrgetic tamo u kolovozu “dezurna” kad sam pitala za mogucnosti FET-a. A lab ionako radi stalno.
Da se razumijemo, ja se ne zalim na moje cice. Inace patim za njima jer su mi nakon dugog dojenja mog frajera (3 godine rastezanja) ostale samo pola sjene nekadasnjeg ponosa. Bas sam im se razveselila kad su se vratile. Izgledaju bolje nego ikad. :)
Bravo za novi pokusaj! Super da ima akcije i kroz ljeto, da se radja sto vise proljetnih beba. Javljaj obavezno razvoj situacije.
Tipkamo se i na dalje, naravno!
[QUOTE=sretnaofca;3051620]Mimi, koja je tvoja prica i kakva je situacija? Reci nam malo o sebi :-)[/QUOTE
Ne znam zašto mi je objavio samo 1. rečenicu prošlog komentara?
Nakon 3. AIH trenutno smo u iščekivanju bete. Ako ništa ne bude od toga, onda na jesen na IVF ili što već. M-oligozoospermija, ja PCOS. Dosad stimulirana Femarom 5 mg, ovaj mjesec sam imala prvotno puno folikula, a na kraju 2 dominatna.
Evo curke, stiglo vrijeme mog prvog uzv nakon prošlog postupka i hipera. Skroz sam se oporavila, ko nova i spremna za nove pobjede. Kako ste vi?
U četvrtak imam uzv pa ćemo vidjeti hoćemo li nastaviti u ovom ciklusu. Po onome što sam pričala sa dr mislim da planira FET u prirodnom ciklusu bez ikakvih injekcija i sl. jer mi je spomenula vodeći folikul. Nemam friških iskustava s FET-om pa ustvari i ne znam što očekivati...i nekako mi je baš drago da je tako da imam što manje stvari za razbijati glavu s njima.
Što se tiče ponašanja u takvom postupku, s obzirom na ljeto, mogu li se ja kupati u moru nakon transfera?
O pa super Katka! Tvoj fet je fakat brzo stigao!
A za kupanje u moru, pa meni je dr rekao nakon et da sad 10 dana, odn do bete mirujem-nema odnosa, napora, dugog stajanja na mjestu, kupanja i sl. I da mi nije rekao to, logicno mi je da se treba malo odmoriti od nekih stvari bar do bete.
Sretno i javljaj dalje kako napredujes!
Nije još sigurno hoće li biti FET ovaj mjesec, sutra tek idem na uzv da vidimo stanje, ako bude zadovoljavajući ovulatorni ciklus trebali bi ići do kraja.
A ne znam...nekako si razmišljam da to mirovanje bez indikacija nikad nikome ništa nije donijelo. Ok, oni mirovanje na otpusnom pismu moraju napisati jer dosta žena koristi mogućnost bolovanja nakon transfera, uključujući i mene, ali iz razloga što je tu potrebniji psihički odmor, a ne fizički. Znaš, razmišljam o tome na način kako žene ostaju prirodno trudne svaki dan i u toj najranijoj fazi nemaju uglavnom pojma da se nešto u tijelu događa i ponašaju se potpuno normalno kao i inače. Potpomognuta trudnoća je u fazi nakon transfera identična prirodnoj i mislim da je samo stvar u psihi pacijentice - da si ti napravila sve što si mogla da uspije. A ruku na srce, mi tu ne možemo napraviti ništa. Ja se fizički osjećam kao da sam stimulaciju odradila prije barem 6 mjeseci, nikakvih očitih tragova nema, niti bolova ni sl. Vidjet ću naravno sa mojom dr što ona misli o tome, ali uglavnom primjenjujem njezin dosadašnji savjet - radi ono što te veseli i zbog čega se dobro osjećaš, naravno u granicama normale.
Kako si ti? Jesi li što pokrenula ili uglavnom odmaraš?
E baš tako kako si napisala-radi ono što te veseli i zbog čega se dobro osjećaš, naravno u granicama normale!
Ja sam ok, osim što sam u iščekivanje menge pa sam napuhnuta i baš me jajnici bole, kičma-ali to je kod mene standardno par dana prije, ne žalim se :)
Nisam baš ništa pokretala, uopće mi se niti ne da..čekam sredinu 8.mj da krenem sa vađenjem krvi, da sam spremna za pregled 3.9.!
Sad ne razmišljam o ničemu, još tjedan i pol do početka g.o. i mozak na pašu!
P.S. Trebam vaditi prolaktin, tsh, antitijela štitanjače na Rebru, pa ako tko zna treba li se naručivati za to i gdje se to točno vadi? Znam da je štitnjača u podrumu na nuklearnoj ali budući imam i prolaktin, ne znam di trebam ići a da me 2 puta ne pikaju...
Katka u kojoj si fazi?
Meni vjerovatno u pon.transfer FET..
Bok cure, da li znate koliko se cca ceka na I.konzultacije kod Vrčića?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav cure,
Molim vas pomoć
Da li za prvi specijalisticki pregled moram imati uputnicu ili se samo narucim i platim?
Od nalaza imam papa testove zadnjih par godina koji su uredni i nalaze uzv-a od svoje privatne ginekologice te sam prosle godine vadila hormone (nizak progesteron pila Duphaston). Muz je radio prosle godine spermiogram koji je uredan.
Znaci da li se mogu naruciti preko maila ili osobno bez uputnice za prvi pregled i onda me dr. nakon prvog pregleda posalje na daljnje pretrage koje su potrebne za ulazak u postupak potpomognute? Da li je moguce onda te pretrage obaviti u pretrovoj u dnevnoj bolnici?
Hvala
Hej...ja nažalost otkazujem ovaj pokušaj. Do subote je sve bilo super, imala sam vodeći folikul na lijevom jajniku od 17mm, endo je taj 10.dc bio 6mm, ali nažalost jučer na 12.dc endo je pao na 4mm i taj folikul je nestao. Ostala ih hrpa veličine 8-9 mm obostrano. Ne znam što bi rekla što se desilo (možda anovulatorni ciklus?), ali uglavnom otkazali smo pokušaj ovaj mjesec. Krećem u akciju ponovo sljedeći mjesec, ali vjerojatno uz neku strategiju potpore estrofemom ili slično.
Kakva je kod tebe procedura? Kakvo je stanje na folikulometrijama? Ideš li u skroz prirodnom ciklusu ili uzimaš nešto? Nama je bio plan prirodno ali evo, iznenadilo me ovo naglo stanjenje endometrija ovako rano.