Isto ovako :-/
Sviđa mi se stranka Pametno, no na prošlim izborima je u mojoj izb. jedinici nije ni bilo :-/
Užasava me što smo toliko ispolitiziran narod, a opet politički glup.
Printable View
isto ovako.
moja nona je devedesetih prestala ići u crkvu, a do tad je bila redovita.
naravno, tu ima i nostalgije za bezbrižnom mladosti. a i one pamtim samo lijepe dane. a ne stajanje u redu za kavu i mlijeko i prazne police.
no, moram reći da kao i rehab, i danas se osjećam da živim u slobodnom društvu. naročito nakon suzavca u istanbulu. nema tamo milosti. pa ti prosvjeduj i sudjeluj u pride-u.
i baš zato, smo stalno atento šta se kaže.
i želim da bude još bolje, a ne povratak nazad. i zato i skačem na svaku naznaku onoga što nas vraća u nazad. a ovih šest mjeseci, od izbora, pokušavaju nas vratiti u nazad. isplivali tepeši, ćorići, bujanci, hasanbegovići - likovi koji po ničemu ne zaslužuju ni milimetar javnog prostora. od kud su isplivali, od kud oni, mislili smo da smo davno raskrstili s tom retorikom. a eto njih u vip ložama na inauguraciji predsjednice, npr.
pa sjetimo se one gnjusobe od uručenja četničke kape mirjani rakić.
s druge strane - markić, ilčić i ini, radikalni, financijski moćni, konzervativci.
mene, svi oni zajedno, plaše.
i to nije iracionalan strah.
misliš da treba puno, al ne treba.
ne želim poljsku, npr.
znam da se nekima na spomen Tomića, Dežulovića, Pavića, Ivančića
njima se ispričavam
ali ovaj članak vrijedi pročitati
http://www.jutarnji.hr/komentari/ant...rketa/4489577/
"Glupo je, znam, ovo što sam upravo napisao, sram me je i pogledati još jednom, ali ja svejedno žalim za vremenom kad su blagajnice iz supermarketa živjele u istim zgradama, vrata do vrata s liječnicima, odvjetnicima, inženjerima i menadžerima, i s poštovanjem se pozdravljali ujutro na stubištu kad bi odlazili na posao, jer im razlika u plaći nije bila deset naprama jedan kao danas, a ljudi su inače, generalno, bili pristojniji. Napokon, blagajnica iz supermarketa i njezin muž, tesar u Lavčeviću, mogli su se školovati i popeti prečku ili dvije na društvenoj ljestvici, ili poslati svoje dijete na fakultet, da se školuje za liječnika, odvjetnika, inženjera ili menadžera. "
"Napokon, ne morate dijeliti moja socijalistička uvjerenja da bi vas sve to zgranulo. Možete biti i kršćani. Kad nađete da u Vinkovcima neka žena zarađuje dvije i pol tisuće, a sedamsto mora potrošiti gdje ih je i zaradila, i popodne još za istog gazdu i za iste pare radi kao konobarica, i hrani se margarinom i kranjskim kobasicama kojima je istekao rok trajanja, zar vas duša ne zaboli da jedna naša sestra tako živinski stradava?"
Zašto nije napisao koji trgovački lanac.
imaš na portalima, samo malo guglaj
između dvije ankete 8-)
al evo, da ti uštedim trud
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ke/903437.aspx
Bogami, prvi put čujem za njih.
Kako je po Konzumu i Sparu stanje? Jesu li njihove radnice išta bolje plaćene? Znam da pitam glupost.
Kaže mm da su dio ntl grupe. Ne znam kaj to znači, ali radi se o lancu. Nije sitan gazda s 2 ili3 dućana.
Kaj se Konzuma tiče, ne znam kakve su im plaće, ali vidim u kvartovskom da se konstantno smanjuje broj radnica. Kolegica je nedavno pričala da je njena susjeda dobila otkaz jer je na dugotrajnom bolovanju, isto trgovkinja, ali ne znam u kojem lancu ili kod kojeg gazde.
Kad dođeš u Vukovarsko-srijemsku županiju, svako drugi dućan ti je Boso, i mislim mjenjačnice, kladionice..
Ove vijesti me nimalo ne čude, oduvijek je na glasu kao bahati i beskrupulozni izrabljivač, samo što je to bilo na razini rekla-kazala.
