Iskreno, ne znam, ali vjerujem da ako se ranije javiš da imaš više šanse dobiti doktora kojeg želiš.
Printable View
Iskreno, ne znam, ali vjerujem da ako se ranije javiš da imaš više šanse dobiti doktora kojeg želiš.
MonaLi,
Ajmee, meni tako sporo vrijeme prolazi...uzas..malo brze sad nego do 12 tt ali onak brojim dan po dan...to me bas ubija.
Idem privatno u uto kod Kosa...bila sam ovaj pon u Petrovoj, ne radi mi vise moja dokt.uzv...to mi se ne svidja....radi mi druga...
Taj uzv je tako brzinski napravljen, nisam nista ni stigla pitati...ne znam...jednostavno cekam 3 tjedna uzv i onda je sve na brzinu....
Izadjem brze nego sti udjem unutra....
Mono - jos malo pa ce beba krenuti lupkati :) jel se zna spol?
Super da ides kod Kosa, on ce ti sve lijepo pogledati i pitaj ga sto god zelis. Napravi popis pitanja, tako sam ja dr R svaki put vadila popis i krenula s pitanjima haha
Inace pol zaboravim kad tamo dodem
Sent from my iPhone using Tapatalk
Optimist/Mono - može biti :-)
Vadili mi krv,dala urin...našli mi neku bakteriju i ujutro dala sterilan uzorak pa to čekam...
Tlak inače kao švicarski sat sada,ali zbilja jedva čekam doma ići...
Mono 16tt , ide sporo zar ne...mi u subotu 22tt,a gdje smo još do kraja...
Ako ništa drugo obavili smo super ultrazvuk u bolnici,dobili lijepe slikice i super objašnjenje...osobni rekord skoro 30 minuta unutra bila,sad mirnija punooo :-)
Mono - ja sam dobila termin bez problema,doktoricu koju sam trazila,znajuci da ju se ceka dulje (4 tjedna). Jos smo tu na temi komentirale kako je cekanje dulje i narucila se za uzv privatno taman za dva tjedna. :mrgreen: narucila se putem maila - jos sam ih bila zvala jer mi je taj termin bio čudan, pa su mi provjeravali jel sam dobila kaj sam trazila. No,nisam docekala ni pregled privatno, otisla sam hitnu u vinogradsku u petak navecer - primljena bez ikakvih pitanja i zadrzana dalje na patologiji trudnoce.
Ima patologija trudnoce svojih "cari", kao i ono kako te tretiraju ako ostanes cekati bebe koje su na neonato, ali sto se tice strucnosti i samog poroda -tu sam iznimno zadovoljna. Napisala sam i pricu s poroda pa mozes vidjeti, fakat sam hepi bila :lol: do te mjere da sam rekla - mogla bi ja ovo opet pa sad gledamo di cemo u financijski plan ugurati trecu bebu :lool: i isla bi opet u vinogradsku. Nemam to iskustvo s TA, ali nemoj se stvarno brinuti. Oni zarade na svakom pacijentu, zele te ;-)
Btw.postoji par doktora koji su na zlu glasu dolje u TA i jedna dr koja radi na porodima,koja je meni sfusala kombinirani i frendica je jedva izvukla zivu glavu s poroda kod nje,a jos je bila i bezobrazna...ostali su svi stvarno i vise nego super. Ove dr.nadjes guglom, ne znam im imena napamet.
Ok,sad kad sam vidjela listu i procitala vase upise sam shvatila da ja vec pomalo kasnim sa narudzbom :-o
Ja si sve nekako mislim imam ja vremena.....
Ne znam dal se smiju tu pisat imena dr?
Menisu preporucili da u Vinogradskoj trazim dr.Grgica.
Jel ima tko iskustva sa tim dr?
Danas se idem narucit,nadam se da nece stvarat frku kaj sam dosla tek u 36.tt....
S obzirom na tt, kaj, ides se naruciti za porod? :lol:
Dobar je grgic.
pa kod nas se u urednim trudnocama ide u TA iza 36 tt
A tek sam sad vidjela pitanje MonaLi
Ovaj puta ne idem u Vinogradsku iskljucivo zbog njihovih stavova oko secera i gd. Imala sam dva nalaza od 5.1, jedan od njih u sklopu ogtt-a. I ne da mi se u vrijeme blagdana s njima prepirati hoce li me hospitalizirati ili inducirati
Odradila sam tecaj na SD i odusevljena sam videnim. Nadam se da ce opravdati ocekivanja
Nama je dr na SD na tecaju rekao da ne vidi razlog da se u TA s urednim trudnocama dolazi prije termina,on bi to mijenjao :mrgreen: na tipa kako je u Rijeci
Ja cu zadnji pregled kod svog gin imati negdje s 35-36tt, radit ce mi bris. I nakon toga se narucujem u TA
pa znas kaj, nemam pojma kak je u drugim rodilistima :-/
kod nas nema narucivanja, samo dosjes
zadnje preglede kod svoje gin sam imala u 36 tt kad mi je radila bris rodnice na streptokok i dala uputnice za bolnicu
osim u prvoj trudnoci, tad me poslala ranije, jer sam trebala na dogovoreni carski (al malena je odlucila van tjedan dana prije dogovorenog termina, tocno na 38+0)
da, obicno se ide s 38 tt
u trecoj t nisam ni stigla do TA, rodila s 38+3
Biska draga, malo kasnim, ali saljem ti svu snagu da izdrzis dok malena ne izadje :ghug: Meni je prvi bio na neonatologiji samo 15 dana pa znam kako je svaki dan kao godina, ali samo pozitivno, sve ce to bit dobro!!!!
Meni jucer dosli dosta losi nalazi zeljeza i hemoglobina, zeljezo 4,5 (na pocetku trudnoce 25), hemoglobin 87 (na pocetku 120). Nije ni cudo sto mi je nervoza nogu, umor, disanje... :roll: Pijem Legofer, ne znam da li da uzmem sto drugo, jer nije mi ostalo previse vremena popravit situaciju do carskog, a stvarno ne zelim da mi se dogodi transfuzija.
Ovan, situacija ti je takva uz terapiju zeljezom ili si ga tek zapocela piti nakon takvih nalaza?
Legofer ima 40 mg zeljeza?
To ti je premalo, cini mi se :/
A da predjes na Heferol plus vitamin c?
Meni je beba rano pocela papati zeljezo, a cak sam ga pocela piti i prije trudnoce, feritin mi je ljosnuo u roku 1-2 mjeseca na donju granicu. Sad sam na Kenduralu C i za mjesec dana mi feritin perzistira na istom.
Sybila - procitala sam i tvoju pricu s poroda. I bas me nekako ohrabrila. [emoji4] meni je dr R rekao da za 4 tjedna odem u bolnicu zbog svega kaj je bilo, pa da me poprate malo ranije. Tada cu biti u 36.tjednu. Nadam se da to nije prerano obzirom na sve.
Nadam se da necu imati peh da dobijem bas tu losu doktoricu na porodu, kakve sam srece inace.
Da li se samo za prvu kontrolu narucuje ili za svaku? I muz smije samnom biti cijelo vrijeme na porodu jel? Cula sam da na SD nije tako, tamo smiju samo na izgon.
Vrci - ma bit ce ti dobro i na SD, tebi je to drugi porord, vec bi po tome trebalo biti lakse [emoji4] i tamo su super doktori. Ajme uzasno sam nervozna i uzbudena. I u stahu i u sreci!! [emoji4]
Optimist, pila sam prenatal i popila sam 1,5 bocice Legofera do sada. S tim da sam napravila pauzu prije vadjenja krvi. Kaze doktorica da je u trudnoci Legofer lakse za podnjet jer je u sirupu, ali u utorak mi je pregled pa cu vidit s doktorom u bolnici sta kaze. Trenutno jedva probavljam bilo sto i svaki zalogaj hrane mi je ko kamen na zeludac.
Jel treba raditi pauzu od željeza ako se vadi samo hemoglobin?
Joj, da, ako ti tesko pada na zeludac, onda je to malo problem.
Koji si sad tt?
Mozda da pojacas dozu Legofera ili da uzmes Gentle iron od Solgara pa popijes vise kapsula, on je stvarno lagan za zeludac? Mozda ti hpje i taj Legofer tezak.
Za muza ti ovisi o tome kakva je guzva. Ako tebe ne stave u boks jer nema mjesta pa si u predradjaoni, nece ni njega pustiti. Ali kad si unutra, puste i njega. Iskreno, oni imaju manje posla s tobom kad je muz tamo :mrgreen: ja sam odmah isla s odjela u boks i njega su pustili unutra cim je dosao (a dosao je odmah, iako su sestre na odjelu rekle da krene tek za sat vremena)
Mislim da te oni tamo narucuju dalje, samo za prvi put ti s uputnicom preko maila.
Ne brigaj, znam kakav ti je kaos bio na pocetku, nemre i sad na kraju :mrgreen: ;-)
Sybila,
Mislim da si mene krivo oslovila:) mislim da si htjela curama koje idu u Vg napisati o narucivanju i patologiji T...ja sam u Petrovoj inace :)
MonaLi,
Da, da, napisati cu si sto ga zelim pitati..moram sad preko vik pripremiti.