Inače, moja susjeda iz maloj mjesta u Dalmatinskoj Zagori radila je u Konzumu. Ugovor su im produživali mjesec po mjesec, i kad je rekla da je trudna (a morala je odmah reći jer treba inače nositi teške kutije i slično), rekli su da će joj još produžiti ugovor ovaj mjesec, a kasnije da se "snađe".
samo jedna stvar
razlika u plaći liječnika i blagajnice većinom nije ni blizu 10:1
inače point stoji, tj pretpostavljam da se odnosi na privatne liječnike, a ne većinu koja radi u javnom sektoru i isto se vjerojatno često osjeća prilično po**ano, kao i blagajnice
tangerina, nije , rijetki su oni koji to imaju, možda vrhunski kirurzi sa hrpom dežurstava, i oni koji rade i privatno van radnog vremena
za (ne sve, ali brojne) odvjetnike i menadžere vrijedi odnos
Evo i ovo
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...-prosle-godine
Mene ove stvari užasno iritiraju. U zadnje vrijeme sam čula i gomilu loših priča iz Tommy-a. Rade sve praznike (osim 1.1., 25.12. i Uskrsa), do 9 ipo navečer, a ljeti ne mogu dobiti godišnji uopće :evil: I naravno da ih je manje nego što treba. Do sad sam bojkotirala Konzum ali izgleda da bi lista trebala biti puno šira :-(
A ona iz Interspara koja je dobila otkaz jer je pojela fetu pršuta, jer je umirala od gladi?
A ovakve me stvari još više muče - http://www.tportal.hr/vijesti/koment...-Vukovara.html
Katastrofa!
A što će nam bolnice? Ja sam za to da se izgradi još crkvi, spomenika, i tako.
Zato mene svaki put zabezekne on reklama za obnovu vodotornja kao spomenika.
Pa jel nam to prioritet? Spomenik? Jel to ono sto Vukovarcima treba?
Ako je, moje isprike. A nek ga sami grade.
jučer gledam šprajca, majko moja, znala sam, ali nisam znala da se toliko toga izgradilo u zagrebu za univerzijadu.
pa ta univerzijada je kompletno promijenila zagreb. za sve ovo valjda bi trebalo dvadeset godina sada.
zagi stvarno zaslužuje spomenik u zagrebu. ima li ga?Citiraj:
obnovljeno je 65 fasada u središtu grada, sagrađeni su dvorana Cibone s poslovno-trgovačkim centrom i neboderom, sportski centar Mladost, dvorane Martinovka i Sutinska vrela, sportske dvorane Ekonomskog fakulteta, MIOC-a i srednje kemijske škole, dotad zapušteno jezero Jarun uređeno je u sportsko-rekreacijski centar, Zagreb je dobio novi Autobusni kolodvor i novi ulaz Zagrebačkog velesajma, a na Gornjem gradu galeriju Gradec. Sagrađeni su hoteli Holiday, I i Panorama, obnovljeni su Dom sportova, dvorana Kutija šibica, sportski tereni na Šalati, stadioni Dinama i Zagreba te studentski domovi Stjepan Radić i Cvjetno koji su privremeno pretvoreni u sportska sela.
U staroj zgradi gimnazije na Rooseveltovom trgu uređen je Muzej Mimara, Arheološki muzej dobio je lapidarij, tramvajska pruga produljena je sve do Vrbana, a dovršen je i tramvajski prsten u Novom Zagrebu. Pored Vjesnikova nebodera sagrađen je press centar u koji će se kasnije preseliti redakcije Vjesnika, Večernjeg lista i Sportskih novosti, u Prečkom je izgrađen Centar za automatsku obradu podataka (CAOP), a otvoreno je i oko 80 novih trgovina, od kojih desetak bescarinskih.
Ima jedan mali u Gajnicama.
Ima na istočnom dijelu (bar je bilo, moram bolje pogledati) na križanju nove Branimirove (isto građeno u to vrijeme) i Svetica.
Bio je (mislim da više nema) veliki mural u centru Sesveta, ali rijetko idem starom cestom onuda prema Zagrebu pa ne znam.