U Petrovoj su mi rekli da misle da je cura, ali nisu sigurni...i to dva puta.
Hadasa,
Super.za uzv koji dugooo trajeeee, za promjenu jel?? Ajde, jos malo, +))) prosla si pola...makar,.jos toliko se i meni cini puno.
Neke cure pisu kako im vrijeme leti, da bar meni pocne letiti...nadam se da bude !
Sybila - thanks za info ;)
Da i doktor mi je neki dan rekao da sam ja svoje pehove potrosila ;) hope so!
Nije da ocekujem lagan porod, samo bez komplikacija.
Upravo sam dobila nalaz. Vadili su mi i zeljezo, iako sam pod terapijom, 10 je. A bome sam i umornija. Vjerojatno mu je realno stanje nize.
Da li vi koje pijete terapiju i imate opet niže nalaze imate tamniju stolicu? Moja je od solgarovog željeza + prenatal baš tamna
Moja je na vecoj dozi crna. Potpuno. I ne smeta mi to. Ne zagledam previse :mrgreen:
Na Solgarovom zeljezu je bila nesto tamnija, ali ne i ovako crna.
Optimist, sad sam 33tt i blizanci pa se mislim da je taj hemoglobin jos i dobar :mrgreen: Kaze tablica da je u trudnoci, trece tromjesece hemoglobin ref. vrijednost od 95, a meni je 87.
Pojacat cu malo Legofer pa cemo vidit, jer me vise brine zeljezo - 4,5....
Koliko Legofera pijes? Manje od 15 ml dnevno nema smisla, zapravo bi 30 ml bila realna doza.
Ginger,ja sam bas sad na pregledu pricala sa Skvorcem jer pijem Heferol,a poslala me vadit Fe ali ne i feritin.Ispalo je da je dozvoljeno Fe 30,a ja imam 54 cini mi se.Hemoglobin je i dalje nizak pomaknuo se nije.
I on je rekao da ovo nije vjerodostojan nalaz,jer pokazuje trenitno stanje Fe,a feritin se moze vadot pod terapijom jwr ne pokazuje trenutno stanje vec zalihu.
Uglavnom preporuka nastavit sa Heferolom dok ga ne potrosim.
Pozz cure, dala mi je moja soc gin uputnicu za Vinogradsku i napisala na njoj nesto "nepovoljni ishodi u anamnezi" i rekla je da bi me s tim trebali naruciti u ambulantu za rizicnu trudnocu, zna li netko nesto o tome? Nisam ni znala da je to odvojeno tj da su dvije ambulante?
Hm, nisam sigurna ali mislim da vinogradska nema odvojenu ambulantu za visokorizične trudnoće. To znam da ima Sveti Duh. U Vinogradskoj te naručuju gdje i ostale trudnice
Bili na uzv, curka 23+1, 611 g :heart: Nismo joj dobro vidjeli liceko, okrenula nam je guzu i zabila mi glavicu nisko udesno. Izgleda da me to boli, slicno je onoj boli kad sam isla na hitnu. Ugnjezdi se mamino srculence.
Nego, jucer ujutro sam imala malo sluzavog iscjetka. Zaboravila sam spomenuti ginu, ali je na pregledu rekao da je sve u redu, cerviks 4. cm, T oblik.
Maloprije vidim opet malo gustog sluzavog iscjetka, inace mi je onaj tipicni mlijecni.
Mislite da je to OK?
Bravo za curu ❤
Ok je taj iscjedak,meni se kroz trudnocu mijenja malo je vodenast i ima ga puno (pa sam se bila i pretrasila da mi curi plodna voda) pa se promijeni u bijeli mlijecni o tako.....
Ali ostaje zajednocko da nema mirisa neugodnog niti peckanja i svrbeza,a to je bitno....
A gin ako te je gledao vaginalno vidio je stanje i da nekaj ne valja bi rekao.
Cure, jel koja zna dal u Vinogradskoj ako se ide na carski daju tati bebu koza na kozu?
Kad mami donesu bebu nakon opce,a kad nakon spinalne anestezije?
Ja sam danas saznala da zbog dijagnoza idem na carski u 39.tt pa me sve zanima :-)
Na mojoj uputnicu za bolnicu piše ambulantna kontrola visokorizične trudnoće i koliko sam shvatila u vinogradskoj su me naručili isto kako bi naručili i bilo koju drugu trudnicu.
Tnx, snelly :)