Sad idem tražiti linkove.
ajde, ajde, samo gledaj šta će sve izgradit sad u Rijeci do 2020. i divi se :lool:
nego, index piše da SDP planira koalirati sa HSS :zaštone:
Evo, ova skulptura u mom kvartu se zove Ruka prijateljstva: http://www.zagrebacki.info/2012/09/r...a-pozdrav.html
Evo i ove u Gajnicama: http://zg-magazin.com.hr/zagi-vrati-se/
Mural u Sesvetama ne mogu naći, nalazi se u samom centru kod slastičarnice, preko puta placa.
O da, jest.
Živjela sam tada na Jarunu i doslovno u par mjeseci to naselje se preobrazilo iz dotad zapuštenog i loše prometno povezanog predgrađa u jedan od najatraktivnijih gradskih kvartova.
Zagi je puno napravio za Zagreb, toliko Hrki nikad neće (nema šanse) :mrgreen:
U godini prije Univerzijade sagrađena je na Jarunu velika trafostanica. Ja pamtim jer sam te godine počela raditi, pa se baš toga sjećam.
ništa se neće izgraditi.
čim vidiš da se eu fondovi spominju, kao izvor financiranja EPK, piši kući propalo :D
a na temu sdp-a, potpuno se slažem s ovim:
http://www.novilist.hr/Komentari/Kol.../Hrvatski-9-11
i još jedan tekst, samo za rehab :mrgreen:
http://www.novilist.hr/Komentari/Kol...tic-o-budalama
Zanimljivo... ovako povrsan dojam... prije su se izgleda za sportska dogadjanja gradile stvari koje su se dugorocno koristile, npr. u Splitu Poljud, bazeni, dvorane na Gripama pa (kopiram):
"Izgrađen je veliki putnički terminal na aerodromu u Resniku, pomorsko-putnički terminal u Gradskoj luci, kao i novi RTV centar. Zatim tunel Marjan, ukop željezničke pruge, te niz drugih zahvata kojima stvoreni su preduvjeti za rješavanje prometnih problema u gradu i okolici - podsjetio je Ganza s posebnim naglaskom na gradnju trafostanica i dio obilaznice Splita."
A za svjetsko rukometno prvenstvo iz 2009. godine izgradjena je preplacena i nedovrsena dvorana :/
je, kad je došlo do raspada onda je jedan od zamjerki iz bg na jugu bio da je samo hrvatska imala sportske događaje kojima se sve gradilo i obnavljalo
i bosna (sarajevo 84)
nažalost nije ostalo ništa
ali me ovo nabrajanje sjetilo kako su se bunili da se kod njih nije ništa napravilo na taj način
bezvezna digresija
ono jedni su vikali sve je išlo u centralu
a drugi da se ko njih niš nije napravilo
i lako onda sirotinju tako napaliti
ja pak pamtim usporedbu s bazenima. Zagreb je imao jedan zatvoreni bazen od 23 m, a Olimpijski je dobio za Univerzijadu. Ne znam koliko ih je imao Beograd, ali znam da je bilo puno više od nijedan, odnosno jedan zatvoreni.
Ni danas nije bolja situacija u zagrebu pa djeca imaju treninge u 6 ujutro
ma nebitno, srali su kvake, samo sad kad pogledam kako živimo, i što smo sve prošli
i što su još gore drugi prošli
i kako su napaljivali narod sa glupostima
dođe mi žao
na to me potsjetilo to šprajcovo
Ja znam da Bg ima odlican aerodorm (iz Juge) koji se btw zove N.Tesla :mrgreen: a Zg onaj jad od aerodroma. Kad sam u Bg osjecam se ko gospon covjek negdje na nekom europskom aerodromu.
[QUOTE=Lili75;2897615]Ja znam da Bg ima odlican aerodorm (iz Juge) koji se btw zove N.Tesla :mrgreen: a Zg onaj jad od aerodroma. /QUOTE]
zato će naš imati bolje ime :mrgreen:
Imam novi momenat, ne dam glas SDPu koalira li sa HSSom. Nema šanse da moj glas omogući Marijani Petir ulazak u Sabor.
Pa makar imali ovu šaradu iznova.
Ne mogu protiv sebe nikako.
kaj nije ona u eu, ne moze biti u oba?
uh, Cubana. ja sam nakon prošlih izbora rekla da neću više davati glas malim strankama koje ne prolaze prag, ali ovaj moment s Petir me stvarno stavlja pred zid.